FlyDrive Rondreis Ontdek Lesbos Afbeelding FlyDrive Rondreis Ontdek Lesbos
FlyDrive Rondreis Ontdek Lesbos
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Noordelijke Egeische Eilanden

FlyDrive Rondreis Ontdek Lesbos


plane hotel car


8 Dagen

Lesbos behoort tot de Noord-Egeische eilanden en is het op twee na (Kreta en Evia) grootste Griekse eiland. Met deze FlyDrive Rondreis maakt u een tour langs de kustlijn van Lesbos en heeft u ook nog voldoende tijd over om het binnenland in te trekken. 














Lesbos ligt in de Egeische Zee, niet ver van Turkije. Het is een zeer gastvrij en veelzijdig eiland: naast een schitterende en afwisselende natuur (met prachtige baaien, bossen, woeste berglandschappen, beschermde natuur- en vogelgebieden en zelfs warmwaterbronnen), heeft het ook een rijke historie die u kunt leren kennen door een bezoek aan de monumenten, musea, kerken, kloosters en traditionele plaatsjes die verspreid over het eiland liggen. Lesbos staat ook bekend om haar olijfolie, olijven, kaas en ouzo van uitstekende kwaliteit.



Afhankelijk van uw vluchttijden verblijft u de eerste of de laatste nacht van deze reis in de hoofdstad Mytilini. U verblijft, afhankelijk van beschikbaarheid, in goed gewaardeerde appartementencomplexen (meestal alleen logies) of hotels (logies en ontbijt).

Hoogtepunten * Mytilini Mithymna (Molyvos) Skala Kalloni Het versteende woud Petra Warmwaterbronnen van Eftalou


Dag 1: Vliegveld Mytilini – Mytilini (ca. 10 km)

Op de luchthaven van Lesbos neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw accommodatie in Mytilini. 

Bezoek de overblijfselen van het kasteel van Mytilini waar u onder meer badhuizen kunt bekijken. Vanaf het antieke theater heeft u een schitterend uitzicht op het kasteel. Vervolgens kunt u een bezoek aan een of meerdere musea in Mytilini brengen. U heeft de keuze uit het Byzantijns Museum, het Gemeentelijk Museum voor Kunst, het Archeologisch Museum, het Teriade Museum en het Theopholis Museum. Op het marktplein kunt u ook naar een expositie in de Geni Tzami Moskee. En natuurlijk zijn er in Mytilini ook talrijke mogelijkheden om te winkelen of op een terrasje iets te eten of drinken. Als u bent uitgekeken in Mytilini is een bezoek aan Moria (op nog geen 10 km van Mytilini) ook de moeite waard. In het verleden liep er vanuit Moria een 26 kilometer lang aquaduct naar het kasteel van Mytilini waarvan nu nog een paar stukken te zien zijn. Het dorp zelf staat, naast het aquaduct, bekend om de vele gekleurde huisjes. Ook hier vindt u eet- en drinkgelegenheden en souvenirwinkeltjes.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of nabij Mytilini

Dag 2: Mytilini – Plomari – Vatera (ca. 80 km)

U verruilt Mytilini voor uw volgende verblijfplaats. Via de oostkant van het eiland rijdt u eerst naar het in het zuiden gelegen dorp Plomari. Vlak voordat u Plomari bereikt, kunt u bij de badplaats Agios Isidoris eerst een verfrissende duik nemen. Plomari is vooral bekend om de Barbayanni stokerij c.q. museum. Hier kunt de ins en outs over de productie en de geschiedenis van ouzo te weten komen. En natuurlijk kan er ook geproefd worden. Verder is Plomari een rustig dorpje met een enkel terrasje en een klein park dat niet is bedoeld voor massatoerisme. Na uw bezoek aan Plomari rijdt u via de zuidkust verder naar Vatera waar u de komende twee nachten verblijft. Vatera is een badplaats met ruim voldoende eet- en drinkgelegenheden en een lang (ca. 7 km) zandstrand waar u ook kunt snorkelen.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of in de omgeving Vatera

Dag 3: Vatera – Polichnitos – Pesas watervallen – Karini – Agiosos – Vatera (ca. 85 km)

Vandaag trekt u het binnenland in. Bij de dorpen Polichnitos en Lisvori liggen thermale warmwaterbronnen. U kunt er rondwandelen langs de bronnen en, wanneer de bronnen geopend zijn, kunt u ook een bad nemen in het naar ruim 40 graden afgekoelde water. Bij Polichnitos vindt u ook een folklore museum en het Dimandriou klooster. U vervolgt uw route naar Vasilika. Vanuit Vasilika neemt u de weg naar Achladeri. Al snel zult u langs de weg borden zien die de weg wijzen naar de Pesas waterval. De eerste borden die u tegenkomt, wijzen u de weg naar de onderkant van de watervallen. Om de watervallen te bereiken, wandelt u door een bos. Rijdt u verder richting Achladeri dan komt u de borden tegen die u naar de bovenkant van de watervallen leiden. De volgende bezienswaardigheid van vandaag is de holle boom in Karini waar de schilder Theofilos heeft gewoond. Zijn werk is tentoongesteld in het Louvre. Uw laatste bestemming van vandaag, voor u door het binnenland via Ampeliko en Akrasi, weer terugkeert naar Vatera is Agiasos. Dit lieflijke dorpje met al zijn smalle steegjes heeft de typisch Griekse sfeer behouden. In Agiasos vindt u enkele musea en de Panagia ti Vrefokratousa kerk in het centrum van het dorp. Verder staat Agiasos bekend om aardewerk, keramiek, iconen en houtsnijwerk dat wordt aangeboden in vele winkeltjes.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of in de omgeving Vatera 

Dag 4: Vatera – Tempel van Klopedi - Skala Kallonis (ca. 60 km)

U rijdt vandaag naar uw volgende verblijfplaats langs de baai van Kallonis. Deze baai is, vanwege de vele vogels die hier leven, een beschermd natuurgebied. Met wat geluk kunt u hier zelfs flamingo’s zien. Voordat u gaat inchecken bij uw accommodatie in Skala Kallonis rijdt u eerst een stukje noordwaarts. Niet ver van het typisch Griekse dorpje Agia Paraskevi bezoekt u de ruines van de tempel van Klopedi. Deze, uit de 6e eeuw stammende, tempel was een van de belangrijkste tempels van Lesbos en is vanuit archeologisch en architectonisch oogpunt uniek omdat dit in Griekenland het enige bouwwerk van Eolische architectuur is.

In het havenplaatsje Skala Kallonis vindt u een haventje vol met vissersbootjes, twee zandstranden en talloze terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Op het gezellige plein in het centrum staat een fontein.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of in de omgeving Skala Kallonis

Dag 5: Skala Kalloni – Limonos klooster - Versteende Woud – Skala Eresou – Skala Kalloni (ca. 120 km)

U vertrekt in noordwestelijke richting om door het binnenland naar het Versteende Woud bij Sigri te rijden. Als u nog maar net onderweg bent, kunt u het Limonos klooster (ook wel Saint Ignatios klooster genoemd) bezoeken. Naast het grootste, is dit ook het belangrijkste klooster van Lesbos. Het werd gebouwd in de Byzantijnse tijd en werd opgedragen aan de Aartsengel Michael. Er worden diverse tentoonstellingen (iconen, juwelen, etc.) gehouden en het heeft een oude bibliotheek met onder meer boeken vanaf de 15 eeuw en zeldzame manuscripten.

U vervolgt uw reis door het binnenland naar het Versteende Woud bij Sigri dat op de nominatie staat om tot UNESCO Werelderfgoed te worden benoemd. Het Versteende Woud is ontstaan toen zo’n 20 miljoen jaar geleden een vulkaan explodeerde en dit deel van Lesbos overdekte met lava en as. De versteende boomstammen zijn tot wel 20 meter lang en 3 meter dik. Het woud loopt helemaal door tot aan de zee. In Sigri vindt u ook een museum waar, in het woud gevonden fossielen, worden tentoongesteld en een oud kasteel.

Na dit indrukwekkende natuurverschijnsel te hebben bewonderd, rijdt u langs de kust en via de kustplaats Skala Eresou weer terug naar Skala Kallonis. In Skala Eresou vindt u enkele prachtige zandstranden en meer dan voldoende restaurants en terrasjes voor een hapje eten of een verkoelend drankje.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of in de omgeving Skala Kallonis

Dag 6: Skala Kalloni – Noord-West Lesbos (ca. 30 km)

De reis gaat verder naar het noordwesten van Lesbos waar u de komende twee nachten verblijft in een van de vele kustplaatsen, zoals bijvoorbeeld Petra, Eftalou of Mithyma/Molyvos. Bezoekt u zeker ook de plaatsjes waar u niet overnacht.

Petra: deze plaats wordt gekenmerkt door een grote rots waar de kerk van de Heilige Moeder Glykofiloussa bovenop staat en door de traditionele herenhuizen. Ook vindt u er een monument voor de slachtoffers uit de eerste wereldoorlog. Verken de smalle steegjes vol restaurants en winkeltjes en proef de sfeer van het Griekse leven.

Mithyma/Molyvos: Mithymna (ook Molyvos genoemd) zou zomaar eens het meest traditionele dorp van het eiland kunnen zijn met de natuurstenen huizen die verplicht in authentieke stijl gebouwd moeten worden. Het dorp is gebouwd tegen een heuvel aan met op de top van die heuvel een Middeleeuwse burcht. Ook in Mithyma is er geen gebrek aan oude, smalle steegjes, winkeltjes, restaurants en terrasjes.

Eftalou: Eftalou is kleiner en rustiger dan de andere twee plaatsen. Er is een zand-kiezelstrand met voorzieningen zoals taverna’s en bars. De befaamde Eftalou Springs (thermale bronnen) liggen aan het eind van het strand. Het warme, geneeskrachtige water van de bronnen stroomt hier de zee in.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in het noordwesten van Lesbos

Dag 7: Rondje Noord-West Lesbos (ca. 70 km)

U kunt vandaag het aparte, “zwarte” zandstrand van Anaxos bezoeken en een tochtje maken door de bergdorpjes in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Stipso en Ipsilometopo. Als u nog een klooster wil bezoeken rijdt u dan verder naar Mandamados. Nog een schilderachtig kustdorpje dat op de terugweg een bezoek waard is, is Skala Sykaminia.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in het noordwesten van Lesbos

Dag 8: Noord-West Lesbos – Vliegveld Mytilini (ca. 75 km)

Met de huurauto rijdt u langs de noordkust naar de luchthaven van Lesbos voor uw terugvlucht.

Onderweg kunt u eventueel nog de thermale bronnen en spa in Loutropoli Thermis (gelegen tussen Skala en Panagiouda) bezoeken.

Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Lesbos – Mytilini (ca. 10 km)

Dag 2:

Mytilini – Vatera (ca. 80 km)

Dag 3:

Vatera - Vatera (ca. 85 km)

Dag 4:

Vatera – Skala Kallonis (ca. 60 km)

Dag 5:

Skala Kallonis – Skala Kallonis (ca. 120 km)

Dag 6:

Skala Kallonis – Noord-West Lesbos (ca. 30 km)

Dag 7:

Rondje Noord-West Lesbos (ca. 70 km)

Dag 8:

Noord-West Lesbos – vliegveld Lesbos (ca. 75 km)

Op maat: 

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een bezoek aan Athene toevoegen, in andere plaatsen logeren en/of langer op Lesbos blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er geen directe vluchten naar Lesbos. Houdt u er dus rekening mee dat u altijd een keer dient over te stappen (meestal in Athene).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvlucht Lesbos
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: alleen logies of logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • (Overige) Maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, excursies, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (prijs afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



FlyDrive Rondreis Ontdek Lesbos 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203