Fly Drive Individuele Rondreis Geschenken van de Natuur Afbeelding Fly Drive Individuele Rondreis Geschenken van de Natuur
Fly Drive Individuele Rondreis Geschenken van de Natuur ***
Bestemming: Rondreizen IJsland - Fly Drive IJsland

Fly Drive Individuele Rondreis Geschenken van de Natuur

***

plane hotel car


6 Dagen

Geniet van de adembenemende IJslandse natuur tijdens deze 6-daagse rondreis. Met de focus op het westen rijdt u langs prachtige landschappen, groene valleien, blauwe baaien, ziet u de besneeuwde toppen van gletsjers en bezoekt u twee nationale parken. Deze reis is een must voor de echte natuurliefhebber!

Hotel o.b.v. Logies



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Arrival in Keflavik - Hverageroi (ca. 100 km)

(ca. 100 km) Uw huurauto staat op u te wachten wanneer u aankomst in IJsland. Uw 5-daags avontuur kan van start gaan. Vanaf de luchthaven kunt u het best richting de zuidelijke kust van het Reykjanes schiereiland rijden naar uw overnachtingsplaats, het charmante dorp Hverageroi. Het dorp is een van de weinige direct gelegen op een geothermaal gebied. U vindt hier vele kassen die verwarmd worden door de warmte die van de aarde af komt. Hverageroi staat hierdoor ook wel bekend als het bloemen dorp.

Afhankelijk van uw aankomst in IJsland kunt u vandaag de Blue Lagoon warm water bron bezoeken.

Dag 2: Gullfoss - Geysir - Thingvellir - Borgarfjorour (ca. 290 km)

De indrukwekkende natuur langs de Gouden Cirkel is een must voor natuur- en geschiedenisliefhebbers. Thingvellir National Park staat op de UNESCO lijst en biedt een visuele les in platentektoniek en de historische plaats van s werelds oudste parlement. Vlakbij vindt u het pas geopende Fontana Nature Spa waar u kunt relaxen en genieten van de rustgevende Lake Laugarvatn.

Onderweg langs de schilderachtige Hvalfjorour fjord passeerd u Bjarteyjarsandur, een paarden en schapen boerderij. Stopt u hier voor een vriendelijk praatje of help mee op de boerderij. Wanneer u verder het westen in trekt komt u uit bij Borgarnes, bekend vanwege zijn verschillende Sages. U kunt hier op ontdekkingsreis gaan in het Settlement centrum, waar de geschiedenis, sages en legendes van de Noorse vikingen worden uitgelegd.

Vandaag kunt u ook een boom planten bij het Kvistar Garden Center of ontspannen in de Fontana stoombaden.

Dag 3: Snaefellsnes Peninsula (ca. 230 km)

Het Snaefellsnes National Park staat bekend om zijn ontelbare natuurfenomenen. Van gemoedelijke stranden tot een prachtige wandeltocht langs de Arnarstapi kliffen. Het strand vlakbij de boerderij van Ytri Tunga is beroemd vanwege de kolonie nieuwschierige zeehonden die er rond zwemmen.

Een unieke ervaring beleeft u bij het Haaien museum in Bjarnarhofn. Hier komt u alles te weten over het vissen naar haaien en kunt u een stukje rot haaienvlees proeven, de lokale delicatesse van Bjarnarhofn.

Ook kunt u vandaag een paardrijtocht maken bij Lysuholl of Snorrastaoir en onder begeleiding van een gids de Vatnshellir grotten gaan ontdekken.

Dag 4: Snaefellsnes Peninsula - Laugar Saelingsdalur (ca. 110 km)

Begin uw dag met een wandeling door het mooi onderhouden stadscentrum van Stykkisholmur. Hierna rijdt u via de mooie IJslandse natuur naar het dorp Budardalur. Bij de Erpsstaoir zuivelboerderij kunt u een stop maken voor een heerlijk versgemaakt ijsje en mag u de konijnen aaien.

Bij Eiriksstaoir vindt u een met truf bedekte replica van het vikinghuis van Erik de Rode en zijn zoon Leif Eiriksson, twee zeer geliefde vikingen in IJsland. In dit gebied kunt u ook een boottocht gaan maken over Breioarfjorour Bay. Geniet van het prachtige uitzicht over de baai, de talrijke vogels die rond vliegen en zeeleeuwen die heerlijk in het zonnetje liggen te luieren. In de baai liggen 3000 kleine eilandjes.

Dag 5: Borgarfjorour - Reykholt - Hvalfjorour - Reykjavik (ca. 290 km)

Wanneer u door de regio Borgarfjorour voelt u hoe trots de bewoners op de legendes van IJsland zijn. De prachtige omgeving is de bakermat van de meeste sages. Het groene landschap, de indrukwekkende natuur en cultuur reflecteert het erfgoed en brengt de geschiedenis tot leven. In Reykholt loopt u in de voetsporen van Snorri Sturluson, een beroemde sage dichter en schrijver.

Onderweg komt u ook langs twee zeer verschillende watervallen. De Hraunfoss waterval (Lava waterval) lijkt uit het niets te verschijnen vanuit de met mos bedekte lavarotsen en kabbelt langzaam naar beneden het blauwe water in. De Barnafoss waterval(Kinder waterval) lijkt om een lichtblauwe milkshake van korte, hevige stroomversnellingen die door een smalle kloof razen. Vlakbij vindt u Europas meest krachtige geiser, Deildatunguhver. Bezoekers kunnen hier organisch geteelde tomaten kopen die met behulp van aardwarmte in nabijgelegen kassen zijn gekweekt.

Wat u op de terugweg zeker niet mag overslaan is de Haafell geiten boerderij. Hier wordt vol trots de IJslandse geit beschermd van uitsterven. U kunt een bijdrage leveren aan dit geweldige initatief door een geit voor een jaar of langer te ondersteunen.

Dag 6: Terugvlucht

Na een paar geweldige dagen in IJsland neemt u vandaag afscheid van dit bijzondere land. U rijdt naar de luchthaven waar u uw huurauto inleverd en vliegt terug naar Nederland.

Dag tot dag in het kort

Dag 1: Arrival in Keflavik - Hverageroi (ca. 100 km)
Dag 2: Gullfoss - Geysir - Thingvellir - Borgarfjorour (ca. 290 km)
Dag 3: Snaefellsnes Peninsula (ca. 230 km)
Dag 4: Snaefellsnes Peninsula - Laugar Saelingsdalur (ca. 110 km)
Dag 5: Borgarfjorour - Reykholt - Hvalfjorour - Reykjavik (ca. 290 km)
Dag 6: Terugvlucht



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten/Exclusief

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Bijboeken Ontbijt


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Individuele Rondreis Geschenken van de Natuur 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203