Magische Rondreis Guatemala 14 dagen Afbeelding Magische Rondreis Guatemala 14 dagen
Magische Rondreis Guatemala 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Guatemala - Rondreizen

Magische Rondreis Guatemala 14 dagen




Dag 1: Aankomst Antigua

U wordt opgehaald op de luchthaven van Guatemala City en overgebracht naar Antigua, ongeveer een uur rijden. Rest van de dag op uw gemak.

Antigua, gesticht in de zestiende eeuw, is een kosmopolitische bestemming met een rijk koloniaal verleden. De geplaveide straten zijn bezaaid met mooie pastelkleurige huizen, luxe boetiekhotels en een uitzonderlijke selectie van slimme restaurants en winkels. Deze stad met 35.000 inwoners staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt in een vallei tussen koffieboerderijen, inheemse dorpen en drie imposante vulkanen. In het hart van de stad ligt het Parque Central, een plein in Europese stijl dat zich bezighoudt met schoenpoetsers, ijsverkopers, gezinnen en toeristen. Tijdens zijn architectonische hoogtepunt herbergde Antigua tientallen koloniale monumenten, kerken en kloosters, maar een aardbeving in 1773 beschadigde of reduceerde het meeste tot puin. Er zijn pogingen gedaan om te herbouwen en te herstellen, maar er zijn nog veel prachtige relikwieën en ruïnes over.

Antigua


Dag 2: Antigua

Vanmorgen bezoekt u de lokale dorpen die Antigua omringen om meer te weten te komen over de lokale cultuur en geschiedenis.

ubegint met het rijden naar het bergstaduSanta Maria, waar veel vrouwen nog steeds de traditionele Maya-jurk dragen. Vervolgens daal uaf naar de steden San Pedro en Ciudad Vieja om koloniale bezienswaardigheden te bezoeken en het lokale dorp te zien voordat ude stad San Antonio bereikt, waar ueen textielcoöperatie voor vrouwen bezoekt en ziet hoe het mooie en ingewikkelde Guatemalteekse textiel wordt gemaakt. Onderweg jij

stop bij een Macadamia-notenkwekerij, waar ude kans krijgt om een ​​verscheidenheid aan producten te proberen die uit de noten zijn geproduceerd. Deze tour is flexibel en umoet ugids gerust laten weten of er specifieke plaatsen zijn die ze willen bezoeken.

Vandaag neemt ugids umee op een rondleiding door de hotspots op straat in Antigua, waar ueen aantal van de meest authentieke gerechten van Guatemala kunt proeven. Dit zijn de plaatsen waar lange rijen lokale bewoners een vaste waarde zijn en niet voor niets: het eten is heerlijk en goed voorbereid. Items die uzou kunnen proberen, zijn chuchitos (de Guatemalteekse versie van een tamale), pupusas (met kaas gevulde maïstortilla's), rellenitas (weegbree-deeg dat gevuld is met bonen en vervolgens gebakken) en zelfs varkenspoten. uleert de culturele en historische betekenis van het aangeboden eten en bezoekt de bruisende markt van Antigua om het kleurrijke scala aan ingrediënten te ontdekken die in de Guatemalteekse keuken worden gebruikt. (Houd er rekening mee dat deze tour bedoeld is voor meer avontuurlijke eters.) (B)

Antigua



Dag 3: Koffie en strijken

De La Gente (DLG) is een liefdadigheidsinstelling die kleine onafhankelijke koffieproducenten ondersteunt en milieuvriendelijke landbouw in Guatemala promoot. Deze tour neemt gasten mee om enkele van de families te bezoeken die door deze organisatie worden ondersteund. U heeft de mogelijkheid om zij-aan-zij te werken met deze kleine koffieboeren in hun dagelijkse koffieverwerking. Afhankelijk van het seizoen kunt u de koffie kiezen, pulperen, fermenteren, wassen, drogen, trillen, sorteren of sorteren. Beëindig uw ervaring door koffie te branden boven een open vuur en met de hand te malen op een slijpsteen voordat u uw handwerk gaat proeven. Het koffieseizoen is van november tot maart.

Na de koffietour genieten gasten van een eenvoudige, traditionele maaltijd in een lokaal huis voordat ze overstappen naar het dorp San Juan El Obispo om de smeedwerkexpert Carlos te ontmoeten.

Carlos ontvangt bezoekers in zijn atelier en leert de kunst van het veranderen van staal in een tuindecoratie of wandkleed in de vorm van beestjes, bladeren, uilen en dergelijke. Aan het einde van de reis heb ueen uniek kunstwerk. Carlos vertelt het verhaal van zijn familie van metaalbewerkers en hoe hij zijn vaardigheid in een kunstvorm veranderde. Hij demonstreert de vaardigheden van zijn vak en leert uhoe uueigen leguaan, vlinder of kandelaar kunt maken. (B, L)

Koffie en strijkijzer



Dag 4: Comalapa en Quetzaltenagno

Vandaag vertrek uvanuit Antigua en reis unaar Quetzaltenango, ook wel bekend als Xela.

Onderweg stop in Comalapa, bekend om de muurschildering met grote gebeurtenissen in de geschiedenis van Guatemala en geschilderd door de schoolkinderen van de stad. Vanaf hier bezoekt u enkele lokale schilders die de traditie van naïef schilderen voortzetten, een vrolijk kleurenpalet dat wordt gebruikt om de onderwerpen van de kunstenaars weer te geven. Bezoek ten slotte de prachtige authentieke markt van Comalapa om de lokale bevolking hun dagelijkse leven te zien kopen door producten en goederen te kopen.

Quetzaltenango voelt minder als de op één na grootste stad van Guatemala (wat het ook is) en meer als een universiteitsstad, dankzij de talloze hogescholen, universiteiten en Spaanse taalscholen. Het is de thuisbasis van een koloniaal-moderne mix van geplaveide straten, pastelkleurige huizen en drukke straatmarkten, evenals coffeeshops, bars, blitse winkelcentra en restaurants. De historische zone, met zijn indrukwekkende park en een grens van statige gebouwen, is een kijkuwaard. Xela, zoals het bekend staat, zit in een ruige, agrarische vallei die wordt bezaaid met een handvol K'iche ’Maya-dorpen; Bezoek de drukke vrijdagmarkt van San Francisco El Alto om het vee te koop te zien. Net buiten de stad vind uook warmwaterbronnen en vulkanen.

Houd er rekening mee dat Xela een hooglandstad is en 's nachts koud wordt. Breng een trui mee. (B, L)

Comalapa en Quetzaltenagno


Dag 5: Almolonga, Zunil & Fuentes Georginas

Bezoek vandaag de kleine steden Almolonga en Zunil en de natuurlijke warmwaterbronnen, Fuentes Georginas.

Almolonga staat bekend als "de tuin van Midden-Amerika". Het staat bekend om de prachtige wortels, radijs, kool en andere groenten die het produceert, waarvan de meeste naar El Salvador worden geëxporteerd. ubezoekt de levendige markt van de stad om de groenten en de lokale ropa típica (traditionele kleding) te bekijken, wat ongeveer hetzelfde is als levendig gekleurd als de getoonde producten.

Zunil, een ander agrarisch stadje, ligt in een prachtige, vruchtbare vallei geflankeerd door bergen. Zunil is een van de weinige Guatemalteekse steden die Maximón nog steeds aanbidden, een idool aan wie de lokale bevolking geschenken van sigaretten, alcohol en kleurrijke kaarsen aanbiedt. Zijn beeltenis wordt elk jaar gehuisvest door een ander lid van de lokale cofradía (religieuze broederschap). Terwijl uin Zunil bent, bezoek uMaximón, evenals de opvallende katholieke kerk van de stad, de lokale begraafplaats en een weverijcoöperatie waar items zoals huipiles (uitbundig geborduurde vrouwentunieken) worden gemaakt.

Na de lunch neem ude schilderachtige route langs de hellingen van de Zunil-vulkaan (het uitzicht op de nabijgelegen vulkaan Santa María is geweldig) naar Fuentes Georginas, een handvol poelen die van nature worden gevoed door hete zwavelbronnen. Ontspan in het thermale water of geniet gewoon van de koele, weelderige omgeving. Daarna keer uterug naar Quetzaltenango. (B, L)

Almolonga, Zunil & Fuentes Georginas


Dag 6: San Andres Xecul en Homestay

San Andres Xecul staat bekend om zijn bijzondere kerk. Het is levendig geel geschilderd en heeft een gevel met heiligen, dieren, wijnstokken en bloemen; er is geen andere kerk in Guatemala die er zo uitziet. Na een bezoek aan de kerk loop udoor de stad naar een kleinere, minder sierlijke replica van de kerk, waar uook ceremoniële gronden vindt waar de lokale bevolking Maya-rituelen uitvoert. Vanaf hier kunt u ook genieten van een spectaculair uitzicht op de omliggende vallei en dennenbossen.

Ontdek in Toto, diep in de prachtige Maya-hooglanden, een verscheidenheid aan ambachten die deze regio zo bekend maakt. Onderweg kunt u onder meer een bezoek brengen aan Don Miguel Hernández, die gigantische houten weefgetouwen gebruikt om mooi, kleurrijk textiel te maken, of naar een keramiekatelier waar met de hand gemaakte kleiplaten op aardewerkwielen worden gemaakt en geplet glas wordt gebruikt om loodvriuverf te maken. ukunt ook een lokale familie bezoeken die dozen produceert voor traditionele snoepjes die op markten worden verkocht.

Vanavond verblijf ubij een lokale familie en dompel uonder in de lokale cultuur. (B, L, D)

San Andres Xecul en Homestay


Dag 7: San Francisco Market en Huehuetenango

Een vroege ochtend voor Huehuetenango, ongeveer 2-3 uur rijden van Quetzaltenango.

Onderweg stop ubij het kille, hooggelegen staduSan Francisco El Alto. Op vrijdag herbergt de stad een van de grootste en meest authentieke markten in Guatemala en staat vooral bekend om de vele soorten vee die het verkoopt; uziet varkens, koeien, schapen, paarden, muildieren, kippen en andere dieren. (Vanuit cultureel oogpunt is het een fascinerende scène, maar houd er rekening mee dat het enigszins verontrustend kan zijn omdat dieren niet altijd naar westerse maatstaven worden verzorgd.) Bekijk het talloze aangeboden textiel; uziet alles, van traditionele stoffen en tweedehandsaanbiedingen tot gigantische bouten stof en manden vol draad. Als uklaar bent om te vertrekken, ga uverder naar Huehuetenango.

Als gigantische bergen, steile ravijnen en met koffie bedekte heuvels verleidelijk klinken, zul uzeker genieten van Huehuetenango, een van de meest westelijke departementen van Guatemala. Huehue, de thuisbasis van de hoogste toppen van de Sierra de los Cuchumatanes, staat bekend om zijn unieke dorpen, natuurlijke attracties en koffie (die wordt beschouwd als een van de mooiste van Guatemala). Een van de meest interessante plekken van Huehue is Todos Santos, een kille, geïsoleerde Mam Maya-stad die bekend staat om zijn kleurrijke gebruiken en kleding. Een hoogtepunt van de vele natuurlijke attracties van Huehue is de Laguna Magdalena, een afgelegen meer met prachtige smaragdgroene wateren. (B, D)

San Francisco Market en Huehuetenango


Dag 8: Todos Santos Market

Begin uw drie uur durende reis diep in het Cuchumatanes-gebergte van Huehuetenango om Todos Santos te bezoeken, een Mam Maya-stad op 2500 meter boven zeeniveau. Het isolement van Todos Santos heeft het geholpen veel van zijn traditionele gebruiken te behouden. Ropa típica (typische kleding) is de norm, met mannen die de meest opvallende outfits aantrekken, een rood-wit gestreepte broek, gestreepte shirts met geborduurde kragen en strohoeden; vrouwen dragen levendige paarse huipiles (geborduurde tunieken). Op zaterdag vind ueen levendige markt met producten en regionaal handwerk. Naast zijn reputatie als traditioneel, staat Todos Santos ook bekend om de festiviteiten die het organiseert op en rond Allerheiligen ("Todos Santos" vertaalt naar "alle heiligen"); een hoogtepunt is de paardenrace die plaatsvindt op 1 november. Houd er rekening mee dat hoewel todosanteros heel vriendelijk zijn, ze het niet toestaan ​​dat bezoekers foto's maken. (B, L, D)

Todos Santos-markt


Dag 9: Nebaj

Gelegen in de Cuchumatanes-bergen, maakt de stad Nebaj deel uit van de Ixil-driehoek, een geïsoleerd maar prachtig deel van het land dat ook de dorpen San Juan Cotzal en Chajul omvat, evenals een handvol afgelegen gehuchten. Een regio die ooit de volle kracht van de Guatemalteekse burgeroorlog voelde, Nebaj en de Ixil-driehoek zijn tegenwoordig stille bestemmingen waar de lokale bevolking nog steeds vasthoudt aan traditionele manieren van leven. De meeste mannen zijn boeren, terwijl de meeste vrouwen wevers zijn. Ixil, het lokale Maya-dialect, is de voertaal. Nebaj is de grootste stad van de Ixil-driehoek. Gelegen in een spectaculaire vallei - met een prachtig uitzicht en wandelmogelijkheden - bestaat het uit schilderachtige huizen, geplaveide straten, een mooie, witgekalkte kerk en een achtergrond van torenhoge bergen. Zorg ervoor dat u de lokale weefsels bekijkt die in kraampjes bij de kerk worden verkocht; Nebaj produceert ongelooflijk textiel. (B, L)

Nebaj



Dag 10: Ixil Triangle

Vandaag verken ude dorpen van de Ixil-driehoek. ubezoekt lokale kerken, pleinen en markten en krijgt een close-up van het lokale leven. (Luister naar Ixil, het Mayadialect van de regio.) Wees voorbereid op mooie uitzichten en een achtergrond van torenhoge bergen. Sommige gematigde wandelingen zijn mogelijk inbegrepen. (B, L)

Ixil-driehoek



Dag 11: Lake Atitlan

Vandaag is een lange autorit, ongeveer 5-6 uur van Ixil Triangle naar Lake Atitlan.

Omringd door ruige heuvels, een drietal torenhoge vulkanen en een handvol kleine dorpjes, is het gemakkelijk om poëtisch te worden over Lake Atitlan. Gelegen in de Guatemalteekse hooglanden, werd het meer meer dan 80.000 jaar geleden gevormd tijdens een gewelddadige vulkaanuitbarsting. Tz'utujil en Kaqchiquel Maya's hebben eeuwenlang hun kusten bezet en doen dat nog steeds, met levendige traditionele kleding en het beoefenen van eeuwenoude Maya-gebruiken, vooral in steden als Santiago Atitlán en Santa Catarina Palopó. Panajachel is het belangrijkste knooppunt van het meer. Vanaf hier vertrekken boten regelmatig naar bestemmingen zoals San Juan La Laguna, dat bekend staat om zijn handgeweven, natuurlijk geverfde textiel, en San Pedro, waar onverschrokken bezoekers een vulkaan van 3020 meter kunnen beklimmen. Het gebied biedt ook geweldige mogelijkheden om te kajakken, fietsen en tokkelen. (B)

Lake Atitlan


Dag 12: Lake Atitlan

Bezoek het dorp San Juan La Laguna en een lokale textielcoöperatie. Lees hier meer over het weefgetouw aan de achterkant en hoe ze natuurlijke kleurstoffen gebruiken. ubezoekt ook het huis en de werkplaats van lokale naïeve schilders.

Stap aan boord van een boot en reis naar Santiago. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant.

Na de lunch loop umet ugids op zoek naar het huis waar de Mayagod Maximon woont. Elk jaar heeft een andere "broederschap" het voorrecht om voor hun God te zorgen, zodat zijn locatie verandert. Mogelijk ziet u een sjamaan rituelen uitvoeren voor de lokale bevolking.

Vervolg urondleiding door Santiago. Bezoek de lokale kerk met haar integratie van katholicisme en Maya-overtuigingen. Leer meer over het onderscheidende textiel en de primitieve kunst van Santiago. (B, L)

Lake Atitlan schilderij



Dag 13: Chichicastenagno en Antigua

Reis vandaag naar Chichicastenagno of “Chichi” zoals het lokaal bekend is. Met ugids verken udeze beroemde markt vol met lokaal fruit, groenten, alledaagse voorwerpen, textiel en houten en keramische ambachten. Bezoek de sfeervolle St. Tomaskerk waar de Maya's wierook komen branden en andere Mayarituelen beoefenen. Of u kunt de heuvel oplopen naar de rituele site van Pascual Abaj om te zien of een lokale sjamaan rituelen uitvoert. (B)

Chichicastenagno en Antigua



Dag 14: Vertrek

Vandaag transfer van Antigua naar de luchthaven van Guatemala-Stad op tijd voor uw vlucht naar huis. (B)



Magische Rondreis Guatemala 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203