Hoogtepunten van Kreta in 2 weken Afbeelding Hoogtepunten van Kreta in 2 weken
Hoogtepunten van Kreta in 2 weken
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Kreta

Hoogtepunten van Kreta in 2 weken


plane hotel car


15 Dagen

Het grootste eiland van Griekenland, Kreta, ontdekt u het beste door middel van een mooie autorondreis. Kreta herbergt alles wat Griekenland zo bijzonder maakt. Volgens de legende heeft Zeus op Kreta alles bij elkaar gebracht waarover een ideaal eiland moet beschikken. Steile kusten, mooie stranden, verlaten baaitjes, de Samariakloof en de historie van Koning Minos. Overal op het eiland zijn historische opgravingen te vinden. Het binnenland heeft mooie bergdorpjes, vruchtbare gronden met olijfboomgaarden, kruiden-, thee- en citroenplantages. Een echte aanrader zijn de paleizen van Knossos en Phaistos/Festos. Kortom, in een week bent u (weer) helemaal verliefd op Kreta en Griekenland.Hoogtepunten * Heraklion Knossos Sfendoni druipsteengrot Omalos Plateau en Samariakloof Preveli Phaistos Gortys Agios Nikolaos Spinalonga

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Heraklion (ca. 20 km)

Na aankomst op de luchthaven van Heraklion neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in of nabij Heraklion. Bent u vroeg aangekomen en wilt u er nog op uit? Bezoek een van de onder dag 2 genoemde plaatsen/bezienswaardigheden of ga de stad verkennen.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Heraklion

Dag 2: Heraklion - Archanes - Thrapsano - Heraklion (ca. 70 km)

Deze dag staat in het teken van de Minoische cultuur, 4000 jaar geleden. Bij de stad Heraklion, bezoekt u Knossos, het paleis van koning Minos. Verder zijn in Heraklion het Archeologisch Museum, het Natuurhistorisch Museum en het Historisch Museum met enkele originele doeken van de schilder El Greco een bezoek meer dan waard. In de winkelstraten en de marktstraat is volop bedrijvigheid; op pleinen en in stegen wemelt het van de terrasjes. U vervolgt de route van vandaag door een heuvelachtige streek naar het karakteristieke dorp Archanes met een sfeervol plein en talrijke taverna's. Langs de Minoische boerderij Vathypetro en Choudetsi rijdt u door naar Peza. In deze wijnstreek zijn meerdere wijnhuizen open voor bezoekers waar ook geregeld proeverijen worden gehouden. Nadat u de keramiekwerkplaatsen in het dorpje Thrapsano bekeken hebt, keert u terug naar uw hotel in Heraklion.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Heraklion

Dag 3: Heraklion - Ida-gebergte - Heraklion (ca. 110 km)

Route door het Ida-gebergte naar het dorpje Anogia, waar in veel huizen nog een weefgetouw staat. Vanaf Anogia loopt de weg door een zeer indrukwekkend landschap, naar het hooggelegen Nidaplateau. Onderweg ziet u enkele traditionele stenen herdershutten (Mitato). In het vroege voorjaar ligt hier op de bergtoppen nog sneeuw. Vervolgens zet u koers naar Zoniana voor een bezoek aan de indrukwekkende druipsteengrot Sfendoni. Via Axos en Garazo daalt u weer af en rijdt u, omgeven door sinaasappelbomen, terug naar Heraklion.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Heraklion

Dag 4: Heraklion - Rethymnon - Georgioupolis (ca. 150 km)

Een prachtige rit over de New National Road voert in de richting van Rethymnon. Bezoek onderweg Fodele, het geboortedorp van de beroemde schilder El Greco. Zeer interessant is een bezoek aan het klooster Arkadi, bekend om zijn grote vrijheidsstrijd tegen de Turken in 1866. Vanuit het pottenbakkersdorpje Margarites heeft u een schitterend uitzicht op de gelijknamige kloof en de kustlijn. In het gezellige centrum van Rethymnon ziet u bouwstijlen van verschillende bezetters. Vanaf de haven begint een lang zandstrand, omzoomd door een mooie palmenboulevard. Nadat u bent uitgekeken in Rethymnon zoekt u uw hotel in of nabij Georgioupolis op.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Georgioupolis

Dag 5: Imbros kloof (ca. 110 km)

Op de bergpas Askifou-Imbros bij het dorpje Imbros ligt het beginpunt van de Imbroskloof (8 kilometer lang). U loopt vanaf Imbros door de kloof naar Komitades waar u bij één van de taverna's een taxi terug naar uw auto kunt nemen.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Georgioupolis

Dag 6: Autorit naar de Omalos Hoogvlakte (ca. 150 km) of wandeling door de Samariakloof (18 km wandelen)

Bij de Omalos hoogvlakte ligt op ca. 1200m hoogte Xyloskalon, de noordelijke ingang van de Samariakloof. Ter hoogte van Chania vindt u de afslag Omalos die u over een prachtige groene bergroute voert naar de hoogvlakte. Deze prachtige autorit is zeker de moeite waard, maar aangezien het begin- en eindpunt van de Samariakloof te ver uit elkaar liggen, is het onmogelijk de wandeltocht te maken met de eigen (huur)auto.

Als u de Samariakloof wilt lopen, kunt u het beste een georganiseerde excursie boeken bij één van de toeristenkantoortjes in Georgioupolis.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Georgioupolis

Dag 7: Georgioupolis – Souda Bay – Chania - Georgioupolis (ca. 110 km)

Langs Souda Baai rijdt u naar het schiereiland Akrotiri. Vanaf de Profeet Ilias heuvel met de graven van Venizelos, heeft u een schitterend uitzicht op de stad en baai van Chania. Aan de zuidoostkant van de stad bezoekt u het lieflijke nonnenklooster Chrissopigi. Een dwaaltocht in de oude binnenstad van Chania, door de markthal en langs de pittoreske Venetiaanse haven is een genot. Over de Old National Road vervolgt u uw weg langs kleine, idyllische dorpen naar het 'yoghurtdorp' Vrisses. Voordat u terugkeert naar uw hotel in of nabij Georgioupolis, sluit u uw dagtocht af op een terrasje bij het meer van Kournas.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Georgioupolis

Dag 8: Georgioupolis - Argiroupolis - Plakias - Preveli - Spili - Agia Galini - Matala (ca. 130 km)

U verlaat Georgioupolis in zuidoostelijke richting naar Argiroupolis waar diverse (vis)taverna's zijn gebouwd rondom prachtige watervalletjes en een forellenkwekerij. Vervolgens neemt u de prachtige route via de bergdorpen Velenado en Kounevos en de smalle Kotsifoukloof naar Plakias. Hier is het genoeglijk zitten in een van de talrijke eethuisjes langs de zee. Uw volgende stop is bij het klooster van Preveli dat hoog boven de Libische Zee ligt en een schat aan waardevolle relikwieën herbergt. Het palmenstrand van Preveli ligt een stukje verderop. Als u de trappen naar het strand begint af te dalen, treft u na een tijdje een uitkijkpunt aan waar u een schitterend uitzicht op het strand en de met palmbomen omzoomde rivier heeft. Wilt u met uw voeten op het strand staan? Houdt u er dan wel rekening mee dat u al die trappen ook weer op moet klimmen. Via de Kourtaliotikokloof bereikt u het dorp Spili dat bekend staat om de waterbronnen met de Venetiaanse leeuwenkoppen. Door de uitlopers van het Idagebergte brengt de route u vervolgens naar het kustplaatsje Agia Galini met leuke winkeltjes, taverna's en terrasjes waarna u doorrijdt naar uw eindbestemming van vandaag: het oude hippiedorp Matala.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Matala

Dag 9: Rustdag Matala

Een dag om te relaxen in en rondom Matala. Bezoek de stranden en baaitjes in de omgeving of bekijk de, in de krijtrotsen uitgehouwen, Romeinse graven boven het strand van Matala.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Matala

Dag 10: Matala - Phaistos - Vori - Gortys - Zaros - Matala (ca. 90 km)

Uw eerste bestemming van vandaag is het prachtig gelegen Minoische paleis Phaistos. U vervolgt uw weg naar het dorpje Vori waar u het folkloremuseum kunt bezoeken. Daarna wacht het volgende archeologische juweeltje: Gortys, de hoofdstad van Kreta tijdens het Romeinse tijdperk. Op uw weg terug naar Matala maakt u nog een omweg naar het waterrijke bergdorp Zaros waar u het meer c.q. forellenkwekerij bezoekt. 

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Matala

Dag 11: Matala - Ano Vianos - Mirtos - Anatoli - Kalamafka - Agios Nikolaos (ca. 160 km)

Vandaag verlaat u de Messara-vlakte en reist u oost- en daarna noordwaarts. Onderweg ziet u talloze tuinderskassen. Iets buiten het dorp Ano Vianos staat een monument voor de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Het dorpje Mirtos met een aardig strand aan een gezellige boulevard en leuke straatjes en pleintjes, is de ideale plek voor een ontspannen tussenstop. Bij uw vertrek uit Mirtos gaat u in de richting van Ierapetra, maar voordat u daar aankomt neemt u de afslag naar Anatoli. Via de bergdorpjes Anatoli en Kalamafka volgt een schitterende rit naar het schilderachtige, aan de Mirabello baai gelegen stadje Agios Nikolaos met zijn beroemde binnenmeertje.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 12: Spinalonga

U bezoekt vandaag de oude leprakolonie van Kreta, gelegen op het eilandje Spinalonga. Hier kunt u rondwandelen binnen de muren van een enorme Venetiaanse burcht en krijgt u een inkijkje in hoe het leven op het eiland voor de lepra patienten geweest moet zijn. Erg indrukwekkend is het punt op het eilandje waar je de bewoonde wereld op Kreta bijna kunt aanraken. Zo dichtbij, maar zo ver weg voor verminkte lepra patienten die niet meer kunnen zwemmen. Als u zin hebt in een wat langere boottocht en onder begeleiding van een gids Spinalonga wilt bezoeken, kunt u in de haven van Agios Nikolaos een excursie boeken. Bent u in een wat meer avontuurlijke bui en wilt u het eiland op eigen gelegenheid verkennen, neem dan een (vissers)bootje vanuit het havenplaatsje Plaka.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 13: Agios Nikolaos - Ierapetra - Toplou - Vai - Sitia - Gournia - Agios Nikolaos (ca. 220 km)

De tocht naar het uiterste oosten gaat via de zuidelijkste stad van Europa, Ierapetra, en over Kreta's smalste landengte (12 km). Langs de zuidkust en door de uitlopers van het Tripiti en Orno gebergte rijdt u weer naar de noordkust. De imposante klokkentoren van het Toplou klooster steekt fier omhoog boven het woestijnachtige landschap. Het natuurlijke palmbomenbos en het strand van Vai, bekend van de Bounty reclame en uniek in Europa, liggen in het noordoosten. Hierna gaat u terug in westelijke richting naar het stadje Sitia:, een vredig havenplaatsje aan de Egeische Zee, met smalle straten en steegjes. De hooggelegen bochtige kustweg langs de Mirabello Baai die in het voorjaar vrolijk gekleurd is door de wilde bloemen, zal u verrassen met fantastische vergezichten. Op de weg terug naar Agios Nikolaos rijdt u nog langs de ruïnes van de Minoische stad Gournia die u eventueel kunt bezoeken.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 14: Agios Nikolaos – Elounda – Kritsa – Agios Nikolaos (ca. 40 km)

Vandaag gaat u naar het ten noorden van Agios Nikolaos gelegen, exclusieve badplaatsje Elounda dat ten noorden van Agios Nikolaos ligt. Voor de tv-serie Who pays the ferryman uit de jaren 70 zijn er opnames gemaakt in Elounda. Als u er op de terugweg voor kiest om een omweg te maken en de Old National Road (via Neapoli) te nemen, wordt u beloond met prachtige vergezichten. Uw volgende bestemming is het, ten zuiden van Agios Nikolaos gelegen, schattige bergdorpje Kritsa dat bekend staat om het handwerk dat soms nog ter plekke wordt gemaakt en het Byzantijnse kerkje Panagia i Kera waar u prachtige fresco’s uit de 13e en 14e eeuw kunt zien (op maandagen gesloten). Net buiten Kritsa kunt u een bezoek brengen aan de archeologische opgraving Lato (op maandagen gesloten) en/of een wandeling maken door de kloof van Kritsa (totale lengte ca. 8 km).

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 15: Agios Nikolaos - vliegveld Heraklion (ca. 60 km)

Met de huurauto rijdt u naar de luchthaven van Heraklion voor uw vertrek naar huis.

Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Heraklion - Heraklion

ca. 20 km

Dag 2:

Heraklion – Heraklion

ca. 70 km

Dag 3:

Heraklion – Heraklion

ca. 110 km

Dag 4:

Heraklion – Georgioupolis

ca. 150 km

Dag 5:

Imbroskloof

ca. 110 km

Dag 6:

Omalos hoogvlakte of Samariakloof

ca. 150 km

Dag 7:

Georgioupolis – Georgioupolis

ca. 110 km

Dag 8:

Georgioupolis – Matala

ca. 130 km

Dag 9:

Matala

 

Dag 10:

Matala – Matala 

ca. 90 km

Dag 11:

Matala – Agios Nikolaos

ca. 160 km

Dag 12: 

Spinalonga

 

Dag 13:

Agios Nikolaos – Agios Nikolaos

ca. 220 km

Dag 14:

Agios Nikolaos – Agios Nikolaos

ca. 40 km

Dag 15:

Agios Nikolaos – vliegveld Heraklion

ca. 60 kmLocatie


Vluchten

Vanuit Nederland kunt u vanaf meerdere vliegvelden naar Heraklion vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf, Keulen) of Belgie (Brussel, Charleroi).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.Inclusief
 • Retourvlucht Heraklion
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, excursies, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Hoogtepunten van Kreta in 2 weken 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiestunt.nl
v6.20210203