18 dagen Fly en Drive Cuba Highlights Afbeelding 18 dagen Fly en Drive Cuba Highlights
18 dagen Fly en Drive Cuba Highlights
Bestemming: Rondreizen Cuba - Fly en Drive Cuba

18 dagen Fly en Drive Cuba Highlights


Algemeen



  • Individuele rondreis

  • Reisduur is 18 dagen (16 nachten)

  • Autorondreis, autorondreis met privechauffeur, cultuurrondreis en fly & drive

  • 1 nacht in het vliegtuig

  • Ideaal voor cultuurliefhebbers

  • Ideaal voor families met oudere kinderen

  • Ideaal voor natuurliefhebber

  • Ideaal voor stellen



Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Varadero - Havana (140 km)

Vertrek vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Varadero. Aansluitend transfer naar uw hotel in Havana, waar u de komende vier nachten zult verblijven.

Dag 2: Havana

Na het ontbijt neemt u uw huurauto in ontvangst of maakt u kennis met uw privechauffeur en eventueel privegids. U kunt de dag starten met een bezoek aan Teatro America voor een echte salsa les. Cubaanser kan deze rondreis niet beginnen. Vervolgens is een bezoek aan een sigarenfabriek en het Havana Club Rum museum zeker de moeite waard. De lunch kunt u nuttigen in een van de restaurants rond het Capitool en Parque Central. Verken s Middags te voet Oud-Havana en proef de authentieke sfeer van de prachtige pleinen, smalle steegjes en koloniale panden. Een tip voor het diner is China Town.

Dag 3: Havana

In de ochtend kunt u de wijken Vedado en Miramar bekijken. U ziet onder andere het indrukwekkende Plein van de Revolutie, bekend van de toespraken van Fidel Castro. Ook een ritje met een Cocotaxi is een ware beleving! In de middag kunt u op jacht naar souvenirs of strijk neer op een gezellig terras op een van de andere pleinen.

Dag 4: Havana - Viales Vallei - Havana (380 km)

In de ochtend rijdt u naar de provincie Pinar del Rio in het westen. U kunt hier een tocht door de Viales vallei maken waar bijzondere mogotes (bergen van kalksteen) te zien zijn. Bezoek hier o.a. de Mirador en de Indiaanse grot.

Dag 5: Havana - Cardenas - Santa Clara

Vandaag verlaat u Havana en zet u koers naar het oosten. De eerste stop kunt u maken bij de suikerfabriek in Cardenas waar u het suikerriet sap Guarapo mag proeven. Bij de fabriek staan vele oude stoomtreinen, de moeite van het bekijken zeker waard. Met de stroomtrein kunt u een een ritje maken naar het station van Cardenas. Dit station stamt uit 1875 en wordt niet meer gebruikt voor lokaal treinverkeer. Verruil s Middags de stad voor de rust en ruimte van het platteland. Breng een bezoek aan de boerderij van de Correa familie. Een ware groene oase die al bijna drie decennia in het bezit van deze familie is;een unicum in het communistische Cuba. De familie is dankzij de eigen geproduceerde producten zelfvoorzienend. Door de boerderij te bezoeken draagt ook u uw steentje bij. Wandel rond, geniet van de natuur en neem een kijkje in de pottenbakkerij. Als aandenken krijgt u een kleurrijk handgemaakt souvenir. Hierna rijdt u naar Santa Clara voor twee overnachtingen.

Dag 6: Santa Clara

Begin de dag met een prachtige tour door Santa Clara. Deze stad heeft een belangrijke plek in de historie van Cuba vanwege het feit dat dit de eerste stad was die door de revolutionairen van Fidel Castro werd ingenomen. Niet te missen is het huizenhoge standbeeld van Ernesto Che Guevara bovenop het mausoleum van deze held.

Dag 7: Santa Clara - Cienfuegos - Trinidad (160 km)

De volgende stad op het programma is havenstad Cienfuegos, waar vele Frans-koloniale invloeden zijn terug te vinden. Tijdens een stadsrondrit kunt u o.a. het excentrieke Palacio del Valle en het Terry Theater zien. Na uw bezoek aan Cienfuegos reist u door naar de omgeving van Trinidad voor twee overnachtingen.

Dag 8: Trinidad - Topes de Collantes - Trinidad (40 km)

Een hele dag om de prachtige natuur van de Escambraye te ontdekken. U kunt per Russische 6x6WD legertruck door dit gebied naar de Guanayara rivier rijden. Wandelend vervolgt u uw weg langs de rivier naar de El Rocio waterval en verder naar de Venado Pond. U heeft de keuze om vanaf de waterval tot aan de Venado Pond de Rambo Tour te doen. Deze avontuurlijke tocht gaat niet via het pad, maar door de rivier zelf. Goede waterschoenen en zwemkleding worden aanbevolen. Daarna kunt u heerlijk afkoelen in het frisse water. U overnacht in de omgeving van Trinidad.

Dag 9: Trinidad - Sancti Spiritus (75 km)

Indien u de afgelopen dagen nog niet bent toegekomen aan Trinidad, kunt u vandaag een van de hoogtepunten van deze reis bezoeken. Deze stad, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, is een van de mooiste steden van het hele Caribische gebied. Neem een bezoek aan het museum Romantico, het Plaza Mayor en de typisch Cubaanse bar La Canchanchara zeker in uw programma op. Voor de overnachting rijdt u naar Sancti Spiritus.

Dag 10: Sancti Spiritus - Camagey (200 km)

Verken na het ontbijt Sancti Spiritus middels een tour door de stad. Hoogtepunt is de Yayabo brug en de boerenmarkt. Einddoel van vandaag is Camagey. Met zijn authentieke straatjes, pleinen en historische gebouwen doet deze stad nog sterk denken aan de Spaans-koloniale tijd. Bezichtig de stad en maak eventueel een ritje per fietstaxi.

Dag 11: Camagey - Bayamo - Santiago de Cuba (330 km)

Vandaag gaat u op weg naar de voormalige hoofdstad Santiago de Cuba. Onderweg kunt u een stop maken voor een korte tour door Bayamo, de stad van de koetsjes en het centrum van de veeteelt en citrusvruchten. Een bezoek aan het El Cobre basiliek mag zeker niet ontbreken. De komende twee nachten verblijft u in Santiago de Cuba.

Dag 12: Santiago de Cuba

Maak kennis met de voormalige hoofdstad Santiago de Cuba. In deze stad ademt nog de sfeer van de revolutie en ook de Cubaanse muziek heeft hier zijn oorsprong. Verken het oude centrum en maakt een boottochtje door de baai van Santiago de Cuba. Breng ook een bezoek aan het fort Castillo El Morro.

Dag 13: Santiago de Cuba - Holguin - Playa Pesquero (210 km)

Na het ontbijt zet u koers naar Holguin, waar u de stad kunt verkennen en een bezoek kunt brengen aan de La Cruz heuvel. Uw einddoel vandaag is het strand van Playa Pesquero. Hier verblijft u de komende vier nachten in het all inclusive resort Playa Costa Verde, gelegen direct aan het strand. Alle maaltijden, drankjes en diverse (sport)activiteiten zijn hier inbegrepen.

Dag 14 t/m 16: Playa Pesquero

Geniet nog even van de Caribische zonnestralen en kom tot rust aan het prachtige strand. Maak gebruik van de vele faciliteiten van dit all inclusive resort (all inclusive t/m check-out).

Dag 17: Playa Pesquero - Holguin - Amsterdam (70 km)

In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Holguin, voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Extra Info

Inclusief

  • Visumgelden
  • Luchthavenbelasting
  • Brandstoftoeslag(en)
  • Vlucht Amsterdam - Varadero/Holguin - Amsterdam met TUIfly
  • 12 dagen autohuur
  • 2e t/m 13e dag (indien autorondreis)
  • 12 overnachtingen in eenvoudige middenklasse hotels (2/3 sterren) of eenvoudige Casas Particulares en 4 overnachtingen in een all inclusive hotel aan het strand
  • Maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
  • Vervoer per auto of minibus met privechauffeur 2e t/m 17e dag (indien met privechauffeur)

Exclusief

  • Excursies
  • Facultatieve excursies
  • Fooien
  • Niet genoemde maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eigen risico va. CUC 200 per auto per huurperiode (geldt niet voor de versie met privechauffeur)
  • Toeristenkaart ca. EUR 20 p.p.
  • Extra bestuurder CUC 30 per huurperiode (geldt niet voor de versie met privechauffeur)
  • Verplichte All-Risk verzekering ca. CUC 10 per dag (deze verzekering bevat altijd een niet afkoopbaar eigen risico) (geldt niet voor de versie met privechauffeur)

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


18 dagen Fly en Drive Cuba Highlights 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203