Ontdek Guatemala in 7 dagen Afbeelding Ontdek Guatemala in 7 dagen
Ontdek Guatemala in 7 dagen
Bestemming: Rondreizen Guatemala - Rondreizen

Ontdek Guatemala in 7 dagen




Dag 1: Guatemala City


Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u het rustig aan doen en genieten van de sfeer in Guatemala-Stad, of u kunt uw tour beginnen langs de beroemde attracties. Na uw aankomst op La Aurora International Airport (GUA), checkt u in in uw favoriete hotel / pension. De luchthaven is gunstig gelegen in het stadscentrum, meer bepaald in Zona 13. De reistijd is ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de verkeerssituatie. Rust uit en vestig u voordat u aan de tour begint. Ervan uitgaande dat u 's ochtends bent aangekomen, komt u waarschijnlijk net voor de lunch aan bij uw accommodatie.


Verlaat Guatemala-stad niet zoals de meeste toeristen doen (en ga rechtstreeks naar Antigua) omdat de hoofdstad een paar prachtige attracties heeft. u eerste bestemming is het Nationaal Museum voor Archeologie en Volkenkunde. Dit is een relevante en educatieve stop om een ​​basisbegrip te creëren van de geschiedenis en het culturele erfgoed van Guatemala. De volgende is Catedral Metropolitana (de kathedraal van Guatemala-stad), een 19e-eeuwse neoklassieke kerk met een aantal buitengewone historische en artistieke relikwieën. Ga dan naar Palacio Nacional de la Cultura (Nationaal Cultuurpaleis), de voormalige zetel van de Guatemalteekse president. Ga 's middags naar Paseo Calaya, een van de nieuwste winkelcentra in Guatemala. Het is een geweldige plek om te wandelen, winkelen en dineren.


Dag 2: Antigua


Verlaat op u tweede dag de betonnen jungle naar Antigua, een kleine koloniale stad omgeven door bergen in het zuidelijke deel van Guatemala. Deze prachtige stad, gesticht in de 16e eeuw door Spaanse kolonisten, staat bekend om zijn charmante koloniale gebouwen, barokke architectuur, gastvriu sfeer en levendige cultuur. Antigua werd in 1979 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.


Als u vanuit Guatemala-Stad naar Antigua wilt gaan, vraag dan uw hotelreceptionist of een reisbureau over het boeken van een minibus-shuttle naar Antigua. U kunt ook rechtstreeks een taxi nemen naar Antigua, maar dat kost meer. U kunt Uber proberen, dat onlangs zijn service in het land heeft gelanceerd. De reistijd is ongeveer 50 minuten en het tarief voor een enkele reis is tussen 100 GTQ en 150 GTQ (13,50 tot 20 USD). Bij aankomst in Antigua, check in bij uw favoriete hotel / hostel, doe rustig aan en geniet van de sfeer op deze dag. u kunt de middag doorbrengen in het Plaza Central Park en dineren in Hector’s Bistro.


Dag 3: Antigua


Word wakker met een heerlijk ontbijt in uw privékamer of krijg een stuku authentiek Guatemalteeks leven in een van de populaire lokale restaurants zoals Panaderia y Café Santa Clara. Begin vervolgens uw dag in Antigua zoals de lokale bevolking dat doet door naar de straatmarkt in de buurt van de openbare bus te gaan

station. Deze markt is ideaal om verse producten te halen uit de bergen rondom Antigua. Ga naar u volgende bestemming, Casa Santo Domingo, een voormalig klooster en nu een hotel / museum. Bezoek na de lunch de Iglesia de La Merced, een 18e-eeuwse barokke kerk. Een andere kerk die u niet mag missen is de kathedraal van Santiago. Zorg ervoor dat u 's middags een aantal van de prachtige natuurlijke omgeving van Antigua verkent, zoals Cerro de la Cruz, met een werkelijk adembenemend landschap.


Dag 4: Chichicastenango


Begin op dag 4 aan een van de meest opwindende dagtochten vanuit Antigua door naar Chichicastenango te gaan, op slechts 1,5 uur rijden van de koloniale stad. Bekend als een groot Maya-handelscentrum, heeft Chichicastenango verschillende culturele attracties. Deze dagtour kan zeker in doe-het-zelf-stijl worden gedaan, maar we raden een rondleiding aan, zodat u de culturele en historische relevantie ervan kunt waarderen. Volledige dagtours omvatten normaal gesproken een bezoek aan de openluchtmarkt, kerken en lokale dorpen. Draag comfortabele wandelschoenen, want u zult vandaag veel wandelen.


Dag 5: Lago de Atitlán of Tikal


Ongeveer twee uur rijden ten westen van Antigua ligt het Lago de Atitlán (meer van Atitlán), een idyllisch meer omgeven door oude Maya-dorpen. Net als u volledige dagtour in Chichicastenango, raden we ook aan om een ​​rondleiding te volgen. Tijdens een dagtour kunt u niet alle Maya-dorpen bezoeken, maar u moet wel San Pedro la Laguna, San Juan La Laguna of Santiago Atitlan bezoeken.


u kunt ook Lago de Atitlán in u reisschema krabben en teruggaan naar Guatemala-stad om een ​​korte binnenlandse vlucht te nemen naar Tikal, de thuisbasis van de grootste opgegraven Maya-site. De dichtstbijzijnde luchthaven is Flores Airport (FRS) en TAG Airlines vliegt 4 keer per dag tussen Guatemala-Stad en Flores Airport (enkele reizen beginnen bij 140 USD). De route wordt ook bediend door Avianca en Hahn Air Systems. (Beiden vliegen de route twee keer per dag en u kunt de actuele prijzen hier bekijken) U kunt het beste in een van de hotels in de buurt van de archeologische vindplaats verblijven, zodat u de plaats helemaal voor uzelf heeft wanneer de reisgroepen vertrekken.


Dag 6: Tikal


Een van de beste reiservaringen in Midden-Amerika is ongetwijfeld een bezoek aan het Tikal National Park, een van de belangrijkste locaties van de oude Maya-beschaving. De ruïnes zijn in 1979 aangewezen als UNESCO-werelderfgoed en werden in het begin van de 19e eeuw ontdekt door een Guatemalteekse expeditie. Zorg ervoor dat u deelneemt aan een rondleiding om de site te waarderen. Door deel te nemen aan een rondleiding, leert u hoe deze grote beschaving onder andere enkele van de meest complexe architectonische gebouwen, astronomische observatoriumstructuren en indrukwekkende stenen monolieten heeft ontwikkeld. De twee hoogtepunten van deze oude site zijn de Tempel van de Grote Jaguar (Tempel I) en de Tempel van de Maskers (Tempel II).


Dag 7: Guatemala City


Begin 's ochtends vroeg om op tijd naar de luchthaven te worden gebracht voor uw vlucht terug naar Guatemala-stad. U kunt uw vlucht 's avonds naar huis plannen, zodat u een beetje kunt uitrusten of souvenirs kunt kopen.


Dit is het einde van onze 7-daagse voorgestelde reisroute. U kunt uw vakantie zo lang verlengen als u wilt of totdat u alle attracties te zien krijgt die u interesseren. Neem de tijd om de lokale bevolking te ontmoeten, proef de beste Guatemalteekse gerechten en leer meer over de geschiedenis van het land. Als het tempo te hectisch wordt, herorden u u sightseeingprioriteiten. Fijne reis!



Ontdek Guatemala in 7 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203