Ontdek Kefalonia Afbeelding Ontdek Kefalonia
Ontdek Kefalonia
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Ionische Eilanden

Ontdek Kefalonia


plane hotel car


8 Dagen

Kefalonia is het grootste Ionische eiland. Het eiland heeft een mooie hoofdstad, schitterende stranden, gezellige dorpjes en een groen binnenland met indrukwekkende bergen. Het eiland is niet enorm groot maar als u er veel van wilt zien, is het toch handig om in verschillende uitvalsbasissen te logeren. Deze Fly Drive brengt u naar twee verschillende dorpjes van waaruit u het hele eiland op uw gemak kunt verkennen.

U verblijft in kleinschalige hotels of appartementencomplexen op basis van logies en ontbijt.



Hoogtepunten * Assos Fiskardo Melissani meer Drogarati druipsteengrot Myrtos Beach Kasteel Agios Georgios Old Skala Mount Ainos Xi Beach Old Valsamata Argostoli Agios Gerasimos klooster Robola Winery

Dag 1: Vliegveld Kefalonia – Assos (ca. 45 km)

Op de luchthaven van Kefalonia neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u in iets meer dan een uur naar uw eerste bestemming, Assos, waar u 4 nachten zult verblijven.

Het lieflijke en gemoedelijke Assos is met zijn typisch Ionische huisjes in pastelkleuren misschien wel het allermooiste dorpje van Kefalonia. Het is tegen een helling aangebouwd en ligt tussen twee schitterende, turquoise en kristalheldere baaien die omringd worden door groene naaldbomen. Bij deze baaien vindt u twee kleine kiezelstranden, een haventje en gezellige terrasjes van kafenions en taverna’s. Niet ver buiten het dorp liggen nog enkele stranden die alleen per boot te bereiken zijn. Assos is de ideale uitvalsbasis om het noorden en midden van Kefalonia te verkennen.

Boven Assos ligt een 15e-eeuws Venetiaans kasteel. De wandeling (bergop) van Assos naar het kasteel neemt zo’n drie kwartier in beslag maar uw inspanning wordt beloond met een sensationeel uitzicht.

Overnachting (logies) in of nabij Assos.

Dag 2: Assos – Fiskardo – Dafnoudi Beach – Assos (ca. 50 km)

U rijdt in noordelijke richting naar het autovrije maar bruisende vissers- en zeildorpje Fiskardo, dat als één van de weinige dorpjes op Kefalonia niet is verwoest door de grote aardbeving van 1953, waardoor hier nog Venetiaanse gebouwen te zien zijn.

U kunt een dagtrip naar het, op buureiland Lefkas gelegen vissersdorp Vassiliki (ca. 1 uur varen) maken met de veerboot die vanuit de haven van Fiskardo vertrekt.

Op de terugweg richting Assos leidt een korte wandeling naar een idyllisch strandje: Dafnoudi Beach. Tussen Fiskardo en de afslag naar Antipata, ziet u langs de doorgaande weg een bord dat een wandelpad aanduidt. Het ca. 600 meter lange pad leidt door een cipresbos naar het witte kiezelstrand aan de turkooizen, door naaldbomen omgeven baai.

Overnachting (logies) in of nabij Assos.

Dag 3: Assos – Melissani meer – Drogarati grot – Myrtos Beach – Assos (ca. 65 km)

Vanuit Assos bezoekt u eerst het adembenemende mooie, in een grot gelegen, Melissani meer. Na een boottochtje over het turquoise water vervolgt u uw trip naar het vissersdorpje Karavomylos. Bij het kiezelstrand vindt u een traditionele watermolen en niet veel verder ligt het meer van Karavomylos dat een ondergrondse verbinding met onder meer Melissani zou hebben. Ook kunt u via een aangelegde promenade naar het dorp Sami wandelen (ca. 2,1 km lopen) of dit, in een schitterende baai gelegen, havenplaatsje met de auto bezoeken. De film Captain Corelli’s Mandolin is grotendeels geschoten in de omgeving van Sami al zijn er ook enkele andere plekken op Kefalonia aangedaan.

Uw volgende bestemming is de indrukwekkende Drogarati druipsteengrot. Als u de verlichte stalagmieten en stalactieten genoeg heeft bewonderd, gaat de reis weer richting Assos, maar voordat u terugkeert naar uw hotel bezoekt u nog het, volgens velen, mooiste strand van Kefalonia: Myrtos Beach. Het is een kiezelstrand maar er gaat een ongekende schoonheid uit van het witte strand en de azuurblauwe zee die omgeven worden door steile, groene, in zee uitlopende kliffen. Assos is vanaf hier nog maar een klein half uurtje rijden dus u kunt hier net zo lang genieten als u wilt.

Overnachting (logies) in of nabij Assos.

Dag 4: Assos – Omgeving Mousata/Lourdata (ca. 40-55 km)

U verlaat Assos en verhuist naar Zuid Kefalonia. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de accommodaties verblijft u in de omgeving van Lourdata/Lourdas Beach, Mousata/Trapezaki Beach of Lakithra. Al deze dorpjes zijn een zeer geschikte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht over zuidelijk Kefalonia.

Onderweg is het, redelijk goed bewaard gebleven, 12-eeuwse, Byzantijnse kasteel van Agios Georgios (nabij Mazarakata) een bezoekje waard.

Overnachting (logies) in de omgeving van Mousata/Lourdata.

Dag 5: Skala – Poros – Mount Ainos (ca. 95 km)

Langs de zuidkust en langs vele prachtige baaien en stranden, rijdt u naar het rustige stranddorpje Katelios en dan verder naar het toeristische en veel drukkere Skala. Bezoek vervolgens de ruïnes van Old Skala waar u onder meer een oude olijfpers, een klokkentoren, een bron en een badhuis kunt bezichtigen. Wees wel alert en voorzichtig want de ruïnes kunnen onstabiel zijn.

Voor de lunch rijdt u verder naar het havenstadje Poros dat zo uit een schilderij gestapt lijkt te zijn. Als u van traditioneel Griekse dorpjes houdt, kunt u in de omgeving van Poros uw hart ophalen. Onderweg naar uw volgende bestemming rijdt u langs Riza en Tzanata, maar u kunt nog meer dorpjes bezoeken. U kunt deze dagtocht eventueel verder uitbreiden met een bezoek aan Asprogerakas en/of Kampitsata (het aantal kilometers zal dan oplopen tot ruim boven de 100).

Uw laatste bestemming van vandaag is het Nationale Park Mount Ainos. In dit beschermd natuurgebied kunt u door de bossen wandelen en, als u heel veel geluk heeft, misschien wilde paarden tegenkomen. Ook kunt u de hoogste berg van het eiland (1.628 meter hoog) beklimmen. Dit klinkt zwaarder dan het is, want u kunt met de auto tot bij een zendstation komen en hier parkeren. Vanaf het zendstation is het zo’n 20 minuten lopen over een bergpad en een aantal trappen naar de top van de berg. Op heldere dagen heeft u niet alleen een overweldigend mooi uitzicht over (bijna) heel Kefalonia, maar ziet u ook een deel van de Peleponnesos en de buureilanden Zakynthos, Lefkas en Ithaka. Nadat u weer bent afgedaald, rijdt u terug naar uw verblijf.

Overnachting (logies) in de omgeving van Mousata/Lourdata.

Dag 6: Lixouri – Megas Lakkos – Xi Beach - Kipoureon klooster – Petani Beach (ca. 130 km)

Vandaag verkent u het schiereiland Paliki. De eerste etappe van deze tocht brengt u naar Lixouri, de op de hoofdstad na, grootste stad van Kefalonia. Het is een moderne stad met een gezellig centrum, een autovrije winkelstraat en een plein vol terrasjes en winkels. In de omgeving van Lixouri vindt u vele schitterende baaien en onderweg zult u meer dan eens toegeven aan de impuls om te stoppen, pootje te baden of een duik te nemen en te genieten van de vergezichten.

De weg gaat verder naar Megas Lakkos beach: een strand van heel fijn zand dat bekend staat om het zuivere zeewater en een stuk rustiger is dan het niet veel verder gelegen Xi Beach. Dit is een okerkleurig strand omgeven door witgrijze kleirotsen. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen met de klei. Volwassenen gebruiken het als masker.

Vervolg dan uw weg naar het Kipoureon klooster. De enige monnik die hier nog woont, ontvangt u graag als zijn gast (spoel de klei van Xo Beach wel even af). Het klooster is op 100 meter boven zee op een rots gebouwd wat een geweldig uitzicht oplevert. Na een bezoek aan het klooster, gaat de tocht verder naar het prachtige Petani Beach. Alleen de route ernaartoe is al de moeite waard. U rijdt via Karkadata en de traditionele plaatsjes Kontogenade (bekend om de archeologische monumenten) en Agia Thekli. Deze route leidt u langs indrukwekkend hoge, witte rotspartijen. Via Lixouri rijdt u weer terug naar uw accommodatie. 

Overnachting (logies) in de omgeving van Mousata/Lourdata.

Dag 7: Old Valsamata – Argostoli – Katavothres – Agios Gerasimos klooster – Robola Winery (ca. 65 km)

Begin de dag met een bezoek aan Old Valsamata. Dit dorp is in 1953 zwaar beschadigd door de grote aardbeving. De verwoesting was zo enorm dat wederopbouw geen zin meer had. In plaats daarvan is een stukje verderop een compleet nieuw dorp neergezet en is Old Valsamata een spookdorp geworden. Wandel door de verlaten straatjes en werp van buitenaf een blik in de huizen (ga ze niet binnen want er is een instortingsrisico, kijk goed waar je loopt en blijf op de paden om gaten en kuilen te vermijden). Na deze rust en verlatenheid is het tijd om u weer onder de mensen te begeven.

De beste plek daarvoor is de hoofdstad Argostoli met de met marmeren tegels geplaveide winkelstraat, Lithostroto. Hier kunt u zichzelf verwennen met een overheerlijk huisgemaakt roomijsje van uitstekende kwaliteit. Langs de haven loopt een prachtige wandelpromenade die vol staat met palmbomen. Via de 900 meter lange Drapano brug (1813) wandelt u langs een lagune waar u, met een beetje geluk, zeeschildpadden kunt spotten in het water. Vaak zwemmen ze onder de brug door heen en weer tussen de lagune en de haven. In de ochtend, als de vissers terugkeren van hun werk en de vangst schoonmaken, komen de zeeschildpadden bij de bootjes langs voor een lekker hapje en zijn ze ook in de haven te zien. In Argostoli kunt u ook een grote bibliotheek (meer dan 50.000 boeken) bezoeken. In hetzelfde gebouw vindt u ook het historisch en folklore museum. Verder is er in Argostoli een archeologisch museum gevestigd.

Als u bent uitgekeken in Argostoli gaat u op weg naar de volgende bezienswaardigheid: Katavothres. Hier stroomt het zeewater ondergrondse tunnels in om aan de andere kant van het eiland (bij het eerdergenoemde Karavomylos en Melissani meer) weer naar de oppervlakte te komen. Voor de aardbeving gebeurde dit met zoveel kracht dat er diverse watermolens gebouwd zijn waarvan er nog enkele bewaard gebleven zijn. De reis gaat nog een klein stukje verder naar de vuurtoren van Agioi Theodoroi waar u een paar mooie foto’s en/of een verfrissende duik kunt nemen voordat u aan de terugtocht begint.

Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het klooster van Agios Gerasimos (1559). Neemt u ook zeker een kijkje in de omgeving waar zich enkele oude waterputten bevinden en de natuur schitterend is. Uw laatste bestemming van vandaag is de Robola Cooperative Winery waar u gratis een korte rondleiding krijgt en diverse wijnen -waaronder de beroemde, witte, Kefalonische Robola wijn- kunt proeven. Voor de chauffeur is er ook een winkel bij zodat hij/zij na terugkomst in de accommodatie alsnog kan proeven

Overnachting (logies) in of nabij in de omgeving van Mousata/Lourdata.

Dag 8: Einde reis: Mousata/Lourdata – vliegveld Kefalonia (ca. 5 tot 15 km)

Met de huurauto rijdt u, afhankelijk van uw logeerlocatie, in maximaal een half uurtje naar het vliegveld van Kefalonia voor uw vertrek naar huis.

Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Kefalonia – Assos

ca. 45 km

Dag 2:

Assos- Assos

ca. 50 km

Dag 3:

Assos – Assos

ca. 65 km

Dag 4:

Assos – Mousata/Lourdata

ca. 40-55 km

Dag 5:

Mousata/Lourdata – Mousata/Lourdata

ca. 95 km

Dag 6:

Mousata/Lourdata – Mousata/Lourdata

ca. 130 km

Dag 7:

Mousata/Lourdata – Mousata/Lourdata

ca. 65 km

Dag 8:

Mousata/Lourdata – vliegveld Kefalonia

ca. 5-15 km

Op maat

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken, in andere plaatsen logeren en/of langer op Kefalonia blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland zijn er alleen directe vluchten naar Kefalonia vanaf Amsterdam. 

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Kefalonia
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, excursies, entree-, benzine-, tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur
U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Ontdek Kefalonia 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203