9 daagse Rondreis van Yogyakarta naar Bali Afbeelding 9 daagse Rondreis van Yogyakarta naar Bali
9 daagse Rondreis van Yogyakarta naar Bali
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

9 daagse Rondreis van Yogyakarta naar Bali




Dag 1: Aankomst Yogyakarta


Uw gids en chauffeur ontmoeten u bij aankomst en brengen u naar uw geselecteerde hotel in Borobudur.

Halverwege de middag een kort bezoek en een goede kennismaking met de oude architectuur van Midden-Java met een bezoek aan twee kleine en interessante tempels in de buurt van Borobudur. Bezoek Mendut, een piramidevormige tempel met drie indrukwekkend gebeeldhouwde stenen beelden en de Pawon-tempel, een eenvoudig maar mooi monument dat bekend staat om zijn precieze symmetrie.

Overnachting in Borobudur.

Afstand en reistijd:

Yogyakarta naar Borobudur: 42 km / 1.30 uur


Dag 2: Zonsopgang bij Borobudur en sightseeing


Word vanmorgen vroeg wakker om Borobudur te bereiken voor de zonsopgang. Dit is de meest mystieke tijd om de tempel te zien - de zon komt op boven het bouwwerk in de rustige ochtendlucht met heel weinig toeristen in de tempel.

Voordat de drukte arriveert, verken je met je gids deze enorme boeddhistische tempel - de grootste ter wereld en ontdek je de ongelooflijke geschiedenis achter de constructie. De tempel bestaat uit duizenden vulkanische en rivierstenen blokken en werd volledig door menselijke arbeid samengesteld en nam meer dan 75 jaar in beslag. Tegenwoordig is het UNESCO-werelderfgoed nog steeds in zijn volle glorie zichtbaar met prachtig houtsnijwerk en een ongewone, maar verrassend mooie bulkstructuur.

Halverwege de middag proef je het lokale leven met een rit met een paardenkar door het dorp Candirejo. Bekend als een dokar, neemt de lokale paardenkar je mee door dit rustige, charmante dorp. Je reist langs kleine steegjes met traditionele huizen en stopt om dorpsactiviteiten te zien, zoals het maken van cassavecrackers, het spelen van de gamelan en het oogsten en drogen van vanille en chili.

Overnachting in Borobudur.


Dag 3: Borobudur - Dieng Plateau - Yogyakarta


Vertrek vanochtend vroeg vanuit Borobudur voor de rit naar het kleine stadje Wonosobo in Midden-Java en de poort naar het vulkanische Dieng-plateau op 2000 meter boven de zeespiegel en bij Javanen bekend als het "huis van de oude goden".

Bij aankomst in Dieng loopt u bergafwaarts om de oevers van het prachtige Telaga Warna-meer met zijn verbazingwekkende smaragdgroene kleur te bereiken. Ontdek de Sikidang-krater, waar je de ongelooflijke vulkanische activiteit van het plateau kunt zien, beroemd om zijn zwavelhoudende dampen en kraters met borrelend water. Ga daarna naar Yogyakarta voor een nacht.

Afstand en reistijden:

Borobudur naar Wonosobo: 54 km / 2 uur

Wonosobo naar Dieng Plateau: 26 km / 1 uur



Dag 4: Yogyakarta en Prambanan


Begin de dag met een bezoek aan het Sonobudoyo-museum. Het museum richt zich op de Javaanse cultuur en toont exposities van artefacten zoals handgemaakte wapens, houten wayangpoppen, maskers en oude Javaanse gamelan-instrumenten.

Bezoek vervolgens The Sultan’s Palace, ook wel bekend als Kraton. Dit tussen 1756 en 1790 gebouwde gebouw is een mooi voorbeeld van de traditionele Javaanse sultanaatarchitectuur. Dit levende museum is nog steeds de residentie van de sultan en biedt een showcase van de Javaanse cultuur en relikwieën en afhankelijk van de dag van uw bezoek zal er een culturele uitvoering zijn, variërend van Golek Menak-poppen tot klassieke Javaanse poëzie-voorstellingen bekend als Macapat.

Vervolg met een rit van 30 minuten per becak en verken het naburige Kauman-dorp dat in de buurt van het Kraton is gebouwd. Dit dorp is de centrale bewaarder van de islamitische religie zoals geautoriseerd door het Sultanaat. De kleine steegjes van dit dorp zijn zo ontworpen dat er zo min mogelijk geluidsoverlast en verkeer is, zodat de studenten van Santri of de islam niet van hun studie worden gestoord. Beëindig uw becakrit bij het Taman Sari Waterpaleis Deze toevoeging aan het koninklijke complex werd meer dan 200 jaar geleden gebouwd door de eerste sultan met zwembaden voor zijn harem.

Bezoek 's middags een batikfabriek thuis waar je een korte demonstratie van Wayang Kulit, de beroemde Javaanse leren pop, bijwoont en doorgaat naar Prambanan.

Deze middag wordt besteed aan het verkennen van de oude hindoetempels in Prambanan, op 17 kilometer van Jogjakarta. Gebouwd in de 9e eeuw, bevat deze verzameling scherpe, grillige tempels drie belangrijke binnenste heiligdommen gewijd aan de hindoe-drie-eenheid: Brahma, Vishnu en Shiva. UNESCO heeft Prambanan in 1991 tot Werelderfgoed uitgeroepen. Je gids zal de geschiedenis en symboliek van de tempels uitleggen terwijl je rondloopt.

Keer terug naar Yogyakarta voor een kans om te ontspannen en op te frissen. Vanavond wordt u getrakteerd op een uitvoering van traditionele Ramayana-dans terwijl u dineert in een lokaal restaurant.

Overnachting.


Dag 5: Yogyakarta naar Jombang / Malang


Maak een mooie treinrit van 4 uur naar Oost-Java. Bij aankomst in Jombang, ontmoet je je chauffeur en ga je verder naar Trowulan. Trowulan was de voormalige hoofdstad van het Majapahit-koninkrijk dat eeuwenlang over Java regeerde. Bezoek het archeologisch museum en de tempels van Candi Bajang Ratu en Candi Tikus voordat je naar Malang rijdt voor een overnachting.

Afstand en reistijden:

Yogyakarta naar Jombang met de trein: 208 km / 4 uur

Jombang naar Trowulan: 20 km / 40 minuten

Trowulan naar Malang: 115 km / 4 uur


Dag 6: Malang naar Bromo


Tour Malang door becak en bezoek de grote gebouwen uit het koloniale tijdperk, de vogel- en bloemenmarkten en de Chinese tempel Eng An Kiong en de stadskathedraal. Begin je mooie rit naar de berg Bromo, naar het dorp Ngadisari aan de rand van Tengger Caldera. Dit spectaculaire dorp is een van de toegangspoorten tot de berg Bromo. Overnachten bij Bromo.

Afstand en reistijd:

Malang naar Bromo: 48 km / 1,45 uur


Dag 7: Zonsopgang boven de berg Bromo. Reis naar Kalibaru


Vertrek 's ochtends vroeg naar Ngadisari Village, waar je wordt overgebracht naar jeeps voor de laatste klim naar de rand of de buitenste krater voordat je te paard over de zandzee naar de berg Bromo klimt om getuige te zijn van de spectaculaire zonsopgang. Daarna reis je naar de tabaksplantages van Jember en ga je verder naar Kalibaru voor de nacht.

Optioneel uitstapje naar Sukamade waar schildpadden nestelen op het strand.

Afstand en reistijd:

Mount Bromo naar Kalibaru: 201 km / 6 uur



Dag 8: Kalibaru naar Mount Ijen


Rijd 's nachts naar het dorp Licin bij Ijen.

Afstand en reistijd:

Kalibaru naar Mount Ijen: 103 km / 3 uur


Dag 9: Excursie naar Kawah Ijen en overtocht per veerboot naar Bali


Vroeg opstaan ​​voor een 4-wieler jeep excursie naar Mount Ijen. Maak een tocht van anderhalf uur over een onverharde weg naar de top van Mount Ijen, een groot kratermeer omgeven door zwavelmijnen.

Daarna transfer naar Ketapang ferryterminal bij Banyuwangi voor de overtocht naar Bali. Aankomst in de haven van Gilimanuk en transfer naar het door u gekozen strandresort.

Afstand en reistijden:

IJen naar Ketapang: 63 km / 3 uur

Veerboot naar Gilimanuk, Bali: 30 minuten

Dieng Plateau naar Yogyakarta: 116 km / 2.30 uur



9 daagse Rondreis van Yogyakarta naar Bali 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203