15 daagse Rondreis Verborgen Java  Afbeelding 15 daagse Rondreis Verborgen Java
15 daagse Rondreis Verborgen Java
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

15 daagse Rondreis Verborgen Java




Dag 1 Yogyakarta


Ophalen op de luchthaven van Yogyakarta of bij uw hotel. Vandaag bezoeken we het tempeldistrict van Prambanan, inclusief de Ratu Boko-tempel, die het beste is vanwege de zonsondergang. Nadat we klaar zijn, gaan we naar het hotel om in te checken.


Dag 2 Yogyakarta - Magelang


Na het ontbijt gaan we naar de binnenstad. We bezoeken de Sultan en het Waterpaleis. Daarna gaan we verder naar Maliboro Street. Onderweg zien we het maken van Indonesische batik en traditionele pop. Nadat we klaar zijn, gaan we naar Magelang Regency en checken in in het hotel in het Borobudur-complex.


Dag 3 Magelang - Yogyakarta


Sta vroeg op voor een zonsopgangtrip naar Borobudur - zeker een hoogtepunt van uw tijd weg. Neem plaats op het oude relikwie en geniet van de sfeer van deze opmerkelijke site, gebouwd in de 8e eeuw en pas herontdekt in 1814. Nadat we van Borobudur hebben genoten, gaan we terug naar Yogyakarta. Bij aankomst inchecken in het hotel.


Dag 4 Yogyakarta - Jepara


Na het ontbijt verlaten we Yogyakarta en gaan we naar de kustplaats Jepara, waar je morgen een veerboot neemt naar Kura Kura Resort (of Karimunjawa). Bij aankomst inchecken in het hotel.


Dag 5 Jepara - Pulau Menyawakan of Karimunjawa-archipel


Na het ontbijt en het inchecken in het hotel nemen we een veerboot die vertrekt van Jepara naar Karimunjawa. Als je naar Kura - Kura Resort gaat, vervolgen we de reis met een speedboot. Bij aankomst kunt u direct op uw veranda genieten van het witte zandstrand.


Dag 6 Pulau Menyawakan of Karimunjawa-archipel


Na het ontbijt gaan we eilandhoppen. Eerst gaan we naar Menjangan Besar Island, waar we kunnen zwemmen met de haaien. Daarna bezoeken we Menjangan Kecil Island om te snorkelen en de prachtige koraalriffen te zien, en daarna lunchen we op Cemara Kecil Island. Daarna nog een boottocht naar Gosong Cemara Island om te snorkelen. De reis van vandaag wordt afgesloten met een zonsondergang over de baai van Tanjung Gelam en daarna gaan we terug naar het hotel voor het diner.


Dag 7 Pulau Menyawakan of Karimunjawa-archipel

Vandaag hebben we minder eilanden te bezoeken. Eerst vertrekken we naar Gosong Tengah Island, een slachtoffer van slijtage, dus het enige dat er nog van over is, is het prachtige witte zand. En als laatste snorkelplek hebben we Batu Island. Als je klaar bent, gaan we terug naar het hotel en heb je je eigen vrije tijd.


Dag 8 Pulau Menyawakan of Karimunjawa Archipelago - Kudus


Vandaag ga je terug naar Java, waar je zult overnachten in Kudus voordat je morgen naar Oost-Java gaat.


Dag 9 Kudus - Surabaya


Na het ontbijt bezoeken we een "jenang" -fabriek in Kudus om te zien hoe deze gemaakt wordt. Jenang is een kenmerkende snack van Kudus gemaakt van plakrijst en smaakt zo zoet als suiker. Nadat we klaar zijn, zullen we onze reis naar Surabaya voortzetten, waarvoor 5 tot 7 uur rijden nodig is, afhankelijk van de verkeersstatus. Bij aankomst inchecken in het hotel.


Dag 10 Surabaya - Bromo


Na het ontbijt bezoeken we de grootste souvenirwinkel van de stad, Mirota Batik. Na het winkelen gaan we naar het huis van Sampoerna, waar u de traditionele handgemaakte kretek-sigaretten kunt zien. Na de lunch vertrekken we naar Bromo. Bij aankomst inchecken in het hotel.


Dag 11 Bromo - Kalibaru


Ochtendgesprek om 3.45 uur. We vertrekken max. om 04.15 uur met een 4WD-jeep naar het uitkijkpunt bij zonsopgang. Gedaan met de warmte van de zonsopgang, dalen we af naar de Bromo-krater door de zee van zand. Hier heb je 2 keuzes: loop de 3 km afstand tussen de parkeerplaats naar de kraterrand of maak een paardrijtocht. Beiden moeten je nog 250 treden lopen om de rand te bereiken. Na deze avontuurlijke reis wordt uw ontbijt geserveerd in het hotel. Na het uitchecken vanuit Bromo, gaan we verder naar de wijk Kalibaru in het gebied Banyuwangi. Bij aankomst inchecken in het hotel.


Dag 12 Kalibaru Tour


Na het ontbijt maken we een plantagetour, waar je de verwerking van rauw rubber, koffie en cacaoboon kunt zien totdat ze klaar zijn om te verspreiden. Dan zullen we het traditionele maken van kookgerei zien. De reis van vandaag zal eindigen met een “dokar” of traditionele Javaanse paardenkar terug naar het hotel.


Dag 13 Kalibaru - Sukamade


Rond 8:00 uur na het ontbijt zetten we de expeditie voort naar het schildpaddenstrand van Sukamade. De eerste stop voor de lunchstop is Rajegwesi Beach, een strand met de typische charme van de Indische Oceaan: donker fijn zand en grote golven. Je wordt langs de kust uitgenodigd en gaat verder

langs de wandeling van 1 km. Na ongeveer 5 uur rijden komen we aan in Sukamade. We zullen inchecken bij een eenvoudig pension op slechts 700 meter van het strand. En als je geïnteresseerd bent, krijg je rond 16.00 uur de gelegenheid om de babyschildpadden (locals: tukik) op het strand los te laten en te genieten van de prachtige zonsondergang. Na het avondeten gaan we rond 20.00 uur terug naar het strand en wachten op de mama-schildpad om eieren te leggen. Daarna keren we terug naar het pension om uit te rusten.


* PS: Waarnemingen van schildpadden zijn niet gegarandeerd tijdens deze reis .. Alles zou teruggaan naar de natuur .. En een beetje geluk .. En alle accommodatie in Sukamade is erg basic .. Begrijp alsjeblieft en noteer: het staat in de midden in niemandsland.. :)*


Dag 14 Sukamade - Sempol


Na het ontbijt vertrekken we naar het Sempol-gebied in Bondowoso. Dit is het op één na dichtstbijzijnde gebied bij de Ijen-krater. Bij aankomst zullen we inchecken in het hotel op het gebied van koffieplantage.


Dag 15 Sempol - Ijen-krater - Kuta


Ochtendgesprek om 03.30 uur. We vertrekken max. om 4 uur naar het Paltuding-gebied, waar de wandeling naar de kraterrand van Ijen zou beginnen. De afstand is ongeveer 3 km enkele reis en de terugreis duurt ongeveer 4 uur. Nadat we klaar zijn, gaan we terug naar het hotel om uit te checken en gaan we verder naar de haven van Ketapang om de veerboot naar Bali te nemen. Op Bali gaan we naar Kuta. Bij aankomst inchecken in het hotel. Einde van de tour.


* PPS: Ijen blauwe vlam en zonsopgangwaarneming is beschikbaar tegen extra kosten.



15 daagse Rondreis Verborgen Java  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203