Fly Drive Individuele Rondreis Magische Westfjorden Afbeelding Fly Drive Individuele Rondreis Magische Westfjorden
Fly Drive Individuele Rondreis Magische Westfjorden ***
Bestemming: Rondreizen IJsland - Fly Drive IJsland

Fly Drive Individuele Rondreis Magische Westfjorden

***

plane hotel car


7 Dagen

De afgelegen westelijke fjorden van IJsland zijn niet heel bekend en echt een bestemming voor reizigers die buiten de gebaande paden willen reizen. Het landschap is extreem met diepe bergkloven, verbazingwekkende fjorden, ruige kliffen met zeevogels, stomende thermale bronnen en kleurrijke velden met bloemen. Ontdek de afwisselende natuur van de westelijke fjorden als een van de weinige reizigers.

Rondreis o.b.v. Logies



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Aankomst in Keflavik - Hverageroi (ca. 100 km)

Bij aankomst op de luchthaven kunt u uw huurauto ophalen bij de balie. U rijdt via de zuidkust naar het prachtige dorpje Hverageroi waar u uw eerste overnachting heeft. Het dorp is gebouwd op een geothermaal gebied. Vanwege zijn vele kassen die door het warme water uit de nabij gelegen bron worden verwarmd, staat het dorp ook bekend als het bloemendorp. Afhankelijk van hoe laat u in Hverageroi aankomt, kunt u een bezoek brengen aan de Blue lagoon en ontspannen in het heerlijk warme thermale water.

Dag 2: Thingvellir - Snaefellsnes Peninsula - Stykkisholmur (ca. 250 km)

(ca 250 km) Voordat u in westerlijke richting naar het schiereiland Sneaefellsnes rijdt, kunt u eerst een bezoek brengen aan Thingvellir National Park en genieten van het bergachtige landschap. Rijdt u ook vooral langs de Eldborg krater en zijn bijzondere maanlandschap opweg naar Sneaefellsnes. Eenmaal aangekomen op het schiereiland kunt u genieten van de diversiteit aan natuur. Bij de zeekliffen van Arnarstapi kunt u verschillende vogels gaan spotten en bij het rotsstrand van Djupalonssandur kunt u een prachtige wandeltocht maken. Gedurende de dag kunt u glimpen opvangen van de Snaefellsjokull gletsjer met zijn besneeuwde toppen. Onder deze sneeuw ligt een slapende vulkaan die voor het laatst in 250 AD uitbarste.

Optionele excursie: sneeuwscooter tocht over de Snaefellsjokull gletsjer

Dag 3: Stykkisholmur - Brjanslaekur - Westfjords (ca. 155 km)

Een boottocht over Breioafjorour Bay met zijn meer dan 3000 kleine eilandjes is zeker een must vandaag. Tijdens de tocht kunt u verschillende vogels die op de eilandjes nestelen zien en nieuwsgierige zeehonden die liggen te luieren in de zon. Wanneer u aankomt in de afgelegen westelijke fjorden brengt u dan een bezoek aan het hoogtepunt van dit gebied, de Latrabjarg kliffen, het meest westelijke punt van Europa. Op de 441 meter hoge bijzondere kliffen leven duizenden papagaaiduikers, jan van genten, zeekoeten en alken. De prachtige kliffen en hun wildleven zijn door zowel Lonely Planet als National Geographic uitgeroepen tot een van de grootste wildlife spektakels ter wereld! De kliffen zijn een fantastisch uitkijkpunt op het strand beneden tijdens de middernacht zon in de zomer.

Dag 4: Patreksfjorour - Bildudalur - Thingeyri - isafjorour (ca. 360 km)

Reis door de spectaculaire west fjorden en hou een oogje open voor thermale baden die verborgen liggen in de ruige heidevelden. Bij de Dynjandi watervallen kunt u genieten van het geluid van het wilde water dat 100 meter naar beneden valt vanaf de top van de berg. Bij basis van de waterval heeft u een schilderachtig uitzicht over de valleien. Een perfecte plaats om een picknick te houden. Via verschillende charmante vissersdorpen bereikt u uiteindelijk isafjorour. Ontdek deze ere-stad van de west fjorden met zijn levendige en vertederende micro-cultuur ontstaan door jarenlange isolatie van de buitenwereld.

Optionele excursies: Kayak tour in isafjorour, boot tocht naar Vigur eiland, Natuurlijk Historisch museum van Bolungarvik

Dag 5: isafjorour - Holmavik - Strandir - Laugar Saelingsdalur (ca. 360 km)

Rij vandaag door de talrijke onbewoonde inhammen van de isafjaroardjup fjord en aanschouw de prachtige kustlijn met zijn rijke vogelleven en zeehonden. Geadviseerd is een bezoek aan de Strandir kust, een van de minst bezochte streken van IJsland. De afgelegen en ruige wildernis ademt mysterie uit. Hier kunt u wandelen door schitterende heidevelden, baden in natuurlijke geothermale poelen en meer te weten komen over oude tovenarij en hekserij. Eindig uw dag in de vruchtbare en groene vallei van Laugar Saelingsdalur. Een gebied rijk aan historische sage folklore en geschiedenis.

Optionele excursie: Het hekserij museum in Holmavik.

Dag 6: Laugar Saelingsdalur - Borgarfjorour - Reykjavik (ca. 290 km)

Meer te weten komen over de rijke geschiedenis die de vikingen achter hebben gelaten is zeker een must als u in IJsland bent. Vandaag rijdt u naar Eiriksstaoir waar u het huis van de Viking Erik de Roode en de geboorteplaats van zijn zoon Leif Eiriksson, de persoon die het noorden van Amerika heeft ontdekt, kunt gaan bekijken. Aanschouw een met turf bedenkte replica van zijn ilonghouse' en de aangrenzende opgravingen waar je op de stoep van Leif zijn huis kan staan en kunt genieten van hetzelfde prachtige uitzicht over de Haukadalur vallei. Wanneer u door Borgarfjorour rijdt, bezoekt u dan de Hrauvnfoss waterval. Het water verschijnt uit met mos bedekt lavasteen en valt dan naar beneden. Ook de prachtige Barnafoss waterval is een bezoekje waard. Vergeet u ook vooral niet de meest krachtige geiser van Europa, de Deildartunguhver met eigen ogen te gaan zien. Via de Hvalfjorour fjord rijdt u door naar Reykjavik, waar u uw laatste overnachting zult hebben.

Dag 7: Terugvlucht naar Nederland

Na de extreem diverse natuur van het westen te hebben ontdekt, rijdt u vandaag naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland. Uw avontuur door het ruige landschap van het westelijk deel van IJsland is tot een einde gekomen.

Dag tot dag in het kort

Dag 1: Aankomst in Keflavik - Hverageroi (ca. 100 km)
Dag 2: Thingvellir - Snaefellsnes Peninsula - Stykkisholmur (ca. 250 km)
Dag 3: Stykkisholmur - Brjanslaekur - Westfjords (ca. 155 km)
Dag 4: Patreksfjorour - Bildudalur - Thingeyri - isafjorour (ca. 360 km)
Dag 5: isafjorour - Holmavik - Strandir - Laugar Saelingsdalur (ca. 360 km)
Dag 6: Laugar Saelingsdalur - Borgarfjorour - Reykjavik (ca. 290 km)
Dag 7: Terugvlucht naar Nederland

Hoogtepunten van deze reis

  • Het schiereiland Snaefellsnes met zijn lava formaties
  • De rijke geschiedenis van de Vikingen die u overal in het westen tegen komt
  • Het maanlandschap van de Eldborg krater
  • Eiriksstaoir waar u een replica van het vikinghuis van Leif Eiriksson kunt bekijken

Tip

De kwaliteit van de wegen in de west fjorden is heel erg verbeterd. Het is echter nog steeds een afgelegen gebied en daarom adviseren we u om langzaam te rijden op bochtige en onverharde wegen.

 

 



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Individuele Rondreis Magische Westfjorden 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203