14 daagse Rondreis Hoofdsteden van de Oude Mayas Afbeelding 14 daagse Rondreis Hoofdsteden van de Oude Mayas
14 daagse Rondreis Hoofdsteden van de Oude Mayas
Bestemming: Rondreizen Honduras - Rondreizen

14 daagse Rondreis Hoofdsteden van de Oude Mayas




Dag 1: Vlieg naar San Pedro Sula, Honduras en rijd naar Copán. Breng de volgende twee nachten door in het charmante Hotel Marina in koloniale stijl met een zwembad omringd door weelderige tropische planten, gelegen op het centrale plein van het dorp Copán. Kom samen voor ons feestelijke welkomstdiner in een mooie hacienda, genesteld in de heuvels met uitzicht op de ruïnes. (D)


Dag 2: Bij het bekijken van de verbluffende kunst en architectuur van Copán, riep archeoloog Sylvanus Morley het Athene van de Nieuwe Wereld uit. Dit UNESCO-werelderfgoed vertegenwoordigt een van de meest spectaculaire culturele prestaties uit de oudheid. Recent werk heeft ertoe bijgedragen dat de prachtige hiëroglifische trap zijn vroegere grootsheid heeft hersteld en kunsthistorici reconstrueren de uitgebreide gevels van de gebouwen. Op de hele site vertellen fijn gebeitelde inscripties ons over de machtige koningen in de Copán-lijn, van de oprichter, K'inich Yax K'uk Mo ', tot Waxaklajuun Ubaah K'awiil (liniaal 13 bekend als 18 konijn). De dag wordt besteed aan het verkennen van deze prachtige stad. (B / L / D)


Dag 3: Begin in het Copán Village Museum op het stadsplein, verlaat vervolgens Honduras en steek de grens over naar Guatemala en bezoek Quiriguá, een UNESCO-werelderfgoed. De stèles van Quiriguá zijn de hoogste en meest ingewikkeld gesneden in de Maya-wereld. The Great Plaza bevat zoomorfe sculpturen en uitgebreid uitgehouwen stenen monumenten ter ere van K’ahk ’Tiliw Chan Yopaat (beter bekend als Two-Legged Sky), die zijn stad bevrijdde van Copán toen hij 18 konijnen veroverde en onthoofde in 738 na Christus. Ga aan boord van een rivierschip om de Rio Dulce op te varen, die van het Izabalmeer, in het oostelijke deel van Guatemala, naar de Caribische Zee stroomt. Met sierlijke vogels die boven uw hoofd zweven en omzoomd zijn met hoge kliffen vol groene flora, is de waterweg buitengewoon mooi. Overnachting voor een nacht in Hotel Villa Caribe, waar de Rio Dulce-rivier samenkomt met de Caribische Zee in de stad Livingston. Leer hier meer over de unieke Garifuna-cultuur, de afstammelingen van ontsnapte Afrikaanse slaven en Arawak-mensen hebben hun eigen taal en gebruiken en weerspiegelen het multiculturele erfgoed van Guatemala. (B / L / D)


Dag 4: Verken vanmorgen de stad Livingston en ga verder naar El Castillo de San Felipe de Lara, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit fort is in 1644 door de Spanjaarden gebouwd als bescherming tegen voornamelijk Engelse piraten. Dit kleine fort, strategisch gelegen op het smalste punt van de rivier, werd eeuwenlang gebruikt om te voorkomen dat boekaniers schepen zouden beroven en dorpen langs de oevers van het meer zouden plunderen. We maken een korte boottocht om het fort te bekijken en de schoonheid van de lagune te ervaren. 'S Middags transfer naar Flores met tijd om te winkelen en de felgekleurde gebouwen van dit charmante eilandstadje te verkennen. Ga verder naar Tikal en overnacht twee nachten in de eenvoudige Jungle Lodge, gelegen in het nationale park. (B / L / D)

Dag 5: Tikal is een nationaal park sinds 1955 en staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 222 vierkante kilometer beschermd bos leven wilde varkens of pekari's, wasbeerachtige jasmundi's, jaguar en andere katten, samen met schitterend gekleurde dieren. kalkoenen en andere tropische vogels. Hier, in de schaduw van de prachtige piramides, ontdekt u de koninklijke families van Tikal door hun verhalen over de gebeeldhouwde stenen monumenten. Kom meer te weten over de veroveringsoorlogen die de regio eeuwenlang op zijn kop hebben gezet en begin te begrijpen hoe de bloedbanden een loyaliteit creëerden tussen deze indrukwekkende stad en de andere sites die we zullen bezoeken, en hoe deze banden vaak werden verzwakt door gevechten tussen de machten die regeerden deze koninklijke centra. (B / L / D)


Dag 6: Breng de ochtend door in de twee musea van Tikal, waar de mooiste stenen monumenten worden bewaard, samen met andere artefacten uit de vele jaren van opgravingen. Na de lunch rijdt u naar het dorp Bethel, gelegen aan de oevers van de Usumacinta-rivier, de grootste rivier in Midden-Amerika en de grens tussen Guatemala en de staat Chiapas in Mexico. Hier gaan we aan boord van lokale lancha's voor een boottocht “African Queen” die ons door mooie tropische waterwegen naar het dorp Frontera Corozal brengt. Twee overnachtingen in de afgelegen Escudo Jaguar, een eenvoudige jungle lodge. (B / L / D)


Dag 7: Yaxchilán, diep in het regenwoud gelegen aan een os van de Usumacinta-rivier, was tot voor kort bijna ontoegankelijk. Hier, in de 6e eeuw, bouwden de heersers Itzamnaaj Bahlam (bekend als Shield Jaguar) en zijn zoon Yaxuun Bahlam (Bird Jaguar) torenhoge gedenktekens voor zichzelf. Er zijn meer dan 125 gebeeldhouwde monumenten in Yaxchilán, waaronder altaren, tronen, trappen, muren en stèles. De lateien van de deur zijn echter de roem van de site. Beschut tegen de elementen overspanden deze grote stenen platen de toppen van 56 deuropeningen en op veel ervan zijn de ingesneden hiërogliefen na meer dan 1200 jaar nog steeds vers. Hier leren we de geschiedenis van de elite en hun bloedoffer aan de goden. De brulapen die aan de bomen hangen, de scharlaken ara's die boven uw hoofd zweven en de stromende rivier maken de algehele ervaring bij Yaxchilán heel speciaal, zelfs voor de doorgewinterde reiziger. Ga 's middags stroomopwaarts terug naar onze jungle lodge. (B / L / D)


Dag 8: Om het kleine ceremoniële centrum van Bonampak te bereiken, reist u door het Lacandon-regenwoud, enkele van de laatste van de ongemaaide jungle in dit gebied. Binnen een paleis zijn drie kamers met muren bedekt met prachtige muurschilderingen die vertellen over de presentatie van de erfgenaam van de heerser in 790 na Christus. Rond deze tijd stortte de stad in en deze levendige veelkleurige schilderijen waren nooit helemaal af. De gedetailleerde scènes van het leven aan het hof, veldslagen, martelingen en ceremonies worden beschouwd als een van de meest verfijnde muurschilderingen van Amerika. Bonampak staat bekend om zijn beelden, maar de immense staande stenen monumenten zijn even mooi en de teksten die erop betrekking hebben, vertellen over de nauwe relatie van het centrum met het nabijgelegen Yaxchilán. Transfer naar Palenque en overnachting voor twee nachten in het Chan Kah Resort, waar privébungalows zich in een ongerepte jungleomgeving bevinden en rond een immens, vrij gevormd zwembad liggen. Het diner is vanavond alleen. (B / L)


Dag 9: Als een juweel in de weelderige met jungle bedekte smaragdgroene uitlopers van de bergen van Chiapas, is Palenque zeker een van de mooiste van de Mayasites. Het graf van de grote heerser, K'inich Janaab 'Pakal, was diep verborgen in de Tempel van Inschrijvingen tot 1952 toen de Mexicaanse archeoloog Alberto Ruz het na vier jaar opgravingen ontdekte en het 4,5 ton zware sarcofaagdeksel met vrachtwagenkrikken omhoog bracht om het te ontdekken de koning droeg zijn mozaïek jade dodenmasker. Palenque, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is ongebruikelijk omdat het bijna geen gebeeldhouwde monumenten heeft, maar in plaats daarvan sieren stucwerksculpturen die het koningschap van de stad uitbeelden veel van de gebouwen, terwijl lange hiëroglifische teksten te vinden zijn op tablets in de paleizen en tempels. De drie tempels in de Kruisgroep zijn de mooiste gebouwen in de stad. Deze prachtig versierde heiligdommen, hoog op een heuvel gebouwd, domineren het omringende landschap. In hun interieur vertellen massieve, fijn gesneden hiëroglyfische panelen de geschiedenis van de koningen en de verheerlijking van hun goden. Maak 's middags een rondleiding door het Palenque Museum met een uitstekende collectie artefacten. Deze omvatten adembenemend mooie incensario's of keramische wierookbranders, sommige wel drie voet hoog en rijkelijk versierd met maskers van Maya-goden. Het diner vindt plaats in een van de charmante restaurants van Palenque. (B / L / D)

Dag 10: Een vroeg vertrek brengt ons naar Villahermosa, hoofdstad van de staat Tabasco, waar we La Venta Park en het Regionaal Museum voor Antropologie bezoeken. La Venta Park, gelegen aan de prachtige Laguna de las Ilusiones, is een fascinerend openluchtmuseum met een verscheidenheid aan Olmec-artefacten, waaronder ingewikkeld gesneden stèles en de beroemde monumentale hoofden, gebeeldhouwd uit basalt en meet tot zeven voet hoog. Het Museo Regional de Antropologia Carlos Pellicer Camara bevat een uitstekende verzameling kaarten van Olmec- en Maya-sites, Olmec- en Maya-artefacten en stukken uit oude beschavingen in heel Mexico. Het diner vindt plaats in een van de uitstekende restaurants van de stad. Overnachting in Hyatt Regency in Villahermosa. (B / L / D)


Dag 11: De rit van vanmorgen brengt ons naar de kleurrijke en historische stad San Cristobal de las Casas, een van de meest pittoreske stadjes van heel Mexico. Het ligt hoog in de bergen op 7.000 voet boven zeeniveau en is het marketingcentrum voor de Maya-dorpelingen die in nabijgelegen gemeenschappen wonen. Gesticht door Spaanse veroveraars in 1528 nadat ze de Maya-bolwerken van de hooglanden hadden veroverd, staat het op de lijst van een van de Pueblos Mágicos (magische steden) door de Mexicaanse minister van Toerisme, de stad heeft rustige geplaveide straten geflankeerd door huizen met rode pannendaken en werven vol bloemen. Ontdek hier koloniale architectuur en levendige inheemse cultuur, evenals een bloeiende kunstscene. Na de lunch wordt de middag doorgebracht met het bezoeken van de sites van San Cristobal de las Casas. Het historische centrum kan het beste te voet worden verkend en is aangelegd in een rasterpatroon met smalle geplaveide straatjes en gebouwen in koloniale stijl gemaakt van adobe en steen met rode kleidakpannen en smeedijzeren balkons. Het koloniale erfgoed van deze stad is duidelijk zichtbaar in de kerken. Gebouwd door Spaanse kolonisten in de 16e en 17e eeuw, worden ze al meer dan 400 jaar onderhouden. Bezoek de Santo Domingo-kerk, de verzamelplaats voor de dagelijkse markt van de stad met producten, huishoudelijke artikelen, textiel en meer. Binnen de voordeur van de gebeeldhouwde Platereske façade (een zwaar gedecoreerde architecturale stijl die modieus was in het 16e-eeuwse Spanje), is er een prachtig verguld houten altaarstuk gebouwd in 1560, muren met heiligen en vergulde schilderijen. Naast de kerk staat het voormalige klooster van Santo Domingo, waar Sna Jolobil, The Weaver’s House, een vrouwencoöperatie, is gevestigd. Er worden fijne geweven goederen tentoongesteld en enkele van de allerbeste huipiles (lange, mouwloze tunieken), blouses, rokken, tapijten en andere items zijn te koop. Onze laatste stops zijn het Museo de las Culturas Populares, het textielmuseum en het Museo Na Bolom, het voormalige huis van antropoloog Frans Blom en zijn fotografievrouw Trudy. Te zien is de geschiedenis van de Maya-volkeren, van de lacandones tot de choles. Overnachting voor twee nachten in de Posada Diego de Mazariegos, gehuisvest in een 18e-eeuwse hacienda. (B / L / D)


Dag 12: Het fascinerende Maya-dorp San Juan Chamula in Tzotzil staat bekend om zijn unieke religieuze praktijken die katholieke en Maya-overtuigingen vermengen. De culturele verkenning van vanmorgen omvat een bezoek aan de kerk, waar tegelijkertijd katholieke gebeden en traditionele genezingsrituelen kunnen worden geobserveerd, de begraafplaats met zijn Maya-kruisen verspreid over de heuvel en een wandeling door de dagelijkse voedsel- en handwerkmarkt in het dorp. Beschouwd als de beste wevers van de regio, zijn de vrouwen van Chamula onderscheidend in hun kleurrijke huipiles en zware wollen rokken, gestreept in rood en grijs. Witte kuitbroeken en overhemden bedekt met zwart-witte wollen tunieken maken de mannen even indrukwekkend. Ga verder naar San Lorenzo Zinacantan. Zinacantans rol als regionaal centrum voor de bloemenhandel komt tot uiting in de schitterende rode, blauwe en paarse bloemen geborduurd op de huipiles van de lokale bevolking. De middag is vrij voor verdere verkenningen van San Cristobal met alleen diner. (B / L)


Dag 13: Casa de las Sirenas is het oudste huis in San Cristobal de las Casas. We bewonderen de charmante gevel, versierd met prachtige dieren en andere mythische wezens, waaronder een zeemeermin. Na de lunch in een lokaal restaurant, transfer naar Tuxtla Gutierrez en vlieg naar Mexico City. Overnachting in het Camino Real Airport Hotel. Het diner is vanavond alleen. (B / L)


Dag 14: Transfer naar de luchthaven en vlieg terug naar de VS. (B)



14 daagse Rondreis Hoofdsteden van de Oude Mayas 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203