18 dagen Java - Tanjung Puting - Bali - Komodo Afbeelding 18 dagen Java - Tanjung Puting - Bali - Komodo
18 dagen Java - Tanjung Puting - Bali - Komodo
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

18 dagen Java - Tanjung Puting - Bali - Komodo




Dag 1 Yogyakarta - Magelang


Ophalen op de luchthaven van Yogyakarta. Na een ontmoeting met onze chauffeur en gids, gaan we verder naar Magelang. Bij aankomst, check-in hotel in de buurt van de Borobudur-tempel.


Dag 2 Magelang - Yogyakarta


Ochtendgesprek om 4 uur. Vanmorgen rijden we naar Punthuk Setumbu Hill om de majestueuze en mistige zonsopgang te zien. Vanaf hier zie je ook het silhouet van Borobudur. Na een serene zonsopgang gaan we terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het uitchecken van het hotel bezoeken we de Borobudur-tempel en nemen we een rondleiding voor een meer gedetailleerd beeld. Gedaan in Borobudur, gaan we terug naar Yogyakarta. Bij aankomst in Yogyakarta bezoeken we Kotagede en Tirtodipuran, een regio die bekend staat om zijn fijne zilveren handwerk en handgemaakte batikstof. U kunt live zien hoe het teken- en kleurproces van batik uit de eerste hand is. Voor het diner nemen we je mee naar het hype Prawirotaman-gebied. Nadat we klaar zijn, gaan we naar uw hotel om in te checken.


Dag 3 Yogyakarta


Na het ontbijt bezoeken we Keraton Jogja (Sultan Palace) en Taman Sari. Daarna gaan we verder naar de traditionele straatmarkt van Malioboro voor uw eigen vrije dagje winkelen en testen of u goedkope kleding en souvenirs kunt kopen. Nadat we klaar zijn, bezoeken we de Prambanan-tempel, eten we en gaan we terug naar het hotel om uit te rusten.


Dag 4 Yogyakarta - Semarang - Tanjung Puting National Park


We vertrekken rond 07.00 uur vanuit uw hotel en gaan naar de luchthaven van Semarang voor onze vlucht naar Pangkalan Bun. Bij aankomst in Pangkalan Bun worden we overgebracht naar Kumai, waar onze boottocht zal beginnen. Onze eerste stop is bij Tanjung Harapan. We trekken op ongeveer 1 km de jungle in om het voeren van de orang-oetan te zien. Als we klaar zijn, gaan we terug naar onze boot en gaan we apen kijken. We zullen dan dineren en overnachten op de boot, terwijl we duizenden vuurvliegjes zien.


Dag 5 Tanjung Putting National Park


Na een eenvoudig ontbijt op de boot gaan we naar het tweede station, Pondok Tanggui, om het ontbijt aan de orang-oetan te voeren. Nadat we klaar zijn, gaan we terug naar de boot, cruisend en door een kleine rivier met zwart water, waar we meestal krokodillen zien rondhangen. We maken nog een stop bij Camp Leaky Station om de orang-oetans hun lunch te geven. 'S Nachts kunnen we een lichte trektocht maken door de jungle om nachtdieren en de gloeiende paddenstoel te vinden.

Dag 6 Tanjung Puting National Park - Surabaya


Vroeg in de ochtend gaan we terug naar Kumai, waar we worden teruggebracht naar Pangkalan Bun voor onze vlucht naar Surabaya. Bij aankomst in Surabaya checkt u in bij het hotel en kunt u de omgeving van het hotel verkennen.


Dag 7 Surabaya - Bromo


We maken een korte stadstour door de stad, inclusief een bezoek aan het Submarine Museum en House of Sampoerna, en hebben ook een lokale smaak voor de lunch. Nadat we klaar zijn, gaan we verder naar het Bromo-gebied. Bij aankomst inchecken in het hotel.


Dag 8 Bromo - Ketapang


Ochtendgesprek om 3 uur. We vertrekken om 3.30 uur. We worden opgehaald door een 4WD-jeep die ons voor zonsopgang naar het uitkijkpunt van Penanjakan brengt. Na een kleine wandeling en genieten van de zonsopgang, gaan we naar beneden en passeren de zee van zand om naar de Bromo-krater te gaan. Hier heb je 2 keuzes, om de afstand van 3 km te lopen of een paardrijtocht te maken. Nadat we klaar zijn met fotograferen, gaan we terug naar het hotel voor het ontbijt en uitchecken. Daarna gaan we verder naar Ketapang. Bij aankomst inchecken in het hotel.


Dag 9 Ketapang - Ijen - Banyuwedang


Ochtendgesprek om 3 uur. We vertrekken max. om 4 uur 's ochtends naar de Paltuding-post met een 4WD-jeep, waar de wandeling naar de Ijen-krater zou beginnen. De afstand is ongeveer 3 km enkele reis en de terugreis duurt ongeveer 4 uur. Na het verkennen van de prachtige krater, gaan we terug naar het hotel voor ontbijt, snelle douche en uitchecken. Daarna gaan we naar de haven van Ketapang om over te steken naar Bali. Vervolgens gaan we vanuit Bali door naar Banyuwedang, Buleleng Area, het dichtstbijzijnde punt om Menjangan Island te bereiken. Bij aankomst inchecken in het hotel en gratis programma.


Dag 10 Banyuwedang - Ubud


Na het ontbijt vertrekken we vanuit de haven van Banyuwedang naar het eiland Menjangan. Hier heb je ongeveer 4 uur om te snorkelen en te genieten van het onderwaterzicht. In de middag gaan we verder naar het gebied van Ubud, met een stop bij de Ulun Danu Bedugul-tempel. Bij aankomst in Ubud, inchecken in het hotel.


Dag 11 Ubud


Vrije tijd voor vandaag. U kunt een wandeling maken in het centrum van Ubud, een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis, de kunstmarkt van Ubud of het Monkey Forest. Je kunt ook deelnemen aan een yogales of een mooie wandeling maken bij Tjampuhan Ridgewalk.


Dag 12 Ubud - Kuta

Na het ontbijt en het uitchecken bij het hotel, gaan we verder naar het zuidwestelijke deel van Bali en bezoeken we Tanah Lot, waar je een tempel kunt zien die op een rots voor de kust is gebouwd. Nadat we klaar zijn, gaan we verder naar het Uluwatu-gebied, waar je de tempel aan de punt van de rots kunt zien en recht naar de Indische Oceaan kijkt. Als je wilt, kun je later naar hun openluchttheater gaan om de epische Kecak-dansvoorstelling te zien tijdens de majestueuze zonsondergang. Nadat we klaar zijn, zullen we een romantisch diner aan het strand hebben met een cursus verse zeevruchten in Jimbaran Bay (op eigen kosten). Nadat we klaar zijn, gaan we naar uw hotel om in te checken.


Dag 13 Kuta - Labuan Bajo


Na het ontbijt en het uitchecken bij het hotel gaan we verder naar de luchthaven van Denpasar voor onze volgende vlucht naar Labuan Bajo. Bij aankomst in Labuan Bajo, inchecken in het hotel.


Dag 14 Labuan Bajo - Kanawa Island - Sebayur Island


Ophalen bij je hotel om 07.30 uur. U zult uw ontbijt aan boord hebben terwijl u naar het nationale park vaart. Onze eerste stop is Kanawa Island, waar je kunt snorkelen en ontspannen op het strand. Na de lunch gaan we verder naar Sebayur Island, waar we ons kamp zullen opzetten en overnachten. U kunt hier uw vrije tijd hebben om te zonnebaden, snorkelen of duiken (extra kosten). We zullen genieten van zonsondergang op de top van de heuvel of in het water. Het diner bestaat uit gegrilde vis met een kampvuur onder de sterrenhemel.


Dag 15 Sebayur Island - Komodo Island - Pink Beach


Het ontbijt wordt om 06.00 uur aan het strand geserveerd. Na het ontbijt gaan we naar het eiland Komodo voor een tocht van 2 uur met de draken. Daarna bezoeken we Pink Beach, Manta Point en Batu Bolong voor geweldig snorkelen of duiken met prachtige vissen, manta's en koralen. Nadat we klaar zijn, varen we terug naar ons kamp op Sebayur Island voor een diner bij zonsondergang en aan het strand.


Dag 16 Sebayur Island - Mawan Island - Rinca Island - Kalong Beach - Labuan Bajo


Na het ontbijt en de laatste keer genieten van het strand van Sebayur, varen we naar Mawan Island om te snorkelen met de manta's. Na de lunch bezoeken we Rinca Island voor een trektocht met de draken en poppen door een lokaal zigeunervissersdorp. We gaan verder naar Kalong Island, waar koffie / theepauze wordt geserveerd in afwachting van de zonsondergang, wanneer duizenden vliegende vossen van de mangroven opstijgen en naar het vasteland van Flores gaan. Nadat we klaar zijn, varen we terug naar de haven van Flores en worden we afgezet bij ons hotel.


Dag 17 Labuan Bajo - Kuta


Na het ontbijt en het uitchecken bij het hotel, gaan we verder naar Labuan Bajo Airport voor onze vlucht terug naar Denpasar. Bij aankomst op Bali gaan we naar je hotel in Kuta. Hier heeft u veel te ontdekken. U kunt winkelen (beste prijs voor kleding, alleen als u hard kunt onderhandelen!), Watersporten, of gewoon chillen, achterover leunen en ontspannen in een gezellige en erg leuke strandbar / resto. Na het eten kunnen we naar Krisna Bali gaan, waar je voor een vaste goedkope prijs een ruim aanbod aan souvenirs kunt kopen.


Dag 18 Kuta


Gratis programma op eigen gelegenheid, tot het moment dat we je afzetten op de luchthaven van Bali voor je vlucht naar huis. Einde van de tour.



18 dagen Java - Tanjung Puting - Bali - Komodo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203