17 daagse Rondreis van Delhi naar Kathmandu Afbeelding 17 daagse Rondreis van Delhi naar Kathmandu
17 daagse Rondreis van Delhi naar Kathmandu
Bestemming: Rondreizen India - Rondreizen

17 daagse Rondreis van Delhi naar Kathmandu




Dag 1: Doe mee met de tour in Delhi Vanmiddag maken we een stadsrondrit door New Delhi met een lokale gids (ongeveer 3 uur). We zullen het Raj Path, de India Gate, het Parlement bekijken en de vredige tuinen van Humayun's Tomb en Qutub Minar bezoeken.


Dag 2: Verken de kruidenmarkt van Old Delhi. Neem de trein naar Jaipur Vergeleken met New Delhi ligt de oude stad veel dichter bij het beeld dat Rudyard Kipling oproept. Vanmorgen zal een lokale gids ons met de metro en te voet door Old Delhi laten zien, met als hoogtepunt een jamboree van oorverdovende ruilhandel op Chandni Chowk Bazaar. Een korte riksja-rit brengt ons vervolgens naar de Jama Masjid-moskee. Later op de middag stappen we over naar het station van New Delhi voor de treinreis naar Jaipur, waar we 's avonds aankomen. Jaipur, ook wel de 'Pink City' genoemd, werd voor het eerst terracotta roze geschilderd door Maharajah Sawai Ram Singh om het bezoek van Prins Albert in 1853 te vieren.


Dag 3: Bezoek het Amber Fort van Jaipur en het City Palace Museum Deze ochtend bezoeken we de eens zo machtige Rajput-hoofdstad van Amber (traditioneel bekend als Amber Fort) en het prachtige fort. Gelegen aan de monding van een rotsachtige bergkloof, met uitzicht op het Maotha-meer, is het fort een verbluffende creatie van wit marmer en rode zandsteen met een oogverblindende mix van hindoeïstische en islamitische versieringen, waaronder de adembenemende spiegelende zalen van de Sheesh Mahal. Het was vanaf deze torenhoge muren dat de Kachchawaha's ongeveer 7 eeuwen over hun koninkrijk regeerden, totdat het belang ervan werd overschaduwd door het nabijgelegen Jaipur. We zullen ook de unieke Hawa Mahal, het beroemde Palace of the Winds, bewonderen, waarvan de buitengewone façade van rode en roze zandsteen zo'n 5 verdiepingen boven de stadsstraten uittorent. Gebouwd aan het einde van de 18e eeuw, zijn de 935 ramen ontworpen om de vrouwen van de harem in staat te stellen naar het stadstafereel beneden te kijken zonder zichzelf te zien, de openingen creëerden ook een verfrissende bries (hawa), die het paleis zelfs koel hield in de hete zomermaanden. We zullen wat tijd besteden aan het verkennen van het weelderige en goed bewaard gebleven stadspaleis. Hier vinden we een mooie collectie textiel, kostuums en arsenaal. Later vanmiddag bezoeken we de buitengewone Jantar Mantar - een sterrenwachtobservatorium gebouwd door Jai Singh, de grote Maharadja-astronoom.


Dag 4: Maak een jeepsafari in Ranthambore National Park We verlaten Jaipur en nemen de trein naar Sawai Modhopur, de toegangspoort tot Ranthambore National Park. Een van de beste conserveringsprojecten van 'Project Tiger' in India, Ranthambore was ooit het privéreservaat van de Maharajahs van Jaipur en omvat bijna 400 vierkante kilometer aan weelderige jungle, turquoise meren en oude tempels die een rijke haven bieden voor krokodillen, luipaarden, tijgers en zo'n 300 vogelsoorten. Dit is waarschijnlijk een van de beste parken in het land om tijgers te spotten en tijdens het droge seizoen van september tot mei, wanneer het water schaars is, blijven de dieren dicht bij de meren en rivieren, wat een ideale gelegenheid biedt om deze meest ongrijpbare en prachtig van dieren. We maken vanmiddag een gamedrive naar het park.

Dag 5: Bezoek Fatehpur Sikri; Rit naar Agra Na een gamedrive in de vroege ochtend in de hoop een tijger te spotten, gaan we naar het oosten, nemen de trein naar Bharatpur en rijden vervolgens verder naar de verlaten stad Fatehpur Sikri in de late ochtend. Opgericht in 1569 en amper 16 jaar later verlaten, is het een perfect intact voorbeeld van het keizerlijke hof van Akbar. Een van de vele opmerkelijke gebouwen is de 5 verdiepingen tellende Panch Mahal, waarschijnlijk een plezierpaviljoen voor de dames van de harem. In het midden van de binnenplaats staat het Pachisi-bord waar de keizer is.Dag 6: Bezoek de Taj Mahal; Nachttrein naar Allahabad We bezoeken de Taj Mahal, 's werelds meest perfecte en poëtische gebouw, bij zonsopgang. Er zijn meer dan 300 jaar verstreken sinds de bouw ervan, maar toch staat het vandaag, grotendeels ongeschonden door leeftijd, zijn schoonheid en symmetrie schijnbaar voorbij de mens, tijd en ruimte. Gemaakt door Shah Jahan als een grafmonument voor zijn favoriete vrouw Mumtaz, het duurde 22 jaar om te bouwen (1630-52). De Grote Moghul ligt naast zijn geliefde onder de witmarmeren koepel. We bezoeken vanmiddag het Agra Fort; Het fort, gebouwd door Akbar de Grote, staat op een imposante positie in een bocht in de Yamuna-rivier met een prachtig uitzicht op de Taj Mahal verder langs de oevers. Het fort bevat een aantal prachtige en zeer ingewikkelde ontwerpen. Er is misschien tijd voor zonsondergang om de Taj Mahal of de voortreffelijke Itimad-ud-Daulah (baby Taj) opnieuw te bezoeken, waarna we naar het treinstation van Agra rijden om onze nachttrein naar Allahabad te nemen. Let op: er vindt momenteel een restauratieproject plaats in de Taj Mahal, waarbij een modderpakketje wordt aangebracht op de buitenmuren van het monument. Om het werk uit te voeren, wordt er een tijdelijke steiger geplaatst rond de minaretten en delen van de hoofdkoepel. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en lopen naar verwachting door tot januari 2017.


Dag 7: Aankomst Allahabad; zeil stroomafwaarts naar de stranden Nadat we vanmorgen vroeg in Allahabad zijn aangekomen, gaan we naar een plaatselijk hotel om ons op te frissen en te ontbijten, voordat we onze reis over de weg vervolgen voor ongeveer 3-4 uur naar de heilige rivier de Ganges voor het begin van onze boottocht stroomafwaarts . De komende twee dagen zullen een uniek kijkje geven in het plattelandsleven in India en een welkome kans om te ontspannen en tot rust te komen. We zullen vredig door de vruchtbare Gangetische vlakte naar Varanasi drijven, langs dorpjes en sierlijke tempels, velden met tarwe- en rijstvelden en prachtige zonsondergangen. De traditionele houten boten bieden plaats aan maximaal vier passagiers plus twee bemanningsleden, die allemaal zijn opgegroeid met wonen en werken op of rond de rivier, die vakkundig stroomafwaarts roeien en varen. In elke behoefte wordt de komende twee dagen voorzien; drankjes zijn te koop op de boten, we zullen regelmatig pauzes maken langs de rivier en er zal een 'ondersteuningsboot' zijn die ook dienst doet als de keuken die er vlak achteraan loopt, met een kok aan boord die uw lunch bereidt diner. Mirzapur Camp Voor onze overnachting kamperen we op een zandbank midden in de Ganges in tweepersoonstenten. De werkelijke locatie die we gebruiken, is afhankelijk van de lokale omstandigheden, maar waar we ook stoppen, u kunt tijdens het diner ontspannen en naar de sterren staren voordat u zich terugtrekt in bed. De wilde camping is een eenvoudige maar unieke ervaring en toiletten zijn een basisopstelling in een enkele pop-up tent.


Dag 8: Aankomst Varanasi (Benares) Vandaag vervolgen we onze reis langs de rivier naar de heilige stad Varanasi, waar we uitstappen bij Asi Ghat en overstappen naar ons hotel. Varanasi (Benares) is sinds het begin van de geschiedenis het centrum van het hindoeïsme, de tijd is hedendaags met Babylon en Thebe. Vaak door Hindoes bekend als 'Kashi' (Stad van het Licht) trekt het elk jaar meer dan een miljoen pelgrims aan - van wie velen hun laatste jaren hier in de heilige stad komen doorbrengen. Vanavond kunt u terugkeren naar de ghats om getuige te zijn van de avond-aarti-ceremonie wanneer de Ganga wordt vereerd met een vertoning van licht en geluid.


Dag 9: In Varanasi; excursie naar Sarnath Vanmorgen maken we een vroege boottocht langs de Ganges om de vrome hindoes te zien baden in de heilige wateren, voordat we Sarnath bezoeken. Na verlichting te hebben gekregen bij Bodh Gaya kwam Boeddha naar Sarnath om zijn eerste preek te houden. De stad was op haar hoogtepunt in de 5e eeuw, toen ze gerespecteerd werd

centrum van religieuze activiteit, leren en kunst. Islamitische indringers hebben een groot deel van de stad verwoest en tegenwoordig zijn er overblijfselen van verschillende kloosters en stoepa's te zien. De middag is vrij in Varanasi zodat je het labyrint van straten, bazaars en tempels langs de oevers van de rivier kunt verkennen, of misschien is het vanavond mogelijk om een ​​optionele klassieke muzikale uitvoering bij te wonen.


Dag 10: Trein en rit naar Lumbini (steek de Nepalese grens over bij Sonauli) We hebben een lange maar interessante reis vandaag (ongeveer 8 uur), terwijl we noordwaarts gaan over de Gangetic Plains, door afgelegen steden en dorpen naar de Nepalese grens bij Sonauli. We nemen eerst een trein van Varanasi naar de stad Gorphpur. Dit is het verste dat we met de trein kunnen reizen, dus schakelen we over op een bus en rijden we de resterende afstand naar Sonauli. We lopen door de douane en immigratie naar Nepal en ontmoeten onze Nepalese bus die ons naar Lumbini brengt waar we overnachten.


Dag 11: Verken Boeddha's geboorteplaats Lumbini en rijd vervolgens naar Chitwan National Park We beginnen onze dag met een riksja-sightseeingtour door Lumbini onder begeleiding van een lokale gids. We krijgen de gelegenheid om de geboorteplaats van de Boeddha, de vredeslamp en het klooster van de vredespagode te bezoeken. Vanaf hier rijden we (ongeveer 5 uur) door de Terai, de smalle beboste laaglandstrook die zich over de volle breedte van de zuidgrens van Nepal uitstrekt. We stoppen onderweg in Butwal zodat we wat lunch kunnen ophalen en dan in de late namiddag naar Chitwan willen gaan. De oudste en bekendste van de nationale parken in Nepal, Chtiwan, bestaat uit moeras, hoog olifantsgras en dicht bos, en is een natuurlijke habitat voor tijgers, de zeldzame eenhoornige Indische neushoorn, luipaard en luiaard om er maar een paar te noemen. Eenmaal aangekomen bij het park maken we een korte dorpswandeling in de middag dicht bij het park om ons te oriënteren.


Dag 12: Op zoek naar wilde neushoorns in Chitwan National Park Chitwan was ooit een privé-jachtgebied en is nu een Nationaal Park, met dikke boombedekking en hoog olifantsgras dat een schat aan dieren herbergt, de beroemdste eenhoornige neushoorn. Vandaag wordt u bezig gehouden met vele activiteiten, waaronder jeepsafari's op zoek naar de neushoorn, vogels kijken, junglewandelingen en kanotochten langs de Rapti-rivier. De riviertocht zal afhangen van het waterpeil, in stilte de Rapti-rivier af drijven geeft ons de mogelijkheid om vele soorten watervogels en andere dieren in het wild te spotten. Tijdens een natuurwandeling in het gezelschap van getrainde inheemse natuuronderzoekers kun je wandelen over paden in de minder dicht beboste delen van het park. Een vogelswandeling in de vroege ochtend bij de rivier zal veel van de 450 vogelsoorten onthullen die in het park te vinden zijn, vooral ijsvogels. Een getrainde natuuronderzoeker zal u helpen om het meeste plezier en interesse te hebben in deze excursies.

Dag 13: Vroege vogelspotwandeling voordat we naar Pokhara rijden Na een laatste vroege ochtendwandeling door het park vertrekken we naar Pokhara. De rit duurt ongeveer 6 uur, afhankelijk van het verkeer en we nemen onderweg een lunchpakket mee. We passeren de bruisende stad Naryanghat Bazaar en gaan dan noordwaarts langs de rivier de Trisuli naar het 'wilde westen' stad Mugling aan de samenvloeiing van de rivieren Marsyandi en Trisuli, voordat we onze eindbestemming voor vandaag bereiken. Pokhara is een ontspannen stad aan de oevers van Lake Phewa Tal en ligt onder de Annapurna Range. De middag is vrij om door de stad te dwalen, wat souvenirs op te halen bij de vele Tibetaanse handwerkkraampjes of gewoon te ontspannen aan het meer na de reis.


Dag 14: Wandeling naar de Peace Pagoda voor uitzicht op de Himalaya Na het ontbijt vanochtend strekken we onze benen door kleine dorpjes op te lopen naar de Japanese Peace Pagoda. Dit prachtige uitkijkpunt biedt een prachtig uitzicht over de Annapurna-reeks

en terug naar de stad Pokhara. Na genoten te hebben van het uitzicht lopen we terug via een ander pad en stoppen om het Tibetaanse Tashiling-klooster te bezoeken. De middag is weer vrij om te ontspannen in Pokhara, waar het mogelijk is om korte wandelingen rond het meer te maken. Er is ook de mogelijkheid om het Mountain Museum te bezoeken, een interessant museum gewijd aan de geschiedenis van het Himalaya-bergbeklimmen.


Dag 15: Rit naar Kathmandu Vanmorgen rijden we naar Kathmandu (ongeveer 6 uur). We volgen onze route terug naar Mugling en gaan dan verder naar het oosten. Zodra we Naubise bereiken, begint de weg te klimmen en bereikt een pas op de rand van de Kathmandu-vallei via een reeks adembenemende zigzaggen voordat hij afdaalt naar de stad. Mogelijk hebben we vandaag de kans om een ​​optionele reis te maken naar de Manakamana-tempel in de buurt van Kurintar, als de tijd het toelaat.


Dag 16: Maak een wandeltocht in Kathmandu Vanmorgen hebben we een wandeltocht door deze fascinerende historische stad georganiseerd, waarbij we de bazaar en tempels van het oude Kathmandu bezoeken, vergezeld van een lokale Nepalese gids. Een groot deel van het dagelijkse leven van Kathmandu speelt zich af in de lokale bazaar: een fascinerende mix van mensen die kruiden verkopen; pottenbakkers draaien hun wielen; riksja wallahs toeteren hun hoorns en de altijd aanwezige heilige koe dwaalt er tussen door. We komen terecht op Durbar Square in het hart van de stad. 'S Middags zijn we van plan om de tempel van Pashupatinath aan de oevers van de Bagmati-rivier, het heiligste hindoe-heiligdom in Nepal, te bezoeken en ook Bodnath, de grootste stupa van het land en een bestemming voor boeddhistische pelgrims uit heel Nepal te bezoeken.


Dag 17: Tour eindigt Kathmandu De tour eindigt vanmorgen na het ontbijt.



17 daagse Rondreis van Delhi naar Kathmandu 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203