Fly Drive Individuele Rondreis Het beste van Ierland Afbeelding Fly Drive Individuele Rondreis Het beste van Ierland
Fly Drive Individuele Rondreis Het beste van Ierland ***
Bestemming: Rondreizen Ierland - Fly Drive Ierland

Fly Drive Individuele Rondreis Het beste van Ierland

***

plane hotel car


13 Dagen

Deze aantrekkelijke rondreis begint in Cork en eindigt in Dublin. U ontdekt de mooie natuur van het Killarney National Park, de Ring of Kerry, The Burren, Connemara en de Wicklow Mountains. Daarbij heeft u ook voldoende tijd om leuke Ierse dorpjes te verkennen en in contact te komen met de vriendelijke Ierse bevolking, die u s avonds onder het genot van een glas Guinness in de pub de mooiste verhalen zal vertellen! U verblijft in goede middenklasse 3/4 hotels. 

Fly and Drive o.b.v. Logies met ontbijt



Dagprogramma

Dag 1 en 2: Amsterdam - Cork

Cork: U vliegt vanaf Schiphol met Aer Lingus rechtstreeks naar de luchthaven van Cork, waar u uw huurauto ophaalt en naar het eerste overnachtingsadres rijdt. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u wellicht nog een mogelijkheid om Cork te ontdekken vanuit een Hop-on-Hop-off bus, waarmee u veel van de stad ziet. Voor deze rondrit heeft u morgenochtend ook nog tijd. Cork ligt een de rivier de Lee en is lekker compact. U treft er een mix van markten, musea, winkels en historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de kathedraal. Laat u ook op culinair gebied verrassen en bezoek onder andere de English Market waar u heerlijk kunt lunchen. Uitstapjes kunt u maken naar de kleurrijke vissersplaats Kinsale, u kunt whiskey proeven in de distilleerderij van Midleton of Blarney bezoeken en de Blarney Stone kussen: volgens de legende zou u hierdoor grote welsprekendheid krijgen. Ten zuiden van Cork ligt het vissersplaatsje Cobh. De Titanic maakte hier haar laatste stop voordat ze op 11 april 1912 de Atlantische Oceaan opging voor haar eerste en tevens laatste reis.

Dag 3: Cork - Killarney, ca. 160 km

Ross Castle Killarney: Vandaag rijdt u via de zuidkust naar Bantry voor een bezoek aan het Bantry House en vervolgens verder naar het toeristische, gezellige Killarney. U verblijft hier komende drie nachten.

Dag 4 en 5: omgeving Killarney

Jaunting car: U heeft de komende twee dagen in het toeristisch meest interessante gebied van Ierland. We raden u aan om de beroemde rondweg Ring of Kerry te rijden. Een rondrit door mooie dalen, langs hoge bergen en stukken kust met mooie vergezichten en gezellige vissersplaatsjes. De Ring of Kerry is tevens een officiele wandel- en een fietsroute. Onderweg zijn tal van bezienswaardigheden en u kunt een stop maken bij het Muckross House and Gardens. Ook kunt u bijvoorbeeld het gezellige en kleurrijke Kenmare bezoeken. Tussen Kenmare en het prachtig gelegen Killarney National Park ligt het uitzichtpunt Ladies View. Er staat dus genoeg op het programma deze dagen. Wilt u Killarney eens op een andere manier bekijken? Maak dan een ritje met de Jaunting Car, het ouderwetse paard en wagen.

Dag 6 en 7: Killarney - Limerick, ca. 145 km

King Johns kasteel: Onderweg naar Limerick kunt u Bunratty Castle met Folkpark en de beroemde pub Durty Nellies bezoeken. U bent hier bij het zeldzame gebied The Burren. Dit kalkstenen plateau lijkt op een maanlandschap, waar in de spelonken zeldzame flora en fauna te vinden is. Aan de westkant wordt The Burren begrenst door de spectaculaire Cliffs of Moher bezoeken, die ruim 200 meter uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Limerick heeft een rijke historie en het middeleeuwse hart van de stad wordt gevormd door het 800 jaar oude King Johns Castle.

Dag 8 en 9: Limerick - Westport, ca. 280 km

Connemara: Na het ontbijt rijdt u naar de universiteitsstad Galway. Na een Ierse pub-lunch rijdt u naar Westport. De volgende dag heeft u een hele dag om Connemara te verkennen. Het ruige Connemara National Park bestaat uit bergen, heidevelden, bossen en meren. De tijd lijkt hier te hebben stil gestaan. Het park behoorde ooit tot het Benedictijnenklooster Kylemore Abbey, dat schitterend gelegen is en waarvan de tuinen toegankelijk zijn voor het publiek. Men zegt dat Kylemore het meest gefotografeerde kasteel van Ierland is.

Dag 10: Westport - Dublin, ca. 280 km

Toeristen: U vervolgt de route dwars door het binnenland van Ierland richting de oostkust. Via een stop bij de ruines van Clonmacnoise komt u in de loop van de dag in de omgeving van Dublin voor de laatste drie overnachtingen. Indien u het nog niet precies weet wat te bezoek in de hoofdstad, raden we aan eerst een rondrit met de hop-on, hop-off bus te maken. Zo krijgt u een goed beeld van de stad en kunt u in de komende twee dagen besluiten welke interessante plekken u beter wilt ontdekken.

Dag 11 en 12: Dublin en omgeving

Glendalough: U heeft voldoende tijd om de gezellige hoofdstad te verkennen of een tocht naar de Wicklow Mountains te maken, waar de schitterende Powerscourt Gardens liggen. De Wicklow Mountains is een paradijs voor wandelaars. Hier ligt ook een officiele bewegwijzerde wandelroute, de Wicklow Way, waar u bijvoorbeeld een deeltraject van kunt afleggen. In Dublin raden we u aan een bezoek te brengen aan de gezellige Temple Bar, vol met pubs, restaurants en leuke winkels. Maar u kunt ook het Trinity College of Dublin Castle bezichtigen.

Dag 13: Dublin - Amsterdam

De rondreis eindigt na het ontbijt. U brengt de huurauto terug naar de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam met Aer Lingus.

Dag tot dag in het kort

Dag 1 en 2: Amsterdam - Cork
Dag 3: Cork - Killarney, ca. 160 km
Dag 4 en 5: omgeving Killarney
Dag 6 en 7: Killarney - Limerick, ca. 145 km
Dag 8 en 9: Limerick - Westport, ca. 280 km
Dag 10: Westport - Dublin, ca. 280 km
Dag 11 en 12: Dublin en omgeving
Dag 13: Dublin - Amsterdam

Hoogtepunten

  • Kinsale
  • Bantry House
  • Ring of Kerry
  • The Burren
  • Connemara
  • Clonmacnoise
  • Wicklow Mountains



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies met ontbijt
  • Verzorging naar aanleiding van programma
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Individuele Rondreis Het beste van Ierland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203