Roatan Aggressor Afbeelding Roatan Aggressor
Roatan Aggressor
Bestemming: Duikvakantie Honduras - Liveaboard Roatan

Roatan Aggressor


Ontdek de nieuwste boot van Aggressor, de Roatan Aggressor! Vanaf juni 2017 zal deze boot gaan varen en kunt u duiken op het Meso-Amerikaanse Barrier Reef System, het op een na grootste rif in de wereld. Dit lange rif trekt veel verschillende soorten aan en voedt de Bay Islands met een gezonde en diverse populatie van vissen en andere soorten.

Hotel o.b.v. Volgens programma



10-daagse duikreis Roatan Aggressor liveaboard

De liveaboards met vertrek 28 september 2018 en 9 oktober 2018 zijn 13-daagse reizen met 10 nachten aan boord.

Roatan Aggressor

Gasten aan boord van de Roatan Aggressor zullen de mooiste duiken maken bij de Bay Islands van Honduras die zowel eenvoudig en spannend zijn. De Bay Islands zijn wereldwijd bekend om hun steile wanden, mystieke wrakken, enorme sponzen en boeiende macro beestjes. Deze wateren zijn ook de thuisbasis van grotere mariene soorten, zoals walvishaaien, de Caribische rifhaai en de tuimelaar. De regio heeft fantastische duiken met onderwerpen als Electric Rays, langsnuit zeepaardjes, woest uitziende alen (spoon-nose eels), krabben, geelkopkaakvis, Sailfin Blennies en zelfs Southern Stargazers.

Gebied

Roatan is ideaal gelegen aan het Meso-Amerikaanse Barrier Reef System (het op een na grootste rif in de wereld), dat ten noorden van het schiereiland Yucatan naar beneden loopt naar de Caribische kust van Honduras. Dit uitgebreide rif trekt veel verschillende soorten maritieme dieren aan en voedt de Bay Islands met gezonde en gevarieerde populaties van vissen en andere zeedieren. Roatan was de basis van waaruit meer dan 5.000 piraten opereerde. Nu wordt er door gepassioneerde duikers naar de schatten van de zee gezocht op sites zoals Aguila Wreck, Marys Place en Cocos Zeebergen.

Roatan Aggressor

Roatan Aggressor is een jacht van 36 bij 6.4 meter. Ze is gebouwd voor comfort, veiligheid en stabiliteit en is diesel-aangedreven. Er zijn in totaal 9 luxe hutten: 7 met een tweepersoons en een eenpersoons bed, 1 met 2 eenpersoonsbedden en 1 met een queen bed. Alle staterooms hebben climate control, een eigen badkamer en douches.

Verder beschikt ze over een ruim, van airconditioning voorziene salon en eetkamer, zonnedek compleet met een hot tub, lounge en ligstoelen, stereo (heeft een iPod plug-in), schaduwrijke wet bar en grill, een compleet foto-centrum met computer voor het digitaal bewerken van videos en fotos.

De duik voorzieningen omvatten Nitrox (ongelimiteerde Nitrox is $ 100 per week), individuele duik kluisjes, camera tafel met lagedruk luchtslangen, en twee warm, zoet water douches op het duikplatform. De Roatan Aggressor heeft een kluis aan boord voor het opslaan van waardevolle spullen zoals paspoorten, contant geld, creditcards of iets anders dat u zou willen opslaan.

Aan boord

Alle hutten zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen badkamer met douche. Ontbijt (gekookt op bestelling), lunchbuffet en een elegante maaltijd bij het diner met tableside dienst worden geserveerd in aanvulling op verse snacks halverwege de ochtend en halverwege de middag. Dranken (alcoholische en niet-alcoholische) zijn gratis zolang u aan boord bent. Het schip is voorzien van 110 volt / USB outlets en fohns in elke hut. Linnen worden halverwege de week verschoond en schone handdoeken worden verstrekt wanneer nodig. Voor het duiken zijn tanks, lucht, lood en loodgordels inbegrepen.

10-daagse reis inclusief

  • Vluchten van Amsterdam - Roatan en v.v.
  • 1 overnachting in Atlanta op basis van logies en ontbijt op heenreis
  • Transfers
  • 8 dagen / 7 nachten in een gedeelde cabine op basis van volpension
  • Alle duiken tijdens de liveaboard, tot 5 duiken per dag (2 op de laatste dag)

Belastingen en toeslagen

Ter plaatse te betalen: Park kosten $ 95,-

Duiken

De Roatan Aggressor duikt op de beste plaatsen van de Bay Islands. Deze eilanden zijn het mooiste wat Honduras te bieden heeft aan duikers, met steile wanden, prachtige ondiepe riffen, spectaculaire wrakken en offshore diepzeeheuvels. Deze ongerepte diepzeeheuvels vertegenwoordigen een Caribische grens nog nauwelijks onderzocht door duikers. Hier zijn enkele van de gebieden die bezocht zullen worden.

Roatan

Mary's Place

Een van de meest beroemde plaatsen in het zuiden van Roatan, Mary's Place heeft een uitbundig rif waar spleten en tunnels doorheen lopen wat zorgt voor geweldige foto's.

Tavianas Wall

Hier zijn veel schildpadden te vinden en deze site is uitermate geschikt voor een geweldige nachtduik met octopussen, krabben en kreeften.

Wrak van de Aquila

Dit wrak is de thuisbasis van 15 tot 20 grote tandbaarzen en een grote blauwe papegaaivis, evenals een grote groene murene die altijd bereid is om naar buiten te komen en te spelen.

Odyssey Wreck

Dit vrachtschip is het grootste wrak van Roatans van 91 meter lang, 15 meter breed en 26 meter hoog. Het is een van de grootste wrakken in het Caribisch gebied.

Zeebergen

Cocos Zeebergen

Cocos schoonheid zit hem in de mix van koraal en goed zicht die ervoor zorgen dat duikers altijd genieten. De oceaanbodem stijgt van honderden meters tot slechts 12 meter onder het oppervlak. Deze diepzeeheuvels lig ver verwijderd van Utila en Roatan, daarom worden ze zelden bezocht door dag boot duikers.

Utila

Black Hills

Een favoriet onder alle duikers: u kunt rekenen op het zien van de scholen van Creoolse Wrasse, Atlantic Spadefish, Horse-eye Jack en Southern Sennets in deze onderzeese berg, samen met Scorpionfish, Toadfish en de zeldzame Frog Fish. Schildpadden die niet bang zijn voor duikers zullen tevoorschijn komen, net als de Barracuda. Grote pelagische vis kunnen hier worden gespot, zoals Manta Rays, Marlin en haaien, met inbegrip van de grote jongen zelf, de walvishaai!

Duppy Waters

De koraal tuin begint bij 6 meter onder de boot, met hellende muren die in het blauw verdwijnen. Eagle Rays, roggen, octopussen en scholen van Creoolse Wrasse en Blue Tang zijn er in overvloed.

CJs Drop-off

Dit is er een voor de diepe duik liefhebber. Spiny Caribbean Lobster, Golden Tail Moray en scholen van Jack zijn er in overvloed.

Raggedy Cay

Deze populaire site begint bij 9 meter en loopt tot 40 meter, met Majestic Eagle Rays die voorbij komen en karetschildpadden die rustig kauwen op zachte koralen. Octopussen zijn te vinden rond de kanalen van zand en langs de koraal tuin vindt u Spotted Morays.

Old Bank

Dit is een zeer mooie ondiepe duik site, waar de zeldzame Elkhorn Coral bloeit en kleinere beestjes, zoals de Fringed Filefish en Caribische Reef Squid te zien zijn langs de muren. In de zanderige gebieden kan de geelkopkaakvis gespot worden terwijl hij uit zijn hol tuurt.

Cannery Bank

Hier is een uitstekende kans om grote pelagische vis te spotten die rondzwerven in de open wateren. Er zijn logs van levendige kleuren op de bergen, te beginnen bij 7 meter en aflopend naar 33 meter.

Jack Neil Point

Zand, wanden en individuele koralen maken dit een must duik. Long snout Seahorse, Large-eye Toadfish, vliegende poon en inktvis maken dit een van de regio's voor de beste nachtduiken.

Halliburton Wreck

Gezonken in 1998, dit kunstmatige rif begint bij 20 meter met het stuurhuis en raakt de bodem op 33 meter. Groene murenes, gevlekte riddervis, Yellowline Arrow Crabs, Channel Clinging Crab en Bearded Fire Worms zijn meestal te zien op deze uitzonderlijke diepe duik, evenals de Porcupine Fish and Pipefish die zich hier beiden af en toe laten zien.

Hawksbill Bank

De Roatan Aggressor is een van de weinige die deze onderzeese berg, te beginnen bij 12 meter en hellend naar 25 meter, bezoekt. Bluebell manteldieren zijn er in overvloed, en de zeldzame Fingerprints kunnen er ook worden gevonden. Een inwonede karetschildpad (Hawksbill turtle) geeft de site zijn naam.

Cayos Cochinos

Toon Town

Bekend om zijn macro leven, deze duik bij Cayos Cochinos is volgepakt met grote massas van Bluebell manteldieren, kleine krabbetjes en Flamingo Tongue Cowries, naast nog een hele waslijst van headliners van het kleinere mariene koninkrijk.

Pelican Point

Elke vorm van rifvissen is hier denkbaar, waaronder de Franse en de koningin maanvissen, vlinder vissen, Tangs en papegaaivissen. Aan de buitenkant van het rif kun je haaien en barracuda zien patrouilleren.

Check in / Check out

De boot vertrekt vanaf de haven bij Romeos Restaurant on Roatan in French Harbor. Wanneer u eerder aankomt kunt u uw spullen tijdelijk stallen bij het restaurant en hier lunchen (op eigen kosten). Na een volle week duiken keert de boot op vrijdagmiddag terug naar de haven. Een cocktail party tijdens zonsondergang zal op het zonnedek worden gehost met een diner aan wal. Check out is zaterdagmorgen om 8 uur.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Er zijn geen directe vluchten vanaf Amsterdam naar Honduras. De beste verbindingen is via de Verenigde Staten met Delta Airlines met een overnachting op de heen- of terugreis in Atlanta.

Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Op deze reis zijn afwijkende aanbetalings- en annuleringskosten van toepassing.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nl!

Tel: 0900-0977 of stuur een email naar info@duikreizen.nl



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Roatan Aggressor 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203