FlyDrive Rondreis Oost Kreta Afbeelding FlyDrive Rondreis Oost Kreta
FlyDrive Rondreis Oost Kreta
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Kreta

FlyDrive Rondreis Oost Kreta


plane hotel car


10 Dagen

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is zo veelzijdig dat het iedereen wel iets te bieden heeft. Van historische, archeologische opgravingen tot pittoreske dorpjes. Van musea tot schitterende (zand)stranden en prachtige, verlaten baaitjes. En van idyllische watervallen tot ruige kloven. Tijdens deze reis verkent u het oosten van dit heerlijke eiland.
U verblijft in kleinschalige appartementencomplexen of hotels op basis van logies.Hoogtepunten * Agios Nikolaos Spinalonga Sitia Palmbomenstrand Vai Kato Zakros Mirtos Chrissi Island
 

Dag 1: Vliegveld Heraklion – Agios Nikolaos (ca. 60 km)

Op de luchthaven van Heraklion neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw eerste bestemming. Het schilderachtige, aan de Mirabello baai gelegen, stadje Agios Nikolaos met zijn beroemde binnenmeertje. Hier kunt u naar hartenlust winkelen of mensen kijken op een van de vele terrasjes. Er zijn ook twee musea die u kunt bezoeken: een archeologisch museum en een folklore museum. De wekelijkse openluchtmarkt wordt op woensdagochtend gehouden.

Overnachting (logies) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 2: Spinalonga

U bezoekt vandaag de oude leprakolonie van Kreta, gelegen op het eilandje Spinalonga. Hier kunt u rondwandelen binnen de muren van een enorme Venetiaanse burcht en krijgt u een inkijkje in hoe het leven op het eiland voor de lepra patienten geweest moet zijn. Erg indrukwekkend is het punt op het eilandje waar je de bewoonde wereld op Kreta bijna kunt aanraken. Zo dichtbij, maar zo ver weg voor verminkte lepra patienten die niet meer kunnen zwemmen. Als u zin hebt in een wat langere boottocht en onder begeleiding van een gids Spinalonga wilt bezoeken, kunt u in de haven van Agios Nikolaos een excursie boeken. Bent u in een wat meer avontuurlijke bui en wilt u het eiland op eigen gelegenheid verkennen, neem dan een (vissers)bootje vanuit het havenplaatsje Plaka.

Overnachting (logies) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 3: Agios Nikolaos – Elounda – Kritsa – Agios Nikolaos (ca. 40 km)

Vandaag gaat u naar het ten noorden van Agios Nikolaos gelegen, exclusieve badplaatsje Elounda dat ten noorden van Agios Nikolaos ligt. Voor de tv-serie Who pays the ferryman uit de jaren 70 zijn er opnames gemaakt in Elounda. Als u er op de terugweg voor kiest om een omweg te maken en de Old National Road (via Neapoli) te nemen, wordt u beloond met prachtige vergezichten. Uw volgende bestemming is het, ten zuiden van Agios Nikolaos gelegen, schattige bergdorpje Kritsa dat bekend staat om het handwerk dat soms nog ter plekke wordt gemaakt en het Byzantijnse kerkje Panagia i Kera waar u prachtige fresco’s uit de 13e en 14e eeuw kunt zien (op maandagen gesloten). Net buiten Kritsa kunt u een bezoek brengen aan de archeologische opgraving Lato (op maandagen gesloten) en/of een wandeling maken door de kloof van Kritsa (totale lengte ca. 8 km).

Overnachting (logies) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 4: Agios Nikolaos – Richtis kloof - Sitia (ca. 80 km)

U verruilt Agios Nikolaos voor het rustige, lieflijke stadje Sitia. Onderweg komt u langs de Richtis kloof. Een schitterende wandeling die u naar een waterval brengt (van de parkeerplaats tot de waterval en terug: ca. 4 uur wandelen). U ziet de parkeerplaats voor de kloof liggen aan de doorgaande weg nabij het dorpje Exo Mouliana. 

Overnachting (logies) in of nabij Sitia 

Dag 5: Sitia – Vai – Toplou – Sitia (ca. 50 km) 

Een dagje strand. En niet zomaar een strand, maar het palmbomenstrand van Vai waar in de jaren 70 de beroemde Bounty reclame is opgenomen. Onderweg kunt u op de heen- of terugweg ook een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Toplou klooster. In het klooster is ook een museum gevestigd en er wordt olijfolie van uitstekende kwaliteit verkocht. 

Overnachting (logies) in of nabij Sitia

Dag 6: Sitia – Kato Zakros – Sitia (ca. 90 km)

Vandaag bezoekt u, het aan de oostkust gelegen, Kato Zakros. Hier vindt u een Minoisch paleis. Ook kunt een wandeling maken door de kloof die, vanwege de Minoische graven in de grotten, ook wel de vallei der doden wordt genoemd (totale lengte ca. 8 km).

Overnachting (logies) in of nabij Sitia

Dag 7: Sitia – Mirtos (ca. 80 km)

U verlaat Sitia in westelijke richting via de hoofdweg. Onderweg naar uw volgende bestemming bezoekt u de Minoische stad Gournia, de best geconserveerde Minoische vestigingsplaats. Hierdoor zijn de oorspronkelijke steegjes en trappen die tussen de huizen doorliepen hier nog goed te zien. Kijkt u ook nog even om u heen want het betoverende uitzicht over de kustlijn en de golf van Mirabello wilt u niet missen. Vervolgens gaat u in zuidelijke richting en steekt u Kreta over op het smalste stukje van het eiland waarna u al snel uw accommodatie voor de komende 3 nachten bereikt. Mirtos is een rustig dorp met zo'n 700 heel vriendelijke en gastvrije inwoners en ruim voldoende restaurantjes en bars.

Overnachting (logies) in of nabij Mirtos

Dag 8: Mirtos – Ierapetra – Chrissi Island – Mirtos (ca. 35 km) 

Een boottochtje naar het onbewoonde, schitterende eiland Chrissi Island. Rijdt vroeg in de ochtend naar de haven van Ierapetra om een ticket voor de boot naar Chrissi te kopen. Afhankelijk van uw aankomsttijd en de vertrektijd van de boot, kunt u Ierapetra bezichtigen voor of na uw bezoek aan Chrissi eiland. Ierapetra is de meest zuidelijke stad van Europa. De bekendste bouwwerken van de stad zijn de Ottomaanse moskee en het Venetiaanse fort Kales in de haven. Ook kunt u een bezoek brengen aan het lokale archeologische museum (op maandagen gesloten). De wekelijkse openluchtmarkt is op zaterdagochtend. 

Overnachting (logies) in of nabij Mirtos

 Dag 9: Mirtos – Milonas waterval – Pefki – Mirtos (ca. 105 km)

U rijdt vanuit Mirtos in oostelijke richting. Nabij Ferma ziet u, aan de doorgaande weg, de afslag naar de Milonas waterval. De wandeling naar de mooie waterval is niet lang maar wel steil bergop. Langs de kust rijdt u verder naar Achlia, Koutsouras en Makry Gialos. Niet ver voorbij Makry Gialos ziet u de afslag naar het schattige bergdorpje Pefki. Hier kunt u heerlijk lunchen bij de uitstekende taverna onder een grote peperboom. In Pefki vindt u ook een klein folkloremuseum. Op de terugweg naar Mirtos kunt u nog een verfrissende duik nemen bij het mooie strandje van Agia Fotia.

Overnachting (logies) in of nabij Mirtos

Dag 10: Mirtos – vliegveld Heraklion (ca. 80 km)

Met de huurauto rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar de luchthaven van Heraklion voor uw terugvlucht.

Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Heraklion – Agios Nikolaos

ca. 60 km

Dag 2:

Spinalonga

 

Dag 3:

Agios Nikolaos – Agios Nikolaos

ca. 40 km

Dag 4:

Agios Nikolaos – Sitia

ca. 80 km

Dag 5:

Sitia – Sitia

ca. 50 km

Dag 6:

Sitia – Sitia

ca. 90 km

Dag 7:

Sitia – Mirtos

ca. 80 km

Dag 8:

Chrissi Island

 

Dag 9:

Mirtos - Mirtos

ca. 105 km

Dag 10:

Mirtos – vliegveld Heraklion

ca. 80 km


Op maat: 

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Vanuit Nederland kunt u vanaf meerdere vliegvelden naar Heraklion vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf, Keulen) of Belgie (Brussel, Charleroi).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Heraklion
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen
 • Verzorging: alleen logies
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.FlyDrive Rondreis Oost Kreta 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiestunt.nl
v6.20210203