14 daagse Rondreis Vol Avontuur Afbeelding 14 daagse Rondreis Vol Avontuur
14 daagse Rondreis Vol Avontuur
Bestemming: Rondreizen Honduras - Rondreizen

14 daagse Rondreis Vol Avontuur




Dag 1  Aankomst op de luchthaven van San Pedro Sula en transfer naar Copán

 

U wordt opgehaald van het vliegveld van San Pedro Sula. We springen meteen in de auto, want we hebben een vier uur durende rit voor de boeg voordat we onze eerste bestemming bereiken. Copán Ruínas staat natuurlijk vooral bekend om zijn Maya-site, maar de stad zelf is ook de reis zeker waard. De Spaans-koloniale sfeer, de vele restaurants en bars, het levendige stadsplein spannen allemaal samen om dit een uitstekende plek te maken om uw vakantie te beginnen.

 

Dag 2  Bezoek aan de archeologische vindplaats. Ontspannen in de warmwaterbronnen van Luna Jaguar

 

Na een heerlijk ontbijt begeven we ons naar de archeologische vindplaats Copán, waar we de geschiedenis en cultuur van de Maya's zullen ontdekken. Op het hoogtepunt van het Maya-rijk was Copán het culturele hart van de regio. Dit ontdekt u tijdens uw bezoek aan de site. Het is misschien niet de grootste Maya-site, de piramides zijn misschien niet de hoogste, maar de sculpturen en hiërogliefen zijn het bewijs van het hoge niveau van verfijning van de stad. De sculpturen en hiërogliefen in Copán zijn niet alleen mooi, ze zijn ook een schat aan informatie voor archeologen en historici.

Na de lunch rijden we door de vallei van Copán en de omliggende heuvels naar de warmwaterbronnen van Luna Jaguar. De combinatie van smalle paden door het bos, gorgelend heet water, stoom en Maya-kunst geeft deze plek een magische sfeer. U komt de warmwaterbronnen binnen via de Inframundo (letterlijk de onderwereld), maar al snel zult u het gevoel van de Maya-filosofie ontdekken: door contact met de natuur en het zuiverende effect van het mineraalrijke water, bereikt u de hemel, u hoogste energie niveaus, directe gemeenschap met de sterren. In zekere zin voelt u zich als herboren.

 

Dag 3  Transfer naar Gracias. Wandelen, vogels kijken en zwemmen langs de Río Grande.

 

Na het ontbijt rijden we naar Gracias, Lempira, een Spaans-koloniale stad die ooit de eerste hoofdstad van Honduras was. Naast Spaanse invloeden zul je ook de trots opmerken die de lokale bevolking heeft op hun Lenca-erfgoed. Gracias was het laatste bolwerk van Cacique Lempira, de nationale held van Honduras, in zijn strijd tegen de Spaanse overheersing.

Na een lekkere lunch gaan we naar de Río Grande. Een paar jaar geleden werd daar een nieuwe kolonie van de “Hondurese Smaragd” (Amazilia luciae of Hondurese Amazilia) ontdekt, de enige inheemse Hondurese vogelsoort. En daar zijn ze heel trots op! Laten we ons geluk beproeven bij het spotten van deze prachtige hummer! Als we het vogelen beu zijn - of voor degenen die niet van vogelen houden - biedt de rivier ook uitstekende mogelijkheden voor een verfrissende plons!

 

Dag 4  Wandelen in Nationaal Park Celaque. Stadswandeling in Gracias, Lempira

 

We staan ​​op voor het krieken van de dag voor een stevige wandeling (vergeet niet u verrekijker mee te nemen) in Nationaal Park Celaque, de trots en vreugde van Gracias en de hoogste berg van Honduras. We zullen de top vandaag niet bereiken (sommige fanatici halen het op een dag, maar we raden een wandeling van 16 uur met een klim van 2000 meter niet aan), maar de lagere, kortere paden bieden veel beweging, natuur en vogels!

Na de lunch bezoeken we het historische centrum van Gracias, Lempira, een charmante stad die wordt gekenmerkt door zowel inheemse Lenca als Spaanse koloniale invloeden. We bezoeken enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Gracias: de vele kerken - waarvan La Merced een van de oudste en mooiste van Midden-Amerika is - het Galeano-museum, de botanische tuin, het centrale plein en enkele van de lokale restaurants, bars en winkels. Vanmiddag krijgt u inzicht in de cultuur en geschiedenis van Graciana.

 

Dag 5  Transfer naar Finca Santa Elena. Koffietour en cupping workshop

Na het ontbijt rijden we naar Santa Elena, een koffie-finca bij Gracias. Daar zullen we het productieproces van de koffie onderzoeken, hoe deze van de koffieplant naar u kopje gaat. We bezoeken de finca, kijken naar de verschillende soorten die hier geteeld worden, de stappen die genomen worden om de finca milieuvriendelijker te maken, etc. Bijzonder aan deze finca is dat veel van de koffie onder pijnbomen wordt verbouwd (meestal wordt er koffie verbouwd) onder loofbomen of bananenbomen), wat hun koffie een unieke smaak geeft. Maar we laten u de rechter zijn, want om de tour af te ronden, hebben we een koffieproeverij of ‘cupping’ workshop, met alleen lokaal geproduceerde koffie!

Trouwens, de finca is een geweldige plek om vogelsoorten te spotten die u alleen in de dennenbossen van Midden-Amerika tegenkomt: Bushy crested Jay, Rusty Sparrow, Black-headed Siskin, etc. De eigenaren zijn vastbesloten om de vogels beter te beschermen. vogels die in de buurt van de finca wonen en deze speciaal uitrusten voor vogelaars, iets wat we natuurlijk enorm aanmoedigen!

 

Dag 6  Transfer naar Lake Yojoa. Kajakken op het meer

 

Vandaag rijden we naar het enige natuurlijke meer van Honduras: Lake Yojoa. Het gebied rond het meer is waarschijnlijk het meest divers van het land. In het midden ligt het meer zelf, omgeven door moerassen en moerassen. Aan weerszijden van het meer zijn hoge bergketens. Hun lagere hellingen wemelen van pijnbomen en eiken, hogerop zijn de nevelwouden van Santa Bárbara (ten westen van het meer) en Cerro Azul Meámbar (in het oosten).

We geven onze benen een dag vrij en zetten onze armen aan het werk: we gaan kajakken op het meer. Als u op zoek bent naar iets wat wilder, dan kunnen we het eerste deel aan een riviertje doen in plaats van aan het kanaal: natte kleren en plezier gegarandeerd!

Als basiskamp voor het meergedeelte van de reis hebben we gekozen voor een microbrouwerij, zodat we na nog een actieve dag in de buitenlucht kunnen genieten van een welverdiend zelfgebrouwen biertje rond het kampvuur.

 

Dag 7  Wandelen in Santa Bárbara (ecotoerisme-project Fuente de Vida)

 

La Fuente de Vida is een ecotoerisme-project aan de voet van Nationaal Park Santa Bárbara. De lokale bevolking hier, zoals zo veel in Honduras, is vooral afhankelijk van koffieproductie. Vanwege een internationale voorkeur voor koffie op grote hoogte en vanwege de lage prijzen die aan lokale koffieboeren worden betaald, worden ze gedwongen de bergen in te trekken, hun aanplant en ontbossing te vergroten, alleen maar om in hun basisbehoeften te voorzien. In een poging het nationale park te beschermen zonder het inkomen van de mensen te schaden, hebben drie gemeenschappen besloten zich te wagen aan ecotoerisme. Er zijn gidsen opgeleid, de vrouwen hebben geleerd om heerlijke (en hygiënische) maaltijden te bereiden, verschillende landeigenaren hebben besloten hun land te beschermen en open te stellen voor toeristen, er zijn paden gecreëerd, enz. Door een alternatieve inkomstenbron te openen , de lokale bevolking hoopt minder afhankelijk te worden van de koffieteelt en het bos te beschermen in plaats van het te kappen. Het is een lovenswaardig project en we steunen het graag!

Vandaag bezoeken we het paradepaardje van het project, de 'Quetzal-trail'. We zien de schitterende Quetzal hier ongeveer 90% van onze bezoeken. Vogelaars onder u zullen weten dat er niet zoiets bestaat als een garantie, maar dit is zeker een van de beste plaatsen om deze prachtige wezens te zien.

 

Dag 8  Transfer naar de noordkust. Wandelen / vogels kijken in Río Santiago


We rijden van het meer naar de Hondurese noordkust. De Caribische stranden zullen wat langer moeten wachten terwijl we het regenwoud van Pico Bonito National Park verkennen.

Onze bestemming vandaag is Río Santiago, ook wel bekend als het "Hummingbird Paradise of Honduras". Terecht. U weet niet waar u eerst moet kijken terwijl honderden kolibries voorbij komen, aangetrokken door de tientallen feeders die rond de bar hangen! Tot nu toe zijn hier 25 verschillende soorten kolibries geregistreerd (natuurlijk niet allemaal in dezelfde tijd van het jaar). Het domein heeft ook een paar prachtige wandelpaden en een kristalheldere rivier om op adem te komen en af ​​te koelen na de wandeling.

 

Dag 9 Boottocht door de mangroven van Cuero y Salado. Optioneel wandelen of zwemmen bij Río Zacate

 

Vandaag maken we een ritje met de enige trein in Honduras. "Train" is misschien overdreven, gezien de gammele wagens die ons langs een hobbelig pad naar het natuurreservaat Cuero y Salado voeren, maar de uitzichten zijn adembenemend en de ervaring is zeer authentiek. De wagons stammen uit de enige echte "bananenrepubliek", toen de American Fruit Company de trein gebruikte om bananen van het achterland naar de kust te vervoeren. Behalve de trein valt er niet veel meer te herinneren aan het eerdere gebruik van het land: het is jaren geleden omgevormd tot een onderzoekssite. Het blijft tot op de dag van vandaag een onderzoekssite, naast een prachtig natuurgebied. Hier wordt onderzoek gedaan om te bepalen welke mangrovesoorten het hardst zijn, welke het snelst groeien, onder welke omstandigheden, etc.

Wanneer we de rivier bereiken, springen we aan boord van een lancha, een open boot met buitenboordmotor. We banen ons een weg door de mangroven, op zoek naar Agami-reigers, Amerikaanse Pygmy Kingfishers, huilende apen, enz.

Een lokale familie zal voor ons een heerlijke vislunch bereiden. Daarna kunnen we kiezen voor nog een wandeling door het regenwoud, dit keer langs de Río Zacate, of een verfrissende duik of een ontspannen middag in het hotel.

 

Dag 10 Wandelen in Nationaal Park Pico Bonito

 

Hopelijk heeft de activiteit van de afgelopen tien dagen u beenspieren klaargemaakt voor vandaag, want we zullen de meest inspannende en avontuurlijke wandeling van allemaal ondernemen. We steken de Rio Cangrejal over via een slingerende hangbrug en volgen dan een regenwoudpad omhoog naar een prachtige waterval. Het pad is smal en soms steil, met hier en daar rotsachtige passages. U wilt echter een onvergelijkbare ervaring niet missen - dit is de echte jungle!

Na een lange klim bereiken we het uitkijkpunt van de waterval. Als de zon schijnt en de rotsen niet te glad zijn, klimmen we een primitieve trap af en enkele grote rotsen om de waterval nog beter te bekijken.

De afdaling terug naar de hangbrug is daarna relatief eenvoudig (afgezien van een rotsachtige doorgang en een paar korte beklimmingen). En de rest van de dag zullen we gewoon lui zijn, we hebben het verdiend!

 

Dag 11 Raften op de Río Cangrejal. Vlucht naar Guanaja

 

De Hondurese noordkust is een waar paradijs voor alle avonturiers. Na de zware wandeling van gisteren gaan we vandaag voor een compleet andere buitenactiviteit. We gaan wildwatervaren op de Río Cangrejal. Maakt u geen zorgen, onze gidsen hebben veel ervaring, dus u bent in goede handen! We houden vast aan de benedenloop van de rivier (stroomversnellingen tot klasse III-IV), we slaan de klasse V en VI op voor uw volgende reis!

Veiligheid eerst natuurlijk, dus we krijgen eerst een zwemtest en u leert hoe u uzelf in veiligheid kunt brengen voor het geval u overboord gaat, hoe u uw collega weer aan boord kunt trekken, enz. U weet maar nooit. Dan krijgt u instructies over peddelen, een korte oefening en dan zijn we klaar! Ongeveer drie uur stroomafwaarts naar La Ceiba! Moeilijke stroomversnellingen worden afgewisseld met kalmere stukken om op adem te komen. U voelt u levend!

Na een zeer actieve ochtend en een stevige lunch rijden we naar de luchthaven van La Ceiba. We gaan aan boord van een vliegtuig (max. Capaciteit tien personen) om ons naar het paradijselijke eiland Guanaja te brengen. Caraïben, hier komen we!

 

Dag 12 Wandelen langs de watervallen

 

Vandaag zijn we weer wat actiever. Na een korte boottocht wandelen we naar een prachtige waterval. De noordkust van Guanaja is precies wat u van een Caribisch eiland mag verwachten. Misschien is het een cliché, maar het is allemaal waar: parelwitte stranden, ingeklemd tussen groene palmbomen en de turquoise Caribische Zee. De lunch wordt geserveerd in een charmant klein restaurant aan het strand. Voor de meer gedurfde onder jullie: het is traditie om voor de lunch in het water te duiken, rechtstreeks vanuit het raam in het azuurblauwe water! Na een heerlijke lunch - verse vis natuurlijk gebakken in kokosolie, yum! - we keren terug per boot.

 

Dag 13 Snorkelen en ontspannen. Transfer naar Tela

 

Vandaag is uw laatste dag in het land van Guanaja. Er is tijd om te snorkelen en zwemmen, vogels kijken, poolen, luieren, wat u maar wilt. Alles mag (nou ja, bijna alles). Geniet ervan, want 's middags staat ons vliegtuigje klaar om ons terug te brengen naar het vasteland, naar het kleine kuststadje Tela. Hier genieten we samen van ons laatste diner naast het strand.

 

Dag 14 Transfer naar San Pedro Sula

 

Aan alle goede dingen moet helaas een einde komen, en zo hoort het ook bij uw afwisselende reis door Honduras. We zorgen ervoor dat u op tijd terug bent op de luchthaven van San Pedro Sula voor uw terugvlucht. We hopen dat u genoten hebt van onze tijd bij ons!



14 daagse Rondreis Vol Avontuur 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203