Rustig Kreta Afbeelding Rustig Kreta
Fly Drive Rustig Kreta
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Kreta

Fly Drive Rustig Kreta


plane hotel car


10 Dagen

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is zo veelzijdig dat het iedereen wel iets te bieden heeft. Van historische, archeologische opgravingen tot pittoreske dorpjes. En van musea tot schitterende (zand)stranden en prachtige, verlaten baaitjes. Kent u de toeristische plaatsen als Rethymnon, Heraklion, Agios Nikolaos, Chersonissos en Georgioupolis en de beroemde hoogtepunten als Knossos, Spinalonga, de kloosters en het palmbomenstrand van Vai al? Of bent u gewoon toe aan een paar dagen ultieme rust, ver weg van het massatoerisme? Dan is deze Fly Drive Rustig Kreta precies wat u zoekt. Deze rondreis is vooral gebaseerd op het Griekse principe siga-siga (= rustig aan/geen stress/maak je niet druk): u hoeft geen enorme afstanden per dag te rijden en u hoeft ook niet dagelijks uw koffer in en weer uit te pakken. Wij hebben een route voor u uitgestippeld die u naar 3 heel verschillende, rustige dorpjes brengt. Elk dorpje heeft zijn eigen charme en is op zijn eigen manier uniek. Omdat u in elk dorpje 3 nachten blijft slapen, kunt u de charme en het karakter van het dorp en haar inwoners ook echt ervaren.Hoogtepunten * Mirtos Palmbomenstrand Vai Lentas Phaistos Preveli Frangokastello Loutro Samaria kloof Imbros kloof

 

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Mirtos (ca. 80 km)

Op de luchthaven van Heraklion neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u in iets minder dan anderhalf uur naar uw eerste bestemming: Mirtos. U overnacht hier de komende 3 nachten. Mirtos is een rustig dorp met zo'n 700 heel vriendelijke en gastvrije inwoners en ruim voldoende restaurantjes en bars.

Overnachting (logies) in of nabij Mirtos

Dag 2: Mirtos – Ierapetra – Kritsa – Agios Nikolaos – Mirtos (ca. 110 km) 

De dag begint met een bezoek aan de meest zuidelijke stad van Europa, Ierapetra. De bekendste bouwwerken van deze stad zijn de Ottomaanse moskee en het Venetiaanse fort Kales in de haven. Ook kunt u een bezoek brengen aan het lokale archeologische museum (op maandagen gesloten). De wekelijkse openluchtmarkt is op zaterdagochtend. Uw volgende bestemming is het schattige bergdorpje Kritsa dat bekend staat om het handwerk dat soms nog ter plekke wordt gemaakt en het Byzantijnse kerkje Panagia i Kera waar u prachtige fresco’s uit de 13e en 14e eeuw kunt zien (op maandagen gesloten). Net buiten Kritsa kunt u een bezoek brengen aan de archeologische opgraving Lato (op maandagen gesloten) en/of een wandeling maken door de kloof van Kritsa (totale lengte ca. 8 km). Vervolgens rijdt u verder naar het pittoreske stadje Agios Nikolaos met het schitterende binnenmeertje. In Agios Nikolaos vindt u vele winkeltjes en terrasjes. De wekelijkse openluchtmarkt is op woensdagochtend.

Overnachting (logies) in of nabij Mirtos

Dag 3: Mirtos – Kato Zakros – Vai – Sitia – Mirtos (ca. 230 km) 

Via de zuidkust rijdt u eerst naar Kato Zakros, 1 van de 4 Minoische paleizen van Kreta. Ook kunt een wandeling maken door de kloof die, vanwege de Minoische graven in de grotten, ook wel de vallei der doden wordt genoemd (totale lengte ca. 8 km). U vervolgt uw weg langs de oostkust van Kreta naar het palmbomenstrand van Vai waar in de jaren 70 de beroemde Bounty reclame is opgenomen. Voor u via de noordkust weer terugrijdt naar Mirtos, brengt u nog een bezoek aan het lieflijke stadje Sitia. Onderweg van Vai naar Sitia kunt u ook een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Toplou klooster. In het klooster is ook een museum gevestigd en er wordt olijfolie van uitstekende kwaliteit verkocht.

Overnachting (logies) in of nabij Mirtos

Dag 4: Mirtos – Gortys - Lentas (ca. 110 km)

Via Ano Viannos, Martha, Pirgos en Agii Deka rijdt u naar uw volgende bestemming. Bij de afslag naar Lentas ligt de archeologische opgraving Gortys langs de doorgaande weg. Hier vindt u onder meer de eerste wetgeving van Europa die in steen gebeiteld is. Lentas ligt behoorlijk afgelegen in een mooie baai aan de Libische zee. Nog steeds wordt dit vroegere hippiedorp bezocht door de hippies van toen die nu met hun kinderen en kleinkinderen terugkeren naar hun favoriete plek van vroeger. Dit geeft het dorp een enigszins alternatief, maar heel rustig karakter.

Overnachting (logies) in of nabij Lentas

Dag 5: Lentas –Phaistos – Zaros – Lentas (ca. 85 km)

Begin deze dag met een bezoek aan de archeologische opgraving Phaistos waar de beroemde disc is gevonden. Rij voor de lunch bij een uitstekend visrestaurant verder naar de forellenkwekerij bij Zaros. Hierna keert u terug naar Lentas om in de middag het dorpje en de omgeving verder te verkennen. In en rondom Lentas vindt u enkele archeologische opgravingen. Op ca. 6 km van Lentas kunt u de grotkerk Ekklisia Panagia bezoeken vanwaar u ook prachtige uitzichten over de omgeving heeft. Bij onder meer Ditikos en Petrakis vindt u makkelijk te bereiken, rustige stranden. Een ander mooi strand in de omgeving is Trachoulas Beach. Om dit strand te bereiken, moet u door de korte Trachoulas kloof wandelen.

Overnachting (logies) in of nabij Lentas

Dag 6: Lentas Matala – Agia Galini – Lentas (ca. 120 km)

In de ochtend brengt u een bezoek aan het hippiedorp Matala. Bij het zandstrand van Matala vindt u krijtrotsen met grotten waarin in de Romeinse tijd graven zijn uitgehouwen. Breng vervolgens de middag door in het bruisende havenplaatsje Agia Galini. Wandel door de steegjes en winkelstraatjes en bekijk het standbeeld van Icarus en Daedalus boven de haven. Vanaf deze plek zouden vader en zoon volgens de mythe zijn opgestegen om naar de zon te vliegen. Aan het einde van de haven begint een wandelboulevard naar het lange strand van Agia Galini.

Overnachting (logies) in of nabij Lentas

Dag 7: Lentas – Spili – Preveli – Frangokastello (ca. 140 km)

U verlaat Lentas en via Mires, Timbaki rijdt u naar Spili. Hier kunt u een Venetiaanse fontein bekijken waar helder bronwater uit 19 leeuwenkoppen van steen stroomt. Verder zijn in Spili het klooster en de kerk een bezoekje waard. De route van vandaag brengt u vervolgens naar Preveli. U kunt hier het klooster bezoeken, maar het echte hoogtepunt is Preveli Beach. Vanaf de parkeerplaats moet u vele trappen afdalen om dit tropisch aandoende strand te bereiken. De Preveli rivier mondt op het strand uit in zee en beide oevers van de rivier zijn begroeid met een prachtig palmbomenbos waar u ook doorheen kunt wandelen. Nadat u de trappen weer opgeklommen bent, rijdt u door naar uw eindbestemming van vandaag, Frangokastello. Frangokastello is een klein dorpje waar de gebouwen verspreid liggen over een laaggelegen gebied dat net zo vlak is als Nederland. Met het verschil dat de vlakte aan één kant begrensd wordt door een helderblauwe zee en aan de andere drie kanten door hoog oprijzende bergtoppen. Er is dus geen sprake van een centrum, maar omdat Frangokastello zo vlak is, is vrijwel alles te voet bereikbaar. Frangokastello heeft een prachtig, lang zandstrand dat pas op behoorlijke afstand van het strand echt diep wordt. De grootste bezienswaardigheid van Frangokastello zijn de redelijk goed bewaard gebleven ruines van het 14e eeuwse Venetiaanse kasteel waarnaar het dorpje vernoemd is. Hier worden toeristen met busladingen tegelijk gedropt dus als u het kasteel in alle rust wilt bekijken, ga dan zo vroeg dat de bussen er nog niet zijn of later in de middag als ze weer vertrokken zijn.

Overnachting (logies) in of nabij Frangokastello

Dag 8: Frangokastello – Chora Sfakion – Loutro – Frangokastello (ca. 30 km)

De dag begint met een bezoek aan het piepkleine maar schitterende dorpje Chora Sfakion. Onderweg komt u langs het Askifou War Museum. Zeker de moeite van een tussenstop waard voor wie geinteresseerd is in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In Chora Sfakion vindt u ontelbaar veel kerkjes in de smalle straatjes en steegjes en enkele oorlogsmonumenten. Neemt u vanuit de haven van Chora Sfakion de veerboot (kaartjes zijn verkrijgbaar bij het houten ticketoffice) naar het nog kleinere en rustigere dorpje Loutro. Dit in een prachtige baai gelegen, idyllisch dorpje is alleen per boot of via een erg steile, lange en hete wandeling te bereiken. Rondom Loutro kunt u ook enkele kortere wandelingen maken (bijvoorbeeld naar Finikas). Met de veerboot keert u weer terug naar Chora Sfakion alvorens u terugrijdt naar Frangokastello.

Overnachting (logies) in of nabij Frangokastello

Dag 9: Frangokastello

U beslist zelf of u deze laatste volledige dag wilt doorbrengen op het heerlijke strand, met de auto de omgeving verder wilt verkennen of een mooie wandeling wilt maken.

Twee interessante wandelingen voor wandelliefhebbers:

 • Samariakloof “The Lazy Way”: met de veerboot gaat u van Chora Sfakion naar Agia Roumeli waarna u van onderaf een stuk de Samariakloof in kunt lopen (denk eraan dat u dezelfde weg weer terug moet lopen en de laatste boot naar Chora Sfakion moet halen);
 • Imbroskloof (totale lengte ca. 8 km): rij met uw huurauto naar Komitades (ca. 10 km van Chora Sfakion) en parkeer deze bij de uitgang van de Imbros kloof. Diverse taverna's bieden taxivervoer naar Imbros aan of kunnen een taxi voor u regelen. De taxi zet u nabij de ingang van de kloof af en u wandelt door de kloof terug naar uw auto.

Overnachting (logies) in of nabij Frangokastello

Dag 10: Frangokastello - vliegveld Chania (ca. 90 km)

Met de huurauto rijdt u in ongeveer twee uur naar de luchthaven van Chania voor uw terugvlucht.

Dag tot dag:

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Mirtos ca. 80 km
Dag 2: Mirtos - Mirtos ca. 110 km
Dag 3: Mirtos - Mirtos ca. 230 km
Dag 4: Mirtos - Lentas ca. 110 km
Dag 5: Lentas - Lentas ca. 85 km
Dag 6: Lentas - Lentas ca. 120 km
Dag 7: Lentas - Frangokastello ca. 140 km
Dag 8: Frangokastello - Frangokastello ca. 30 km
Dag 9: Frangokastello - Frangokastello  
Dag 10: Frangokastello - Vliegveld Chania ca. 90 km


Op maat: 

Bij deze reis zijn ook andere reisduren mogelijk. Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland zijn er op dit moment alleen directe vluchten tussen Amsterdam en Chania, maar u kunt ook vanaf een Duitse (Dusseldorf) of Belgische (Brussel, Charleroi) luchthaven vliegen.

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.Inclusief
 • Heenvlucht naar Heraklion en terugvlucht vanaf Chania
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen
 • Verzorging: alleen logies
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, excursies, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Fly Drive Rustig Kreta 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiestunt.nl
v6.20210203