14 daagse Rondreis Honduras Afbeelding 14 daagse Rondreis Honduras
14 daagse Rondreis Honduras
Bestemming: Rondreizen Honduras - Rondreizen

14 daagse Rondreis Honduras




Dag 1: Entree San Pedro Sula

Aankomst in San Pedro Sula en transfer naar uw hotel.


Dag 2: San Pedro Sula

U gids wacht op u om 09:00 uur met u voertuig met vierwielaandrijving in u hotel om utour door Honduras te beginnen. We bezoeken San Pedro Sula om de intense activiteit van de snelst groeiende stad van Midden-Amerika te observeren. Een wandeling brengt ons naar het museum en het centrale park met zijn kathedraal. Daarna bezoeken we de lokale ambachtelijke markt Guamilito met zijn kleurrijke winkels die u uitnodigen om een ​​leuk souvenir te kopen. 'S Middags genieten we van het prachtige landschap terwijl we naar het pittoreske dorpje Copan reizen.


Dag 3: Copan

Vandaag bezoeken we het legendarische archeologische park van Copan-ruïnes, dat uit twee hoofdlocaties bestaat: de ruïnes en het graf. Leer meer over de indrukwekkende trap met 63 treden met meer dan 2500 hiërogliefen en meesterlijk uitgesneden Stella. 'S Middags bezoeken we "Las Sepulturas", een woon- en begraafplaats van de Maya-edelen.


Dag 4: Ruïnes van Copán - Santa Rosa

We toeren door het dorp Copan voordat we onze weg vervolgen naar Santa Rosa. We bezoeken de beroemde tabaksfabriek "Flor de Copan" (gesloten op zondag) en het dorp.


Dag 5: Santa Rosa - Celaque National Park - La Esperanza

Vroeg in de ochtend rijden we naar Gracias rechtstreeks naar het Celaque National Park. De wandeling van vandaag door het park leidt ons door typische Midden-Amerikaanse dennenbossen. De hoogste top van Honduras met 2.849 meter vindt u hier, de Cerro de Las Minas. 'S Middags genieten we van het uitzicht vanuit onze auto terwijl we doorrijden naar Esperanza. Het platteland zal indruk op u maken!


Dag 6: La Esperanza - Azul Meambar National Park

We gaan naar de regio rond het Yojoa-meer, dat rijk is aan verschillende habitattypen; het is de thuis of tijdelijke gastheer van een enorme hoeveelheid trekvogels. Voordat we bij het park aankomen, bezoeken we de indrukwekkende Pulhapanzak-watervallen. Het nationale park Cerro Azul Meambar werkt als een terugtrekkend gebied voor veel soorten vanwege de toegenomen menselijke activiteiten rond het meer. Toekans, Orioles, Motmots, Parkieten en Papegaaien zijn slechts een kleine greep uit de vogelsoorten die in het park leven. We verkennen de prachtige tropische woudsoorten van het Cerro Azul Meambar National Park.


Dag 7: Azul Meambar National Park

Het nationale park is een van de belangrijkste beschermde gebieden rond het Yojoa-meer, dat wordt gevoed door de kleine rivieren van de omliggende bergen. We wandelen naar de uitwisselingszone tussen het tropische regenwoud en het tropische nevelwoud en genieten van een indrukwekkend uitzicht op het meer.


Dag 8: Azul Meambar National Park - Valle de Angeles

Na het ontbijt beginnen we aan onze tour naar de regio van de hoofdstad. We bezoeken de Valle de Angeles met zijn beroemde traditionele ambachten gemaakt door de Lenca-mensen en toeren door het dorp. We genieten van de avond in de rustige sfeer van het kleine stadje.


Dag 10: Tegucigalpa - Trujillo

Vertrek uit de regio Tegucigalpa naar Olancho, het binnenland van Honduran waar nog steeds cowboys rondlopen. Deze regio is een van de meest onbekende in Honduras. Als we door een prachtig landschap rijden, bereiken we 's middags het Caribische stadje Trujillo. In Trujillo het fort Santa Barbara en het graf van William Walker wacht de beroemde piraat op ons.


Dag 11: Trujillo - Capiro Calentura National Park - Trujillo

Excursie in de vroege ochtend naar het Capiro en Calentura National Park op de berg direct achter Trujillo. De berg biedt een geweldig uitzicht op de majestueuze Trujillo-baai, een van de mooiste van het land. 'S Middags gaan we aan boord van een boot om de prachtige Guaymoreto-lagune te verkennen.


Dag 12: Trujillo - Lancetilla Botanical Garden - Tela

Transfer naar Tela, vandaag reizen we door enkele van de meest pittoreske schilderachtige gebieden van Honduras. Onderweg bezoeken we La Ceiba, een van de vrolijkste steden van Honduras. We maken een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Voordat we Tela bereiken, bezoeken we de Lancetilla Botanical Garden. De United Fruit Company richtte de tuinen meer dan 70 jaar geleden op als een experimentele botanische site. Daarna brengt uw privégids u naar het hotel.


Dag 13: Tela - Nationaal park Punta Izopo - Tela

'S Ochtends vertrekken we naar Nationaal Park Punta Izopo. Deze excursie omvat kajakken door het doolhof van mangrovekreken en rivieren die dit nationale park vormen. De kajaks bieden het perfecte vervoermiddel om de mangroven te verkennen en sluipen stil op de vele dieren en vogels die het park bewonen.


Dag 14: Verlaat Tela - San Pedro Sula

Transfer naar de luchthaven van San Pedro Sula op tijd om verbinding te maken met uw vertrekvlucht of uitbreidingsprogramma naar de prachtige Baai-eilanden. Einde van de tour.



14 daagse Rondreis Honduras 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203