7 daagse Rondreis Java Afbeelding 7 daagse Rondreis Java
7 daagse Rondreis Java
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

7 daagse Rondreis Java




DAG 1. YOGYAKARTA

Aankomst in Yogyakarta en transfer naar uw hotel, Galery Pawirotaman.


DAG 2. YOGYAKARTA

Vertrek naar de prachtige Prambanan-hindoetempel. Dit enorme religieuze complex werd gebouwd in het midden van de negende eeuw en is, na uitgebreide wederopbouw, vandaag even ontzagwekkend als meer dan 1000 jaar geleden. Van de oorspronkelijke groep structuren bevat de buitenste verbinding de overblijfselen van 244 tempels. Op de hoogste binnenplaats staan ​​acht kleine en acht hoofdtempels. De tempel is versierd met prachtig en gedetailleerd houtsnijwerk en is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende attracties in Yogyakarta Regency. 'S Avonds kunt u uw eigen programma volgen. Voorbeelden van plaatsen die u kunt bezoeken, zijn de beroemde Malioboro-straat, waar u kunt genieten van de drukte terwijl u door talloze winkels wandelt. Misschien vindt u zelfs souvenirs bij de vele verkopers - maar probeer te onderhandelen om het beste aanbod te krijgen! 'S Nachts staat deze straat bekend om lesehan resto, waar veel lokale artiesten naar je toe komen en hun eenvoudige maar mooie muziek uitvoeren. Overnachting, Galery Pawirotaman.


DAG 3. YOGYAKARTA– BOROBUDUR - YOGYAKARTA (90 km - 3 uur)

Na het ontbijt in het hotel bezoekt u het Yogyakarta Sultan's Palace, dat in de 18e eeuw werd gebouwd in de grootse en elegante Javaanse bouwstijl. Bekend als de Kraton, het ligt in het hart van de oude stad en werd gebouwd in opdracht van Sri Sultan Hamengku Buwono. Ga daarna verder naar het beroemde Taman Sari Water Castle, dat ook dateert uit het midden van de 18e eeuw, en vervolgens door naar de historische wijk Kotagede. Dit nette en pittoreske gebied was de zetel van het eens zo machtige Mataram-koninkrijk. Tegenwoordig staat het bekend als het centrum van een bloeiende zilversmedenindustrie en zijn charmante Javaans-Nederlandse koloniale huizen. Je krijgt de kans om wat zilverwerk uit te proberen en door de zilveren galerij en winkel te bladeren. Iets minder dan een uur rijden ten noordwesten van Yogyakarta ligt de uitgestrekte en schitterende Borobudur-boeddhistische tempel, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Majestueus en sereen op een heuvel met uitzicht op weelderige groene velden en heuvels in de verte, is het heiligdom zonder twijfel een van 's werelds meest complete collecties boeddhistische reliëfsnijwerken. Keer voor de avond terug naar Yogyakarta, de rest van de dag vrij. Lunch inbegrepen. Overnachting, Galery Pawirotaman.


DAG 4. YOGYAKARTA –SOLO - SUKUH - KEDIRI (200 km - 6 uur)

Na het ontbijt in het hotel naar Solo rijden. Solo, misschien wel het epicentrum van de Javaanse identiteit en traditie, is een van de minst verwesterde steden op het eiland. Bij aankomst in Solo bezoekt u het Mangkunegaran-paleis, een klassieke opslagplaats van Javaanse kunst en cultuur. Het heeft talloze onschatbare schatten die teruggaan tot het Majapahit-tijdperk, meer dan vijf eeuwen geleden. Ga verder naar de Sukuh ‘erotische’ tempel, die is versierd met wayang stenen beelden van hindoeïstische oorsprong. Sukuh is de enige erotische tempel op Java en dateert uit de 15e eeuw. Het lijkt erop dat puriteinsgerichte vandalen op een bepaald moment in de geschiedenis aanzienlijke schade toebrachten aan de erotische afbeeldingen van de tempel. Na dit bezoek gaat u verder naar de stad Kediri in de Brantas-vallei. Lunch inbegrepen. Overnachting, Grand Surya Kediri.


DAG 5. KEDIRI - PANATARAN - BROMO (160 km - 4 uur)

Ga na het ontbijt in het hotel op pad om je reis door het multiculturele verleden van Java voort te zetten. De eerste stop van de dag is bij de hindoetempels in Panataran, de grootste intacte tempels uit het Majapahit Empire-tijdperk en ook de mooiste voorbeelden van Oost-Javaanse architectuur en beeldhouwkunst. De bouw begon in 1197, tijdens de Singosari-dynastie, en de bouwwerkzaamheden gingen nog 250 jaar door. Ongeveer 30 km direct ten noorden van Panataran ligt Gunung Kelud (1.731 meter), een van de meest actieve vulkanen van Java. Het is ook zeer toegankelijk en lonend om te bezoeken, met een duikkrater, stomende ventilatieopeningen en een klein kratermeer. Kelud is bijna permanent gegromd. Ga verder naar Bromo, misschien wel de beroemdste regio van Java. Hier kom je een maanachtig landschap tegen van epische proporties en surrealistische schoonheid. De Bromo (2.392 meter), die oprijst uit de ingewanden van de oude Tengger-caldera, is een van de drie vulkanen die uit een enorme krater zijn voortgekomen en zich 10 km breed uitstrekken. Geflankeerd door de toppen van Kursi (2581 meter) en Batok (2440 meter), staat de smeulende kegel van Bromo in een zee van as, vulkanisch zand, omgeven door torenhoge kliffen aan de rand van de krater. Ga daarna verder naar uw accommodatie met de rest van de avond gratis. Lunch inbegrepen. Overnachting in Lava View Lodge.


DAG 6. BROMO - IJEN (245km - 6 uur)

Mount Bromo is echt iets anders - en er is geen betere manier om het te waarderen dan bij het krieken van de dag. Het is niet de berg zelf, maar de pure majesteit van de ervaring: de immense omvang van de hele Tengger-caldera, de bovennatuurlijke schoonheid van het landschap en het dramatische hooglandlicht. Verlaat het hotel heel vroeg in de ochtend om een ​​excursie naar de berg Bromo te maken, zodat u het dramatische moment kunt ervaren wanneer de zon opkomt en over de caldera breekt. De reis doet denken aan een Indiana Jones-avontuur en omvat een ponyrit over een zandzee om de voet van Mount Bromo te bereiken. Na de prachtige zonsopgang (als het weer het toelaat), keert u terug naar het hotel voor het ontbijt en een douche voordat u naar Ijen in het uiterste oosten van Java rijdt. Lunch inbegrepen. Overnachting, Ketapang Indah.


DAG 7. IJEN - BALI (260km - 6 uur)

Deze ochtend begint ook met vroeg opstaan ​​om getuige te zijn van een spectaculaire zonsopgang boven een caldera. Het legendarische Ijen-plateau is een uitgestrekt vulkanisch gebied dat wordt gedomineerd door de drie kegels Ijen (2.368 meter), Merapi (2.800 meter) en Raung (3.332 meter). Na het rijden door een landschap van rijstvelden en dennenbossen, bereikt u Paltuding, een prachtig bebost berggebied. Deze dunbevolkte hooglanden herbergen koffieplantages en een paar geïsoleerde nederzettingen - Gunung Ijen is Javaans voor ‘Lonely Mountain’. Zodra u de rand van de Ijen-krater hebt bereikt na ongeveer 90 minuten lopen op een goed pad, kunt u uitrusten terwijl u het fantastische landschap van de caldera, het jadekleurige meer en het diepgele van de zwavelbronnen bewondert. Keer terug naar het hotel voor het ontbijt voordat je naar de haven van Ketapang gaat om de veerboot te nemen om de Straat van Bali over te steken naar Gilimanuk.



7 daagse Rondreis Java 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203