Ontdek Lefkas Afbeelding Ontdek Lefkas
Ontdek Lefkas
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Ionische Eilanden

Ontdek Lefkas


plane hotel car


8 Dagen

Verken het groene Ionische eiland Lefkas met zijn schitterende stranden en weelderig begroeide bergen in uw eigen tempo. Hoewel Lefkas geen enorm groot eiland is, is er toch meer dan genoeg te ontdekken en u kunt er ook heerlijk tot rust komen op adembenemend mooie stranden. Het circa 350 vierkante kilometer grote eiland wordt gekenmerkt door heel verschillende landschappen. In het bergachtige binnenland vindt u tal van authentieke bergdorpjes die u een kijkje geven in het echte leven op Lefkas. De heuvelachtige oostkust van het eiland heeft een wat vriendelijker karakter en heeft vele kustplaatsjes en mooie (kiezel)stranden terwijl de westkust prachtige, indrukwekkende stranden herbergt maar een stuk woester en grilliger is.

U verblijft in een kleinschalig hotel of appartementencomplex op basis van logies en ontbijt.Hoogtepunten * Dimosari Watervallen Lefkas-stad Kathisma Beach Skorpios eilandjes Cape Lefkatas Agiofili strand Melissa kloof

Dag 1: Vliegveld Preveza – Lefkas (ca. 40 km)

Op de luchthaven van Preveza neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de befaamde drijvende brug. Vlak voor deze drijvende brug over het smalle kanaal dat het Ionische eiland Lefkas met het vasteland verbindt, kunt u een bezoek brengen aan het 14e-eeuwse Agia Mavra kasteel met een mooie vuurtoren. Aangekomen op Lefkas, zet u koers naar uw accommodatie.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 2: Nidri – Dimosari watervallen (ca. 30 km)

Nidri ligt in een schitterende baai en is de drukste badplaats met het beste uitgaansleven van Lefkas. In de haven leggen vele zeilboten aan. Ook in en rondom Nidri vindt u een aantal prachtige stranden.

Op ongeveer 2 kilometer van Nidri liggen de Dimosari watervallen (ook wel Nidri watervallen genoemd). Deze indrukwekkende watervallen, die in de gelijknamige kloof liggen, zijn alleen te voet te bereiken. De wandeling ernaartoe is vanaf de parkeerplaats niet heel lang (circa een half uur), maar wel best pittig. Het is dan ook heerlijk om af te koelen in één van de natuurlijke poelen die zich onderaan de waterval hebben gevormd. In zomer en najaar kunnen de watervallen geheel opdrogen door een gebrek aan regen, maar de wandeling langs/door de kloof is ook dan de moeite waard.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 3: Lefkas-stad (ca. 40 km)

De hoofdstad Lefkas-stad (ook Lefkada genoemd) is een levendige havenstad met slechts circa 8000 inwoners. Na de aardbevingen van 1948 en 1953, die vrijwel het hele eiland verwoest hebben, is Lefkas-stad herbouwd waarbij gebruik is gemaakt van met gekleurde metaalplaten omwikkelde houten skeletten. Het doel van deze wat vreemd klinkende bouwwijze was vooral het doorstaan van toekomstige aardbevingen, maar heeft ook geleid tot een interessante, aantrekkelijke en voor Lefkas kenmerkende bouwstijl. Doordat de huisjes dicht op elkaar staan, kunt u ronddwalen in talloze, charmante, nauwe steegjes die voor een unieke sfeer zorgen.

Bezoek ook één of meer van de musea die Lefkas-stad rijk is: het archeologisch museum, het folkloristisch museum en het fonografisch museum waar onder meer oude geluidsapparatuur en grammofoonplaten tentoongesteld worden. In de stadsbibliotheek kunt u bijzondere iconen bewonderen en voor oude wand- en plafondschilderingen bezoekt u de kerken Agios Dimitrios en Agios Minas. Op de heuvel aan de westkant van Lefkas-stad ligt het Faneromeni klooster. U kunt het klooster bezoeken, maar alleen al het uitzicht vanaf de heuvel is de moeite waard.

In de nabije omgeving van Lefkas-stad liggen de mooie (zand)stranden Gira, Kastro, Milli en Agios Ioannis. Op dit laatste strand staan een aantal karakteristieke Griekse molens.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 4: Agios Nikitas – Kathisma Beach - Drimonas – Karya (ca. 55 km)

Via Kalligoni en Tsoukalades rijdt u naar het rustige en idyllische vissersdorpje Agios Nikitas dat ligt ingeklemd tussen bossen, valleien zandstranden en kliffen. U kunt hier een lunch gebruiken of deze uitstellen tot uw volgende bestemming, Kathisma Beach. Dit toeristische strand aan de westkust van Lefkas bestaat uit een mix van zand en kiezels en er zijn voldoende strandtenten voor een hapje en een drankje. In het hoogseizoen kan het hier flink druk zijn, maar het zuidelijke deel van het strand (de bocht om en dan voorbij de rotsen) is doorgaans wat rustiger. Op de terugweg rijdt u langs de uitlopers van de bergen en passeert u de traditionele dorpjes Drimonas en Karya. Het laatste dorpje staat bekend om de vervaardiging van tapijten en kant en u kunt er een folkloremuseum bezoeken.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 5: Nidri - Skorpios eilanden (ca. 30 km)

Vandaag kunt u een boottrip naar de Skorpios eilanden (privé-eigendom van de familie Onassis) maken. Vanuit de haven van Nidri vertrekken er verschillende boottochtjes naar of langs deze eilandjes: Meganisi, Kastos, Kalamos en Madouri. Als u veel geluk heeft, krijgt u misschien wel bezoek van dolfijnen die lekker met de boot meezwemmen of zelfs sprongen uit het water maken. Als u vanuit Nidri richting Meganisi vaart, is de kans op dolfijnen het grootst.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 6: Cape Lefkatas – Vassiliki - Agiofili strand (ca. 120 km)

Via de westkust rijdt u naar Cape Lefkatas: het meest zuidelijke puntje van Lefkas met een oude vuurtoren (1890). Niet alleen het uitzicht, maar ook de trip er naartoe is prachtig. Voordat u via de oostkust weer terugrijdt, bezoekt u eerst nog Vassiliki. Een havenstadje dat wordt omgeven door groene natuur en dat erg populair is bij visliefhebbers, surfers en zeilers.

Vanuit Vassilliki kunt u een pendelbootje nemen naar het adembenemend mooie Agiofili kiezelstrand. U kunt het strand ook met de auto bezoeken via een (gedeeltelijk geasfalteerd) zandweggetje. Nadat u de auto (betaald) heeft geparkeerd, komt u bij stenen trappen die steil afdalen naar het strand. Vergeet niet om bovenaan even stil te staan en het uitzicht te bewonderen. Het kristalheldere, turquoise water en de groene hellingen contrasteren prachtig met de witte kiezels en rood met witte rotsen.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 7: Melissa kloof (ca. 40 km)

De Melissa kloof ligt tussen Kavallos en Sfakiotes. Het is mogelijk om in twee richtingen door de kloof te wandelen (richting Kako Lagadi; ca. 30 minuten en richting Apetasti; ca. 20 minuten). De wandelingen zijn niet erg moeilijk of zwaar doordat er trappen en bruggetjes zijn aangelegd. De natuur waar u doorheen wandelt, is doorspekt met riviertjes, houten en stenen bruggetjes en zelfs oude windmolens. In de middag kunt u genieten op een van de vele heerlijke stranden in de omgeving.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 8: Lefkas – vliegveld Preveza (ca. 40 km)

U rijdt naar de luchthaven van Preveza, levert uw huurauto weer in en stapt op uw vlucht terug naar huis.

Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Preveza – Lefkas

ca. 40 km

Dag 2:

Nidri – Dimosari watervallen

ca. 30 km

Dag 3:

Lefkas-stad

ca. 40 km

Dag 4:

Agios Nikitas – Kathisma Beach - Drimonas – Karya

ca. 55 km

Dag 5:

Skorpios eilandjes

ca. 30 km

Dag 6:

Cape Lefkatas – Vassiliki - Agiofili strand

ca. 120 km

Dag 7:

Melissa kloof

ca. 40 km

Dag 8:

Lefkas – vliegveld Preveza

ca. 40 km

Op maat:

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld langer op Lefkas blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland zijn er alleen directe vluchten naar Preveza vanaf Amsterdam. Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.Inclusief
 • Retourvlucht Preveza
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, excursies, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Ontdek Lefkas 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203