Rondreis India Noord Rajasthan 13 dagen Afbeelding Rondreis India Noord Rajasthan 13 dagen
Rondreis India Noord Rajasthan 13 dagen
Bestemming: Rondreizen India - Rondreizen

Rondreis India Noord Rajasthan 13 dagen




Dag 1 - Delhi naar Jaipur, dag 2 - Jaipur

Jaipur, de ‘Roze Stad van India’, is vernoemd naar Maharaja Sawai Jai Singh II die de stad op 18 november 1727 stichtte. Gepland door Vidyadhar Bhattacharya op basis van Vastu Shastra, was de stad de eerste geplande stad in het land. Bekend over de hele wereld om zijn gekleurde edelstenen, staat deze hoofdstad van Rajasthan op een kruispunt van haar oude erfgoed en een moderne grootstedelijke cultuur. Het werd roze geschilderd als een symbool van gastvrijheid door Maharaha Ram Singh uit Jaipur toen de Prins van Wales India bezocht tijdens een tournee in 1876.


Accommodatie - 2 nachten op de camping

Maaltijden - Ontbijt (behalve dag 1), lunch en diner

Bezienswaardigheden - Nahargarh en Amer Fort, Hawa Mahal, City Palace, Victoria and Albert Museum

Ervaringen / activiteiten - Ballonvaren


Dag 3 - Jaipur naar Bikaner, dag 4 - Bikaner

Bikaner of het 'kamelenland' is gezegend met levendige woestijnen, glorieuze forten en paleizen en woestijnsafari's. Tot de 15e eeuw stond Bikaner officieel bekend als ‘Jangladesh’. Destijds woonden Jat-gemeenschappen in de regio. In 1488 begon Rajput-prins Rao Bika, zoon van de Marwar-koning, aan een reis om zijn koninkrijk in Jangladesh op te zetten en veranderde het in wat we nu kennen als Bikaner. In 1545 begon Sher Shah Suri Bikaner te regeren. Na de ineenstorting van Sher Shah Suri kwam Bikaner onder het Mughal-rijk en later onder de Maratha's.


Accommodatie - 2 nachten in het resort

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Fort Junagarh, Lalgarh Palace

Ervaringen / activiteiten - Wildlife spotten bij Gajner


Dag 5 - Bikaner naar Jaisalmer, dag 6 - Jaisalmer

Jaisalmer of de "Gouden Stad" is bezaaid met de sepiatint van zijn beroemde zandstenen forten en haveli's. De stad ligt dicht bij de Indo-Pak-grens en was in de middeleeuwen een belangrijke handelsroute. Gelegen in het centrale deel van de Thar-woestijn, is Jaisalmer een van de mooiste bestemmingen in Rajasthan.


Accommodatie - 2 nachten op camping maaltijden - ontbijt, lunch en diner Sightseeing - Jaisalmer Fort & Havelis, Gadisagar-meer, Sam / Khuri-zandduinen, Kuldhara-ruïnes


Dag 7 - Jaisalmer naar Jodhpur, dag 8 - Jodhpur

Jodhpur was vroeger de hoofdstad van het Marwar-koninkrijk. Tegenwoordig hebben de oude paleizen, forten en tempels een glorieuze architectuur tegen de achtergrond van de Thar-woestijn. Jodhpur was de grootste staat in Rajputana in termen van landoppervlak tegen de tijd van de Britse Raj, en het bleef bloeien, net als de Marwaris, die in die tijd kooplieden waren. Toen India

werd onafhankelijk in 1947, de staat sloot zich aan bij de vakbond van India en werd onderdeel van Rajasthan. Deze Sun City ziet elke ochtend de eerste zonnestralen en geniet van schilderachtige landschappen en een vleugje royalty, zelfs in de meest bescheiden hoekjes en hoeken.


Accommodatie - 2 nachten in hotel / resort

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Mehrangarh Fort, Mandore Gardens, Umaid Bhawan Palace

Ervaringen / activiteiten - Ghantaghar en oude stadstour, Zipline bij Mehrangarh Fort


Dag 9 - Jodhpur naar Jawai Dam

De Jawai-dam is gebouwd aan de overkant van de Jawai-rivier, een zijrivier van de Luni-rivier. Behalve dat het een winterparadijs is voor trekvogels, is het de belangrijkste bron van watervoorziening voor de stad Jodhpur en delen van het Pali-district. Als er voldoende water in de dam is, halen sommige dorpen in het district Jalore en het district Pali water voor irrigatie uit de Jawai-dam, wat het belangrijkste doel was bij het maken van deze dam.


Accommodatie - Overnachting in Camp

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Sightseeing - luipaard spotten


Dag 10 - Jawai Dam naar Udaipur, dag 11 - Udaipur

De stad Udaipur aan het meer is een belangrijk centrum voor uitvoerende kunsten en ambachten in Rajasthan en India. Gelegen naast het glinsterende Lake Pichola, met de okerkleurige en paarse ruggen van de beboste Aravallis, heeft Udaipur een ongeëvenaarde romantiek. Fantastische paleizen, tempels, haveli's en talloze smalle en kromme straatjes geven karakter aan de oude en natuurlijke charme van de stad. Maharana Udai Singh II stichtte Udaipur in 1559 als een nieuwe hoofdstad van het Mewar-koninkrijk. Het ligt in de vruchtbare, cirkelvormige Girwa-vallei ten zuidwesten van Nagda, de eerste hoofdstad van Mewar.


Accommodatie - 2 nachten in Resort / Hotel

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - City Palace-complex, Bagore-ki-Haveli en Shilpgram

Ervaringen / activiteiten - Loop door de oude stad en Bazar, Boottochten op het meer


Dag 12 - Udaipur naar Pushkar

Pushkar heeft een speciaal merk van mystiek dat helemaal van zichzelf is, in tegenstelling tot waar dan ook in Rajasthan of India. Pushkar, een belangrijk pelgrimsoord voor hindoes, is ook een van de oudste steden van het land. Het is gelegen rond een heilig meer dat zou zijn verschenen toen Brahma een lotusbloem liet vallen. Het heeft een van de weinige Brahma-tempels ter wereld. Met 52 badmutsen en 400 melkblauwe tempels klinkt de stad met het zingen van gebeden en religieuze liederen, drums en gongs. Muzikaal, mooi, spiritueel en "gelukkig" - alles samengevoegd, Pushkar is een paradijselijke stad als geen ander.


Accommodatie - Overnachting op de camping

Maaltijden - Ontbijt, lunch en diner

Bezienswaardigheden - Pushkar-markt en Brahma-tempel


Dag 13 - Pushkar naar Delhi

Na het ontbijt ga je terug naar de hub, d.w.z. Delhi


Maaltijden - Ontbijt en lunch



Rondreis India Noord Rajasthan 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203