11 daagse Rondreis Honduras: Jungle, Eilanden en Mayas Afbeelding 11 daagse Rondreis Honduras: Jungle, Eilanden en Mayas
11 daagse Rondreis Honduras: Jungle, Eilanden en Mayas
Bestemming: Rondreizen Honduras - Rondreizen

11 daagse Rondreis Honduras: Jungle, Eilanden en Mayas




DAG 1

Aankomst in San Pedro Sula, transfer naar hotel.

 

U wordt op het vliegveld opgewacht en 's nachts naar uw accommodatie begeleid. San Pedro is geen erg bezeten stad, maar u centrale, kleine en vriendelijke hotel - Casa del Arbol Galerias - straalt karakter uit. Er is een moderne galerie met schilderijen van vrouwelijke kunstenaars uit de stad. Er is een terras met een kleine bar en een zwembad; u heeft toegang tot wifi in de openbare ruimtes.



DAG 2

Transfer naar Copán Ruinas.

 

Rijd over de snelweg door West-Honduras en volg de Chamelecon-riviervallei. Het landschap onderweg is erg mooi: beboste bergen, veehouderijen, tabaksplantages en, hogerop, koffieboerderijen. Aankomst in Copán Ruinas, een schilderachtig klein koloniaal stadje op slechts 12 km van de Guatemalteekse grens. Dichtbij is een van de meest indrukwekkende Maya-ruïnes in de regio, Copán.


DAG 3

Rondleiding door de ruïnes en het museum van Copán.

 

Het is niet zo immens als Tikal, maar het vakmanschap van de Maya's heeft het verstrijken van de tijd overleefd - het meest indrukwekkend blijkt uit het ingewikkelde houtsnijwerk van de 21 stèles. Copán wordt verondersteld in zijn 'gouden tijdperk' te zijn geweest tussen 553AD en 738AD, voordat hij snel daarna in verval raakte. Bezoek ook het Maya Sculpture Museum, waar kunstwerken van de Maya-site te zien zijn. Toegang is door middel van een impressie van de mond van een slang die de ingang omlijst. Het middelpunt is echter een replica van de Rosalila-tempel, die verborgen ligt onder een grotere piramide op de site zelf.


Kies 's middags tussen een bezoek aan Hacienda San Lucas, waar u te paard of te voet een eeuwenoud landelijk toevluchtsoord kunt verkennen, en een excursie naar het Macaw Mountain Bird Park, waar u door een volière kunt wandelen onder de baldakijn van hardhouten bomen verrast door scharlaken ara's en parkieten.


DAG 4

Rondleiding door een koffieplantage.

 

Conventionele, moderne koffieplantages vervangen de leefomgeving van wilde dieren en de populatie zangvogels in Noord- en Zuid-Amerika neemt aanzienlijk af. Koffie in de schaduw, de traditionele manier van koffieteelt, biedt een veelbelovend alternatief.


Een klein eindje rijden van Copán komt u aan bij Finca Santa Isabel, waar u wordt begeleid tijdens een wandeling van de kwekerij waar de koffie in de bergen wordt geplant naar waar de planten groeien in de schaduw van de bomen. U zult zien hoe de koffie wordt geoogst en verwerkt. Omdat koffieboerderijen in de schaduw meer dan 150 vogelsoorten ondersteunen, heeft u ook de mogelijkheid om verschillende soorten te spotten en te identificeren terwijl u langs de paden loopt.


DAG 5

Over de weg naar Pico Bonito via Lancetilla National Park.

 

Vertrek over de weg naar Pico Bonito, een eersteklas lodge in het regenwoud aan de kust. Onderweg stopt u bij Lancetilla Botanical Gardens in het gelijknamige nationale park. Het herbergt een van de grootste collecties weegbree's ter wereld (Honduras is de oorspronkelijke bananenrepubliek) en staat bekend om zijn werk bij het behoud van Hondurese plantensoorten. Er is hier een overvloed aan vogels omdat veel van de bomen vruchtdragend zijn en vitaal voedsel bieden aan meer dan 250 geïdentificeerde soorten. Ga verder naar Pico Bonito National Park en de wereldberoemde Lodge and Spa.


DAG 6

Begeleide excursie naar Cayos Cochinos.

 

Bezoek de onbevolkte Cayos Cochinos (Hog Cays), bereikbaar in 45 minuten met de boot vanaf de haven van La Ceiba. Deze prachtige archipel en zeereservaat bestaat uit een verzameling beboste of met palmen gespikkelde koraaleilanden omringd door krijtwitte zandstranden en een rif dat leeft met in het water levende soorten.


Vaar langs de eilandjes en stop bij een vissersgemeenschap in Garifuna. De Garifuna is een gemeenschap van gemengde rassen die afstamt van Afrikaanse slaven, inheemse eilandbewoners en Arawak-indianen. Ze spreken hun eigen taal en verdedigen hun eigen traditionele manier van leven. Maak later een korte wandeling langs een bospad. Er is voldoende tijd om te zonnen of snorkelen.


DAG 7

Vrije dag bij Pico Bonito.

 

Er zijn een aantal activiteiten waarvoor u zich lokaal kunt aanmelden bij de lodge, waarbij de focus ligt op het geven van de meest gevarieerde milieuvriendelijke ervaringen die mogelijk zijn, terwijl u vertrouwd raakt met het met vogels gevulde bos dat het pand omgeeft. Ze omvatten wandelingen in de vroege ochtend en nacht, wildwatervaren, bezoeken aan lokale gemeenschappen, rondleidingen door Maya-ruïnes en de botanische tuinen. U kunt een paar observatietorens beklimmen om de dieren in het wild te zien die hoog in de luifel leven.

Als alternatief - of daarnaast - kunt u gebruikmaken van de diensten van de spafaciliteiten van de lodge, waar pre-Spaanse genezingsmethoden zijn aangepast tot rustgevende massages en gezichtsbehandelingen.


DAG 8

Transfer naar de haven van la Ceiba voor een veerboot naar het eiland Roatán.

 

Transfer naar de haven van La Ceiba voor een veerboot naar het eiland Roatán. Roatán ligt 50 km uit de kust van Honduras en is het meest ontwikkelde eiland van de Baai-eilanden. Het was ooit een schuilplaats voor piraten en de beruchte kapitein Henry Morgan maakte er zijn hol van. De mensen zijn een mix van Afro-Caribische, Europese en Garífuna Indiase afkomst met Engels als voertaal.


Vissen is nog steeds de belangrijkste economische activiteit, hoewel het de afgelopen jaren een internationale topbestemming is geworden voor duiken en snorkelen. Zonaanbidders kunnen profiteren van enkele glorieuze afgelegen stranden terwijl anderen kunnen genieten van de eetgelegenheden en de faciliteiten van de duikscholen gebruiken die langs het poederachtige witte zand van West Bay liggen. Ga verder naar uw resort op Barefoot Cay.


DAGEN 9-10

Vrije tijd op het Caribische eiland.

 

Uw intieme resorthotel ligt direct aan het strand. Het is geschikt voor duikers, dus er zijn optionele mogelijkheden om het koraalrif te verkennen - een van de beste onderzeese bezichtigingen ter wereld.


Er zijn echter genoeg dingen te doen voor degenen die geen sub-aqua-liefhebber zijn. Roatán biedt een grote verscheidenheid aan avonturen die vanuit het hotel kunnen worden georganiseerd, van ziplinen tot zwemmen met dolfijnen en paardrijden tot zonsondergangzeilen. Kajakken, vissen, boottochten met glazen bodem, golf: er is voor elk wat wils, en een spa op het terrein als u na uw inspanningen wilt ontspannen.


Natuurlijk kun u ervoor kiezen om gewoon in een hangmat te slingeren of te genieten van een cocktail naast het zwembad.


DAG 11

Vlieg van Roatán naar San Pedro om verbinding te maken met uw internationale vlucht.



11 daagse Rondreis Honduras: Jungle, Eilanden en Mayas 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203