8daagse busreis Winter in Dresden Leipzig en Weimar ***
Bestemming: Bus rondreizen Duitsland - Berlijn

8daagse busreis Winter in Dresden Leipzig en Weimar

***

Altenburg was eeuwenlang de residentie van de Duitse prinsen en vorsten. De vele bezienswaardige paleizen, kerken en musea tonen de lange traditie van Altenburg aan. Bovendien is Altenburg een echte natuur stad want u vindt hier talrijke bossen en parken. Geschiedenis, cultuur, natuur en traditie zijn onlosmakelijk met Altenburg verbonden. Niet alleen Altenburg is de moeite waard, we maken ook verschillende...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Zaterdag: Altenburg

Vanaf uw opstapplaats wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Na een korte stop met een kopje koffie, rijden we door het Ruhrgebied en het Thuringer Woud naar onze bestemming in Sachsen.

Zondag: Dresden met stadsgids

Vandaag maken we een dagtocht naar Dresden en leren onder leiding van een gids deze prachtige stad kennen. Gelukkig is er, ondanks zware bombardementen in de Tweede Wereldoorlog, zeer veel van de rijke culturele erfenis van deze stad onbeschadigd gebleven. 's Middags heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen.

Maandag: Vrije ochtend en Altenburg

We doen het vandaag rustig aan en maken we een verkenningstocht door Altenburg en omgeving. Hierbij leren we de vele gezichten van deze stad kennen zoals het raadhuis, de sfeervolle marktplaats, het Altenburger slot en de indrukwekkende Agneskirche.

Dinsdag: Rondrit Thuringen

Vandaag maken we een mooie rondrit door Thuringen en het Thuringer Woud. De eerste stop is Rudolstadt, waar Goethe, Wagner en Liszt verbleven. De plaats is bekend om het mooie slot Heidecksburg. We vervolgen onze route door het Thuringer Wald naar Lauscha, de mooi gelegen glasblazersstad. U heeft hier de mogelijkheid om het Glaskunstmuseum te bezoeken (entree excl. ca. 10 p.p. incl. korte rondleiding).

Woensdag: Erfurt en Weimar

Na het ontbijt vertrekken we naar Erfurt, de hoofdstad en grootste plaats van Thuringen. In de binnenstad van Erfurt vindt u enkele fantastische monumenten als de Dom-Severikerk en de Krämerbrucke. Na Erfurt rijden we door naar het nabijgelegen Weimar. In het sfeervolle centrum van Weimar kunt u wandelen over de smalle straatjes en steegjes met historische gebouwen.

Donderdag: Meissen

We maken vandaag een mooie tocht naar de Saksische stad Meissen, bekend vanwege zijn porselein. De charmante stad heeft echter nog veel meer te bieden, zo is de Meissner Dom met zijn karakteristieke torens een architectonische bijzonderheid en een must om te bezoeken. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het museum van Porzellan Manufaktur Meißen (entree excl. ca. 9 p.p.). De in 1710 opgerichte porseleinmanufactuur Meissen is de eerste porseleinfabrikant van Europa. Met haar demonstratiewerkplaats en het museum is zij zowel trekpleister als winkelparadijs voor het witte goud met de beide blauwe, gekruiste zwaarden.

Vrijdag: Leipzig

Na het ontbijt rijden we noordwaarts. Door een prachtig landschap van bossen, vlaktes en meren rijden we naar Leipzig. Leipzig is een universiteitsstad, waar Maarten Luther in het verleden regelmatig preken hield. Grote delen van het centrum zijn autovrij en u kunt ongestoord wandelen over de oude pleinen en binnenplaatsen.

Zaterdag: Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van Altenburg en ons hotel en rijden we terug naar Nederland. Bij aankomst op de wisselplaats, staat de afscheidsmaaltijd voor ons klaar. Tenslotte wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Hotel Astor*

Ligging Dit prima hotel heeft een gunstige ligging op ca. 600 m van het centrum, een slot en het stadspark.

Faciliteiten Receptie, lift, lobby, bar en restaurant. Tegen betaling van ca. 6 per verblijf kunt u een kluisje bij de receptie van het hotel huren.

Kamers De nette kamers zijn voorzien van tv, radio, telefoon, minibarm badkamer met fohn, bad of douche en toilet. Niet-rokers kamers zijn beschikbaar.

Bijzonderheden Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Bij ons inclusief! - Welkomstdrankje - Stadsgids in Dresden - Een kopje koffie bij vertrek - Reis per luxe Comfort Class Touringcar - Overnachtingen volgens programma - Deskundige chauffeur tevens reisleider - Excursies zoals omschreven (entreegelden niet inbegrepen) - 7x Ontbijt en 7x diner - Warme afscheidsmaaltijd

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203