12 daagse Rondreis van Java naar Bali Afbeelding 12 daagse Rondreis van Java naar Bali
12 daagse Rondreis van Java naar Bali
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

12 daagse Rondreis van Java naar Bali




Dag 1 - Aankomst in Jakarta


Aankomst in Jakarta International Airport en transfer naar hotel. Overnachting in Alila Jakarta.

Dag twee - Jakarta - China Town - Sunda Kelapa - Bogor Botanical Garden - Bandung


Bezoek na het ontbijt ‘Glodok’, een open markt met typisch Chinese architectuur. Kleine steegjes, charmante gebarsten muren en geplaveide gebieden maken dit een paradijs voor fotografen. De volgende stop is de 17e-eeuwse haven van Sunda Kelapa, de eerste haven die wordt gebruikt door de Portugese en Nederlandse kolonisten. Het volgende is een bezoek aan de botanische tuin van Bogor. De thuisbasis van meer dan 15.000 soorten bomen en planten, evenals vogels en vleermuizen. Vanuit de tuin kun je het presidentiële paleis van Bogor zien, dat bekend staat om zijn onderscheidende architectuur. Het werd in 1744 gebouwd als toevluchtsoord voor de Nederlandse gouverneurs en werd later gebruikt door de Britse regering.


Als je via Puncak naar Bandung gaat - een cool toevluchtsoord in de bergen - zul je je verfrist voelen door het prachtige landschap van theeplantages en een prachtig uitzicht op de valleien beneden. Check in bij uw hotel bij aankomst in Bandung laat in de middag. Maaltijd inbegrepen: ontbijt en lunch. Accommodatie: Papandayan Hotel (The Classic Room)


Dag drie - Bandung - Tangkuban Prahu - Ciater - Angklung Udjo - Bandung


Na het ontbijt gaat u verder naar de Tangkuban Prahu-vulkaan, waar u de drie kraters kunt bezoeken. Onderweg naar de berg bezoekt u de groentemarkt van Lembang. De volgende bestemming is de warmwaterbronnen van Ciater - gelegen onder Mt Tangkuban Prahu. De bronnen zijn een openbare badplaats van natuurlijk heet water, bekend om zijn mineraalrijke helende eigenschappen.


Na de lunch gaat u verder naar de Saung Angklung Udjo-workshop, een locatie die gericht is op het behoud van de rijke cultuur van Java. Je ziet een uitvoering van Angklung (traditioneel bamboe-instrument) door dorpsstudenten voordat je het zelf probeert te spelen. Maaltijd inbegrepen: ontbijt en lunch. Accommodatie: Papandayan Hotel (The Classic Room).


Dag vier - Bandung - Kampung Naga - Tasikmalaya - Batu Raden


Het grootste deel van de dag wordt besteed aan reizen naar Pangandaran. Onderweg bezoekt u Kampung Naga - een traditioneel Soendanees dorp met 100 houten huizen en daken gemaakt van suikerpalmvezels. Er is geen elektriciteit in het dorp en de mensen handhaven een traditionele manier van leven. De lunch wordt genomen in Tasikmalaya, waarna je de eerste van de vele rubberboom- en kokosnotenplantages ziet. Je overnacht in het koele, heuvelachtige resort Quenn Garden Batu Raden, omgeven door steile landbouwgrond en bossen. Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch. Accommodatie: Queen Hotel (standaard kamer).


Dag vijf - Batu Raden - Dieng-plateau - Borobudur - Yogyakarta

Je staat vroeg op en passeert felgroene rijstterrassen voordat je een steile klim naar het Dieng-plateau begint. Op 2000 meter boven de zeespiegel is de top een kolkende wereld van met nevels bezaaide oude hindoeïstische tempelruïnes, rokende hete geisers, borrelende modder en zwavelhoudende meren. De lunch vindt plaats in het kleine stadje Wonosobo.


Het volgende stuk is een rit door een bergketen richting Yogyakarta en in de late namiddag een bezoek aan een van 's werelds beroemdste boeddhistische tempel - Borobudur. Borobudur is het grootste afzonderlijke boeddhistische monument op het zuidelijk halfrond. Hier kun je de trappen beklimmen en onderweg de 1640 reliëfpanelen en 504 Boeddha-beeltenissen binnen het complex zien. Inchecken bij het hotel bij aankomst in de stad Yogya. Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch. Accommodatie: The Phoenix Yogya (Deluxe Room).


Dag zes - Yogyakarta - Kraton ‘Sultan Palace’ - Prambanan – Yogyakarta


Vertrek om 9.00 uur om het Sultans-paleis te bezoeken, ook wel bekend als het Kraton, dat zich in het centrum van de stad bevindt en werd gesticht in 1755. Kijk uit voor de sierlijke ontvangsthallen en de grote openlucht-pendopo's, speciaal gebouwd zo dat de sultan naar gamelan-uitvoeringen kon luisteren. Er is ook een kamer met airconditioning met daarin het bureau waarop de negende sultan de omverwerping van de Nederlanders plande. Je bezoekt de Prambanan-tempel die dateert uit de 9e eeuw. Deze verzameling scherpe, grillige tempels bevat drie belangrijke binnenste heiligdommen gewijd aan de hindoe-drie-eenheid: Brahma, Wisnu en Siwa. De rest van de dag is ter vrije besteding. Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch. Accommodatie. The Phoenix Yogya (Deluxe kamer).


Dag zeven - Yogyakarta - Malang


Geniet van het ontbijt in het hotel voordat je een volledige dag naar Oost-Java rijdt. Neem de tijd om met je gids te kletsen over de Indonesische gebruiken en cultuur. De lunch is in een lokaal restaurant in Nganjuk. 'S Avonds inchecken bij The Santika Hotel, Malang. Maaltijd inbegrepen. Ontbijt. Accommodatie. Santika Malang (Deluxe kamer).


Dag Acht - Malang - Becak City Tour - Malang Tempo Doeloe Museum - Bromo


Geniet 's middags van een excursie van een halve dag in Malang City door een bezoek te brengen aan de Chinese tempel, vogelmarkten en keramische Dinoyo en rijd vervolgens naar Sukapura Village aan de voet van de berg Bromo. Breng de nacht door in een prachtig dorp, een van de toegangspoorten tot de berg Bromo. Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch. Accommodatie: Bromo Cottage (Deluxe kamer).


Dag negen - Bromo - Sunrise Trekking - Kalibaru


Vroeg ophalen om 3 uur. Verlaat het hotel naar Penanjakan met een privé-jeep om aan de voet van de berg Bromo te komen, voordat u over het pad loopt. De spectaculaire vulkaanketen (Bromo, Batok en Semeru) onthult zich in een schitterend panorama. Bekijk de omgeving op uw gemak voordat u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.

Ga bij het uitchecken uit naar Kalibaru. Dit is een halve dag rijden door een aantal zeer schilderachtige gebieden. De lunch zal onderweg zijn en er zullen onderweg verschillende mogelijkheden zijn voor fotostops. Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch. Accommodatie: Margo Utomo Kalibaru (Deluxe kamer).


Dag 10 - Kalibaru - Kaliklatak Coffee Plantation - Sanur


Vandaag bezoekt u de voormalige Nederlandse plantage Kaliklatak onderweg naar uw transfer naar Ketapang. Leer meer over de productie en oogst van cacao, koffie, peper en rubber met behulp van eeuwenoude technieken. Maak van de gelegenheid gebruik om wat lokale koffie te proeven. Ga naar de haven van Ketapang voor uw veerboot die de ondiepe Straat van Bali oversteekt. Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch: accommodatie: Prama Sanur Beach Hotel (Superior kamer).


Dag 11 - Vrije dag ter vrije besteding - Sanur


Vandaag is een vrije dag om te genieten van het hotel en de faciliteiten. Optionele rondleidingen zijn beschikbaar om te boeken. Maaltijd inbegrepen: Ontbijt: Accommodatie: Prama Sanur Beach Hotel (Superior kamer).


Dag 12 - Vertrek Sanur - Bali Airport


Vandaag is je laatste dag op het prachtige eiland Bali. De dag is vrij totdat uw gids u op tijd ontmoet voor uw luchthaventransfer om uw volgende vlucht te halen. Maaltijden inbegrepen: ontbijt.



12 daagse Rondreis van Java naar Bali 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203