5daagse busreis Kerst in Historisch Heidelberg ***
Bestemming: Bus rondreizen Duitsland - Rondreizen

5daagse busreis Kerst in Historisch Heidelberg

***

Ludwigshafen is een middelgrote Duitse stad met een uitstekende ligging voor interessante excursies. Ludwigshafen heeft mooie parken en diverse voetgangerszones met winkeltjes. Uw reis heeft een keizerlijk tintje door de bezoeken aan de oude Roomse Keizersteden Worms, Heidelberg en Speyer.

Maandag 23/12: Ludwigshafen

Na een kopje koffie op de wisselplaats in Didam vertrekken we richting Ludwigshafen. We volgen vanaf Koblenz de Rheintalautobahn via Worms naar Ludwigshafen waar we aan het einde van de middag aankomen.

Dinsdag 24/12: Worms en Speyer

Vanochtend kunt u op eigen gelegenheid een wandeling door de stad maken. Na de lunch in het hotel vertrekken we naar de beroemde stad Worms voor een stadswandeling in kerstsfeer onder leiding van een stadsgids. Deze zal vertellen over de residentietijd van de Roomse keizers en de lange geschiedenis die daarna volgde. Door het prachtige decor van o.a. de Liebe Frauen Kirche en de Heilige Petersdom zal het verhaal tot leven komen. Worms verwierf haar grootste bekendheid door Maarten Luther die hier in 1521 voor keizer en vaderland zijn geschriften verdedigde en niet wilde herroepen, het beroemde Edict van Worms. Na het diner in het hotel gaan we naar Speyer waar u de Kerstmis kunt bijwonen in een van de meest indrukwekkende kathedralen van Duitsland. Het kan koud zijn tijdens de mis dus wij raden u aan warme kleding te dragen.

Woensdag 25/12: Pfalzer Weinstrasse en Speyer

Na de uitgebreide brunch maken we een tochtje langs de Pfalzer Weinstrasse; dit gebied wordt ook wel het Toscane van Duitsland genoemd. In dit gebied vol wijnbergen liggen zeven wijndorpen, waarvan Neustadt met meer dan 2000 ha. wijngaarden het grootste Duitse wijndorp is. Het centrum van Neustadt heeft haar historisch karakter weten te bewaren, vooral wat marktplein met de gotische kloosterkerk betreft. Op de terugweg naar het hotel maken we nog een stop in de keizerlijke stad Speyer am Rhein om een kijkje te nemen bij de Dom. s Avonds kunt u genieten van het kerstdiner en live-muziek.

Donderdag 26/12: Heidelberg

Na opnieuw een uitgebreide brunch brengen we in de middag een bezoek aan de romantische stad Heidelberg an der Neckar. Een van de mooiste steden in Duitsland, met de Alte Brucke en een prachtig raadhuis. Vrijdag 27/12: Nederland

Via Limburg aan de Lahn en Keulen reizen we terug naar Nederland, natuurlijk onderbroken door diverse stops. Aan het einde van de middag kunt u tijdens de maaltijd afscheid nemen van uw reisgenoten om vervolgens via de servicelijnen naar uw uitstapplaats te reizen.

Europa Hotel

Ligging In het centrum van Ludwigshafen nabij de voetgangerszone.

Faciliteiten Receptie, lift, lounge, bar 'Euro-Pub', restaurant, overdekt zwembad en sauna. Tegen betaling: Solarium.

Kamers Voorzien van tv, radio, telefoon, minibar, badkamer met fohn, bad of douche en toilet.

Bijzonderheden Ontbijtbuffet en een 3-gangendiner.

Bij ons inclusief! - Welkomstdrankje - Op 24/12 kerstkoekjes met koffie, thee of warme chocolademelk - Op 24/12 bezoek nachtmis in de kathedraal van Speyer - Feestelijk 5-gangendiner met live-muziek op 25/12 (Candlelight diner) - Klein kerstpresentje - Uitgebreide brunch op 25/12 en 26/12 - Stadsgids in Worms - Gratis gebruik van zwembad en sauna - Een kopje koffie met kerststol bij vertrek - Reis per luxe Comfort Class Touringcar - Overnachtingen volgens programma - Deskundige chauffeur tevens reisleider - Excursies zoals omschreven (entreegelden niet inbegrepen) - 4x Ontbijt, 2x brunch, 3x lunch en 4x diner - Warme afscheidsmaaltijd

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203