Coral Bay Beach and Dive Resort Afbeelding Coral Bay Beach and Dive Resort
Coral Bay Beach and Dive Resort
Bestemming: Palawan - Coral Bay

Coral Bay Beach and Dive Resort


plane hotel

Het resort ligt op Popototan Island in een afgelegen en ongerept Marine Park. Verscholen in een prachtige archipel van tropische eilanden, parel boerderijen en riffen, biedt het de gasten rust en sereniteit en tal van activiteiten en mogelijkheden om deze fantastische omgeving te verkennen. Het wordt omgeven door onregelmatige kusten van fijn wit zand en een landschap, dat bestaat uit weelderige oerbossen. Het...

Hotel o.b.v. Logies ontbijt



Coral Bay Beach & Dive Resort

10 dagen / 7 nachten

15 dagen / 12 nachten

Het resort ligt op Popototan Island in een afgelegen en ongerept Marine Park. Verscholen in een prachtige archipel van tropische eilanden, parel boerderijen en riffen, biedt het de gasten rust en sereniteit en tal van activiteiten en mogelijkheden om deze fantastische omgeving te verkennen. Het wordt omgeven door onregelmatige kusten van fijn wit zand en een landschap, dat bestaat uit weelderige oerbossen. Het eiland is de thuisbasis van een wildreservaat, verbazingwekkende mangrovebossen en prachtige riffen en wrakken voor de duiker en snorkelaar.

Ligging

Het hotel ligt ten zuidwesten van Manilla bij Busuanga Island in de Calamian archipel met 1.769 eilanden met de Cuyo eilanden in het noordwesten en de Balabac-Bugsak groep in het zuidwesten. Busuanga is het grootste eiland van de Calamian archipel.

Accommodatie

Het resort heeft 19 kamers en huisjes allemaal gelegen op een prachtig wit zand met directe toegang tot de zee en het ongerepte rif. Het resort en de wateren liggen beschut in een baai en ongeacht welke kamer u ook kiest, u zult altijd op slechts enkele meters van onze rustige zwoele Filipijnse wateren zijn. Ons restaurant is met een selectie van Filipijns en westerse gerechten. De bar is goed gevuld met bier, gedistilleerde dranken, likeuren en cocktails voor alle smaken. Het resort biedt een fantastisch scala van halve - en volledige dag activiteiten zoals kajakken, wandelingen in de natuur, duiken, snorkelen en Island Hopping. Alle kamers en cottages zijn gebouwd in de traditionele stijl en liggen aan het strand. Standaard voorzieningen: dagelijks ontbijt. Filippijnse, Amerikaanse en continentale soorten ontbijt beschikbaar.

  • Alle huisjes zijn fan kamers
  • Klamboe
  • Badkamer, Geen warme douches maar stromend water met een temperatuur van rond de 23 graden
  • Ventilatoren
  • ruime eigen zitplaatsen zijn met hangmat
  • Gratis Wi-Fi in openbare ruimtes
  • Alle kamers zijn voorzien van linnengoed, toiletartikelen en handdoeken

Standaard kamer

  • standaard tweepersoonskamers - balkon met uitzicht op de baai
  • 2 eenpersoonsbedden, die kunnen worden gecombineerd tot 1 groot bed
  • klein terras met gedeeltelijk uitzicht op zee
  • de kamers bevinden zich boven het resort duikshop
  • dagelijks ontbijt voor 2 personen

Beach Cottage I

  • op het strand - een terras met uitzicht op de tuin
  • tweepersoonsbed of 2 bedden, die kunnen worden gecombineerd tot 1 groot bed
  • een terras met een zithoek met hangmat
    dagelijks ontbijt voor 2 personen

Duiken

Het resort heeft een uitgebreide on-site duik faciliteit uitgerust met alle apparatuur die u nodig heeft voor een onderwater avontuur tijdens uw verblijf. Het biedt een breed scala aan eerste kwaliteit apparatuur (tanks, wetsuits, maskers, vinnen, duik computers en nog veel meer) van internationaal erkende fabrikanten, evenals een lucht en Nitrox tankstation. Het duikcentrum heeft PADI en SDI-instructeurs en biedt diverse duikcursus opties, duikplaats aanbevelingen, en nog veel meer.

Wrakduiken

De populairste en historisch interessante duiklocaties rond Sangat zijn de Japanse wrakken, welke tot zinken zijn gebracht door de Amerikaanse strijdkrachten tijdens de Slag van Coron Bay in 1944. Van deze tien liggen er acht op slechts 5 tot 30 minuten varen van het strand.

Rifduiken

In 2004 werden de wateren en riffen rond Sangat eiland officieel aangewezen als beschermde marine park. Het Sangat Island Dive Resort speelt een rol in het beheer, de bescherming en rehabilitatie van de gebieden gelegen binnen de grenzen van de Sangat Island Marine Park. 75% van de riffen rond Sangat Island zijn intact en gezond, de resterende 25% worden hersteld van tyfoon schade, illegale vispraktijken en en de crown of thorns zeester.

Duikplekken

  1. Sangat House Reef - Op zwemafstand van het strand en makkelijk per kajak te bereiken. Het rif is een officieel erkend en beschermd marine sanctuary. Diepte 1 tot 28 meter. Open Water Diver.
  2. Sangat Coral Gardens - Gelegen tussen het resort en de warmwaterbronnen kunnen de Coral Gardens worden bereikt met een kajak, speedboot of zelfs te voet van het resort. Diepte van 1 tot 25 meter. Dit rif bestaat uit een aantal verticale drop-offs met kleine grotten. Open Water Diver.
  3. Lusong Reef - Dit mooie twee kilometer lange rif volgt de zuid-westelijke rand van Lusong eiland met de meest zuidelijke puntje van het rif zich uitstrekt tot het Lusong Gunboat wrak. Dit mooie 15-meter diepe rif biedt vele varieteiten aan tropische aquatische flora waaronder spectaculair gekleurde nudi takken, enorme grote fan koralen, sponzen en op grotere dieptes exquise tafel koralen. In de ondiepere gebieden van dit rif is een indrukwekkend spectrum van zachte en harde koralen, scholen mooie regenboog-gekleurde rifvissen en inheemse zeeschildpadden. Gelegen op slechts 15 minuten van Sangat Island is dit een gemakkelijke en relaxte duik ,die bij de juiste voorwaarden getij ook een zachte drift duik biedt. Open Water Diver.
  4. Calumbuyan Reef - Gelegen in Gutob Bay tussen de wrakken van de Okikawa en de Akitsushima biedt deze dubbele rif site spectaculaire koraal tuinen aan de oostkant van het eiland (perfect om te snorkelen of een ondiepe duik) en een diepere rif gebied op het zuiden. Het zuidkant rif met een diepte van 4-34 meter is gelegen in een kanaal tussen Calumbuyan en de Lajo eilanden. Met stromen meestal varierend tussen de 1 tot 3 knopen biedt deze locatie de perfecte omstandigheden voor een drift-dive. Open Water Diver.
  5. Dynamite Point Reef - Hoewel deze locatie een ongebruikelijke naam heeft voor een werkelijk fantastische rif duik is het Dynamite Point rif is een must-see voor iedereen die van de spectaculaire schoonheid van de mariene fauna en flora houdt. Gelegen tussen Culion en Chindonan Islands is dit gebied de thuisbasis van een spectaculaire reeks aan koraal tuinen, waaronder de zeer kleurrijke, zachte rassen en enkele van de grootste fan koralen. Diepte 4 - 18 meter. Open Water Diver.

Naast het wrak en rif duiken zijn er ook twee andere intrigerende duik mogelijkheden, de geothermische wateren van Barracuda Lake en de buitengewone, semi-ondergrondse kathedraal Coron Islands Cave.

  1. Barracuda Lake Omgeven door zaag-getande kalkstenen kliffen bieden de heldere en turquoise wateren van het Barracuda een van de meest unieke duiken. Het Barracuda kan alleen te voet over lastige kalksteen terrein worden bereikt. De wandeling met volledige duikuitrusting duurt ca. 15 minuten, maar is meer dan de moeite waard. Eenmaal in het meer zult u drie verschillende thermoclines passeren tijdens de afdeling naar de bodem. Na indringende eerste 4-meter van warm water treft u een sectie van 10 meter van zout water met een temperatuur van 28C. De laatste 14-34 meter is een thermische fase, waarbij de temperaturen stijgen tot een bijna ongemakkelijk 38C. Het water blijft helder als kristal. Het grillige landschap van het meer, vaak vergeleken met drijven over de oppervlakte van de maan, wordt bevolkt door kleine rivierkreeft, konijn vis, grouper, catfish en barracuda. Een extra kenmerk van deze duik is een zeer smalle grot die kan worden bereikt vanaf de noordkant van het meer. De grot, net groot genoeg voor een enkele duiker, wordt gemarkeerd met een vaste gids-line. Eenmaal binnen is omgeving erg donker en vaak gevuld met sediment, dus een goede zaklamp, zaklamp back-up en een alternatieve bron van lucht of Nitrox zijn een must. De volledige grot is ongeveer 90 meter lang. Als u een gecertificeerd technisch of Cave Diver en geinteresseerd bent in het verkennen van dit aspect van het meer, is het essentieel dat u volledig bent voorbereid met alle nodige apparatuur voor een dergelijke onderneming. Open Water Diver, Technical Diver, Cave Diver.
  2. Cathedral Cave - Deze spectaculaire onderwater grot duik begint met een 6 meter naar de opening onder een van Coron Islands meest zuidelijke kalkstenen kliffen. Na de ingang volgt een tunnelduik van nog eens 12 meter (met of zonder de hulp van een vaste lijn-gids) op zoek naar de baby kreeften en Cowry schelpen naar de wateren van de kathedraal grot. Na de tunnel komt u in de 8 meter diepe, kristalheldere water van de kathedraal grot. Bij het breken van het oppervlak, zult u het ontzagwekkende interieur zien versierd met stalactieten / stalagmieten formaties, glanzend-glad druipende kalkstenen muren met een ovaal rots venster waardoor een enkele straal daglicht het prehistorische interieur van de grot verlicht. Via een andere korte onderwater passage bereikt u een kamer achter de belangrijkste grot. Na een snelle duik terug door de tunnel bereikt u de open zee waar u de verschillende koraal bedden kunt verkennen. Deze buitengewone site kan alleen tijdens rustig weer worden bereikt. Tunnel penetraties bij slecht weer kan leiden tot ernstig letsel als gevolg onvoorspelbaar sterke golf pieken. Advanced Diver, Cave Diver.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Coral Bay Beach and Dive Resort 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203