8 daagse Rondreis Flores en Komodo Afbeelding 8 daagse Rondreis Flores en Komodo
8 daagse Rondreis Flores en Komodo
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

8 daagse Rondreis Flores en Komodo




Dag 1:

Reis naar Flores Island: naar Maumere


Ophalen van het vliegveld in Maumere en transfer naar het strandresort ten oosten van Maumere. Afhankelijk van uw keuze en beschikbaarheid verblijft u in een comfortabele en charmante bungalow aan het strand in Amrita Beach Resort aan het prachtige Waiara-strand of in het stijlvolle en ook comfortabele bamboehuisje in Coconut Garden Beach Resort of in Capa Maumere Resort met 4 * kamer faciliteiten en zwembad. Na uw aankomst op Flores kunt u de rest van de middag gebruiken om te ontspannen op een rustig en mooi vulkanisch strand met goede zwem- en snorkelomstandigheden.


Dag 2:

Van Maumere naar Moni aan de voet van Kelimutu

Om 9:00 uur wordt u opgehaald bij het hotel en rijdt u naar het bergdorp Watublapi of Dokar met een lange geschiedenis van Ikat-weven. Hier zien we een demonstratie van het weven van de Ikat-stoffen, waarbij elke stap die begint met het spinnen en verven van katoen tot de afgewerkte Ikat, levendig wordt uitgelegd. Je krijgt ook een demonstratie van traditionele dansen. Vervolgens bezoeken we afhankelijk van de dag van de week de markt in het kustplaatsje Geliting of de traditionele markt in het bergdorpje Nita of de dagmarkt in Maumere (Pasar Alok). Daarna bezoeken we Bajo village Wuring. Als je ook het kleine Bikon Blewut Antropologisch Museum in Ledalero en het uitkijkpunt Nilo wilt zien, dan kunnen we in plaats van een gedetailleerde demonstratie van het Ikat-weefproces slechts een korte demonstratie in het dorp Waiara aanbieden, want overal in de provincie Sikka weven we is nog steeds een zeer levendige traditie.


In de middag gaan we verder naar Paga Beach en hebben we wat tijd om te ontspannen op het prachtige Koka Beach. Daarna bezoeken we het traditionele dorp Sikka aan de zuidkust van Flores. Geniet van een prachtig uitzicht over het landschap met plantages en kleine bergdorpjes. In Sikka bezoeken we een zeer interessante 150 jaar oude Portugese kerk. Daarna gaan we verder naar Moni met een stop bij Wolowaru, waar u traditionele Lio-huizen kunt zien. Accommodatie in een bungalow in Kelimutu Eco Lodge, afgelegen gelegen, omgeven door prachtige natuur net buiten het dorp Moni.


De tour kan ook direct op de luchthaven van Maumere of Ende beginnen en de eerste nacht naar Moni (Kelimutu) rijden. De tour wordt dan korter tot 7 dagen / 6 nachten


Dag 3:

De driekleurige meren van de vulkaan Kelimutu ➝ Bajawa

Kelimutu is een vulkaan nabij het Moni-dorp in Central Flores in Indonesië. De Volcano Kelimutu bestaat uit drie kratermeren, die door mineralen verschillende kleuren hebben. De kleuren van de meren zijn de afgelopen jaren verschillende keren dramatisch veranderd. De Lunar of Crater is een schuilplaats voor de geesten volgens de overtuigingen van de lokale bevolking. Dan leven de zielen van jongens en meisjes in de Tiwu Nuwa Muri Koo Fai, die de kleur veranderen tussen

turkoois, blauw en wit groenachtig In Tiwu Ata Polo wacht de zondaar tot de nacht om met de wind op te vliegen en elke levende indringer te vernietigen. Dit meer verandert de kleuren tussen rood, donkergroen, donkerrood en groen. De zielen van de Ouden rusten in de Tiwu Ata Bupu. Het nu bijna zwarte meer was ooit donkerblauw en vervolgens lichtblauw tot wit. De naam Kelimutu zelf in de lokale taal betekent 'keli' = 'berg' en 'mutu' = 'koken'.


Op deze dag moeten we 's ochtends vroeg opstaan ​​en na een kop koffie of thee rijden we naar de vulkaan Kelimutu. Na 30 minuten bereiken we de parkeerplaats, en hier leidt een aangename wandeling van ongeveer 1,5 km en 127 trappen naar het terras van Mount Kelimutu op 1690 m hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op alle drie de gekleurde kratermeren van Kelimutu en het omliggende platteland. Ongeveer om 10.00 uur kan er mist of bewolking opkomen en het zicht belemmeren, dus het is belangrijk om tussen 8 en 9 uur op te staan. In het midden van dit maanlandschap zien de kleuren van de meren er spectaculair uit.


Het is altijd een verrassing welke kleuren de Kelimutu-meren zullen hebben als we bezoeken.


Op de terugweg van de berg Kelimutu naar Moni passeren we prachtige rijstvelden en tropische bossen. Aangekomen in Moni, kunt u ontbijten in het hotel voordat we naar Ende rijden met stops op de straatmarkt in Nduaria, rijstpadies in Detusoko en een bezoek aan de goed bewaarde traditionele huizen in het dorp Wologai met de voor Ende-regio voorheen typische Lioneser-architectuur. Na aankomst in Ende bezoeken we de markt en het Museum Rumah Soekarno. Het is het huis waar de eerste Indonesische president van 1934 tot 1938 zijn jaren in ballingschap heeft doorgebracht, en men gelooft dat het in Ende was onder een broodvruchtboom waar hij werd geïnspireerd om de Indonesische nationale filosofie genaamd "Pancasila" te definiëren. Daarna gaan we verder naar Bajawa en stoppen bij Penggajawa Beach, dat bezaaid is met veel gekleurde stenen. De stenen zijn overwegend blauw tot turkoois, maar daartussen zitten ook groene en rode stenen. De stenen worden verzameld door de lokale bevolking en verkocht als bouwmateriaal. Onderweg maken we korte wandelingen en stoppen we om te genieten van de landschappelijke schoonheid van het landschap.


Laat in de middag komen we aan in de stad Bajawa. Accommodatie hangt af van beschikbaarheid, uw keuze en budget in Hotel Happy Happy of in een bungalow in Manulalu Guesthouse.


Dag 4:

Bajawa ➝ traditioneel dorp Bena ➝ Ruteng

Na het vroege ontbijt maken we een omweg naar Bena, een van de meest traditionele dorpen in het district Ngada. Het dorp bestaat uit twee rijen van eeuwenoude hoge huizen met rieten daken langs een bergkam. In het centrum zie je culthuizen en veel oudere stenen monumenten die vroeger werden gebruikt voor rituele offers in de oude lokale religie. De lokale christelijke bevolking gebruikt deze historische beschermde plek nog steeds voor aanbidding. Daarna bezoeken we het kleinere traditionele dorp Luba.


We rijden verder naar Ruteng en stoppen onderweg om korte wandelingen te maken. We pauzeren bij Aimere om te zien hoe mensen arak brouwen op een zeer traditionele manier. De lunch wordt onderweg geserveerd in een lokaal restaurant. Vandaag is een spectaculaire rit. Geniet van de tocht door golvende heuvels met bergen majestueus in de verte. De rijstterrasvelden in Mano vormen een spectaculair tafereel, met een prachtig uitzicht op de Ranamesee. 'S Middags bezoeken we Ruteng Pu'u om het "Adat House" te zien en te genieten van het panorama van de stad Ruteng.

Accommodatie in Ruteng is afhankelijk van uw budget in het katholieke non-klooster of in een comfortabel klein hotel.


Dag 5:

Ruteng ➝ Labuan Bajo

Na het ontbijt rijden we van Ruteng naar Labuan Bajo. Onze eerste stop is in Cancar om het "spinnenwebrijstveld" genaamd Lingko te zien. Lingko is een typisch boerenland in de groep of clan behoort tot Manggaraian (etnische groep westelijk deel) wanneer ze land verdelen. Daarna rijden we door naar Todo (2 uur rijden) in South Central Manggarai. Het is een van de weinige mogelijkheden om de traditionele ceremoniële huizen Mbaru Niang te zien. In het verleden was Todo ook het centrum van het koninkrijk Manggaraian en de thuisbasis van de koninklijke clan.


Als alternatief voor Todo kun je Liang Bua (Hobbit-grot) bezoeken. Deze grote grot was de locatie van een verbluffende archeologische ontdekking in 2003, toen de skeletresten van een kleine mensachtige werden opgegraven, de zogenaamde Homo Floresiensis. Er is een klein museum op het terrein met enkele displays. Anders is de grot inderdaad leeg en de weg in slechte staat, maar het landschap is prachtig.


Als u 2 nachten in Ruteng doorbrengt, kunt u beide sites bezoeken en wandelen van Hobbit Cave naar Tengkulese Watterfall. Optioneel en tegen betaling kunnen we Melo bezoeken om de uitvoering van Caci te zien - rituele zweepgevechtsdans.


Afhankelijk van uw keuze, beschikbaarheid en budgetaccommodatie in het Golo Hilltop Hotel of in het Puri Sari Beach Hotel in Labuan Bajo


Dag 6:

Labuan Bajo ➝ Kelor Island ➝ Menjerite ➝ Rinca Island ➝ Kalong Island

Ophalen bij hotel in Labuan Bajo en na 15 minuten rijden bereiken we de haven van Labuan Bajo. Hier gaan we aan boord van uw privéboot met hutten voor 2 dagen zeilen in Komodo National Park. Eerst varen we ongeveer 1 uur naar Kelor Island, waar je kunt snorkelen. Na nog eens 30 minuten bereiken we Menjerite, nog een plek om te snorkelen. Tijdens nog een uur varen bereiken we Rinca Island. Hier maken we een wandeling van ongeveer 1,5-2 uur met een Ranger van de Nationale Parken en zie je Komodovaranen en andere dieren zoals wilde zwijnen, Timor herten en apen. Er zijn ook adembenemende uitzichten op de hellingen. Daarna zeilen we naar Kalong Island, waar je een grote kolonie vliegende vossen kunt zien als ze in de schemering het eiland in alle richtingen verlaten. Overnachting op de boot.


Dag 7:

Komodo Island ➝ Pink Beach ➝ Manta Point ➝ Labuan Bajo

Na het ontbijt op de boot beginnen we heel vroeg aan een wandeling van 2 uur op het eiland Komodo om Komodo-draken te zien wanneer ze hun schuilplaatsen verlaten en de zon in gaan. Na terugkomst bij de boot varen we eerst naar Pink Beach, waar je tijd hebt om te ontspannen en te snorkelen en vervolgens door te gaan naar Manta Point om te snorkelen met Manta Rey. Op de terugweg naar Labuan Bajo is er nog steeds de mogelijkheid om te snorkelen of je kunt naar het uitkijkpunt van Padar Island wandelen. Laat in de middag komen we terug in Labuan Bajo. Afhankelijk van uw keuze, beschikbaarheid en budgetaccommodatie in het Golo Hilltop Hotel of in het Puri Sari Beach Hotel in Labuan Bajo


Dag 8:

Vertrek vanaf Flores Island

De tour eindigt met de transfer naar de luchthaven in Labuan Bajo. Als u een middagvlucht heeft, kunnen we een optionele excursie van een halve dag rond Labuan Bajo aanbieden met een bezoek aan de Batu Cermin-grot.


De tour kan ook beginnen in Labuan Bajo en eindigen in Maumere.



8 daagse Rondreis Flores en Komodo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203