Fly Drive Rondreis Athene en de Peloponnesos
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Peloponnesos

Fly Drive Rondreis Athene en de Peloponnesos


plane hotel car


15 Dagen

Bezoek Athene en het met tal van bezienswaardigheden uit de oudheid bezaaide schiereiland van Griekenland.



Deze Fly Drive reis biedt u de mogelijkheid om u onder te dompelen in eeuwenoude cultuur. Het schiereiland Peloponnesos met de overweldigende cultuur en natuur, is in het noordwesten met het vasteland van Griekenland verbonden via een smalle strook land in de Golf van Korinthe. Verspreid over het grotendeels ongerepte schiereiland liggen talloze bezienswaardigheden als kastelen, burchten, kloosters, tempels en amfitheaters uit de klassieke oudheid, de Romeinse tijd, de Venetiaanse tijd en de Middeleeuwen tussen weidse en steeds wisselende landschappen vol bergen en bossen. Daarnaast heeft de Peloponnesos ook een uitgestrekte kustlijn met vele prachtige stranden en lieflijke havenplaatsjes.

Hoogtepunten * Athene Delphi Archaia Olympia Lousios Kloof Paleis van Nestor Methoni Voidokilia Beach Kalamata Diros grotten Gythio Monemvasia Epidaurus Mycene Kanaal van Korinthe

Dag 1: Vliegveld Athene – Athene (ca. 40 km)

Op de luchthaven van Athene neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in of nabij Athene. Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht kunt u eerst nog enkele bezienswaardigheden van Athene bezichtigen (zie dag 2).

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Athene

Dag 2: Athene

Een dag ter vrije besteding in Athene. Een greep uit de talloze bezienswaardigheden die Athene rijk is:

  • de wereldberoemde Acropolis (UNESCO-werelderfgoed) met het Parthenon
  • het Acropolis museum
  • de Olympeion tempel en de poort van Hadrianus
  • de oude volkswijk Plaka met smalle steegjes vol winkeltjes en horeca
  • de Kathedraal van Sint Dionysius
  • het Nationaal Archeologisch Museum
  • de door zuilengalerijen omgeven Oude Agora (marktplaats) en het Agora Museum
  • de wijk Monastiraki vol met kledingboetiekjes en andere winkeltjes en met de beroemde pleinen (Monastirakiplein en Avyssiníasplein). Op zondagen is er een grote rommelmarkt
  • de Panaghia Kapnikaréakerk
  • het oude Olympisch stadion (Panathinaiko Stadion of Kalimarmaro genoemd)
  • de Romeinse Agora met de Toren der Winden
  • de Lycabettus heuvel (te voet of met een kabeltreintje te bereiken) voor een schitterend uitzicht over Athene en de chique wijk Kolonaki (met kunstgaleries, antiekwinkels, designerboetieks en de betere restaurants) aan de voet van de heuvel
  • het Syntagmaplein met het parlementsgebouw dat in het vroegere koninklijk paleis is gevestigd

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Athene

Dag 3: Athene – Nafpaktos (ca. 220 km)

Via Patras rijdt u naar uw hotel in of nabij Nafpaktos. 

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Nafpaktos

Dag 4: Nafpaktos – Delphi - Nafpaktos (ca. 200 km)

U brengt een bezoek aan de beroemde archeologische opgraving Delphi, die bekend staat om het Orakel van Appollo (ook Orakel van Delphi genaamd). U vindt hier onder meer de tempel van Apollo, de ronde Tholos tempel, het archeologisch museum en een amfitheater. Na deze dag vol cultuur keert u terug naar Nafpaktos, met haar Venetiaanse haven, Venetiaanse vesting en gezellige geplaveide steegjes met traditionele huizen. In de buurt van Nafpaktos vindt u de stranden Psani en Grimbovo. Hier zorgen prachtige platanen voor de nodige schaduw.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Nafpaktos

Dag 5: Nafpaktos – Archaia Olympia - Dimitsana (ca. 110 km)

Via de westkust reis u verder naar het zuiden van de Peloponnesos. Uw eerste stop is Archaia Olympia, de plek waar de Olympische Spelen ontstaan zijn. Tot op heden wordt de Olympische vlam nog steeds elke vier jaar op deze plek ontstoken om vervolgens de tocht te maken naar de stad waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. U vindt hier nog de restanten van onder meer het oorspronkelijke Olympisch stadion, de tempels van Zeus en Hera en oude schathuizen. Tevens zijn hier een archeologisch museum en het museum van de Olympische Spelen gevestigd. Vervolgens rijdt u door naar Dimitsana, een pittoresk gelegen stad in de riviervallei van de Lousios. Kenmerkend voor Dimitsana zijn de herenhuizen van tot wel 5 verdiepingen hoog in de smalle steegjes. In en nabij Dimitsana kunt u ook een bezoek brengen aan het openlucht Waterkracht museum, het Folklore museum en de gemeentelijke bibliotheek.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Dimitsana

Dag 6: Dimitsana – Lousioskloof – Dimitsana (ca. 40 km)

Verken vandaag de omgeving van Dimitsana waarbij een bezoek aan de Lousioskloof zeker niet mag ontbreken. De Lousios rivier heeft een imposante, 5 kilometer lange kloof gevormd. Op het smalste punt stort de kloof naar bijna 300 meter diepte. Er zijn hier diverse wandelroutes uitgezet. De steil oprijzende hellingen van de kloof zijn bezaaid met kloosters en kerken waarvan sommigen al uit de Middeleeuwen stammen, zoals de ruïne van het oudste klooster Moní Philosóphou uit 963. Een paar honderd meter verderop ligt het nieuwe Moní Néa Filiosófou. Het Moní timíou Prodrómou is het meest spectaculair gelegen (geïntegreerd in de steile rotswand) klooster dat ook een adembenemend uitzicht biedt. Verder vindt u in de kloof ook nog het uit 1605 stammende vrouwenklooster, Moní tis Panagías ton Aimyalón.

Ook een bezoek waard is Stemnitsa. Dit historische stadje is prachtig tegen een berghelling gebouwd en heeft een dorpsplein met een indrukwekkende klokkentoren en talloze terrasjes. Er is een klein museum dat het vak van edelsmid belicht en in het stadje worden vele sieraden van edelmetaal te koop aangeboden.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Dimitsana

Dag 7: Dimitsana – Paleis van Nestor – Pylos (ca. 150 km)

Vandaag gaat de reis verder naar het lieflijke kustplaatsje Pylos dat tegen de hellingen van een baai gebouwd is waar u op één van de vele, gezellige terrasjes langs de boulevard, in de haven of op het centrale plein kunt genieten van een hapje en een drankje. Ongeveer 15 kilometer voor Pylos, ligt het Paleis van Nestor dat bekend is uit de gedichten en sagen van Homerus en uit de Myceense tijd stamt. In Pylos kunt u een bezoek brengen aan het Niokastro kasteel (ook het kasteel van Pylos genoemd).

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Pylos

Dag 8: Pylos – Methoni – Voidokilia Beach – Pylos (ca. 60 km)

De dag begint met een bezoek aan het historische plaatsje Methoni dat ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Pylos ligt. Methoni heeft een Venetiaanse, Middeleeuwse burcht. Eén van de torens (ook wel het kleinere kasteel genoemd), de Bourtzi, is gelegen op een rotseilandje. Via een stenen brug kunt u dit eilandje te voet bereiken.

Vervolgens rijdt u in de noordelijke richting waar u ongeveer 16 kilometer na Pylos langs een prachtig strand komt: het 6 kilometer lange Golden Beach bij Gialova dat zich aan de overkant van de baai bevindt. Minder dan 10 kilometer verder naar het noorden bevindt zich de Navarino burcht (ook wel Paleokastro genoemd). Vanaf Paleokastro heeft u een adembenemend uitzicht over de schitterende baai van Voidokilia Beach dat tot de allermooiste stranden van de Peloponnesos wordt gerekend.

Na al deze culturele indrukken, is het nu tijd voor wat ontspanning op een van deze twee prachtige stranden naar keuze voor u terugkeert naar uw accommodatie in of nabij Pylos.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Pylos

Dag 9: Pylos – Kalamata – Sparta – Areopoli (ca. 170 km)

U verlaat het meest westelijke schiereiland van de Peloponnesos en gaat verder naar de middelste “arm”, die de Mani genoemd wordt. De route leidt u langs Kalamata, de op één na grootste stad van de Peloponnesos, en vooral bekend om de beroemde olijven. Voor de liefhebbers van culinaire souvenirs, is een tussenstop in Kalamata een must: naast de Kalamata olijven en olijfolie, zijn hier tal van andere lekkernijen van uitstekende kwaliteit te koop, zoals rozijnen, (verse) kruiden, vijgen, sinaasappels, lokale sfela kaas en pasteli (zoete koekjes met sesamzaad). In Kalamata vindt u daarnaast zeer oude destilleerderijen waar u terecht kunt voor wijnen en ouzo. Zoekt u een niet-culinaire souvenir? In het Kalograion Klooster weven de nonnen zijde met behulp van traditionele weefgetouwen. De sjaals en andere producten van zijde die de nonnen maken, worden in de winkel van het klooster verkocht.

Alvorens u doorrijdt naar uw eindbestemming van vandaag, kunt u een stukje oostwaarts het binnenland in rijden om een bezoek te brengen aan Sparta, de antieke stad uit de 10e eeuw voor Christus. Hierna rijdt u naar Areopoli waar u de komende nachten verblijft. Areopoli is een toeristisch maar pittoresk stadje met een schitterend oud centrum vol traditionele huizen, kerken, winkeltjes en natuurlijk restaurants en cafés.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Areopoli

Dag 10: Areopoli – Diros Grotten – Kaap Matapan – Areopoli (ca. 95 km)

Circa 12 kilometer ten zuiden van Areopoli liggen de grotten van Diros die absoluut een bezoek waard zijn en een bijbehorend museumpje. Diros bestaat uit drie grottenstelsels waarvan alleen Glyfada publiek toegankelijk is omdat in de overige stelsels (Katafygi, en Alepotrypa) nog historisch onderzoek wordt gedaan. De Glyfada is een zogenaamde riviergrot en wordt beschouwd als één van ‘s werelds mooiste in zijn soort. De eerste twee kilometer in de grot legt u, onder begeleiding van een gids, af in een bootje. Gedurende deze circa 40 minuten durende boottocht, bezoekt u negen grotkamers. De stalactieten van verschillende kleuren zorgen op sommige plekken voor een dusdanig laag plafond dat het bootje alleen verder kan als iedereen bukt. Nadat u van boord bent gegaan, loopt u de laatste circa 500 meter naar de uitgang.

Vervolg uw weg in zuidelijke richting over de westkant van Mani tot het zuidelijkste puntje van de Peloponnesos, Cape Matapan. Om terug te keren naar Areopoli rijdt u over de oostkant van Mani.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Areopoli

Dag 11: Areopoli – Gythio – Monemvasia (ca. 95 km)

U zet koers richting het op de derde “arm” gelegen Gythio, een fotogeniek havenstadje met gebouwen in alle kleuren van de regenboog en talloze, gezellige terrasjes aan de boulevard. Als u bent uitgekeken in Gythio, rijdt u door naar het door stenen muren omringde vestingstadje Monemvasia dat ook het “Gibraltar” van Griekenland wordt genoemd omdat het oude stadje Monemvasia op een eiland voor de kust van het nieuwe dorp Gefira ligt. Vanuit Gefira wordt Monemvasia aan het zicht onttrokken door een 300 meter hoge rots. De oude stad van het gezellige, Middeleeuws aandoende Monemvasia bestaat uit twee delen: de bovenstad en de benedenstad. Monemvasia kan te voet of met de auto worden bezocht via een smalle brug.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Monemvasia

Dag 12: Monemvasia

Een dag ter vrije besteding in het schitterende Monemvasia of op een van de mooie stranden in de omgeving, bijvoorbeeld Valtaki beach waar ook een scheepswrak ligt.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Monemvasia

Dag 13: Monemvasia – Epidaurus – Mycene – Nafplion (ca. 290 km)

De route van vandaag leidt u weer naar het noorden. De dag begint met een prachtige rit dwars door de bergen. U rijdt door hoog in het Parnonasgebergte gelegen dorpjes zoals het op 1140 meter gelegen Kosmas waar u op het dorpsplein terecht kunt voor een lunch in de schaduw van ruim 100 jaar oude platanen. Bij Leonidio rijdt u weer richting de kust waarna u tot aan Nafplion de kustweg blijft volgen.

Bij Nafplion slaat u af in oostelijke richting voor een bezoek aan het openluchttheater van Epidaurus. Hoewel Epidaurus al uit de 4e eeuw voor Christus stamt, worden er in de zomer (vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus) nog steeds klassieke drama’s opgevoerd. Het theater dat aan circa 14.000 bezoeker plaats biedt, is vooral wereldberoemd om de onovertroffen akoestiek waardoor u zelfs op de laatste rij (de 55e) nog het kleinste geluid kunt horen.

U vervolgt uw weg in westelijke richting naar de ommuurde burcht van Mycene. De bijzondere 900 meter lange muur is gemaakt van enorme, stenen blokken die los op elkaar geplaatst zijn. Dat deze muur uit de 13e eeuw voor Christus zonder metselspecie nog overeind staat, is verbazingwekkend. De toegang tot de burcht wordt gevormd door de Leeuwenpoort, het (veronderstelde) oudste beeldhouwwerk van deze afmetingen van Europa.

Na uw bezoek aan Mycene rijdt u in zuidelijke richting naar uw accommodatie in Nafplion. Nafplion (ook bekend als Nauplion) was in een ver verleden de eerste hoofdstad van Griekenland en is tegenwoordig een bruisende havenstad die grotendeels autovrij is. Vanaf de terrasjes aan de boulevard heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Bourtzi waarop het gelijknamige kasteel staat. Hoog boven Nafplion liggen verschillende vestingwerken uit de Venetiaanse tijd. De bekendste daarvan zijn het Andreas bastion en de Palamidi. Om deze laatste te bezoeken en te genieten van een overweldigend mooi uitzicht, kunt u 857 traptreden overwinnen of met de auto gaan (neem hiervoor de weg door de nieuwe wijk Pronia). En vraagt u zich af waarom de Griekse mannen steeds met een soort kralenketting zitten te spelen? In Nafplion leert u er alles over in het unieke komboloi (want zo heten de kralenkettingen) museum.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Nafplion

Dag 14: Nafplion

Een dag ter vrije besteding in Nafplion en omgeving of op een van de mooie stranden in de omgeving, bijvoorbeeld het zandstrand van Karathonas.

Dag 15: Nafplion – Kanaal van Korinthe – vliegveld Athene (ca. 175 km)

Via het beroemde Kanaal van Korinthe rijdt u terug naar het vliegveld van Athene waar u uw huurauto inlevert en naar huis terugkeert.

Het ruim 6 kilometer lange Kanaal van Korinthe, met aan beide kanten 70 meter hoge rotswanden, scheidt de Peloponnesos van het vasteland. U kunt u kanaal oversteken via één van de 6 enorme bruggen. Het is echter aan te raden om het kanaal ook vanaf de grond te bekijken omdat u dan pas goed kunt ervaren hoe indrukwekkend het is. Een ideale plek hiervoor is het dorpje Isthmia dat bij de zuidelijke ingang van het kanaal ligt.

Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Athene – Athene

ca. 40 km

Dag 2:

Athene

 

Dag 3:

Athene - Nafpaktos

ca. 220 km

Dag 4:

Nafpaktos – Delphi - Nafpaktos

ca. 200 km

Dag 5:

Nafpaktos – Archaia Olympia - Dimitsana

ca. 110 km

Dag 6:

Dimitsana – Lousioskloof – Dimitsana

ca. 40 km

Dag 7:

Dimitsana – Paleis van Nestor – Pylos

ca. 150 km

Dag 8:

Pylos – Methoni – Voidokilia Beach – Pylos

ca. 60 km

Dag 9:

Pylos – Kalamata – Sparta – Areopoli

ca. 170 km

Dag 10:

Areopoli – Diros Grotten – Kaap Matapan – Areopoli

ca.95 km

Dag 11:

Areopoli – Gythio – Monemvasia

ca.95 km

Dag 12:

Monemvasia

 

Dag 13:

Monemvasia – Epidaurus – Mycene – Nafplion

ca. 290 km

Dag 14:

Nafplion

 

Dag 15:

Nafplion – Kanaal van Korinthe – vliegveld Athene

ca. 175 km

Op maat

Aanpassingen van deze reis zijn mogelijk. Wilt u bijvoorbeeld meer tijd in één of meer van de plaatsen? Of wilt u de rondreis in de andere richting maken? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland kunt u vanaf Amsterdam of Eindhoven direct naar Athene vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf, Keulen) of Belgie (Brussel, Charleroi).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Athene
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, excursies, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

  Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.




E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203