Individuele Rondreis India 16 dagen Afbeelding Individuele Rondreis India 16 dagen
Individuele Rondreis India 16 dagen
Bestemming: Rondreizen India - Rondreizen

Individuele Rondreis India 16 dagen




Dag 1 - Delhi naar Agra

Agra, beroemd om de Taj Mahal, ligt in een grote bocht in de heilige Yamuna-rivier en is gelegen in de Noord-Indiase staat Uttar Pradesh. Agra heeft drie UNESCO-werelderfgoedlocaties: Taj Mahal, Agra Fort en Fatehpur Sikri. Agra's gouden eeuw was tussen 1526 en 1658 de hoofdstad van het Mogol-rijk, maar de stad was veel eerder gesticht. De vroegste verwijzing naar Agra is in het oude epos, de Mahabharata. Ptolemaeus was de eerste die het bij zijn moderne naam noemde. De opgetekende geschiedenis van Agra begint rond de 11e eeuw en gedurende de volgende 500 jaar veranderde de stad van eigenaar tussen verschillende koningen, zowel hindoes als moslims. Dit geeft Agra een uitgesproken smaak van gemeenschap, architectuur en cultuur.


Accommodatie - Overnachting in hotel

Maaltijden - lunch en diner

Sightseeing - Taj Mahal, Agra Fort, Tomb of I'tim? D-ud-Daulah


Dag 2 - Agra naar Orchha

De Bundela Rajput Chief, Rudra Pratap, stichtte in de 16e eeuw de historische stad Orchha aan de oevers van de rivier de Betwa. Orchha toont de glorieuze, door Mughal beïnvloede Rajput-architectuur door de vele spectaculaire paleizen, tempels en koninklijke chhatris (cenotaven).


Accommodatie - Overnachting in Camp

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Jehangir Mahal, Raja Mahal, tempels van Orchha,

Ervaringen / activiteiten - Avond aan de rivier


Dag 3 - Orchha naar Panna, dag 4 - Panna

Panna, een klein stadje in Madhya Pradesh, heeft een grote historische betekenis. Of het nu de beroemde tempel van Padmavatipuri Dham is, die intrigerende verhalen vertelt over de Bundela Rajas en de legende van de peripatetische wijze Mahamati Prannath, die bij het bereiken van Panna het ontwaken van zijn ziel ervoer. Panna is echter vooral bekend als uitvalsbasis voor het Panna National Park. De Khajuraho Group of Monuments is een groep hindoeïstische en jain-tempels in Madhya Pradesh, India, ongeveer 175 kilometer ten zuidoosten van Jhansi. Ze zijn een van de UNESCO-werelderfgoedlocaties in India.


Accommodatie - 2 nachten in het hotel

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Khajuraho, Panna National Park

Ervaringen / activiteiten - Diner aan de rivier


Dag 5 - Panna naar Bandhavgarh, dag 6 - Bandhavgarh

Bandhavgarh dankt zijn naam aan het oude Bandavgarh-fort. Lord Rama zou dit fort aan zijn broer Lakshmana hebben geschonken. Het dateert van 2000 jaar en je zult het vinden

verschillende door mensen gemaakte grotten met inscripties en rotsschilderingen uit die tijd. Bandhavgarh is het land van tijgers en heeft de hoogste dichtheid van Royal Bengal Tigers in zijn Nationaal Park.


Accommodatie - 2 nachten in Camp

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Bandhavgarh National Park


Dag 7 - Bandhavgarh naar Kanha, dag 8 - Kanha

Kanha National Park, ook bekend als Kanha Tiger Reserve, is een uitgestrekt grasland en bos in de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh. In Kanha Meadows zijn tijgers, jakhalzen en wilde varkens te zien. Op het verhoogde plateau van Bamhnidadar leven roofvogels. Dieren verzamelen zich vaak bij de drinkplaatsen van Sondar Tank en Babathenga Tank. De flora en fauna van het park zijn gedocumenteerd in het Kanha Museum van het park.


Accommodatie - 2 nachten op camping

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Kanha Tiger Reserve


Dag 9 - Kanha naar Pench, dag 10 - Pench

Pench National Park ligt in de districten Seoni en Chhindwara van Madhya Pradesh. Het dankt zijn naam aan de rivier de Pench die van noord naar zuid door het park stroomt en het park verdeelt in bijna gelijke westelijke en oostelijke helften, de goed beboste gebieden van respectievelijk Seoni en Chhindwara districten. Het werd in 1977 tot heiligdom verklaard en in 1983 tot nationaal park verheven. In 1992 werd het opgericht als een tijgerreservaat.


Accommodatie - 2 nachten in het hotel

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Nationaal Park Pench


Dag 11 - Pench naar Tawa-reservoir, Dag 12 - Tawa-reservoir

Tawa Reservoir is een reservoir aan de Tawa-rivier in centraal India. Het is gelegen in het district Hoshangabad in de staat Madhya Pradesh, boven het district Baitul. Het stuwmeer werd gevormd door de bouw van de Tawa Dam, die begon in 1958 en werd voltooid in 1978. De dam voorziet in irrigatie van enkele duizenden hectaren landbouwgrond. Tawa Reservoir vormt de westelijke grens van Satpura National Park en Bori Wildlife Sanctuary.


Accommodatie - 2 nachten op de camping

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Sightseeing - Satpura National Park, Jungle wandeling,

Ervaringen / activiteiten - Junglewandeling, boottocht op het stuwmeer, avond bij de rivier


Dag 13 - Tawa-reservoir naar Chanderi

Chanderi is een stad van historisch belang in het Ashoknagar-district van de staat Madhya Pradesh in India. Het is omgeven door heuvels, meren en bossen en wordt gespot met verschillende monumenten van de Bundela Rajputs en de Malwa-sultans. De geschiedenis van Chanderi gaat terug tot de 11e eeuw, toen het werd gedomineerd door de handelsroutes van Centraal-India en dichtbij was

naar de arteriële route naar de oude havens van Gujarat en naar Malwa, Mewar, Centraal-India en de Deccan.


Accommodatie - Overnachting in Camp

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Weavers Walk en Chanderi Fort


Dag 14 - Chanderi naar Sawai Madhopur, dag 15 - Sawai Madhopur

Sawai Madhopur werd gebouwd als een geplande stad door Maharaja Madho Singh I van Jaipur (1751 - 1768) en is naar hem vernoemd. In Sawai Madhopur is de Trinetra Ganesh-tempel. Guaves worden gekweekt in de regio van 40 km rond de stad.


Accommodatie - 2 nachten in het hotel

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Ranthambore National Park


Dag 16 - Sawai Madhopur naar Delhi

Na het ontbijt ga je terug naar de hub, d.w.z. Delhi


Maaltijden - Ontbijt en lunch



Individuele Rondreis India 16 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203