FlyDrive Rondreis Ontdek Samos Afbeelding FlyDrive Rondreis Ontdek Samos
FlyDrive Rondreis Ontdek Samos
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Noordelijke Egeische Eilanden

FlyDrive Rondreis Ontdek Samos


plane hotel car


8 Dagen

Samos is het op 2 na grootste Noord-Egeische eiland. Met deze FlyDrive Rondreis verblijft u een aantal nachten aan de Oostkant en een aantal nachten aan de Westkant van het eiland zodat u in uw eigen tempo het eiland kunt leren kennen.



Het eiland Samos ligt in de Egeische Zee dicht bij Turkije. Op het punt waar de zee het smalst is, is de oversteek nog geen 2 kilometer. Samos is een heel groen eiland met vele bomen die de valleien en bergen bedekken. Dit maakt Samos dan ook uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en wandelaars, maar ook de cultuurliefhebber zal zich op Samos prima vermaken. Zo is Samos de geboorteplaats van de filosoof en wiskundige Pythagoros. Naast monumenten ter ere van deze beroemde Griek, vindt u op Samos ook archeologische opgravingen uit de oudheid en imposante kloosters. Het is ook mogelijk om vanuit Oost-Samos een dagexcursie te maken naar het Turkse Efeze waar de ruines van de stad, die al rond 1100 voor Christus werd gesticht, een goed beeld geven van het Romeinse Rijk (denk aan uw paspoort!). Ook voor wie houdt van authentiek Griekse dorpjes, het overheerlijke Griekse eten en drinken (Samos is beroemd vanwege de zoete dessertwijn van witte muskaatdruiven), het uitgaansleven en/of zon-zee-strand (voornamelijk kiezels-, maar ook enkele mooie zandstranden) is Samos een aantrekkelijke bestemming.

U verblijft, afhankelijk van de beschikbaarheid, in goed gewaardeerde appartementencomplexen (meestal alleen logies) of hotels (logies en ontbijt).


Hoogtepunten * Dal van de nachtegalen Pythagorion Potami watervallen en strand Archeologische opgraving Ireon Efpalineio Orygma aquaduct Vele grotten (waaronder de grot van Pythagoras)

Dag 1: Vliegveld Samos – West Samos (ca. 45 km)

Op de luchthaven van Samos neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u via de zuidkust naar uw accommodatie in het westelijk deel van Samos waar u de komende vier nachten zult verblijven. 

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of nabij Kampos Marathokampou


Dag 2 tot en met 4: West Samos

Verken het westelijk gedeelte van Samos in uw eigen tempo. Een aantal mogelijke bezienswaardigheden en uitstapjes zijn:

  • Pythagoras grotten: de twee grotten liggen op de Kerkis berg, op circa 3 kilometer van Kampos Marathokampou (op het pad zijn rode markeringen aangebracht om de weg te wijzen). U komt dan bij de grootste grot die door Pythagoras werd gebruikt om les te geven. Bij de ingang van de grot staat de Panagia Sarantaskaliotissa kapel. Circa 20 meter diep de grot in, vindt u het “Heilige Water”. Pythagoras woonde in de nabij gelegen, kleinere grot.
  • Loop (circa 1,5 kilometer) door een kloof naar de Potami watervallen en het schitterende Potami strand. Vergeet uw stevige wandelschoenen en zwemkleding niet! Vanaf Karlovasi rijdt u naar Potami waar de wandeling begint. Onderweg komt u ook langs de oudste kerk van Samos (Church of the Transfiguration uit de 11e eeuw). U volgt het pad langs en door de rivier tot u bij het eerste, door de watervallen gevormde, meertje komt. Vanaf hier kunt u, al wadend door een kanaal, de eerste waterval bereiken waarna u via hetzelfde kanaal weer terug naar het pad gaat. Vanaf hier kunt u terug naar uw auto lopen of doorgaan naar de tweede, grotere waterval. Deze kunt u alleen zwemmend (ongeveer 50 meter) bereiken omdat de rivier hier dieper wordt. Vanaf de grote waterval is het niet ver meer tot het heerlijke Potami strand waar u via een zandpad naar toe kunt lopen.
  • Wandel door de natuur en langs grotten en kloosters in het gebied van de witte Kerkis berg of beklim deze (circa 1433 meter hoog)
  • Breng een bezoek aan het traditionele, door dennenbomen omgeven bergdorpje Pandroso in het Karvounis gebergte. U bereikt Pandros via de dorpjes Pyrgos en Mesogio (hier kunt u ook een museum bezoeken).  Wandel door de smalle steegjes en bekijk de traditionele huisjes voordat u een taverna opzoekt of op het dorpsplein in de schaduw van een grote plataan het dorpsleven bekijkt.
  • Voor een dagje strand kunt u kiezen uit tal van stranden in het westelijk deel van Samos. Aanraders zijn het gemengde kiezel/zandstrand van Votsolakia en de twee stranden (1x kiezel en 1x zand) bij Limnionas.

Overnachtingen (logies of logies en ontbijt) in of nabij Kampos Marathokampou

 

Dag 5: West Samos – Oost Samos (ca. 50 km)

De reis voert u vandaag via de noordkust naar het oostelijk deel van Samos waar u de komende drie nachten verblijft. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het kleine (circa 200 inwoners) maar levendige bergdorpje Manolates dat in een schitterend groene omgeving ligt. Tussen Agios Konstantinos en Manolates rijdt u door de prachtige Vallei der Nachtegalen waar de wandelliefhebber zeker een boswandeling moet maken.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of nabij Samos-stad (Vathy) of Pythagorion


Dag 6 en 7:
Oost Samos

U heeft deze 2 dagen de tijd om de het oostelijk gedeelte van Samos te ontdekken. Enkele aanraders zijn:

  • Vathi (Samos-stad): verken de hoofdstad van Samos met onder meer het Pythagoras plein met de marmeren leeuw, het archeologisch museum en het wijnmuseum. Wilt u nog even relaxen aan een mooi strand voordat u naar uw accommodatie terugkeert, rijdt dan circa 10 kilometer naar Mourtia Beach (er zijn geen voorzieningen op ditt strand) aan de oostkust.
  • Pythagorion: een van de meest toeristisch ontwikkelde plaatsen van Samos die uiteraard vernoemd is naar de beroemde wiskundige. In en in de omgeving van Pythagorion kunnen cultuurliefhebbers genieten van het folklore museum (bij het Doryssa Seaside hotel/resort), het kasteel van Lykourgos Logothetis, de restanten van de Polikratis muur, de Romeinse baden bij de ingang van Pythagorion en het klooster van Panagia Spiliani (gebouwd in een grot ter ere van de Maagd Maria waar heilig water met geneeskrachtige eigenschappen stroomt en waar u ook een schitterend uitzicht hebt).
  • Bezoek het aquaduct van Eupalinus Pythagorion met een tunnel van meer dan een kilometer lang (volg de bordjes met Efpalineio Orygma om er te komen; gesloten op maandag) en vervolg dan uw weg naar het Heraion (ook Ireon genoemd). Deze archeologische opgraving waar u onder meer de resten van de tempel van de godin Hera (circa 530 voor Christus) en de Iera Odos (Heilige Weg) kunt bezichtigen. Voor een hapje, een drankje en/of een verfrissende duik kunt u terecht in het lieflijke vissersplaatsje Ireon.
  • Gek genoeg moet u, als u de meest omvangrijke opgravingen uit de Griekse historie wilt zien naar Turkije (denk aan uw paspoort!). Vanuit Samos-stad bereikt u in ongeveer anderhalf uur met de ferry en daarna nog een half uur met de bus, de ruiïnes van Efeze. Hier kunt u onder meer een traditioneel badhuis, een enorme bibliotheek, een groot amfitheater en de tempels van Artemis en Hadrianus bezichtigen. Deze excursie kunt u boeken bij een van de toeristenbureautjes in Samos-stad
  • Ook in het oostelijk deel van Samos valt er genoeg te kiezen als u een dagje aan het strand wilt doorbrengen. Het -volgens velen- mooiste zandstrand van oost Samos, is het Psili Ammos strand (ongeveer 10 km ten noordoosten van Pythagorion).

Overnachtingen (logies of logies en ontbijt) in of nabij Samos-stad (Vathy) of Pythagorion

 

Dag 8: Oost Samos – Vliegveld Samos (ca. 15 km)

Met de huurauto rijdt u naar de luchthaven van Samos voor uw terugvlucht.


Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Samos – West Samos (ca. 45 km)

Dag 2 tot en met 4:

West Samos

Dag 5:

West Samos – Oost Samos (ca. 50 km)

Dag 6 en 7:

Oost Samos

Dag 8:

Oost Samos – Vliegveld Samos (ca. 15 km)

Afhankelijk van uw vluchttijden, kunnen wij deze reis ook in omgekeerde volgorde aanbieden.


Op maat: 

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Het is ook mogelijk om deze reis te boeken met een andere reisduur. Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland zijn er alleen directe vluchten naar Samos vanaf Amsterdam en Maastricht (met tussenlanding). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvlucht Samos
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: alleen logies of logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • (Overige) Maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (prijs afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



FlyDrive Rondreis Ontdek Samos 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203