6daagse busreis Kerst in Beieren ***
Bestemming: Bus rondreizen Duitsland - Rondreizen

6daagse busreis Kerst in Beieren

***

Zondag 22/12: Aystetten

Vanuit Nederland rijden we richting Zuid-Duitsland. Aan het einde van de dag wordt u verwelkomd door de familie Sohnel in Aystetten.

Maandag 23/12: Augsburg

We doen het lekker rustig aan en vertrekken pas in de loop van de ochtend naar de Duitse Mozartstad Augsburg, in het centrum van de Romantische Strasse. De stad is genoemd naar de Romeinse keizer Augustus en lag gunstig aan de handelsroutes tussen Italie en Noord-Europa. De stad beleefde haar hoogtijdagen in de 15e en 16e eeuw. Het hart van Augsburg wordt gevormd door de Ludwigsplatz met het indrukwekkende raadhuis en de historische Perlachtoren.

Dinsdag 24/12: Munchen

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan Munchen, de hoofdstad van de deelstaat Beieren. Na een rondrit door de stad gaan we naar het oude hart van de stad, de Marienplatz omdat hier tot en met 24 december de traditionele Munchner Christkindlmarkt wordt gehouden, waarvan de wortels terugreiken tot in de 14e eeuw. Beroemd is de Kripperlmarkt op de Rindermarkt, waar alles verkrijgbaar is wat je voor een kerststalletje nodig hebt. Na het diner in het hotel is er gelegenheid tot het bijwonen van de Kerstmis. Na terugkeer wacht de familie Sohnel u op met koffie, thee chocolademelk en kerstkoekjes.

Woensdag 25/12: Romantische Strasse

Nadat we de ochtend heerlijk op eigen gelegenheid en in alle rust hebben doorgebracht, vertrekken we na de lunch in het hotel voor een mooie tocht langs een stukje van de beroemde Romantische Strasse van Nordlingen naar Ulm. Aan de in totaal 350 km lange route liggen vele bekoorlijke stadjes en een daarvan is Ulm dat we s middags zullen bezoeken. Deze stad staat bekend vanwege de gotische Munsterkerk met de hoogste kerktoren ter wereld, het oude visserskwartier met de aparte steegjes en bruggetjes, de prachtige parken en tuinen en de imposante vesting.

Donderdag 26/12: Schloss Linderhof en Oberammergau

We beginnen vandaag met een bezoek aan de koninklijke Villa Schloss Linderhof in het Graswangtal. Dit kasteel is het kleinste van de drie kastelen die Ludwig II van Beieren liet bouwen. Dit kasteel had echter zijn voorkeur en hier bracht hij ook de meeste tijd door. Laat u tijdens een rondleiding mee voeren door de fantasiewereld van Ludwig (entree excl. ca 7,50 p.p.). Hierna rijden we door naar het beroemde plaatsje Oberammergau, vooral bekend geworden door de passiespelen, die al sinds 1634 om de tien jaar worden gehouden. Tijdens een wandeling door het dorp zult u zich verwonderen over de prachtige muurschilderingen en het vele houtsnijwerk in de winkels. Via een stukje van de Deutsche Alpenstrasse rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag 27/12: Nederland

Na een vroeg ontbijt is de tijd gekomen om terug naar huis te reizen. Aan het einde van de middag komen we aan op de wisselplaats in Nederland waar u een heerlijk afscheidsdiner geserveerd krijgt. Hierna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Hotel Sohnel*

Ligging Hotel Sohnel ligt in het plaatsje Aystetten, op ca. 6 km afstand van Augsburg.

Faciliteiten Receptie (met kluis), lift, restaurant en cafe/bar.

Kamers De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van tv, telefoon, radio, minibar en badkamer met douche en toilet.

Bijzonderheden Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Bij ons inclusief! - Koffie, thee en warme chocomelk met kerstkoekjes na de Kerstmis - Lunch op 25/12 - 4-gangen Kerstdiner op 25/12 - Feestelijk dinerbuffet op 26/12 - Een kopje koffie met kerststol bij vertrek - Reis per luxe Comfort Class Touringcar - Overnachtingen volgens programma - Deskundige chauffeur tevens reisleider - Excursies zoals omschreven (entreegelden niet inbegrepen) - 5x Ontbijt, 1x lunch en 5x diner - Warme afscheidsmaaltijd

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203