Ecolodge Marsa Nakari Egypte Afbeelding Ecolodge Marsa Nakari Egypte
Ecolodge Marsa Nakari Egypte
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Ecolodges Red Sea Diving Safari Egypte

Ecolodge Marsa Nakari Egypte


Om het Nakari kamp is werkelijk niets behalve water en zand. Een en al rust en een overweldigend huis rif vind je direct voor de deur. Onbeperkt duiken is ook hier toegestaan. De gezellige en professionele staf helpt altijd graag. Marsa Nakari is voor de echte duiker en reiziger op zoek naar stilte, gezelligheid en rust echt een aanrader!

Hotel o.b.v. Volpension



Ecolodge Marsa Nakari

Ecolodge Marsa Nakari is het kleinere iDiving Village' van de drie verschillende Ecolodges van Red Sea Diving Safari in Egypte. De historie van de baai Marsa Nakari gaat zelfs terug tot in de Romeinse tijd. Overblijfselen van het oude havenplaatsje zijn terug te vinden op een heuvel in zuidelijke richting, aan het einde van de baai. In deze gemoedelijke ecolodge verblijft u in een rustige omgeving, dichtbij de natuur. Marsa Nakari ligt in een mooie, beschutte baai, zo'n 40 km ten zuiden van Marsa Alam. Een verblijf in deze ecolodge is zeer geschikt voor rustzoekers, natuurliefhebbers en duikers. Uniek aan de ecolodges zijn de verschillende mogelijkheden voor uw verblijf. Kiest u voor een tent aan zee met de verkoelende zeebries als aircoOf gaat u voor de meer comfortobale chaletsU kunt zelf kiezen hoe avontuurlijk en back-to-basic u uw verblijf in Marsa Nakari wil maken.

Ligging en duikspots

Marsa Nakari ligt ongeveer 40 km ten zuiden van Marsa Alam in een beschutte baai, op ca. 1 uur rijden van de luchthaven van Marsa Alam. Bij Marsa Nakari ligt een prachtig huisrif, waar u naar hartelust op eigen gelegenheid kunt duiken. Zeer aantrekkelijk aan Marsa Nakari is daarnaast ook de gunstige ligging ten opzichte van verschillende duikspots. Zo ligt het populaire en indrukwekkende Samadai protectorate, beter bekend als Dolphin House, in de nabije omgeving. Dit is een van de belangrijkste nationale parken van de Rode Zee. De dolfijnen en de prachtige koralen (off shore) die in deze lagoon te vinden zijn, maken een bezoek meer dan waard. Red Sea Diving Safari biedt per boot exclusieve toegang tot deze adembenemende locatie. In de nabij gelegen omgeving liggen nog meer populaire en mooie duikspots, zoals het nationaal park Wadi el Gemal. Dit beschermde gebied bestaat uit 60km kustgebied met eilandjes, mangroven, verschillende riffen, zeegrasbedden. Deze zeegrasbedden zijn een belangrijke voedselbron voor dugongs en schildpadden. Grote kans op een ontmoeting met deze bijzondere zeedieren!

Faciliteiten

Ecolodge Marsa Nakari beschikt over een restaurant/koffieshop,PADI duikcenter, internet (tegen betaling), kluisjes, strandvolleybalveld, voetbalveld, massagemogelijkheden. Er worden diverse bootduik-excursies georganiseerd naar verschillende locaties. Vanuit gemoedelijke restaurant met terras heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de tenten, de zee en het woestijnlandschap. U kunt genieten van een prachtig uitzicht over het glinsterende water onder de zon gedurende de dag en een onvergetelijke witte maan tijdens het diner. Als u geluk heeft, ziet u zelfs dolfijnen uit het water springen tijdens uw ontbijt.

Accommodatie type

Tenten:

De tenten staan midden op het strand, direct aan zee. De inrichting is zeer eenvoudig, maar comfortabel en ruim. Elke Tent beschikt over handgemaakte meubels, verlichting, stopcontact en buiten een zithoek met uitzicht op zee. Tenten beschikken over twee 1-persoonsbedden. Er is een gemeenschappelijke sanitaire ruimte met douche en toiletfaciliteiten, waar u gebruijk van kunt maken (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor douche en strand).

Royal Tenten:

De Royal Tent is de meest populaire accommodatie in de ecolodges van Red Sea Diving Safari. De zeer ruime Royal Tenten zijn ingericht met een minibar, ventilator, bean bag stoelen, een tafel en een zithoek op slechts een paar meter van de kustlijn. Royal Tenten zijn beschikbaar met een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden. Er is een gemeenschappelijke sanitaire ruimte met douche en toiletfaciliteiten, waar u gebruijk van kunt maken (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor douche en strand).

Hutten:

De hutten zijn gebouwd in traditionele Arabische stijl. De ronde daken zorgen voor voldoende koelte, zelfs tijdens de heetste dagen in de zomermaanden. Ze zijn gelegen op de heuvel met uitzicht op de kustlijn en bieden een ononderbroken uitzicht op zee. De hutten beschikken over twee 1-persoonsbedden, nachtkastje met een lamp, een kledingkast en een ventilator. Er is een gemeenschappelijke sanitaire ruimte met douche en toiletfaciliteiten, waar u gebruijk van kunt maken (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor douche en strand).

Chalets:

U kunt in Marsa Nakari ook gebruik maken van de wat luxer ingerichte Chalets. De Chalets bieden uitzicht op de spectaculaire bergen aan de ene kant en de Rode Zee aan de andere. Er zijn terrassen aan weerszijden met een adembenemend uitzicht en in elke kamer geniet u van een prachtig uitzicht op zee. De Chalets zijn voorzien van twee 1-persoonsbedden (kunnen worden samengevoegd tot een 2-persoonsbed), een kledingkast, kant en kaptafel en een ventilator. De chalets beschikken over een eigen badkamer en handdoeken voor het douchen (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor op het strand).

Deluxe Chalets:

De Deluxe Chalet is de mooiste kamer van Marsa Nakari met uitzicht op de spectaculaire bergen aan de ene kant en de Rode Zee aan de andere. Er zijn terrassen aan weerszijden met een adembenemend uitzicht en vanuit elke kamer geniet u van een prachtig uitzicht op zee. De Deluxe Chalets beschikken over een 2-persoonsbed of 1-persoonsbedden en zijn voorzien van een kledingkast, side & kaptafel, Airconditioning, digitale kluis, mini-koelkast, waterkoker met koffie en thee. De Deluxe Chalets hebben een eigen badkamer en handdoeken voor het douchen (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor op het strand).

Verzorging

U verblijft hier op basis van Volpension. De maaltijden zijn wat eenvoudig maar voedzaam. Water, frisdranken, koffie en thee zijn inbegrepen. Het restaurant biedt een uitgebreid buffet voor ontbijt, lunch en diner, met speciale live cooking stations. Het restaurant biedt wisselende thema-avonden waar u kunt genieten van verschillende keukens elke nacht. Als u gaat nachtduiken raden we u aan om de staf te informeren of u voor of na het duiken wilt eten. U kunt van tevoren aangeven als u speciale maaltijden wenst. Tegen betaling zijn light frisdranken, ijs, espresso, bier, vruchtensappen en souvernirs verkrijgbaar.

8-daagse reis Ecolodge Marsa Nakari inclusief

  • Retourvluchten Amsterdam - Marsa Alam en v.v.
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Transfers van/naar Ecolodge Marsa Nakari
  • 7 overnachtingen o.b.v. volpension (incl. frisdranken, water, koffie & thee), in het gekozen verblijfstype

Bijkomende kosten:

  • Ruimbagage (afhankelijk van gewicht)
  • Visumkosten (ter plaatse bij aankomst), ca. 27 euro
  • Evt. verzekeringen en upgrades
  • Duikarrangement (zie beschrijving voor de mogelijkheden en tarieven)

Reserveren en beschikbaarheid

Reserveringen voor de ecolodges van de Red Sea Diving Safari kunnen wij pas definitief bevestigen na beschikbaarheid gecontroleerd te hebben. Reserveringen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel als mogelijk up-to-date te houden, maar het kan wel eens voorkomen dat uw gewenste accommodatie niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Vluchtinformatie

Prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Helaas zijn wij genoodzaakt om deze meerprijs door te berekenen. Uiteraard wordt u hierover geinformeerd voordat wij uw boeking definitief maken.

Duiken met Red Sea Diving Safari

Red Sea Diving Safari biedt duikprogramma's voor duikers van ieder niveau, van beginner tot gevorderde. Elke ecolodge ligt aan een schitterend huisrif dat de thuisbasis vormt voor een diversiteit aan zeedieren en een grote verscheidenheid aan zachte en harde koralen. De baai van Marsa Nakari is ondiep, beginnend vanaf 1-10 meter in diepte en langzaam afdalend tot de buitenmuren van het huisrif een diepte van 40-50 meter bereiken. Het huisrif van Nakari Village heeft prachtige koraalformaties aan de buitenkant van het rif. Aan de noordzijde zijn er regelmatig grote scholen van kleine barracudas te vinden. Het ondiepe gedeelte is het meest interessant. De kans is groot om hier s nachts een schildpad of gigantische murenen tegen te komen. Aan de zuidzijde is het rif afwisselend met veel canyons en pilaren. Hier vind je vissoorten zoals koraalduivels en tandbaarzen. Ook zijn er prachtige koraaltuinen en mooie drop-offs met een kans om pelagische vissen en soms dolfijnen te zien.

Duikpakketten en tarieven

Red Sea Diving Safari biedt verschillende soorten duikpakketten aan.

Duikcursussen

  • PADI Open Water cursus (incl. gebruik duikuitrusting) 287,- per persoon excl. boek, tabel en certificaat (ter plaatse).
  • PADI Advanced cursus (excl. duikuitrusting) 195,- per persoon excl. lesboek en certificaat (ter plaatse).

Maart t/m mei & September t/m november

  • 5 dagen duiken (10 duiken) standaard, incl. flessen lucht en lood 170,- per persoon Dit duikpakket bestaat uit onbeperkt kantduiken op het huisrif (op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif) en 2 truckduiken in zone A (vanaf 1 november 2015 is dit pakket zonder Zone A duiken).
  • 5 dagen duiken (10 duiken), incl. flessen lucht en lood 209,- per persoon Dit duikpakket bestaat uit onbeperkt kantduiken op het huisrif (op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif) en 8 truckduiken in zone A.

Juni t/m augustus en december t/m februari

  • 5 dagen duiken (10 duiken) standaard, incl. flessen lucht en lood 149,- per persoon Dit duikpakket bestaat uit onbeperkt kantduiken op het huisrif (op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif) en 2 truckduiken in zone A (vanaf 1 november 2015 is dit pakket zonder Zone A duiken).
  • 5 dagen duiken (10 duiken), incl. flessen lucht en lood 182,- per persoon Dit duikpakket bestaat uit onbeperkt kantduiken op het huisrif (op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif) en 8 truckduiken in zone A.

Zone A duikplekken

Het 5 dagen duikpakket omvat 2 begeleide duiken op de Zone A duikplekken. Zone A duikplekken zijn begeleide kantduiken (min. 6 personen):

  • Marsa Nakari
  • Marsa Assalaia
  • Marsa el Foukery

Een duik op Elphinstone kunt u ter plaatse bijboeken, minimaal Advanced niveau en 50 gelogde duiken!

Onbeperkt duiken op het huisrif (inbegrepen in standaard duikpakket)

Een van de meest unieke aspecten van de Red Sea Diving Safari is de vrijheid om in buddypaar op uw eigen tempo te duiken, op het tijdstip van uw keuze. Voor uw eerste duik krijgt u een gids mee voor een orientatieduik in de baai. Na deze orientatie duikt u zelf wanneer en hoe vaak u wilt: u haalt een cilinder op, schrijft u uit op het whiteboard en gaat duiken. Het huisrif is te bereiken vanaf de kant of per zodiac.

Bijzonderheden:

  • Er staan altijd zodiacs klaar om u naar verschillende delen van het huisrif te brengen

  • Persoonlijke opbergplekken voor uw spullen

  • Hangertjes voor wetsuits en trimvesten

  • Zoetwaterbassins in de schaduw voor het spoelen van uw uitrusting

  • voor individuelen een buddy-board; prikbord voor het vinden van een buddy.

  • De riffen aan de kust bereiken dieptes tot 55 meter

  • Vertrek voor de eerste duik is tussen 07.00 en 08.00 uur

  • Vertrek voor de tweede duik is tussen 13.00 en 14.00 uur (onder voorbehoud)

Bootduiken (tegen bijbetaling)

Dit programma maakt het mogelijk mooie duiken te maken op de riffen die verder in zee gelegen zijn.

Overige duikinformatie

NB: Voor bovenstaande programmas dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Om op Elphinstone te kunnen duiken dient u minimaal een Advanced Open Water Diver/ CMAS 2* en 50 gelogde duiken te hebben.

NB: Het gebruik van een duikcomputer en decoboei is verplicht.

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad (of vanaf de kant) en 4 duiken in de open zee. Meestal duurt de cursus 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

De cursus is inclusief het gebruik van duikuitrusting. Ter plaatse betaalt u het brevet (ca. 35 euro). Het lesboek (ca. 45 euro) kunt u zowel ter plaatse als van tevoren aanschaffen.

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Bijkomende kosten voor het duiken (ter plaatse bij de duikschool):

  • Lokale rifbelastingen ca. 3 euro per persoon per dag
  • Verzekering decompressiekamer ca. 7 euro per persoon per week
  • Toeslag voor Nitrox 32% ca. 2 euro per tank
  • Bootduiken en duikexcursies (Onder voorbehoud)



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ecolodge Marsa Nakari Egypte 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203