Southern India Afbeelding Southern India
Southern India ***
Bestemming: Rondreizen India - Rondreizen

Southern India

***

Deze reis neemt je mee langs de parels van Zuid-India. Het is een ongekende mix van cultuur, natuur en het lokale leven. Eeuwenoude tempels en paleizen zoals de Sri Meenakshi tempel in Madurai of het Maharadja paleis in Mysore worden afgewisseld met de prachtige natuur in de Nationale Parken van Mudumalai en Periyar. Je ontdekt het lokale leven in de 'backwaters' van Allepey en geniet van de koloniale grandeur in...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01-02 Kochi

Afhankelijk hoe laat je vandaag in Kochi aankomt, heb je de gelegenheid om de stad op eigen houtje te verkennen. De stad is een aangename mix van Chinese, Portugese, Nederlandse en Engelse invloeden. Verspreid over verschillende eilanden is het lokale ferry netwerk de ideale manier om de stad te ontdekken. Specerijen bazaars, antiek winkeltjes en het gerestaureerde Nederlandse paleis zijn goede plekken om te bezoeken. Verse vis is een van de specialiteiten van de vele restaurants in de haven.

Dag 03-04 Ootacamund

We nemen de trein en vervolgens de bus naar het voormalige Britse 'hillstation' Ootacamund, waar de Engelsen in vroeger dagen kwamen om de hitte van het laagland te ontvluchten. Neem de beroemde 'Toy trein', bezoek een van de vele theeplantages of maak een wandeling in de botanische tuinen van Ooty!

Dag 05 Mudumalai National Park

Het Mudumalai National Park is een van de beste reservaten om wildleven te observeren en fotograferen. Er leeft een grote varieteit aan diersoorten zoals tijgers, luipaarden, olifanten, beren maar ook verschillende vogel soorten.

Dag 06-07 Mysore

Per bus reizen we verder naar Mysore. Een bezoek aan het Maharadja paleis is het hoogtepunt van je verblijf hier. Het interieur is een aaneenschakeling van kleurig mozaiek en spiegels. Aan het einde van dag 7 gaan we per nachttrein naar Chennai.

Dag 08 Mamallapuram

De relaxte stranden van Mamallapuram zijn het doel van vandaag. Een korte rit van circa 2 uur per lokale bus vanuit Chennai brengt je hier. Vanuit dit kleine vissersdorp kun je eenvoudig naar de 7e eeuwse kusttempels en Arjuna's Penance.

Dag 09 Pondicherry

Door een landschap vol palmbomen en rijstvelden, rijden we naar Pondicherry. Je ziet hier overal de Franse invloeden; in de architectuur, de grote pleinen en zelfs in de politie uniformen! Maak een wandeling en bezoek de Sri Aurobindo Ashram, de lokale tempels en de oude Franse wijk.

Dag 10 Madurai

In Madurai zul je ogen tekort komen. Marktjes, pelgrims, bazaars, bedelaars en riksja rijders geven de stad kleur. De Sri Meenakshi tempel ligt in het hart van de stad. De tempel, hoewel oud, is nog steeds in gebruik en een labyrint van minimaal verlichte gangen leidt naar steeds nieuwe koven waar bijzondere en mysterieuze rituelen worden uitgevoerd.

Dag 11-12 Periyar National Park

Met de bus reis je naar Thekkady en het Periyar National Park. Dit reservaat omringt een schitterend meer, dat een permanent drinkreservoir is voor het wildleven. Hoewel het een tijgerreservaat is, komen de meeste toeristen hier de olifanten bekijken als ze bij het meer drinken en spelen.

Dag 13 Kerala Backwaters Homestay

Per bus en boot ga je naar een eiland midden in het waterrijke gebied rondom Allepey. Je verblijft in een dorpje bij een lokale familie. 's Middags kun je, onder leiding van een lokale gids, op verkenning gaan in dit prachtige gebied; een goede gelegenheid om kennis te maken met het lokale leven en haar bewoners.

Dag 14-15 Kochi

Vroeg op om terug te keren naar het startpunt van deze reis, Kochi, waar je nog een volle dag ter vrije besteding hebt.

Inclusief

Engelssprekende gids / reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 5 ontbijten, 3 lunches en 3 diners Excursies, 'sightseeing'en entreegelden volgens het uitgebreide, Engelstalige reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds 



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Southern India 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203