FlyDrive Rondreis Centraal Kreta Afbeelding FlyDrive Rondreis Centraal Kreta
FlyDrive Rondreis Centraal Kreta
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Kreta

FlyDrive Rondreis Centraal Kreta


plane hotel car


10 Dagen

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is zo veelzijdig dat het iedereen wel iets te bieden heeft. Van historische, archeologische opgravingen tot pittoreske dorpjes. Van musea tot schitterende (zand)stranden en prachtige, verlaten baaitjes. En van idyllische watervallen tot ruige kloven. Tijdens deze reis verkent u het middelste deel van dit heerlijke eiland.
U verblijft in kleinschalige appartementencomplexen of hotels op basis van logies.Hoogtepunten * Heraklion Knossos Sfendoni grot Arkadi klooster Rethymnon Lake Kournas Agia Galini Matala Phaistos Preveli

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Heraklion (ca. 10 km)

Op de luchthaven van Heraklion neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw eerste accommodatie.

Overnachting (logies) in of nabij Heraklion

Dag 2: Knossos – Archeologisch museum 

Vanochtend bezoekt u het bekendste Minoische paleis: Knossos. Deze Minoische hoofdstad werd reeds bewoond sinds het Neolithium. De, wat van een doolhof weg hebbende, opgraving omvat de (deels gerestaureerde) overblijfselen van onder meer het paleis van koning Minos, huizen van priesters en andere hooggeplaatste leden van de samenleving, huizen van het volk en een begraafplaats. U kunt op eigen gelegenheid over het terrein lopen of ter plekke een rondleiding door een gids boeken. In de middag kunt u naar het archeologisch museum van Heraklion: een van de belangrijkste Griekse musea en, volgens Archeologie Online, een van de mooiste archeologische musea in Europa. Vrijwel alle Minoische vondsten die op Kreta gedaan zijn, zijn in dit museum verzameld. Zo kunt u onder meer de beroemde disk van Phaistos, de schitterende sarcofaag van beschilderd kalksteen van Agia Triada, prachtige fresco's en talloze beeldjes en vazen bewonderen. Als u na al deze indrukken nog tijd en energie over hebt, kunt u in de haven van Heraklion het Venetiaanse Fort Koules gaan bezichtigen voordat u weer terugkeert naar uw accommodatie.

Overnachting (logies) in of nabij Heraklion

Dag 3: Heraklion – Ida gebergte – Sfendoni grot – Heraklion (ca. 110 km)

Route door het Ida-gebergte naar het dorpje Anogia, waar in veel huizen nog een weefgetouw staat. Vanaf Anogia loopt de weg door een zeer indrukwekkend landschap, naar het hooggelegen Nidaplateau. Onderweg ziet u enkele traditionele stenen herdershutten (Mitato). In het vroege voorjaar ligt hier op de bergtoppen nog sneeuw. Vervolgens zet u koers naar Zoniana voor een bezoek aan de indrukwekkende druipsteengrot Sfendoni. Via Axos en Garazo daalt u weer af en rijdt u, omgeven door sinaasappelbomen, terug naar Heraklion.

Dag 4: Heraklion – Arkadi klooster – Rethymnon (ca. 85 km)

Een prachtige rit over de New National Road voert in de richting van Rethymnon. Bezoek onderweg Fodele, het geboortedorp van de beroemde schilder El Greco. Zeer interessant is een bezoek aan het klooster Arkadi, bekend om zijn grote vrijheidsstrijd tegen de Turken in 1866. Vanuit het pottenbakkersdorpje Margarites heeft u een schitterend uitzicht op de gelijknamige kloof en de kustlijn. In het gezellige centrum van Rethymnon ziet u bouwstijlen van verschillende bezetters. Vanaf de haven begint een lang zandstrand, omzoomd door een mooie palmenboulevard.

Overnachting (logies) in of nabij Rethymnon

Dag 5: Rethymnon – Argiroupoli – Lake Kournas – Rethymnon (ca. 75 km)  

U rijdt door de groene streek ten zuidwesten van Rethymnon naar de bronnen en watervalletjes bij het dorpje Argiroupolis waar u bij een van de vele taverna’s van een heerlijke lunch kunt genieten. Na de lunch rijdt u verder naar Lake Kournas, het enige natuurlijke meer in Kreta. Hier kunt u eventueel een waterfiets huren voor een tochtje over het meer en met een beetje geluk ziet u hier schildpadden.

Overnachting (logies) in of nabij Rethymnon

Dag 6: Rethymnon

Een dag ter vrije besteding in Rethymnon of op een van de mooie stranden in de omgeving.

Overnachting (logies) in of nabij Rethymnon 

Dag 7: Rethymnon – Agia Galini (ca. 60 km)

U vertrekt naar uw volgende bestemming voor de komende drie nachten. U kunt een tussenstop maken in het bergdorpje Spili. Hier kunt u een Venetiaanse fontein bekijken waar helder bronwater uit 19 leeuwenkoppen van steen stroomt. Verder zijn in Spili het klooster en de kerk een bezoekje waard. Agia Galini is een bruisend en gezellig dorpje met vele terrasjes, restaurants en bars. Het ligt in een mooie baai en heeft een schitterend uitzicht op verschillende dorpjes aan de overkant van de baai. Vanuit de haven loopt er een mooi aangelegd wandelpad naar het lange strand van Agia Galini. Wandel door de steegjes en winkelstraatjes en bekijk het standbeeld van Icarus en Daedalus boven de haven. Vanaf deze plek zouden vader en zoon volgens de mythe zijn opgestegen om naar de zon te vliegen.

Overnachting (logies) in of nabij Agia Galini

Dag 8: Agia Galini – Phaistos – Zaros – Matala – Agia Galini (ca. 100 km)

Begin deze dag met een bezoek het Minoische paleis Phaistos waar de beroemde disc is gevonden. Rij voor de lunch bij een uitstekend visrestaurant verder naar de forellenkwekerij bij Zaros. In de middag brengt u een bezoek aan het hippiedorp Matala. Bij het zandstrand van Matala vindt u krijtrotsen met grotten waarin in de Romeinse tijd graven zijn uitgehouwen.

Overnachting (logies) in of nabij Agia Galini

Dag 9: Agia Galini – Preveli – Agia Galini (circa 95 km)

Vandaag bezoekt u het prachtige Preveli Beach. Als u er met de auto naartoe rijdt, kunt u hier ook het klooster bezoeken, maar het echte hoogtepunt is Preveli Beach. Vanaf de parkeerplaats moet u vele trappen afdalen om dit tropisch aandoende strand te bereiken. De Preveli rivier mondt op het strand uit in zee en beide oevers van de rivier zijn begroeid met een prachtig palmbomenbos waar u ook doorheen kunt wandelen. Als u de trappen wilt vermijden, kunt u in de haven van Agia Galini een bootexcursie naar Preveli boeken.

Overnachting (logies) in of nabij Agia Galini

Dag 10: Agia Galini – Vliegveld Heraklion (ca. 80 km)

Met de huurauto rijdt u in iets meer dan een uur naar de luchthaven van Heraklion voor uw terugvlucht.


Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Heraklion - Heraklion

ca. 10 km

Dag 2:

Knossos en Archeologisch Museum

 

Dag 3:

Heraklion – Heraklion

ca. 110 km

Dag 4:

Heraklion – Rethymnon

ca. 85 km

Dag 5:

Rethymnon – Rethymnon

ca. 65 km

Dag 6:

Rethymnon

 

Dag 7:

Rethymnon – Agia Galini

ca. 60 km

Dag 8:

Agia Galini – Agia Galini

ca. 100 km

Dag 9:

Agia Galini – Agia Galini

ca. 95 km

Dag 10:

Agia Galini – vliegveld Heraklion

ca. 80 km


Op maat: 

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Vanuit Nederland kunt u vanaf meerdere vliegvelden naar Heraklion vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf, Keulen) of Belgie (Brussel, Charleroi).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Heraklion
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen
 • Verzorging: alleen logies
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.FlyDrive Rondreis Centraal Kreta 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiestunt.nl
v6.20210203