Rondreis Honduras, Guatemala en Belize 14 dagen Afbeelding Rondreis Honduras, Guatemala en Belize 14 dagen
Rondreis Honduras, Guatemala en Belize 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Honduras - Rondreizen

Rondreis Honduras, Guatemala en Belize 14 dagen




Dag 1

Guatemala City, Antigua Guatemala. Vlieg om ongeveer 11.00 uur van Londen-Heathrow naar Atlanta (Virgin Atlantic) en verder naar Guatemala-Stad (Delta) om rond 20.30 uur lokale tijd aan te komen. Rijd naar de prachtige, koloniale hoofdstad van Guatemala. Eerste van twee nachten in Antigua. Degenen die onze vluchten niet nemen, kunnen vandaag vanaf 14.00 uur inchecken.


Dag 2

Antigua Guatemala. Hoewel veel van de oude stof van Antigua in 1773 door aardbevingen werd verwoest, overleeft het. Zie koloniale architectuur met grote charme en indrukwekkende barokke kerken, waarvan sommige nog steeds in een pittoreske ruïne zijn, met intrigerende Maya-invloeden.


Dag 3

Guatemala-Stad, Copán (Honduras). Rijd naar Guatemala-stad om het Archeologisch Museum te bezoeken, een grote collectie Maya-kunst en -voorwerpen. Ga de eerste van twee nachten door naar Copán (ca. 5 uur) in Honduras.


Dag 4

Copán. Ondanks de ligging aan de periferie van hun wereld, was Copán een van de belangrijkste Maya-steden, dicht bij de bron van jade in de Motagua-vallei en communiceerde het nauw met Tikal in het huidige Guatemala en Palenque in Mexico. Hoogtepunten zijn onder meer de formidabele Akropolis en de indrukwekkende Hieroglyphic Stairway, voltooid c. 760 n.Chr.


Dag 5

Quirigua, Mariscos. Steek de grens over naar Guatemala en de site van Quirigua, met prachtige stèles bedekt met opmerkelijk goed bewaard gebleven symbolen en afbeeldingen van de heersers van de stad. Ga een nacht door naar Mariscos aan de oevers van het Izabalmeer.


Dag 6

Rio Dulce, Dolores, Petén. Ochtendboottocht over het Izabalmeer richting het pittoreske Rio Dulce, inclusief een bezoek aan het strategisch geplaatste Castillo San Felipe, oorspronkelijk gebouwd door de Spanjaarden in de jaren 1680 om zichzelf te verdedigen tegen Britse piraten. Ook een kans om vogels en ander wild te zien. Rijd noordwaarts naar de regio Petén via Dolores, waarvan het kleine archeologische museum een ​​indrukwekkende collectie keramiek bevat. Eerste van twee nachten in Petén.


Dag 7

Tikal. Tikal was op zijn hoogtepunt een bloeiende metropool van misschien 100.000. De enorme piramidetempels doorboren nog steeds het bladerdak, waardoor het architectonisch de grootste van alle Mayasteden is. Een van de grote krachten van de Maya-wereld, het veranderende fortuin gedurende bijna duizend jaar kan worden gevolgd in de hiërogliefen. Progressieve opruiming en opgraving hebben een ingewikkeld patroon van stadsplanning onthuld.


Dag 8

Yaxhá, Topoxte. In de Petén-jungle van de Guatemalteekse laaglanden is de enorme stad Yaxhá omgeven door meren en wemelt het van de wilde dieren. De indrukwekkende piramides en overgebleven stèles stammen uit het preclassieke en klassieke tijdperk. Dichtbij, op een eiland in een meer, ligt de kleine, grotendeels postklassieke site van Topoxte, die pas in 1450 bezet was. Steek de grens over naar Belize naar het hotel bij San Ignacio voor de eerste van drie nachten.


Dag 9

Xunantunich, Cahal Pech. De klassieke periode van Xunantunich was een belangrijk ceremonieel centrum. In het hart staat El Castillo, 36 meter hoog en omgeven door een uitgebreid stucwerk fries met afbeeldingen van de Maya-kosmos en de heersers van de stad. De kleine koninklijke residentiële site van Cahal Pech bloeide van 600-800 na Christus en is opmerkelijk vanwege zijn goed bewaard gebleven paleisstructuren met intacte gewelfde gewelven en slaapplatforms.


Dag 10

Caracol. Een hobbelige rit per minibus de jungle in (ongeveer 2 uur en 30 minuten) leidt naar de afgelegen plaats Caracol, die vermoedelijk groter is dan Tikal in zijn geheel. Sommige prachtige gebouwen zijn opgegraven, waaronder de Ca'ana of ‘Sky Place’, het hoogste bouwwerk in Belize met 43 meter.


Dag 11

Belize City, Altun Ha, Lamanai. Rijd 's ochtends naar het Nationaal Museum in Belize City, voorheen de gevangenis van de stad. Collecties omvatten fijne Maya-jades en keramiek, evenals koloniale artefacten. Ga 's middags verder naar Altun Ha, een klein klassiek Maya-centrum. Er zijn talloze jades gevonden in de graven, waaronder de grootste bekende Maya-jade, het zonnegodhoofd, met een gewicht van bijna 4 kg en dateert uit ongeveer 600 na Christus. Vervolg over de weg en per boot de glorieuze New River naar een afgelegen jungle lodge in de Maya stad Lamanai, waar twee nachten worden doorgebracht.


Dag 12

Lamanai. Hoogtepunten zijn onder meer de 4 meter hoge maskers van de Mask-tempel, jaguar-gezichten op de Jaguar-tempel en een prachtig uitzicht op de jungle en de lagune vanaf de top van de Hoge Tempel. De middag is vrij om te genieten van deze afgelegen jungle locatie, om vogels en mogelijk krokodillen te spotten.


Dag 13

Rijd naar Belize City voor een vlucht om 13.00 uur (Delta), via Atlanta, en reis 's nachts.


Dag 14

Aankomst in Londen Heathrow om ongeveer 8.30 uur.



Rondreis Honduras, Guatemala en Belize 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203