Maya   El Salvador Honduras en Guatemala Afbeelding Maya El Salvador Honduras en Guatemala
Maya El Salvador Honduras en Guatemala
Bestemming: Rondreizen Honduras - Cultuur

Maya El Salvador Honduras en Guatemala


Combinatiereis van El Salvador, Honduras en Guatemala. U bezoekt diverse Maya vindplaatsen en maakt kennis met de koloniale erfenis en inheemse cultuur van deze drie landen.

Hotel o.b.v. Logies ontbijt



El Salvador, Honduras en Guatemala

Minimum deelname - 2 personen

Combinatiereis van El Salvador, Honduras en Guatemala. U bezoekt diverse Maya vindplaatsen en maakt kennis met de koloniale erfenis en inheemse cultuur van deze drie landen.

Routebeschrijving

Dag 1: San Salvador

Aankomst in San Salvador. Aansluitend transfer naar uw hotel.

Overnachting in San Salvador.

Dag 2 Joya de Ceren - Tazumal

Vandaag bezoekt u het Salvadoraanse Pompeii, de archeologische site van Joya de Ceren. In 1993 werd de site uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Later gaat u door naar de Maya-ruines van Tazumal. Hoogtepunt van deze opgraving site is een levensgroot, uit steen uitgehouwen beeld van de Nahua-God. De ruines van Tazumal worden beschouwd als de belangrijkste en best bewaarde in het land.

Overnachting in San Salvador.

Dag 3 San Salvador - Copan Ruinas (Honduras)

In de ochtend verlaat u El Salvador naar Honduras. Onderweg bezoekt u de relatief onbekende archeologische vindplaats Cihuatan. Als de tijd het toelaat, maakt u een korte stop in Santa Rosa de Copan met zijn charmante centrum met geplaveide straten en pittoreske gebouwen, welke dateren uit de koloniale tijd. Laat in de middag aankomst in Copan.

Overnachting in Copan

Dag 4 Copan Maya ruines

Vandaag gaat u de Copan ruines bezoeken. aan het archeologische park van Copan. In de middag krijgt u een diepere blik op de Sepulturas nemen, een residentiele begraafplaats van de Maya edelen. Afgezien van Tikal, is Copan erkend als een van de beste archeologische vindplaatsen. Meer informatie over de 63-stap trap met meer dan 2500 hierogliefen en meesterlijk gesneden Stella met de langste Maya tekst die is ontdekt.

Overnachting in Copan

Dag 5 Copan Ruinas - Quirigua - Rio Dulce (Guatemala)

U vertrekt van Honduras naar Guatemala, waar de eerste bestemming Quirigua is. De grootste attracties van deze Maya site zijn de uitzonderlijk hoge steles, die artistiek tot de meest waardevolle in de Maya-wereld worden beschouwd. Een ervan is 10 meter hoog en weegt 60 ton. Later rijdt u naar het bruisende stadje Rio Dulce, gelegen aan de monding van de Rio Dulce en Lake Izabal.

Overnachting in Rio Dulce

Dag 6 Rio Dulce - Flores

Na een ontspannen ontbijt gaat u verder naar het noorden, het Peten Itza meer, Tikal National Park en uiteraard de majestueuze Tikal Maya vindplaats. In de namiddag aankomst op Flores, waar u genoeg tijd heeft voor een wandeling door het vriendelijke eiland dorp.

Overnachting in Flores

Dag 7: Flores - Tikal - Flores

Tikal is een prachtige archeologische site die zijn hoogtepunt had van 250 tot 900 na Christus Het heeft zijn unieke charme behouden tot vandaag. De gigantische piramides zijn veel hoger dan de bomen en van een dergelijke elegantie en mystiek die u nooit zal vergeten.

Overnachting in Flores

Dag 8: Flores

Einde programma. Transfer naar de luchthaven, of vraag naar uitbreidingen in Guatemala, Belize of Honduras.

Inclusief

Vlucht Amsterdam - San Salvador // Guatemala City - Amsterdam

Binnenlandse vlucht Flores - Guatemala City

Zeven overnachtingen

Dagelijks ontbijt

Entreegelden Nationale Parken en excursies volgens programma

Gids

BTW en Toeristenbelastingen

Exclusief

Persoonlijke uitgaven en tips

Verzekeringen

Vluchtinformatie

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er zijn geen directe vluchten vanaf Amsterdam naar San Salvador. De beste en goedkoopste verbindingen zijn via de Verenigde Staten met Delta Airlines, of met KLM via Panama Stad. In overleg met u zoeken wij naar de beste route voor uw reis.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders is geen visum vereist. Als u via de Verenigde Staten reist, dient u een Visa Waiver aan te vragen. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen, dat ze over het juiste visum beschikken om te reizen naar elk land op zijn of haar route.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nl.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Maya   El Salvador Honduras en Guatemala 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203