Individuele Rondreis Honduras 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Honduras 10 dagen
Individuele Rondreis Honduras 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Honduras - Rondreizen

Individuele Rondreis Honduras 10 dagen




Dag 1: Onze tour begint halverwege de middag op Tegucigalpa Airport, gevolgd door een korte rit naar ons hotel in de uitlopers net buiten de stad. Als er tijd is, kunnen we in de late namiddag vogels kijken bij de ingang van La Tigra National Park. Nacht bij de ingang van het nationaal park.


Dag 2: La Tigra National Park biedt uitstekende bergvogelen vrijwel aan de rand van Tegucigalpa. Het netwerk van wegen en paden stelt ons in staat om veel van de hooggelegen soorten van Midden-Amerika te zien. Deze omvatten een fijne variëteit aan kolibries, zoals Wine-throated Hummingbird en de Green-breasted Mountain-edelsteen met beperkte reikwijdte. Andere soorten die we tegen kunnen komen zijn onder meer Singing Quail, Emerald Toucanet, Resplendent Quetzal, Mountain Trogon, Spotted and Strong-billed Woodcreepers, Barred Forest-Falcon, Scaled Antpitta, Mountain Elaenia, Bushy crested Jay, Rufous-browed Wren, Slate-coloured Solitaire , Rufous-collared Thrush, Cinnamon-bellied Flowerpiercer en Yellow-backed Oriole. Nacht in de buurt van het nationaal park.


Dag 3: We brengen de ochtend door op het vogelgebied van ons hotel bij de ingang van La Tigra National Park, met name op zoek naar de opvallende Blauw-witte Spotlijster en andere soorten zoals Gewone Winterkoninkjes, Band-backed Winterkoninkje en, als we geluk hebben, Grote Swallow-tailed Swift. We maken een productieve stop in het United Nations Park boven Tegucigalpa voordat we naar het noordwesten rijden naar Panacam Lodge aan de rand van Cerro Azul Meámbar National Park aan de oostkant van Lago de Yojoa. Het terrein van de lodge is rijk aan vogels en we zullen vooral op zoek gaan naar de wereldwijd schaarse en lokale Keel-billed Motmot. De kolibrie-mix is ​​hier enigszins anders dan die bij La Tigra en kan de kenmerkende Black-crested Coquette en Violet Sabrewing bevatten. Overnachting in Panacam Lodge.


Dag 4: We brengen een uur voor het ontbijt door met vogels spotten op het terrein van Panacam. Collared Aracaris en Keel-billed Motmots moeten in de bomen boven het hoofd staan, samen met Blue-crowned Motmots, Masked Tityras, Crimson-collared Tanagers en mogelijk Collared Trogon en Northern Barred en Wedge-billed Woodcreepers. De paden net buiten het terrein bieden ons goede kansen voor een grote verscheidenheid aan andere soorten zoals Royal Flycatcher en mogelijk Black-faced Antthrush en Scaled Antpitta.


We zullen vogelgebieden in de buurt van Panacam zoeken op zoek naar een mus met een groene rug en de grondmus van Prevost, samen met vele andere bos- en secundaire bossoorten. Later op de dag bezoeken we Lago de Yojoa. In de moerassen zouden we een reeks watervogels moeten zien, waaronder Fulvous en Black-bellied Whistling-Ducks, Northern Jacana en misschien Ruddy en Grey-breasted Crakes. De promenade op de archeologische vindplaats Los Naranjos biedt uitstekende vogels, en hier zien we Laughing Falcon, Gartered Trogon, Green-breasted Mango, Streak-headed Woodcreeper, Rufous-breasted Spinetail, White-throated Flycatcher, Yellow-bellied Elaenia, Grey- gekroond Yellowthroat en een breed scala aan overwinterende Noord-Amerikaanse migranten. Laat op de dag keren we terug naar Panacam Lodge. Overnachting in de lodge.

Dag 5: Afhankelijk van onze prioriteiten, kunnen we ervoor kiezen om nog een ochtend in Panacam door te brengen om het padensysteem of de nieuwe toren te onderzoeken. Na het vogelen in de ochtend vertrekken we naar Pico Bonito Lodge met lunch onderweg. Overnachting in de Pico Bonito Lodge.


Dag 6-9: Met zijn talrijke voerstations, twee uitkijktorens in de buurt en omliggende paden, biedt Pico Bonito uitzonderlijke vogels. We zullen vanaf de platforms zorgvuldig kijken naar de kenmerkende soort van de lodge, de opvallende Lovely Cotinga, waarvan de mannetjes een elektrisch blauw zijn met diep donkerpaars op de keel en borst. Andere soorten zijn onder meer grijskop- en grijskuifduiven, kokhals, slaty tailed en mogelijk zwartkeelroggen, kastanjekleurige en zwartwangige spechten, ruige rouwdragers, witboorden en roodgekapte manakins, vlek -Borstkoning, Winterkoninkje, Tropische Muggenvanger en Tanager met een gouden kap. We houden de lucht goed in de gaten voor verschillende roofvogels, waaronder mogelijk de meeslepende White Hawk en King Vulture, en voor gierzwaluwen. De luchtacrobatiek van honderden Gierzwaluwen met witte kraag is een indrukwekkend gezicht, maar interessanter zijn de kudden van Gierzwaluwen, die mogelijk broeden in het Pico Bonito-gebied. Net als verschillende andere gierzwaluwen in het geslacht Cypseloides, is deze soort behoorlijk gelokaliseerd in Midden-Amerika, en Pico Bonito lijkt de enige bekende locatie in Honduras te zijn.


Met een beetje geluk vinden we een of meer nachtelijke soorten op of nabij het terrein, zoals de Grote Potoo en de Vermiculated Screech-Owl. Laat op de dag zouden we zowel de Grote als de Kleine Tinameem moeten horen, en er is een kleine kans om een ​​van die soorten of Slaty-breasted Tinamou te zien.


Afgezien van de uitstekende accommodaties, is er een fijn zwembad om in af te koelen tijdens de hete periodes van de dag.


Naast Pico Bonito zijn er verschillende uitstekende vogellocaties in de buurt, waaronder Cuero y Salado Refuge, die we bereiken via een langzaam rijdend treintje, terwijl we onderweg uitkijken naar Groove-billed Anis en Turquoise-browed Motmots. Eenmaal daar onderzoeken we per boot de verschillende mangrove-waterwegen; we zien misschien Bare-throated Tiger-Heron, Boat-billed Heron, American Pygmy Kingfisher, Western Slaty-Antshrike en misschien zelfs een rustende Northern Potoo. Als we geluk hebben, zien we misschien Sungrebe of Agami Heron. Lancetilla, nog een eersteklas bebost park, ligt in het westen en we zullen daar een volledige ochtend doorbrengen en na de lunch stoppen in het Rio Santiago Guest Resort om de honderden kolibries van een tiental soorten te bekijken. Deze zullen waarschijnlijk zowel langsnavelige als gestreepte keelkluizen, geschubde kolibrie en, met een beetje geluk, een of twee van de kenmerkende baardstaartkeel omvatten. Een gebrilde uil zit soms in de buurt.


Op een dag vertrekken we heel vroeg naar de Aguan-vallei, een droge binnenvallei, bijna pal ten zuiden van Pico Bonito, maar het duurt ongeveer 3 uur om via de weg te bereiken. Ons belangrijkste doelwit zal de endemische Hondurese smaragd zijn, die hier vrij algemeen is. Andere soorten die we misschien zien, zijn Salvins smaragd, kaneelkolibrie, witvoorhoofdpapegaai, vorkstaartvliegenvanger, witbuikwinter, witbuikmugvanger, tropische spotlijster, en spotborst en Altamira Orioles. Met veel geluk kunnen we Crested Bobwhite, Lesser Roadrunner of zelfs Lesser Ground-Cuckoo tegenkomen. Nachten in Pico Bonito Lodge.


Dag 10: Afhankelijk van de vertrektijden van onze vluchten, is er misschien een kans om te genieten van een andere Lovely Cotinga voordat we vertrekken naar San Pedro Sula, iets meer dan twee uur rijden naar het westen. De tour eindigt met transfers naar de luchthaven van San Pedro Sula.



Individuele Rondreis Honduras 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203