14 dagen Fly en Drive The Best of Cuba
Bestemming: Rondreizen Cuba - Fly en Drive Cuba

14 dagen Fly en Drive The Best of Cuba
Algemeen

 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 14 dagen (12 nachten)
 • Autorondreis, autorondreis met privechauffeur en fly & drive
 • 1 nacht in het vliegtuig
 • Ideaal voor cultuurliefhebbers
 • Ideaal voor families met oudere kinderen
 • Ideaal als huwelijksreis
 • Ideaal voor jongeren
 • Ideaal voor natuurliefhebbers
 • Ideaal voor stellen

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Holguin (15 km)

Vertrek vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Holguin. Aansluitend transfer naar uw overnachtingshotel in Holguin.

Dag 2: Holguin - Santiago de Cuba (140 km)

Na het ontbijt neemt u uw huurauto in ontvangst of maakt u kennis met uw privechauffeur en eventueel privegids. U kunt beginnen met een stadsrondrit door Holguin en een bezoek aan de La Cruz heuvel. Na de lunch vervolgt u uw tocht door het bergachtige landschap naar de voormalige hoofdstad van het eiland, Santiago de Cuba. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Basilica El Cobre. Overnachting in Santiago de Cuba.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 3: Santiago de Cuba

In de ochtend kunt nader kennismaken met Santiago de Cuba, de op een na grootste stad van het eiland. U kunt kiezen voor een stadsrondrit met o.a. een bezoek aan het plein van de revolutie van Antonio Maceo, het museum van de 26e juli, het Cespedes plein en het fort El Morro. s Avonds heeft u de mogelijkheid om lekker te dansen in het Santiago Cafe (optioneel). Overnachting in Santiago de Cuba.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 4: Santiago de Cuba - Bayamo - Camaguey (330 km)

Na het ontbijt vervolgt u uw reis door de ruige Sierra Maestra naar Camaguey, de op twee na grootste stad van Cuba. Onderweg kunt u het pittoreske stadje Bayamo verkennen. Nuttig een lunch in een traditioneel restaurant in Bayamo en vervolg uw reis naar Camaguey. Een aanrader voor een swingend avondje is een bezoek aan de lokale Casa de la Trova. Overnachting in Camaguey.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 5: Camaguey - Sancti Spiritus (190 km)

U kunt deze dag beginnen met een stadsrondrit door Camaguey, een doolhof van bochtige en doodlopende straatjes. s Middags verlaat u Camaguey en rijdt u door een landschap gekenmerkt door suikerrietplantages en koningspalmen naar Sancti Spiritus. Hier aangekomen kunt u een korte stadsrondrit maken en een bezoek brengen aan de Yayabo brug. Overnachting in Sancti Spiritus.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 6: Sancti Spiritus - Trinidad - Topes de Collantes (135 km)

Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar de koloniale stad Trinidad, die niet mag ontbreken tijdens deze rondreis. De stad is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. U kunt hier het museum Romantico, de Canchanchara Bar en het Plaza Mayor bezoeken. Overnachting in bergdorpje Topes de Collantes nabij Trinidad.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 7: Topes de Collantes

Vandaag kunt u het prachtige natuurgebied van de Escambraye ontdekken. Een mogelijkheid is om dit per Russische 6x6 WD legertruck te doen. U rijdt dan door het gebied naar de Guanayara rivier. Wandelend vervolgt u uw weg langs de rivier naar de El Rocio waterval en verder naar de Venado Pond. U heeft de keuze om vanaf de waterval tot aan de Venado Pond de Rambo Tour te doen. Deze avontuurlijke tocht gaat niet via het pad, maar door de rivier zelf. Goede waterschoenen en zwemkleding worden aanbevolen. Daarna kunt u heerlijk afkoelen in het frisse water. Boekt u deze individuele rondreis inclusief privechauffeur dan verblijft u vannacht in bergdorp Topes de Collantes. Rijdt u zelf, dan verblijft u een extra nacht in Trinidad.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 8: Topes de Collantes - Cienfuegos - Santa Clara (130 km)

U vertrekt naar de parel van het zuiden Cienfuegos, waar u de stad kunt verkennen en waar u het excentrieke Palacio del Valle en het Terry Theater kunt bezoeken. In de havenstad kunt u lunchen en tijd doorbrengen in het centrum. De volgende stop is Santa Clara, waar u overnacht.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 9: Santa Clara - Havana (270 km)

Santa Clara heeft een belangrijke plek in de historie van Cuba. Dit is vanwege het feit dat dit de eerste stad was die door de revolutionairen van Fidel Castro werd ingenomen. Een hoogtepunt is het huizenhoge standbeeld van Che Guevara bovenop het mausoleum, dat vanuit de wijde omtrek te zien is. U laat Santa Clara achter u en gaat op weg naar Havana. Havana is uw einddoel van de dag, hier verblijft u vier nachten.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 10: Havana

Een hele dag om Havana te ontdekken. Wat zal het wordenBezoek in ieder geval oud en nieuw Havana met het Plaza de Armas, het fort El Morro, Plaza de la Cathedral, La Bodeguita del Medio en de begraafplaats Colon. s Middags kunt u te voet Oud Havana ontdekken.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 11: Havana - Vinales vallei - Havana (380 km)

Vanuit Havana rijdt u naar de Vinales vallei. Onderweg kunt u een stop maken bij een sigarenfabriek of bij de stad Pinar del Rio. Aangekomen in de Vinales vallei kunt u een door hedendaagse Cubaanse kunstenaars gemaakte prehistorische rotsschildering bezoeken en een fotostop maken bij het uitzichtpunt Los Jazmines. Bezoek ook de Indian Cave, waar u een boottochtje kunt maken. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar Havana.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 12: Havana

Nog een dag om Havana te ontdekken. Bezoek de higlights waar u eergisteren nog niet aan toe bent gekomen. Of wat dacht u van een ritje in een oldtimerEen rit in deze voor Cuba typerende autos is een absolute must en zult u niet snel vergeten. U kunt een bezoek brengen aan Finca Vigia, waar de schrijver Ernest Hemingway woonde tijdens zijn jaren op Cuba. Vanavond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie naar de Tropicana show (ca. 50 EUR).

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 13: Havana - Varadero - Amsterdam (140 km)

In de loop van de dag rijdt u naar de luchthaven van Varadero, voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 14: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Extra Info

Inclusief

 • Visumgelden
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag(en)
 • Vlucht Amsterdam - Holguin/Varadero - Amsterdam met TUIfly
 • 12 dagen autohuur Categorie Small 2e t/m 13e dag (indien autorondreis)
 • Vervoer per auto of minibus met privechauffeur 2e t/m 13e dag (indien prive rondreis)
 • Maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
 • 12 overnachtingen in eenvoudige middenklasse hotels (2/3 sterren) of eenvoudige Casas Particulares

Exclusief

 • Excursies
 • Facultatieve excursies
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristenkaart ca. EUR 20 p.p.
 • Extra bestuurder CUC 30 per huurperiode (geldt niet voor de versie met prive chauffeur)
 • Verplichte All-Risk verzekering ca. CUC 10 per dag (deze verzekering bevat altijd een niet afkoopbaar eigen risico) (geldt niet voor de versie met prive chauffeur)
 • Eigen risico ca. CUC 200 per auto per huurperiode (geldt niet voor de versie met prive chauffeur)

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  vakantiestunt.nl
v6.20210203