De wildernis van IJsland Afbeelding De wildernis van IJsland
De wildernis van IJsland ***
Bestemming: Groepsreizen - Groepsreizen

De wildernis van IJsland

***

Een bijzondere rondreis het binnenland van IJsland in. Hier gaat u van de gebaande paden af en ontdekt indrukwekkende vulkaanlandschappen, weelderig groene valleien en verschillende warmwater bronnen. Met een speciale 4x4 bus krijgt u, naast vele hoogtepunten van IJsland, ook de minder bezochte gebieden te zien. Een bijzondere 11-daagse rondreis door de IJslandse wildernis.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



De wildernis van IJsland

11 dagen/10nachten

Groepsrondreis min 2/ max 19

Hoogtepunten van deze reis

  • Het binnenland met zijn bijzondere vulkanische landschap
  • De warm water bronnen in het Geysir gebied
  • Jokulsarlon gletsjer lagune met zijn ijsbergen
  • Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa.

Dag 1 Amsterdam - Keflavik

U vliegt van Amsterdam naar de luchthaven van Keflavik. Vanaf daar gaat u op eigen gelegenheid naar de stad Reykjavik waar u overnacht.

Dag 2 pingvellir Nationaal Park - Gullfoss - Geysir

De eerste dag van de reis begint rustig met een bezoek aan het pingvellir Nationaal Park, het historisch gebied van 's werelds eerste parlement. Vlakbij gelegen vindt u het Geysir gebied waar de meest actieve geiser, Strokkur, iedere paar minuten uitbarst. Daarna bezoekt u de Gouden Waterval van IJsland, de Gullfoss. U overnacht in de omgeving van Hvolsvollur.

Dag 3 Vik - Dyrholaey - Kirkjubaejarklaustur

Vandaag bezoekt u de watervallen Skogafoss en Seljalandsfoss voor u naar de Dyrholaey waar duizenden papegaaiduikers in de zomer hun nest hebben. Ook maakt u een stop bij de plaats Vik voordat u de Myrdalssandur smeltwatervlaktes van de Katla vulkaar doorkruist. De dag eindigt met een bezoek aan het Eldhraun lavaveld, de grootste ter wereld sinds het einde van de IJstijd. U overnacht in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur.

Dag 4 Jokulsarlon - Skaftafell

De dag begint met een rit door het mooie landschap naar de Vatnajokull ijskap, verreweg de grootste in Europa. U rijdt daarna langs de Oraefajokull vulkaan met IJslands hoogste punt, Hvannadalshnjukur. Het bezoek is aan het Jokulsarlon gletsjer lagune waar enorme ijsbergen door het water drijven. Het is mogelijk om optioneel een boottocht te maken. Ook brengt u een bezoek aan het Skaftafell Nationaal Park. U overnacht in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur.

Dag 5 Landmannalaugar

Dool rond over de primitieve Fjallabaksleio weg naar Landmannalaugar, een mooi gebied met natuurlijke baden en kleurrijke bergen. U heeft hier de mogelijkheid om optioneel een bad te nemen in een van deze warme baden. U overnacht in het pjorsardalur gebied.

Dag 6 Sprengisandur

Ontdek de verborgen plaatsen in het binnenland van IJsland, op de Sprengisandur hooglandweg. Dit is de langste weg tussen Zuid en Noord en is alleen toegankelijk gedurende de late zomermaanden. U zult uw eigen lunch meebrengen naar de Nyidalur berghut, omdat er onderweg geen gelegenheid is om dit te halen. Omdat er geen bruggen zijn, zult u deze dag veel rivieren oversteken. U overnacht in het Myvatn meer gebied.

Dag 7 Tjornes - Asbyrgi - Dettifoss - Myvatn meer

Een volle dag vol verschillende landschappen staat voor u klaar. U reist door de stad Husavik en om het Tjornes schiereiland, het noordelijkste punt van de rondreis. U bezoekt de canyon in het Asbyrgi Nationaal Park, waarna u verder reist naar de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. Als laatste stop komt u aan bij het Myvatn meer met in de omgeving het Hverarond geothermisch gebied, lavaformaties en de kraters van de Krafta vulkaan. U overnacht in het Myvatn meer gebied.

Dag 8 Akureyri - Skagafjorour

Voor u naar Akureyri, de hoofdstad van het noorden vertrekt, bezoekt u de Gooafoss waterval. Nadat u de stad Akureyri hebt bezocht, trekt u verder naar het Skagafjorour gebied. 's Avonds kunt u optioneel te paard een tocht maken door de omgeving. U overnacht in het Hvammstangi gebied.

Dag 9 Hvammstagi - Eiriksstaoir - Snaefellsnes schiereiland

De reis gaat verder door het platteland en de Laxardalsheioi heide naar de geboorteplaats van de zoon van Viking Erik de Rode; Leifur Eriksson. Langs de noordkust komt u langs verschillende vissersdorpjes op het Snaefellsnes schiereiland. U overnacht in het Snaefellsnes gebied.

Dag 10 Snaefellsnes Nationaal Park

Een hele dag in het Snaefellsnes Nationaal Park. U bezoekt de legendarische Snaefellsnes gletsjer, waar, volgens Jules Verne, de ingang is naar het midden van de aarde. De reis gaat verder langs het zwarte zandstrand van Djupalonssandur, waar u stopt bij de havenplaats Arnarstapi met mooie rotsformaties. Maak een unieke wandeling tussen de dorpen Arnarstapi en Hellnar voor u terug rijdt naar Reykjavik. U overnacht in Reykjavik.

Dag 11 Keflavik - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven gebracht vanwaar u doorreist naar Amsterdam.

Inclusief

  • Vluchten Amsterdam - Keflavik // Keflavik - Amsterdam
  • 9 dagen busreis met chauffeur/gids
  • 2 nachten accommodatie in Reykjavik met ontbijt
  • 8 nachten accommodatie op het platteland met ontbijt
  • 8 diners op het platteland
  • Entree tot het Erik de Rode museum

Exclusief

  • Transfer van/naar de luchthaven
  • Optionele activiteiten
  • Niet genoemde maaltijden
  • Internationaal reisgezelschap

Optioneel bij te boeken

  • Boottocht op de gletsjer lagune
  • Paardrijtocht
  • Whale watching vanuit Husavik
  • Entree tot Blue Lagoon op de laatste avond

Vertrekdata

Op onderstaande data wordt de tour in het Nederlands gegeven. Op de overige vertrekdata is de rondreis in het Engels. - 3 juli 2014 - 17 juli 2014 - 31 juli 2014

Vluchten

Deze reizen worden uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De wildernis van IJsland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203