7 daagse Rondreis India van Delhi naar Chandigarh Afbeelding 7 daagse Rondreis India van Delhi naar Chandigarh
7 daagse Rondreis India van Delhi naar Chandigarh
Bestemming: Rondreizen India - Rondreizen

7 daagse Rondreis India van Delhi naar Chandigarh





Dag 1 Aankomst in Delhi - Shimla (365 km / 10 uur)

Bij aankomst in Delhi wordt u gecontacteerd door ons grondteam op uw geregistreerde mobiele nummer. Als alternatief kunt u ons ook bereiken op onze klantenservice nr. 92660-92663 na de landing. Na het doen van de nodige formaliteiten (duurt niet langer dan 5-10 minuten), zal onze vertegenwoordiger het voertuig aan u overhandigen op de luchthaven of de nabijgelegen ophaallocatie en u informeren over de belangrijke aspecten van Self-Drive-auto's.

Transport dient u zelf te regelen naar de dichtstbijzijnde ophaallocatie.

Ga na ontvangst van uw Self-Drive-voertuig rechtstreeks naar Shimla.

Aankomst in Shimla en inchecken in uw vooraf geboekte hotel.

Het middelpunt van Shimla is de Mall, die langs de Ridge loopt en vol zit met toeristen. The Ridge is een grote open ruimte in het hart van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de bergketens. Bezoek om te beginnen de Viceregal Lodge. De Vice-Regal Lodge of Rashtrapati Niwas met zes verdiepingen werd gebouwd in 1888 en was vroeger de residentie van Lord Dufferin, de Britse onderkoning. De stijl van de architectuur is Engelse Renaissance, het metselwerk bestaat uit lichtblauwe kalksteen en het smeedwerk is uitgevoerd in zandsteen. Een andere belangrijke bezienswaardigheid van Shimla is de Christ Church en de St. Michael's Cathedral, bekend om zijn glas-in-loodramen. Bezoek vervolgens de Jhaku-tempel, opgedragen aan Hanumanji, de verzorger van Heer Rama. Het ligt op een hoogte van 8048 voet boven zeeniveau en biedt een panoramisch uitzicht over de stad.

Keer terug naar het hotel voor een overnachting.


Dag 2 Shimla

Maak vandaag een dagexcursie naar Kufri. Kufri, op een afstand van 16 km van Shimla en op een hoogte van 2510 m boven de zeespiegel, is een site met een aantal beroemde wandelingen en prachtige sneeuw om te skiën. Een aangename wandeling leidt naar de Mahasu-piek. Het natuurpark Himalaya heeft hier een goede verzameling dieren en vogels die in de regio te vinden zijn. Kufri staat bekend om zijn wandel- en wandelpaden en besneeuwde hellingen om te skiën en rodelen. Het skiseizoen strekt zich uit van november tot februari en de toeristeninstroom is in de winter op zijn hoogtepunt. Men kan wandelen door dik bos rond Kufri naar de Mahasu-piek - de hoogste top in Kufri. Keer 's avonds terug naar Shimla voor een overnachting.


Dag 3 Shimla - Manali (265 km / 8 uur)

Na het ontbijt rijdt u naar Manali.

Gelegen op een hoogte van 2050 meter boven de zeespiegel en verspreid langs de oevers van de rivier de Beas, is Manali letterlijk de "Vallei van de Goden".

Check bij aankomst in bij uw vooraf geboekte hotel.

Overnachting in hotel Manali.



Dag 4 Manali

Vanochtend op pad om Manali te verkennen. Bezoek de Hidimba- of Dhungri-tempel. Deze tempel, opgericht in 1533, is opgedragen aan de lokale godheid Hidimba, de vrouw van de Pandava-prins, Bhim. De tempel staat bekend om zijn vier verdiepingen tellende pagode en prachtig houtsnijwerk. Bezoek de

Manu Maharishi-tempel, gewijd aan de wijze Manu. Bezoek later Vashisht Kund ... Vashisht, ongeveer 3 km van Manali, heeft een paar oude stenen tempels, tegenover elkaar boven het centrale plein. De tempeltanks zijn ondergrondse warmwater- / zwavelbronnen. Ga daarna verder naar de Tibetaanse markt, met winkels die sjaals, wollen kleding, handwerk, geïmporteerde goederen en souvenirs verkopen.

Keer terug naar het hotel voor een overnachting.


Dag 5 Manali

Maak vandaag een dagexcursie naar Solang Valley. Solang Valley, een prachtig dal, genesteld tussen Beas Kund en het dorp Solang, is een mooie plek met een schilderachtig landschap van met sneeuw bedekte bergen en gletsjers. Solang Valley, in de volksmond het sneeuwpunt genoemd, is een perfecte plek om te skiën en de 300 meter hoge skilift die door het Mountaineering Institute is geïnstalleerd, is de belangrijkste fascinatie van deze prachtige picknicklocatie. Hier wordt het winterskifestival georganiseerd. De vallei, een hotspot van de avonturenliefhebbers, biedt uitdagende activiteiten zoals paardrijden, paragliden, skiën en zorbing. Het Manali-bergbeklimmingsinstituut geeft speciale trainingen in skiën voor eerstejaars. De vallei bevat ook een heiligdom van Lord Shiva op de top van een heuvel.

Keer terug naar het hotel in Manali voor een overnachting.


Dag 6 Manali - Chandigarh (320 km / 10 uur)

Na het ontbijt rijdt u naar Chandigarh.

Gepland door de beroemde Franse architect Le Corbusier, werd Chandigarh opgevat als een stad van "Zon, Ruimte en Verdure". Bezoek eerst de beroemde Rotstuin. Verspreid over 12 hectare bebost land, is het de creatie van een bescheiden voormalige weginspecteur: Nek Chand. Door stedelijk afvalmateriaal om te zetten in creatieve patronen en texturen, veranderde zijn aanraking stomme rotsen in kunstvoorwerpen. Bezoek ook de Rozentuin ... deze prachtige tuin heeft bijna 1.600 soorten rozen. Bezoek later het Government Museum & Art Gallery. Hier ziet men prehistorische fossielen, prachtige hindoeïstische sculpturen, miniatuurschilderijen, decoratieve artefacten en munten, en een ruime referentiebibliotheek voor wetenschappers en studenten.

Keer terug naar het hotel voor een overnachting.


Dag 7 Chandigarh naar Delhi (250 km / 5 uur) Vertrek

Na het ontbijt rijdt u terug naar Delhi.

Bij aankomst in Delhi, overhandigt u de auto en voert u de nodige controles / formaliteiten uit.

Je Self-Drive-avontuur eindigt hier.



7 daagse Rondreis India van Delhi naar Chandigarh 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203