Costa Rica en Nicaragua Afbeelding Costa Rica en Nicaragua
Costa Rica en Nicaragua
Bestemming: Rondreizen Costa Rica - Rondreis

Costa Rica en Nicaragua


Deze reis combineert de toeristisch hoogtepunten van beide landen. Tortuguero, de Arenal en het Monteverde nevelwoud in Costa Rica en Granada en Ometepe in Nicaragua. De reis eindigt op een van de mooiste stranden van Costa Rica, Playa Panama

Hotel o.b.v. Volgens programma



Costa Rica en Nicaragua

16 dagen / 15 nachten

Deze reis combineert de toeristisch hoogtepunten van beide landen. Tortuguero, de Arenal en het Monteverde nevelwoud in Costa Rica en Granada en Ometepe in Nicaragua. De reis eindigt op een van de mooiste stranden van Costa Rica, Playa Panama.

Dag 1 Amsterdam - San Jose

U vertrekt vanaf Amsterdam. Onze lokale vertegenwoordiger van de Costa Ricaanse Trails zal u ontmoeten op het vliegveld voor de transfer naar uw hotel.

Overnachting in El Rodeo Hotel - Superior Kamer

Dag 2 San Jose - Tortuguero

Vroeg in de ochtend vertrek naar Tortuguero. Geniet van een mooie rit door het Braulio Carrillo National Park en vervolgens een boottocht naar het Tortuguero Canals. Het ontbijt wordt onderweg geserveerd. Bij aankomst in Laguna Lodge wordt u verwelkomd met een welkomstcocktail, waarna de lunch wordt gebruikt. Na de lunch bezoekt u het schildpadden museum en de stad. De namiddag is vrij om te ontspannen aan het zwembad of kunt u wandelen langs de uitgezette routes. In de avond, na een heerlijke maaltijd, kunt u ontspannen met een cocktail en genieten van de nachtelijke geluiden van de jungle.

Overnachting in Laguna Lodge - Standaard Kamer (O, L, D)

Dag 3 Tortuguero Canals

Vandaag vaart u door de kleine grachten en kunt u volop wilde dieren observeren. Een jungle avontuur van je leven! Denk Amazone, maar op een kleinere schaal. Het Tortuguero National Park, met zijn 21.000 hectare aan ongerepte tropisch regenwoud, biedt een van de beste mogelijkheden om een breed scala aan tropische fauna te ervaren. Entree naar Tortuguero National Park inbegrepen.

Overnachting in Laguna Lodge - Standaard Kamer (O, L, D)

Dag 4 Tortuguero - Arenal (B)

Per boot gaat u terug naar de haven van Cao Blanco. Per bus (groep / gedeeld) gaat u naar het gebied van de Arenal. Deze actieve vulkaan met de perfect symmetrische vorm is een bezienswaardigheid en vormt een van de hoogtepunten van Costa Rica.

Overnachting in Volcano Lodge - Superior Kamer (O)

Dag 5 Paardrijden naar de La Fortuna Waterval

Onderweg ziet u een mooi voorbeeld van het Costa Ricaanse platteland met veehouderijen en landbouw en ook de kans om een aantal vogels te spotten, zoals oropendolas en toekans. Aan de voet van de 70 m hoge waterval is een natuurlijk zwembad waar u kunt zwemmen in het frisse water van La Fortuna. De tocht duurt ongeveer vier uur, van La Fortuna we moeten 5  kilometer naar het zuidoosten naar de rustplaats van de paarden. In de namiddag gaat u langs de paden van El Silencio naar de vulkanische thermale minerale baden in Hot Springs, waar u kunt genieten van een gezond en ontspannen bad gevolg door het diner.

Overnachting in Volcano Lodge - Superior Kamer (O,D)

Dag 6 Arenal - Monteverde

U wordt opgehaald bij het hotel voor de scenic lake cruise (gedeeld boot/bus-car) naar Monteverde. Monteverde Cloud Forest Reserve is een van de meest diverse en rijke tropische nevelwouden en de thuisbasis van de schitterende Quetzal en de zeldzame klok vogel. Monteverde is niet alleen interessant vanwege de fauna, maar ook door zijn oprichters, de Quakers. Trapp Family Lodge zal uw thuisbasis voor twee nachten zijn. Na de check-in, is er voldoende tijd om de nieuwe omgeving te verkennen.

Overnachting in Trapp Family Lodge - Superior Kamer (O)

Dag 7 Monteverde Cloudforest - Sky Trek & Sky Tram

In de ochtend kunt u wandelen over de goed gemarkeerde paden en langs de watervallen en rivieren. Als u geluk heeft, kunt u ter plaatse de Quetzal zien, een van de mooiste vogels in de wereld. U ziet ook een verbazingwekkende verscheidenheid aan flora en fauna gedurende deze tour. In de middag bezoekt u de Sky Zipline & Tram faciliteiten. De Sky Trek is een systeem van zeven platforms opgehangen boven de grond in de kruinen van de bomen. De in totaal 1,6 km aan kabels zijn bevestigd aan de diverse platforms welke u in staat stellen het wereldberoemde nevelwoud van Monteverde te verkennen.

Overnachting in Trapp Family Lodge - Superior Kamer (O)

Dag 8 Granada

Transfer naar de grens tussen Costa Rica en Nicaragua, Peas Blancas. Vervolgens rijdt u door naar Granada voor uw eerste nacht in Nicaragua (prive transfers). Gebouwd door de Spaanse conquistadores in 1524, bezit Granada een prachtige schoonheid met, koloniale architectuur en charmante hotels. In de directe omgeving valt veel te ontdekken met Lake Nicaragua en de eilanden, de Mombacho vulkaan met zijn natuurreservaat en de Masaya folklore.

Overnachting in Patio Malinche Hotel - standaard kamer (O)

Dag 9 Masaya vulkaan

Vandaag reis naar Managua en de ongelooflijke Masaya vulkaan, uniek in zijn soort in Latijns-Amerika. U bezoekt zowel een actieve en een slapende krater. Bezoekers kunnen kijken over de rand aan de Masaya vulkaan en kijken naar de indrukwekkende krater, welke voortdurend rook en zwavel gassen uitspuwt. Vanuit deze centrale krater is het mogelijk naar andere kraters te wandelen. Vervolgens gaat u naar de Arts & Crafts Market, waar u in de gelegenheid bent om keramiek, houtsnijwerk, hangmatten en sieraden, sigaren, leerbewerking en nog veel meer te bewonderen. Alvorens terug te keren naar het hotel kunt u nog genieten van een mooi panorama aan het Apoyo kratermeer.

Overnachting in Hotel Patio del Malinche - Standaard Kamer (O)

Dag 10 Ometepe

Vandaag reist u naar een van de mooiste plekken in Nicaragua. Ometepe is het grootste eiland ter wereld in een zoetwatermeer. Het eiland meet 276 km2 en herbergt twee majestueuze vulkanen verbonden door middel van een kleine strook land. De excursie start richting van het zuidelijke deel van het land om in de haven van San Jorge een veerboot naar Ometepe te nemen. U bezoekt o.a. de Groene Plas lagune, het Santo Domingo strand en de Ojo de Agua waterbronnen.

Overnachting in Finca San Juan de la Isla - Standaard Kamer (O, L)

Dag 11 Concepcion vulkaan

Met zijn 1610 meter is devulkaan Concepcion de hoogste en meest opvallende vulkaan op het eiland Ometepe. De Concepcion is een bijna perfecte kegelvormige vulkaan. Tijdens een uitdagende wandeling bent u in staat om een grote verscheidenheid aan planten en vogels te zien en te genieten van een adembenemend uitzicht. Deze vulkaan is nog actief. Rook komt uit de krater en er zijn ook andere fumarolen op dehelling van de vulkaan. Deze tocht vereist een goede conditie en wordt beschouwd als een van de zwaarste wandelingen in Nicaragua.

Overnachting in Finca San Juan de la Isla - Standaard Kamer (O)

Dag 12 Playa Panama

Tijd om te ontspannen op het strand. Na het ontbijt neemt de ferry terug naar Peas Blancas (Costa Rica grens) om vervolgens door te gaan naar Panama Beach in Guanacaste. Playa Panama's zandstrand wordt omringd door helder water en omringd door een weelderige vegetatie. Een van de vriendelijkste plaatsen op de noordelijke Guanacaste waar de lokale bevolking makkelijk mixt met de bezoekers in een omgeving die perfect is voor degenen die rust en stilte wensen. U kunt hier vele watersporten beoefenen, zoals vissen, zwemmen en windsurfen.

Overnachting in Casa Conde del Mar - Standaard Kamer (O)

Dag 13 en 14 Playa Panama

Vrije dagen om te relaxen op het strand of genieten van een van de rondleidingen in het gebied.

Overnachting in Casa Conde del Mar - Standaard Kamer (O)

Dag 15 Managua - Amsterdam

Prive transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Dag 16 Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Inclusief

 vlucht Amsterdam - San Jose // Managua - Amsterdam  overnachtingen volgens programma  transfers volgens programma  maaltijden volgens programma  Tortuguero toer  La Fortuna toer  Arenal wandeling en Hot Springs  Monteverde nevelwoud toer  Sky Trek /Sky Tram  Masaya vulkaan toer  Ometepe eilandtoer  Concepcion vulkaanwandeling

Exclusief

Persoonlijke uitgaven Fooien



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Costa Rica en Nicaragua 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203