9 daagse Rondreis Flores en Komodo Afbeelding 9 daagse Rondreis Flores en Komodo
9 daagse Rondreis Flores en Komodo
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

9 daagse Rondreis Flores en Komodo




Dag 1:

Reis naar Flores Island: naar Maumere


Ophalen van het vliegveld in Maumere en transfer naar het strandresort ten oosten van Maumere. Afhankelijk van uw keuze en beschikbaarheid verblijft u in een comfortabele en charmante bungalow aan het strand in Amrita Beach Resort aan het prachtige Waiara-strand of in het stijlvolle en ook comfortabele bamboehuisje in Coconut Garden Beach Resort of in Capa Maumere Resort met 4 * kamer faciliteiten en zwembad. Na uw aankomst op Flores kunt u de rest van de middag gebruiken om te ontspannen op een rustig en mooi vulkanisch strand met goede zwem- en snorkelomstandigheden.


Dag 2:

Van Maumere naar Moni aan de voet van Kelimutu

Om 9:00 uur wordt u opgehaald bij het hotel en rijdt u naar het bergdorp Watublapi of Dokar met een lange geschiedenis van Ikat-weven. Hier zien we een demonstratie van het weven van de Ikat-stoffen, waarbij elke stap die begint met het spinnen en verven van katoen tot de afgewerkte Ikat, levendig wordt uitgelegd. Je krijgt ook een demonstratie van traditionele dansen. Vervolgens bezoeken we afhankelijk van de dag van de week de markt in het kustplaatsje Geliting of de traditionele markt in het bergdorpje Nita of de dagmarkt in Maumere (Pasar Alok). Daarna bezoeken we Bajo village Wuring. Als je ook het kleine Bikon Blewut Antropologisch Museum in Ledalero en het uitkijkpunt Nilo wilt zien, dan kunnen we in plaats van een gedetailleerde demonstratie van het Ikat-weefproces slechts een korte demonstratie in het dorp Waiara aanbieden, want overal in de provincie Sikka weven we is nog steeds een zeer levendige traditie.


In de middag gaan we verder naar Paga Beach en hebben we wat tijd om te ontspannen op het prachtige Koka Beach. Daarna bezoeken we het traditionele dorp Sikka aan de zuidkust van Flores. Geniet van een prachtig uitzicht over het landschap met plantages en kleine bergdorpjes. In Sikka bezoeken we een zeer interessante 150 jaar oude Portugese kerk. Daarna gaan we verder naar Moni met een stop bij Wolowaru, waar u traditionele Lio-huizen kunt zien. Accommodatie in een bungalow in Kelimutu Eco Lodge, afgelegen gelegen, omgeven door prachtige natuur net buiten het dorp Moni.


De tour kan ook direct op de luchthaven van Maumere of Ende beginnen en de eerste nacht naar Moni (Kelimutu) rijden. De tour wordt dan korter tot 8 dagen / 7 nachten


Dag 3:

De 3-kleurige meren van de vulkaan Kelimutu ➝ Riung

Kelimutu is een vulkaan nabij het Moni-dorp in Central Flores in Indonesië. De Volcano Kelimutu bestaat uit drie kratermeren, die door mineralen verschillende kleuren hebben. De kleuren van de meren zijn de afgelopen jaren verschillende keren dramatisch veranderd. De Lunar of Crater is een schuilplaats voor de geesten volgens de overtuigingen van de lokale bevolking. Dan leven de zielen van jongens en meisjes in de Tiwu Nuwa Muri Koo Fai, die de kleur veranderen tussen

turkoois, blauw en wit groenachtig In Tiwu Ata Polo wacht de zondaar tot de nacht om met de wind op te vliegen en elke levende indringer te vernietigen. Dit meer verandert de kleuren tussen rood, donkergroen, donkerrood en groen. De zielen van de Ouden rusten in de Tiwu Ata Bupu. Het nu bijna zwarte meer was ooit donkerblauw en vervolgens lichtblauw tot wit. De naam Kelimutu zelf in de lokale taal betekent 'keli' = 'berg' en 'mutu' = 'koken'.


Op deze dag moeten we 's ochtends vroeg opstaan ​​en na een kop koffie of thee rijden we naar de vulkaan Kelimutu. Na 30 minuten bereiken we de parkeerplaats, en hier leidt een aangename wandeling van ongeveer 1,5 km en 127 trappen naar het terras van Mount Kelimutu op 1690 m hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op alle drie de gekleurde kratermeren van Kelimutu en het omliggende platteland. Rond 10 uur kan er mist of bewolking komen en het zicht belemmeren, dus het is belangrijk om tussen 8 en 9 uur op te staan. Te midden van dit maanlandschap zien de kleuren van de meren er spectaculair uit.


Het is altijd een verrassing welke kleuren de Kelimutu-meren zullen hebben als we bezoeken.


Op de terugweg van de berg Kelimutu naar Moni passeren we prachtige rijstvelden en tropische bossen. Aangekomen in Moni, kunt u ontbijten in het hotel voordat we naar Ende rijden met stops op de straatmarkt in Nduaria, rijstpadies in Detusoko en een bezoek brengen aan de goed bewaarde traditionele huizen in het dorp Wologai met de voor Ende-regio voorheen typische Lioneser-architectuur. Daarna gaan we verder naar Riung en stoppen bij Penggajawa Beach, dat bezaaid is met veel gekleurde stenen. De stenen zijn overwegend blauw tot turkoois, maar daartussen zitten ook groene en rode stenen. De stenen worden verzameld door de lokale bevolking en verkocht als bouwmateriaal.


Na de lunch rijden we naar het westen, langs de kust tot Aegela, waar we de weg nemen naar Riung aan de noordkust van Flores. Onderweg kunt u genieten van de landschappelijke schoonheid van het landschap. Het is een lange autorit. Accommodatie in eenvoudig Guesthouse / Hotel in Riung.


Dag 4:

Boottocht om te snorkelen in Riung / Seventeen Islands National Park

Na het ontbijt gaan we met een houten motorboot naar een nabijgelegen eiland. Ontspan op het ongerepte strand. Riung is een van de weinige plaatsen in Flores met toegang tot witte zandstranden. Het gebied van Riung vormt een nationaal park genaamd Pulau Tujuh Belas (Zeventien Eilanden). Sommige eilanden zijn gewoon rotsen die uit de zee steken, maar de grote zijn heuvelachtig en omzoomd met mangroven, waar we duizenden vliegende vossen in kolonies in de mangrovebomen zullen zien hangen.


Na een ontspannen dag op het strand met picknick lunch en snorkelen keren we 's middags terug naar Riung. Accommodatie in eenvoudig Guesthouse / Hotel in Riung.


Dag 5:

Riung ➝ Soa Hot springs ➝ Bajawa

Na het ontbijt rijden we van Riung naar Bajawa, het belangrijkste centrum van het Ngada-district. We stoppen bij Soa Hot Spring, waar we kunnen baden in het zwembad.

'S Middags komen we aan in Bajawa. Accommodatie is afhankelijk van beschikbaarheid en uw keuze in Hotel Happy Happy of in Villa Manulalu.


Dag 6:

Bajawa ➝ traditioneel dorp Bena ➝ Ruteng

Na het vroege ontbijt maken we een omweg naar Bena, een van de meest traditionele dorpen in het district Ngada. Het dorp bestaat uit twee rijen van eeuwenoude hoge huizen met rieten daken langs een bergkam. In het centrum zie je culthuizen en veel oudere stenen monumenten die vroeger werden gebruikt voor rituele offers in de oude lokale religie. De lokale christelijke bevolking gebruikt deze historische beschermde plek nog steeds voor aanbidding. Daarna bezoeken we het kleinere traditionele dorp Luba.


We rijden verder naar Ruteng en stoppen onderweg om korte wandelingen te maken. We pauzeren bij Aimere om te zien hoe mensen arak brouwen op een zeer traditionele manier. De lunch wordt onderweg geserveerd in een lokaal restaurant. Vandaag is een spectaculaire rit. Geniet van de tocht door golvende heuvels met bergen majestueus in de verte. De rijstterrasvelden in Mano vormen een spectaculair tafereel, met een prachtig uitzicht op de Ranamesee. 'S Middags bezoeken we Ruteng Pu'u om het "Adat House" te zien en te genieten van het panorama van de stad Ruteng. Accommodatie in Ruteng is afhankelijk van uw budget in het katholieke non-klooster of in een comfortabel klein hotel.


Dag 7:

Ruteng ➝ Labuan Bajo

Na het ontbijt rijden we van Ruteng naar Labuan Bajo. Onze eerste stop is in Cancar om het "spinnenwebrijstveld" genaamd Lingko te zien. Lingko is een typisch boerenland in de groep of clan behoort tot Manggaraian (etnische groep westelijk deel) wanneer ze land verdelen. Daarna rijden we door naar Todo (2 uur rijden) in South Central Manggarai. Het is een van de weinige mogelijkheden om de traditionele ceremoniële huizen Mbaru Niang te zien. In het verleden was Todo ook het centrum van het koninkrijk Manggaraian en de thuisbasis van de koninklijke clan.


Als alternatief voor Todo kun je Liang Bua (Hobbit-grot) bezoeken. Deze grote grot was de locatie van een verbluffende archeologische ontdekking in 2003, toen de skeletresten van een kleine mensachtige werden opgegraven, de zogenaamde Homo Floresiensis. Er is een klein museum op het terrein met enkele displays. Anders is de grot inderdaad leeg en de weg in slechte staat, maar het landschap is prachtig.


Als u 2 nachten in Ruteng doorbrengt, kunt u beide sites bezoeken en wandelen van Hobbit Cave naar Tengkulese Watterfall. Optioneel en tegen betaling kunnen we Melo bezoeken om de uitvoering van Caci te zien - rituele zweepgevechtsdans.


Afhankelijk van uw keuze, beschikbaarheid en budgetaccommodatie in het Golo Hilltop Hotel of in het Puri Sari Beach Hotel in Labuan Bajo '


Dag 8:

Labuan Bajo ➝ Dag excursie naar Rinca Island ➝ Labuan Bajo

Het eiland Rinca heeft een hogere dichtheid van de Komodo-bevolking en zal Komodo zeer waarschijnlijk zien. Na aankomst in Rinca beginnen we aan een wandeling van 3 uur door een landschap bezaaid met Lonta-palmbomen. We zullen niet alleen de Komodo zien, maar we zullen ook andere dieren zien, zoals Timor-herten, Buffels, apen, wilde zwijnen en exotische vogels. Er is een adembenemend uitzicht op de hellingen. De lunch wordt geserveerd bij terugkomst op de boot.


In de middag is er mogelijkheid om te snorkelen, zwemmen of gewoon te relaxen op het witte strand van Kelor eiland of Biddadari eiland. Laat in de middag zeilen we terug naar Labuan Bajo.


Afhankelijk van uw keuze, beschikbaarheid en budgetaccommodatie in het Golo Hilltop Hotel of in het Puri Sari Beach Hotel in Labuan Bajo


Dag 9:

Vertrek vanaf Flores Island

De tour eindigt met de transfer naar de luchthaven in Labuan Bajo. Als u een middagvlucht heeft, kunnen we een optionele excursie van een halve dag rond Labuan Bajo aanbieden met een bezoek aan de Batu Cermin-grot.

De tour kan ook in omgekeerde richting worden gedaan, wat betekent dat u begint in Labuan Bajo en eindigt in Maumere



9 daagse Rondreis Flores en Komodo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203