Rondreis 12 dagen door Honduras en Nicaragua Afbeelding Rondreis 12 dagen door Honduras en Nicaragua
Rondreis 12 dagen door Honduras en Nicaragua
Bestemming: Rondreizen Honduras - Rondreizen

Rondreis 12 dagen door Honduras en Nicaragua




Dag 1: San Pedro Sula

Aankomst op de luchthaven van San Pedro Sula. Transfer naar uw hotel. Overnachting in San Pedro Sula.


Dag 2: San Pedro Sula - Copán

Na het ontbijt vertrekt u naar het schilderachtige bergstadje bij de ruïnes van Copan. 'S Middags vrije tijd om het dorp met zijn geplaveide straten te verkennen. Overnachting in Copán.


Dag 3: Copán

Vandaag bezoeken we het legendarische archeologische park van Copán. De 'verloren stad' Copán is een van de mooiste in de Maya-wereld. Het werd 2000 jaar bewoond en de gouden eeuw was van de 5e tot de 9e eeuw, toen het ver voorging op andere Maya- en Europese beschavingen in zijn ontwikkeling van astronomie, beeldhouwkunst en schrijven. Geniet van de indrukwekkende trap van 63 treden met meer dan 2500 hiërogliefen en meesterlijk uitgesneden Stella. 'S Middags bezoeken we Las Sepulturas, een woon- en begraafplaats van de Maya-edelen. Overnachting in Copán.


Dag 4: Copán - Lake Yojoa

Transfer naar het Yojoa-meer, natuurreservaat voor honderden vogelsoorten. Deze site is een paradijs voor vogelaars! Ongeveer 400 van de 700 in Honduras geregistreerde soorten zijn te vinden rond dit meer. We bezoeken de indrukwekkende Pulhapanzak-waterval voordat we ons hotel aan het meer bereiken.


Dag 5: Lake Yojoa - Tegucigalpa

Na het ontbijt transfer naar Tegucigalpa, rijdend door enkele van de meest fascinerende landschappen in Honduras. Onderweg bezoeken we Comayagua met zijn koloniaal erfgoed. Overnachting in Tegucigalpa.


Dag 6: Tegucigalpa - Valle de Angeles

Na het ontbijt een rondleiding door de Hondurese hoofdstad. Later bezoeken we de Valle de Angeles, waar we het beroemde National Handicraft Centre bezoeken. In de late namiddag keren we terug. Overnachting in Tegucigalpa.


Dag 7: Tegucigalpa - León

Vandaag steken we de grens over naar Nicaragua. Na een interessante rit bereiken we 's middags León. Overnachting in León.


Dag 8: León - Managua - Granada

We toeren door León, de oude hoofdstad van Nicaragua en vervolgen onze weg naar de huidige hoofdstad, Managua. Overnachting.


Dag 9: Masaya-vulkaan - Granada

Stadstour in Granada met bezoek aan verschillende prachtige koloniale gebouwen. 'S Middags gaan we verder naar het nationale park Vulcano Masaya. Het panoramische uitzicht vanaf hier is adembenemend. Overnachting in Granada.


Dag 10: Granada - eiland Ometepe

Na het ontbijt een boottransfer naar het eiland Ometepe. Ometepe is een ongelooflijk eiland in het meer van Nicaragua. Het wordt gevormd door twee vulkanen: Concepcion en Maderas. De Concepcion is een slapende vulkaan en de Maderas is uitgestorven en wordt bedekt door een diep nevelwoud. Overnachting op Ometepe Island.


Dag 11: Ometepe

We gaan wandelen in de buurt van de Maderas-vulkaan en maken kennis met het lokale plattelandsleven. We brengen de middag door op het strand van Santo Domingo. Overnachting op Ometepe Island.


Dag 12: Granada - Managua

Rijd op tijd terug naar Managua voor uw internationale vlucht.



Rondreis 12 dagen door Honduras en Nicaragua 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203