Logo
Amphoras Holiday Resort Afbeelding Amphoras Holiday Resort
Amphoras Holiday Resort ****
Bestemming: Rode Zee - Sharm el Sheikh
Amphoras Holiday Resort ****

Het Amphoras Holiday Resort is een prachtig gelegen hotel direct aan een prive-strand en omringd door prachtige tuinen.

Hotel o.b.v. All InclusiveAmphoras Holiday Resort

Het Amphoras Holiday Resort is een prachtig gelegen hotel direct aan een prive-strand en omringd door prachtige tuinen. Het beschikt onder andere over verschillende zwembaden en een hoteltheater.

Ligging Amphoras Holiday Resort

Het Amphoras Holiday Resort ligt in Hadebet Om el Seid op ca.18 km ten zuiden van de luchthaven van Sharm El Sheikh en op 7 km ten zuiden van Naama Bay.

Faciliteiten Amphoras Holiday Resort

Het Amphoras Holiday Resort beschikt over een receptie, souvenirwinkeltje, kluisjes (tegen betaling), verschillende restaurants, bars en een discotheek. Er zijn 5 openluchtzwembaden met een kindergedeelte, squash baan, biljart, animatie, kinderhoek en een duikcentrum. Verder is er een healthclub met fitness, massage, stoombad en een jacuzzi. Tevens is er in het hotel een Italiaans sprekend animatieteam aanwezig dat regelmatig diverse shows geeft in het hoteltheater.

Kamers Amphoras Holiday Resort

De kamers in het Amphoras Holiday Resort zijn voorzien van airconditioning, tv (sat.), telefoon, koelkastje en balkon of terras met zee- of zwembadzicht. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en haardroger. Dit hotel beschikt tevens over speciale kamers voor mindervaliden, die tegen een toeslag geboekt kunnen worden. Deze speciale kamers zijn op aanvraag te boeken.

Verzorging Amphoras Holiday Resort

U verblijft hier op basis van All Inclusive.

All Inclusive formule Amphoras Holiday Resort

Maaltijden Ontbijtbuffet 07.00 - 10.00 uur Laat ontbijt 10.00 - 11.00 uur Snacks van 11.00 uur tot 12.00 uur (Mini Pizzas en broodjes) Lunchbuffet 13.00 - 16.00 uur in het hoofdrestaurant Prima Vera Ijs 12.00 - 13.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur Dinerbuffet 19.00 - 22.00 uur met diverse themabuffetten

Dranken Dranken zullen geschonken worden van 10.00 tot 23.00 uur op verschillende lokaties. (Espresso, cappucino, Turkse koffie en verse sappen tegen betaling).

(all inclusive formule is onder voorbehoud)

Ervaringen van klanten

 • Prachtig om te snorkelen, echt fantastisch
 • Aan receptie staan ze je goed te woord
 • Heel ruim opgezet, goede strandbedjes en schone kamer

Visuminformatie

De luchthaven van Sharm el Sheikh kent 2 verschillende soorten visa: een stempel (Gulf stamp, gratis) en een visum (tegen betaling van 20,- p.p.). Wanneer u maximaal 8 dagen in Sharm el Sheikh verblijft (en uw heen- en terugvlucht naar en vanaf Sharm el Sheikh gaan) en u ter plaatse geen excursies boekt, bent u niet verplicht een visum aan te schaffen. Wij raden u echter ten zeerste aan om het visum aan te schaffen. U heeft dit nodig indien u in geval van nood naar de Nederlandse Ambassade in Cairo zou moeten gaan. Ook kan het zijn dat u plotseling naar Nederland terug zou moeten reizen. Dit gebeurt vaak via Cairo en is enkel mogelijk met visum. Wanneer u eenmaal de douane bent gepasseerd is het niet meer mogelijk om achteraf alsnog een groot visum aan te schaffen. Het visum is verkrijgbaar bij de Egyptische vertegenwoordiger van Sky Tours. De kosten hiervoor worden verrekend in de transfer bus. Tevens dient u in de transferbus aan de host 5,- p.p. voor fooien te voldoen, onafhankelijk van het afnemen van de stempel of het visum. Blijft u langer dan 8 dagen in Sharm el Sheikh en bent u van plan ter plaatse deel te namen aan excursies (Cairo, bepaalde gedeelten in de Sinai-woestijn, natuurgebied Ras Mohammed), dan dient u een visum aan te schaffen.

Duiken

U heeft de keuze uit de volgende duikpakketten, te reserveren via het opmerkingveld tijdens het boekingsproces of bij telefonische bevestiging van een van onze medewerkers:

Emperor Divers Sharm el Sheikh

Deze vestiging ligt in het Bay View hotel , in het centrum van Sharm el Sheikh. Emperor Divers heeft een prachtig huisrif dat een busritje verder ligt. Duiken in de buurt van Sharm el Sheikh is veelzijdig van het nationale park Ras Mohammed, naar de top van de Sinai en tot Tiran Reefs. Het meeste word gedoken in het Ras Mohammed nationale park. Waar u ook gaat duiken, u bent verzekerd van fantastisch koraal en prachtige duiken.

Prijzen

hoogseizoen (12 maart t/m 2 juni en van 12 juli t/m 31 december)

 • 3-daags duikpakket, 2 bootduiken per dag incl. fl/l/l 130,-
 • 5-daags duikpakket, 2 bootduiken per dag incl. fl/l/l 195,-

laagseizoen (1 januari t/m 11 maart en van 3 juni t/m 11 juli)

 • 3-daags duikpakket, 2 bootduiken per dag incl. fl/l/l 110,-
 • 5-daags duikpakket, 2 bootduiken per dag incl. fl/l/l 165,-

Op de boot dient iedereen zijn/haar paspoort bij zich te hebben. De kustwacht controleerd hier steekproefgewijs op.

Leren duiken

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. Meestal duurt de cursus 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

Tegen een toeslag van 265 euro per persoon op de reissom kunnen wij deze aanbieding voor u reserveren inclusief een Open Water Cursus. De cursus is inclusief gebruik van duikuitrusting. Ter plaatse betaalt u het brevet (ca. 35 euro). Het lesboek (ca. 45 euro) kunt u zowel ter plaatse als bij ons van tevoren aanschaffen.

Tijd besparen op vakantie tijdens uw cursus?

Begin uw cursus in Nederland en haal uw brevet in Egypte!

Het is mogelijk om een deel van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Overige cursussen

hoogseizoen (12 maart t/m 2 juni en van 12 juli t/m 31 oktober)

 • PADI Advanced Open Water Diver Cursus + 1 dag duiken 235 euro
 • PADI Advanced Open Water Diver Cursus + 3 dagen duiken 325 euro

laagseizoen (1 januari t/m 11 maart en van 3 juni t/m 11 juli)

 • PADI Advanced Open Water Diver Cursus + 1 dag duiken 199 euro
 • PADI Advanced Open Water Diver Cursus + 3 dagen duiken 275 euro

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Bijkomende kosten ter plaatse:

 • lunch aan boord + 1 drankjes ca. 7,- p.p.
 • Nitrox 5,00 per tank 15L tank 5,00
 • Recompressie kamer 1,00 per persoon per dag (verplicht)
 • Ras mohamed entree 5,00
 • derde duik 20,- p.p.
 • extra dag duiken 60,- p.p.
 • huur duikuitrusting 25,- p.p.p. dag
 • prive gids 50,00 per dag
 • nachtduik vanaf de boot 35,- p.p.
 • certificaatkosten 35,- p.p.
 • 10% sales tax Tip: Informeer goed elke dag over de bijkomende kosten voor de door u geplande duiken!

Een greep uit de duikplaatsen rond Sharm el Sheikh

Jackson Reef

Het meest noordelijke rif van Tiran. Het wrak van de Lara ligt aan de noordkant. U kunt uitmuntende steilwandduiken maken langs elke kant. Regelmatig zijn er haaien, schilpadden e.d. te zien temidden van verschillende koralen. Aan de noordpunt kunt u met wat geluk hamerhaaien zien in de zomermaanden.

Thomas Reef

Tussen Gordon en Woodhouse rif, kleiner rif met diepe wanden volledig begroeid met zachte koralen, gorgonias en marineleven. Het is bijna onmogelijk om het volledige rif in een duik te zien. De oostwand gaat diep met prachtige begroeing en de westwand is donkerder met verschillende spleten en grotjes. Hier ziet u regelmatig tonijn en grote trevalies.

Ras Nasrani (9km ten noorden van Naama Bay)

Deze plaats is bereikbaar via jeep of boot. Het rif start ondiep en valt verder tot meer dan 60m met veel spleten en grotjes. Het beste ziet u ondiep tussen de verschillende koraalblokken (of ergs). Dit is een goede plaats om een spaanse danseres en schelpdieren te zien.

White Knight

De rifwand valt weg tot een zandbodem op 13m, in het midden is er een brede barst met koraalbruggen (op 10m en 35m) waar je onderdoor kunt zwemmen. Er is een tuin met aalen in het noorden en soms een manta.

Shark & Jolanda Reefs

Gelegen net op de top van de Sinai. Deze wereldberoemde plaats bestaat uit 2 torens die verbonden zijn via een verticale wand die verdwijnt in de abyss. Start uw duik op Shark reef en laat u meeglijden met de stroming langs de prachtig begroeide wand. Op 30m vindt je regelmatig grote scholen barracudas en snappers die in de sterke stroming hangen, zwem door deze scholen naar buiten waar meestal haaien zich ophouden maar wees voorzichtig dat u niet de referentie met de steilwand veliest. Terwijl u richting Jolanda zwemt zal u het plateau bereiken op 15-25m volledig begroeid met koraal waar steenvissen en schorpioenvissen op een maal zitten te wachten. Verder rond het rif komt u op de resten van het Jolanda wrak terecht. De cargo die bestaat uit toiletten en badkuipen ligt volledig uitgespreid op het plateau. Het ganse gebied is Big Fish territorium dus kijk uit voor tonijn en misschien wel een hamerhaai. Zorg dat de duikgids een grondige briefing geeft omdat de stromingen soms sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn.

Ras Za'atar

Meest noordelijke duik van het Ras Mohammed National Park, het is ook de ingang van de baai van Marsa Bareika. Een aflopende bodem vol met mooi begroeide koraaltorentjes. Ga noordelijker langs de wand die begroeid is met gorgonias en hier en daar zwart koraal. Net voor de hoek kijk uit voor de chimney(schoorsteen) op 15m waar er meestal een grote baars zit. Kijk dichter en u vindt ook de cleaning stations en in the blue, weg van het rif ziet u soms een adelaarsrog voorbij cruisen.

Jackfish Alley

Een witte plek op de klif is de goede plaats om in het water te gaan. Meestal doet u hier een stromingsduik. Er zijn verschillende grotten op 5m vol met glasvisjes. Terwijl u zuiderlijker zwemt vindt u 2 torens opnieuw vol met glasvisjes. Dit is een prachtplaats voor de fotograaf. koraaltuin en een zandstraat die de naam geeft aan deze duikplaats. Roggen ziet men in het zand liggen en soms witpunthaaien. In Augustus oppassen voor de Titan trekkervis die haar nest verdedigt.Vluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2018  vakantiestunt.nl
v2.0180518