Costa Rica Compleet Afbeelding Costa Rica Compleet
Costa Rica Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Costa Rica - Fly Drive Costa Rica

Costa Rica Compleet

***

De Costa Rica Compleet fly & drive laat u de veelzijdigheid van het land zien. U bezoekt vele nationale parken en verblijft zowel aan de caraibische als de pacific kust. Daarnaast bezoekt u de archeologische opgravingen van Guayabo en de Bribri indianen. Een onvergetelijke reis.

Hotel o.b.v. Volgens programma



Costa Rica Rondreis

22 dagen / 20 nachten

Individuele fly drive

De Costa Rica Compleet fly & drive laat u de veelzijdigheid van het land zien. U bezoekt vele nationale parken en verblijft zowel aan de caraibische als de pacific kust. Daarnaast bezoekt u de archeologische opgravingen van Guayabo en de Bribri indianen. Een onvergetelijke reis.

Dag 1 Amsterdam - San Jose

Na aankomst op het vliegveld bij San Jose wacht de chauffeur u op voor de tranfer naar het hotel in de rustige buurt Los Yoses.

Overnachting: Le Bergerac of gelijkwaardig

Dag 2 San Jose

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de kantoren van onze agent in San Jose gebracht voor een Meet & Greet. U krijgt uitgebreide uitleg over de rondreis en insider tips en adviezen om u een onvergetelijke tijd te bezorgen in Costa Rica. Daarna heeft u tijd om in alle rust de boeiende hoofdstad te verkennen met zijn overdekte markt, metalen school, goudmuseum en wandelboulevards.

Dag 3 San Jose - Tortuguero

In alle vroegte staat het busje van je hotel klaar om u mee te nemen naar Tortuguero. Na het ontbijt, dat onderweg geserveerd wordt, rijdt u langs bananenplantages naar een klein haventje. Daarna volgt een 1,5 uur durende boottocht naar het hotel in Tortuguero. Hier zult u deel uitmaken van een kleine internationale groep onder leiding van een lokale gids. Na de lunch bezoekt u het dorp met zijn typisch Caribische sfeer. Alle maaltijden en de onder dag 4 beschreven excursies in Tortuguero zijn inbegrepen.

Overnachting: Mawamba Lodge of gelijkwaardig O L D

Dag 4 Tortuguero

Na het ontbijt bezoekt u de verschillende attracties rond het hotel: een vlindertuin, een kikkertuin (hier zult u ongetwijfeld de beroemde groene kikker met de rode ogen te zien krijgen) en maakt u een wandeling door de jungle. In de middag is er een uitgebreide boottocht door de beroemde kanalen van het Nationale Park, een van de beste gebieden in Costa Rica om wildlife te spotten waaronder drie soorten apen, kaaimans en toekans. Tussen 1 juli en 31 oktober is het nestelseizoen van de reuzenschildpadden. U kunt dan getuige zijn van dit spectaculaire natuurverschijnsel.

Dag 5 Tortuguero - Puerto Viejo de Limon

Per boot verlaat u Tortuguero en na de lunch (inbegrepen) wordt de huurauto opgeleverd. U rijdt in ongeveer 2.5 uur naar Puerto Viejo de Limon, in het hart van de Costa Ricaanse Cariben met zijn rastafaris, heerlijke keuken en relaxte sfeer.

Overnachting: Azania Lodge of gelijkwaardig

Dag 6 Puerto Viejo de Limon

Neem uitgebreid de tijd om de Zuid-Cariben te leren kennen. U kunt per fiets allerlei strandjes afzakken of een tourtje boeken naar het reservaat Gandoca - Manzanillo. In het Nationale Park Cahuita ligt een van de beste snorkelgebieden van het land. Vergeet niet de onvolprezen rice n beans te proeven in een lokale soda.

Dag 7 Puerto Viejo de Limon - Yorkin

Yorkin ligt in het Caribische binnenland aan de gelijknamige grensrivier met Panama. Het is een dorpje waar de inheemse BriBri wonen. Een bezoek aan het dorp onder leiding van een indiaanse gids is een geweldige mogelijkheid de inheemse cultuur te leren kennen en ondergaan. U verblijft een nacht in het dorp op basis van volpension, verschillende activiteiten zijn inbegrepen. De reis er naar toe, in een open kano, is spectaculair. Na de lunch bezoekt u het dorp, de cacaoplantages en krijgt u uitleg over het traditionele proces van chocola maken. Een oefening in pijl-en-boog schieten staat ook op het programma.

Verblijf in Yorkin, twee persoonskamer met prive douche en toilet

Dag 8 Yorkin - Puerto Viejo

Na het ontbijt wandelt u dwars door het oerwoud naar een prachtige waterval aan de Panamese kant van de rivier. Terug in het dorp geniet u nog van een lunch om daarna weer de rivier af te zakken. U kunt nagenieten van deze tocht in de relaxte atmosferen van Puerto Viejo.

Overnachting: Azania Lodge of gelijkwaardig

Dag 9 Puerto Viejo - Turrialba

Vandaag verlaat u de Cariben en u zult de komende dagen via de bergen naar de Pacifische kust gaan rijden. De eerste stop is het plaatsje Santa Cruz de Turrialba. Het hotel kijkt prachtig uit over een dal en ook de actieve vulkaan de Turrialba is bij helder weer goed te zien. Onderweg is het mogelijk om de grootste archeologische opgraving van het land, het Nationaal Monument Guayabo te bezoeken.

Overnachting: Guayabo Lodge of gelijkwaardig

Dag 10 Turrialba - San Gerardo de Dota

De mooie route, die u vandaag kunt rijden, leidt via de krater van de hoogste vulkaan van het land, de Irazu, via de oude hoofdstad Cartago naar de uiteindelijke plaats van bestemming. San Gerardo de Dota is bekend om zijn prachtige nevelwouden en is de beste plek in Costa Rica om de mooie Quetzal te bewonderen. U verblijft op basis van volpension in je hotel.

Overnachting: Trogon Lodge of gelijkwaardig

Dag 11 San Gerardo de Dota

In alle vroegte gaat u onder leiding van een gids op stap om naar de Quetzal te speuren. Na het ontbijt heeft u nog een hele dag om bijzondere wandelingen te maken door het magische nevelwoud.

Dag 12 San Gerardo de Dota - Ojochal

Via de hoogste pas van het land, de Cerro de la Muerte, ruim 3400 meter hoog, rijdt u naar San Isidro del General en vervolgens naar de Zuid - Pacificische kust. U verblijft een paar dagen in een prachtige tropische omgeving dicht bij het strand.

Overnachting: Villas Gaia of gelijkwaardig

Dag 13 Ojochal

Tijdens uw verblijf is een wandeling door het nabijgelegen dorp Ojochal. De gemeenschap is bezig met een boomplantproject, met name de Ojoche, de naamgever van het dorp. Je gaat op de koffie bij een van de inwoners van dit pittoreske plaatsje. Er is veel te doen in de omgeving van Ojochal: een bezoek aan het Nationale Park Marino Ballena of het maken van een walvissentocht in het seizoen (juli - oktober, december - april) zijn slechts enkele van de mogelijkheden.

Dag 14 Ojochal

Nog een heerlijke dag in het Zuiden van Costa Rica

Dag 15 Ojochal - Rincon de la Vieja

De provincie noordelijke provincie Guanacaste waar je deze dag naar toe rijdt is bijzonder vanwege het klimaat en de cultuur. In de maanden december tot april zijn de savannen zeer droog en kan het er erg heet worden. Misschien zie je gedurende je reis wel een echte sabanero, een costaricaanse cowboy, die zijn koeien opdrijft ondertussen enorme stofwolk opdrijvend.

Hotel: Caon de la Vieja Lodge (www.thecanyonlodge.com) of gelijkwaardig

Dag 16 Rincon de la Vieja

Vandaag kun je het spectaculaire Nationale Park Rincon de la Vieja opzoeken. Er zijn verschillende wandelingen te maken, maar de bekendste is de lus die langs allerlei vulkanische verschijnselen gaat. Met een beetje geluk zie je nog verschillende apensoorten en toekans. Andere activiteiten die je kunt ondernemen zijn een bezoek aan de Spa om een bad in de vulkanische modder te nemen of paardrijden door de laagvlaktes.

Dag 17 Rincon de la Vieja - Tenorio

In ongeveer 2,5 uur rij je richting de vulkaan Tenorio. Het Nationale Park is nog vrij onbekend maar dat is onterecht: de wandeling die je er kan maken is spectaculair. Je loopt langs de Celeste Rivier die dank zij een bijzondere chemische samenstelling een intens lichtblauwe kleur heeft. De rivier heeft daarnaast een imposante waterval. Heb je nog geen genoeg gekregen van de natuur in Tenorio dan kun je aan het einde van de middag wandelen op de uitgebreide paden van het hotel.

Hotel: Sueno Celeste (www.sueo-celeste.com) of gelijkwaardig

Dag 18 Tenorio - La Fortuna

In ongeveer drie uur rij je via het grote Arenal meer naar La Fortuna toe. La Fortuna staat bekend om haar beroemde attractie: de actieve vulkaan Arenal. Deze rijst als een enorme kolos op ten westen van het dorpje.

Hotel: Casa Luna (www.casalunahotel.com) of gelijkwaardig

Dag 19 La Fortuna

Deze dag heb je uitgebreid de tijd om de omgeving van La Fortuna te verkennen. Op een dag kun je verschillende activiteiten ondernemen. Uiteraard is het Nationale Park een goede optie, waar je op de flanken van de vulkaan over oude lavastromen kunt lopen en kunt genieten van mooie vergezichten. Niet ver daar vandaag kun je een wandeling maken over enorme hangbruggen die een indrukwekkend inzicht geven in het regenwoud op grote hoogte. Er zijn verschillende natuurlijke hotsprings waar je de dag lekker relaxend in het warme water kunt afsluiten.

Dag 20 La Fortuna - San Jose

Vandaag rij je terug naar San Jose waar je aan het einde van de dag bij je hotel je huurauto weer inlevert.

Hotel : Le Bergerac (www.bergerachotel.com) of gelijkwaardig

Dag 21 OUT

Onze chauffeur haalt je op van het hotel en brengt je op tijd naar het vliegveld voor je vlucht naar Nederland.

Inclusief

  • Meet & Greet op de 2e dag
  • Prijs op basis van een 2-pers.kamer
  • Excursies in Tortuguero
  • Transfers volgens programma
  • Maaltijden volgens programma

Exclusief

  • Autohuur exclusief GPS
  • Niet in het programma genoemde excursies
  • Niet in het programma genoemde maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Uitreisbelasting ($26)

Vluchtinformatie

Luchtvaartmaatschappijen kunnen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stellen. Het kan voorkomen dat bij boeking de klasse waarop de reis is gecalculeerd niet meer beschikbaar is. In overleg en na toestemming van u, kunnen wij de vlucht eventueel met een toeslag in een hogere boekingsklasse boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Costa Rica Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203