11-daagse Rondreis Sumatra: orang-oetans en stammen Afbeelding 11-daagse Rondreis Sumatra: orang-oetans en stammen
11-daagse Rondreis Sumatra: orang-oetans en stammen
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

11-daagse Rondreis Sumatra: orang-oetans en stammen




Dag 1: Aankomst in Medan en rondleiding door de stad

Bij aankomst ontmoet uw chauffeur u op de luchthaven en brengt u naar uw hotel. Ga 's middags verder voor een stadstour, te beginnen met Merdeka Square, Medan City Hall en Kesawan Street. Bezoek Masjid Raya of de Grote Moskee, Maimoon Sultan Palace en een indrukwekkende Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur.

Overnachting in Medan.

Afstand en reistijd:

Kuala Namu Airport - Medan stadscentrum (30 km): 1 uur en 15 minuten.


Dag 2: Medan naar Tangkahan

Vertrek via Binjai en Stabat naar Tangkahan. Bij aankomst in Tangkahan, voltooit u de registratieformaliteiten in het bezoekerscentrum "Gunung Leuser National Park" en checkt u in bij uw lodge. Vanmiddag kunt u ervoor kiezen om te ontspannen in het Nationaal Park, te wandelen of een olifantenrit te maken vanuit de lodge door de Jungle naar het Rehabilitation Centre. Tijd om naar de olifanten te kijken en ze te wassen.

Overnachting in Tangkahan.

Afstand en reistijd:

Medan naar Tangkahan: ongeveer 5 uur


Dag 3: Tangkahan naar Bukit Lawang per jeep

Neem een ​​lokale jeep naar Bukit Lawang en passeer rubberplantages en prachtige jungle- en berglandschappen. Bij aankomst in Bukit Lawang loopt u over de houten hangbrug over de Bohorok-rivier naar uw Eco Lodge.

Overnachting in Bukit Lawang.

Afstand en reistijd:

Tangkahan - Jeep naar Bukit Lawang: 2 en een half uur


Dag 4: Bukit Lawang orang-oetantrekking - Berastagi

Orang-oetans zijn mogelijk te zien op het voederplatform van het station en de tocht omvat het doorkruisen van de ene bergkam naar de andere en vaak met steile afdalingen / beklimmingen.

Na een vroeg ontbijt maakt u een gemakkelijke wandeling van 35-45 minuten vanaf het hotel over een rotsachtig pad langs kraampjes en lodges die naar een bocht in de rivier leiden. Doorkruisen door een kabel en katrol aangedreven

kano uitgegraven om het station van Orangutan Care Center te bereiken. Een steil pad door het bos leidt naar een voederplatform waar de orang-oetan tweemaal per dag bananen en melk te eten krijgt. Het duurt over het algemeen ± 20 - 30 minuten om het voederplatform te bereiken door de dichte jungle met platgetreden paden.

Ga door voor een korte trektocht door het bos, dat een lonend uitzicht over het Nationaal Park biedt tegen een achtergrond van een primair bos met mogelijke waarnemingen van de primaten van het Park; Macaque met lange staart, Thomas's Leaf Monkey, White-handed Gibbon & semi-wilde orang-oetan.

'S Middags verlaat u Bukit Lawang naar het koele bergresort Berastagi in de Karo Highlands. Rijd langs een schilderachtige route om het Sibolangit Botanisch Natuurreservaat en het traditionele Batak Karo-dorp Peceren te bezoeken.

Overnachting in Berastagi

Afstand en reistijd:

Bukit Lawang - Berastagi: 4,5 uur


Dag 5: Berastagi - Pematang Purba - Parapat - Samosir Island

Maak een korte wandeling naar de lokale fruitmarkt en bezoek de St. Franciscus Katholieke Kerk, met zijn unieke Batak-architectuur omlijst met een perfect uitzicht op de berg Sibayak voordat u vertrekt naar het Tobameer. Onderweg stop je bij Tongging Hill om het noordelijke deel van het Tobameer, de Sipisopiso-waterval en Lingga Village te bekijken om een ​​glimp op te vangen van de manier van leven van de Karo Batak-stam en hun typische huizen. Rijd naar Pematang Purba om Ruma Bolon (The Long House) te zien, een 200 jaar oud houten huis dat vroeger het huis was van de koninklijke families van de Simalungun Batak-stam.

Bij aankomst in Parapat aan de oostelijke oever van het Tobameer, stapt u aan boord van een lokale veerboot met uw privéauto, chauffeur en gids voor een boottocht van een uur tussen Parapat en Tomok op het eiland Samosir. Samosir ligt midden in het Tobameer, het grootste vulkanische meer ter wereld.

Overnachting in Samosir.

Afstand en reistijd:

Berastagi - Parapat - (130 km): 4 uur en 30 minuten

Parapat –Samosir-eiland met lokale veerboot: 1 uur


Dag 6: Lake Toba cruising en Samosir Island touring

Een volledige dag om het Tobameer en het eiland Samosir te verkennen. Vertrek met de auto om Ambarita Village te bezoeken, beroemd om zijn stenen stoelen en executiestenen, overblijfselen van de megalithische cultuur van de kannibalistische Toba Batak-stam.

Bezoek vervolgens Simanindo Village om de langhuizen van de Toba Batak King te zien, die nu een museum is, en bekijk een traditionele volksdans uitgevoerd door de dorpelingen. Neem een ​​korte rustpauze op Tao Island voordat u per boot verder gaat naar Tomok Village, waar gebeeldhouwde beelden op een oud kerkhof staan ​​als een gedenkteken voor de oude koningen.

Overnachting in Samosir.


Dag 7: Parapat - Jangga Dolok - Lintong –Padang Sidempuan

Transfer naar Tomok om aan boord te gaan van de lokale veerboot naar Parapat. Vervolg uw reis over land naar Sipirok. Onderweg stop je bij Jangga Dolok, een typisch Toba Batak-dorp omringd door rijstvelden om de traditionele huizen van de lokale bevolking te zien. Bezoek een koffieplantage in Lintong voordat je aankomt in Padang Sidempuan, de hoofdstad van het Batak Mandheling-regentschap.

Overnachting in Padang Sidempuan.

Afstand en reistijd:

Parapat - Jangga Dolok - Lintong –Padang Sidempuan (6 uur)


Dag 8: Padang Sidempuan - Bonjol - Palupuh Rafflesia Sanctuary - Bukittinggi

Vertrek op een mooie reis door kronkelende wegen en traditionele dorpen naar Bukittinggi, de culturele hoofdstad en het centrum van de buitengewone Minangkabau-stam. Er worden stops gemaakt in Sihepeng, een kleine botanische kruidentuin en het Rimba Panti Nature Reserve.

Steek de evenaar over bij Bonjol, waar de legende zegt dat het achterwaarts oversteken geluk zal brengen, dus probeer het eens. Vervolg je weg door dichte oerwouden en diepe valleien naar het Palupuh Rafflesia-heiligdom voor een trektocht door het regenwoud.

De bloei van een Rafflesia is een zeldzame en onvoorspelbare gebeurtenis en hangt af van veel specifieke factoren. De bloem bloeit meestal tijdens het natte seizoen van midden tot eind van het jaar (juli en december). Er is geen garantie dat je de Rafflesia zult zien, maar als je dat doet, is het een once in a lifetime ervaring.

Vervolg je reis naar Bukittinggi.

Overnachting in het hotel in Bukittinggi

Afstand en reistijd:

Padang Sidempuan naar Bukittinggi ongeveer 8 uur


Dag 9: Bukittinggi - Harau-vallei - Traditionele Minang-dorpen - Pagaruyung - Bukittinggi

Een volledige dag door de Minangkabau-hooglanden. Vertrek naar de prachtige Harau-vallei, waar groene rijstvelden tussen granieten kliffen liggen. Maak een wandeling door de rijstvelden om een ​​lokale familie te bezoeken en observeer het dagelijkse leven en de activiteiten van de dorpelingen. Rijd vanuit de Harau-vallei naar Tabek Patah voor de lunch in een lokaal restaurant.

Ga verder naar het nabijgelegen lokale dorp Rao Rao, bekend om zijn prachtige traditionele Minangkabau-huizen, plaatselijk bekend als Rumah Gadang. De Rumah Gadang zijn grote elegante huizen gebouwd met massief hout en prachtig gesneden.

Ga verder naar het dorp Tanjung Emas om het Pagaruyung-paleis te zien, ooit de zetel van een oud Minangkabau-koninkrijk. Het paleis is een replica van het oorspronkelijke koninklijke paleis Pagaruyung dat in 1804 door de Nederlandse kolonisten in brand werd gestoken en is het beste voorbeeld van traditionele Minangkabau-architectuur.

Keer terug naar Bukittinggi langs de noordelijke oevers van het pittoreske Singkarak-meer.

Overnachting in het hotel in Bukittinggi

Afstand en reistijd:

Bukittinggi naar Harau Valley (45 km): 1 uur en 30 minuten)

Harau-vallei naar Tabek Patah (40 km): 1 uur en 20 minuten.

Tabek Patah naar Rao Rao - Batusangkar - Pagaryung Palace (35 km): 1 uur en 15 minuten.

Pagaruyung Palace - Bukittinggi (65 km): 2 uur.


Dag 10: Bukittinggi-tour

De hele dag Bukittinggi en omgeving verkennen. Bezoek de spectaculaire Ngarai Sianok-kloof met zijn netwerk van ondergrondse bunkers en tunnels die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners zijn gebouwd. Beklim de uitkijktoren met twee verdiepingen (Panorama Park) die uitkijkt over de Sianok-kloof voor het beste uitzicht.

Maak een wandeling naar de ruïnes van Fort de Kock, gebouwd door de Nederlanders in 1825. Van de oorspronkelijke vestingwerken is er nog weinig over, maar u kunt vanaf een uitkijktoren genieten van het uitzicht op de stad.

Het herkenningspunt van de stad is de grote klokkentoren ‘Jam Gadang’ met uitzicht op het marktplein, de beste plek om souvenirs te kopen.

Geniet vanavond van een traditionele Minangkabau-dansvoorstelling.

Overnachting in Bukittinggi


Dag 11 - Bukittinggi - Anai Valley - Padang

Vertrek naar Padang via de Anai-vallei met zijn dichte en tropische regenwoud en de pittoreske 30 meter hoge Anai Valley-waterval.

Aankomst in Padang voor een korte sightseeing door de stad. Loop langs de oevers van de rivier de Muaro met zijn rij oud Hollandse koloniale gebouwen naar de historische haven van Padang.

Vanaf hier vertrek je naar de luchthaven of verleng je je Sumatra-avontuur met een strandverblijf in het Cubadak Paradiso Village Resort voor de kust ten zuiden van Padang.

Afstand en reistijd:

Bukittinggi - Padang: 3 uur

Parapat - Jangga Dolok - Lintong –Padang Sidempuan (6 uur)


Dag 8: Padang Sidempuan - Bonjol - Palupuh Rafflesia Sanctuary - Bukittinggi

Vertrek op een mooie reis door kronkelende wegen en traditionele dorpen naar Bukittinggi, de culturele hoofdstad en het centrum van de buitengewone Minangkabau-stam. Er worden stops gemaakt in Sihepeng, een kleine botanische kruidentuin en het Rimba Panti Nature Reserve.

Steek de evenaar over bij Bonjol, waar de legende zegt dat het achterwaarts oversteken geluk zal brengen, dus probeer het eens. Vervolg je weg door dichte oerwouden en diepe valleien naar het Palupuh Rafflesia-heiligdom voor een trektocht door het regenwoud.

De bloei van een Rafflesia is een zeldzame en onvoorspelbare gebeurtenis en hangt af van veel specifieke factoren. De bloem bloeit meestal tijdens het natte seizoen van midden tot eind van het jaar (juli en december). Er is geen garantie dat je de Rafflesia zult zien, maar als je dat doet, is het een once in a lifetime ervaring.

Vervolg je reis naar Bukittinggi.

Overnachting in het hotel in Bukittinggi

Afstand en reistijd:

Padang Sidempuan naar Bukittinggi ongeveer 8 uur


Dag 9: Bukittinggi - Harau-vallei - Traditionele Minang-dorpen - Pagaruyung - Bukittinggi

Een volledige dag door de Minangkabau-hooglanden. Vertrek naar de prachtige Harau-vallei, waar groene rijstvelden tussen granieten kliffen liggen. Maak een wandeling door de rijstvelden om een ​​lokale familie te bezoeken en observeer het dagelijkse leven en de activiteiten van de dorpelingen. Rijd vanuit de Harau-vallei naar Tabek Patah voor de lunch in een lokaal restaurant.

Ga verder naar het nabijgelegen lokale dorp Rao Rao, bekend om zijn prachtige traditionele Minangkabau-huizen, plaatselijk bekend als Rumah Gadang. De Rumah Gadang zijn grote elegante huizen gebouwd met massief hout en prachtig gesneden.

Ga verder naar het dorp Tanjung Emas om het Pagaruyung-paleis te zien, ooit de zetel van een oud Minangkabau-koninkrijk. Het paleis is een replica van het oorspronkelijke koninklijke paleis Pagaruyung dat in 1804 door de Nederlandse kolonisten in brand werd gestoken en is het beste voorbeeld van traditionele Minangkabau-architectuur.

Keer terug naar Bukittinggi langs de noordelijke oevers van het pittoreske Singkarak-meer.

Overnachting in het hotel in Bukittinggi

Afstand en reistijd:

Bukittinggi naar Harau Valley (45 km): 1 uur en 30 minuten)

Harau-vallei naar Tabek Patah (40 km): 1 uur en 20 minuten.

Tabek Patah naar Rao Rao - Batusangkar - Pagaryung Palace (35 km): 1 uur en 15 minuten.

Pagaruyung Palace - Bukittinggi (65 km): 2 uur.


Dag 10: Bukittinggi-tour

De hele dag Bukittinggi en omgeving verkennen. Bezoek de spectaculaire Ngarai Sianok-kloof met zijn netwerk van ondergrondse bunkers en tunnels die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners zijn gebouwd. Beklim de uitkijktoren met twee verdiepingen (Panorama Park) die uitkijkt over de Sianok-kloof voor het beste uitzicht.

Maak een wandeling naar de ruïnes van Fort de Kock, gebouwd door de Nederlanders in 1825. Van de oorspronkelijke vestingwerken is er nog weinig over, maar u kunt vanaf een uitkijktoren genieten van het uitzicht op de stad.

Het herkenningspunt van de stad is de grote klokkentoren ‘Jam Gadang’ met uitzicht op het marktplein, de beste plek om souvenirs te kopen.

Geniet vanavond van een traditionele Minangkabau-dansvoorstelling.

Overnachting in Bukittinggi


Dag 11 - Bukittinggi - Anai Valley - Padang

Vertrek naar Padang via de Anai-vallei met zijn dichte en tropische regenwoud en de pittoreske 30 meter hoge Anai Valley-waterval.

Aankomst in Padang voor een korte sightseeing door de stad. Loop langs de oevers van de rivier de Muaro met zijn rij oud Hollandse koloniale gebouwen naar de historische haven van Padang.

Vanaf hier vertrek je naar de luchthaven of verleng je je Sumatra-avontuur met een strandverblijf in het Cubadak Paradiso Village Resort voor de kust ten zuiden van Padang.

Afstand en reistijd:

Bukittinggi - Padang: 3 uur



11-daagse Rondreis Sumatra: orang-oetans en stammen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203