6daagse busreis Dresden Leipzig en Weimar ***
Bestemming: Bus rondreizen Duitsland - Rondreizen

6daagse busreis Dresden Leipzig en Weimar

***

Deze reis heeft een cultureel tintje, omdat de drie mooiste steden van het voormalige Oost-Duitsland vanuit uw vakantiebestemming worden bezocht. Een bezoek aan zowel Dresden, Leipzig als Weimar staat garant voor cultuur en romantiek. Dresden, ofwel Florence aan de Elbe, is na het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog fraaier dan ooit uit de puinhopen verrezen. Leipzig is als muziekstad nauw verbonden met...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Deze reis heeft een cultureel tintje, omdat de drie mooiste steden van het voormalige Oost-Duitsland vanuit uw vakantiebestemming worden bezocht. Een bezoek aan zowel Dresden, Leipzig als Weimar staat garant voor cultuur en romantiek. Dresden, ofwel Florence aan de Elbe, is na het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog fraaier dan ooit uit de puinhopen verrezen. Leipzig is als muziekstad nauw verbonden met Bach. Weimar tenslotte heeft een door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard historisch centrum. Uw vakantiebestemming Glauchau is gekozen vanwege zijn strategische ligging aan de rand van het Erzgebergte en bekend om het gotische dubbelslot Hinterglauchau.

Maandag: Glauchau

Na een kopje koffie op de wisselplaats beginnen we onze reis richting Glauchau. Via de Duitse snelwegen rijden we door het Ruhrgebied naar Kassel en vervolgens langs Erfurt richting Glauchau waar we aan het einde van de middag zullen aankomen.

Dinsdag: Dresden

Vandaag bezoeken we het wereldberoemde Elbflorenz oftewel Dresden gelegen aan de rivier de Elbe. 's Morgens maken we onder leiding van een lokale gids een stadstour door het centrum zodat u rustig kunt genieten van alle pracht en praal, zoals de pronkvesting Zwinger, de beroemde Semper opera en de grootste kerk van Sachsen, de Hofkathedrale St. Trinitatis. 's Middags kunt u zelf nog genieten van het Elbelandschap van het Bruhlische Terasse, ook wel het balkon van Europa genoemd.

Woensdag: Leipzig

Na het ontbijt rijden we naar Leipzig. De voetgangersvriendelijke binnenstad is heerlijk om te slenteren, wandelen en winkelen. De stad is redelijk compact, met de Nicolaistraat waar verborgen passages zijn, maar ook mooie gebouwen in de Jugendstilstijl. Na het winkelen, of wandelen is het heerlijk uitrusten en naborrelen in de diverse cafes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ondanks dat gedurende de Tweede Wereldoorlog heel veel historie verloren is gegaan door de bombardementen die ook op Leipzig werden uitgevoerd, is er nog heel veel te zien. Veel is na de oorlog tot de oude luister gerestaureerd. De internationale roem van Leipzig als muziekstad is nauw verbonden met Johannes Sebastian Bach en het Gewandhaus-orkest dat ook met het Thomanerkoor in de Thomaskirche en in het operagebouw musiceert. Grote musici als Felix Mendelsohn, Bartholdy en Robert Wagner hebben bijgedragen aan de bloeiperiode van de muziek- en operacultuur van de stad. Bezienswaardig is ook het 91 meter hoge monument van de Volkerenslag van 1813, waarbij Napoleon een grote rol speelde.

Donderdag: Meissen

De ochtenduren kunt u naar eigen wens doorbrengen; een mooie gelegenheid bijvoorbeeld om een wandeling door Glauchau te maken. Aan het einde van de ochtend rijden we naar het schilderachtige stadje Meissen, mooi gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren de Elbe en Triebisch. Op een plateau gelegen troont de Albrechtsburcht met Dom boven de Elbe uit. Ons doel vandaag is echter de fabriek waar het beroemde Meissen porselein wordt vervaardigd. U kunt zich laten informeren over de vervaardiging en later nog een bezoek brengen aan het museum.

Vrijdag: Weimar

Na het ontbijt is het de beurt aan Weimar, de stad van Schiller en Goethe en de hoofdstad van de Duitse klassieke tijd. De stad is een universitair, toeristisch en industrieel centrum. Het historische centrum van Weimar is door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Onder andere de Anna Amalia-bibliotheek, die in 2004 gedeeltelijk afbrandde, behoort hiertoe. Daarnaast horen nog enkele voorbeelden van Bauhaus-architectuur tot het Werelderfgoed. We maken hier 's morgens onder leiding van een gids een wandeling door het historische centrum. In de middag kunt u dit pittoreske stadje op eigen gelegenheid verder verkennen.

Zaterdag: Nederland

Vandaag keren we huiswaarts. Als de verkeerssituatie en tijd het toestaat zullen we nog een stop maken in Kassel om de Wilhelmshohe te bezoeken. Daarna rijden we naar de wisselplaats in Didam, waar u nog een afscheidsmaaltijd wacht. Vervolgens zullen de servicelijnen u naar uw uitstapplaats brengen.

Hotel Wettiner Hof*

Ligging Rustig gelegen op ca. 500 m van het centrum.

Faciliteiten Receptie (met kluisje), lift, restaurant en terras.

Kamers Keurige kamers voorzien van tv, telefoon, badkamer met fohn, douche en toilet.

Bijzonderheden Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Niet inbegrepen Entreeprijzen ca. 15 p.p.

Bij ons inclusief! - Stadsgids Dresden - Stadsgids Weimar - Een kopje koffie bij vertrek - Reis per luxe Comfort Class Touringcar - Overnachtingen volgens programma - Deskundige chauffeur tevens reisleider - Excursies zoals omschreven (entreegelden niet inbegrepen) - 5x Ontbijt en 5x diner - Warme afscheidsmaaltijd

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203