Individuele Rondreis van Java naar Bali 11 dagen Afbeelding Individuele Rondreis van Java naar Bali 11 dagen
Individuele Rondreis van Java naar Bali 11 dagen
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

Individuele Rondreis van Java naar Bali 11 dagen




Dag 1: Aankomst Jakarta

Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Overnachting in hotel in Jakarta.


Dag 2: Jakarta naar Bandung

Vertrek naar Bandung. Maak een stop bij de beroemde Bogor Botanische Tuin en theeplantages in Puncak. Laat in de middag arriveert u voor uw verblijf van 2 nachten in Bandung.

Afstand en reistijden:

Jakarta naar Bogor: 60 km, 1 uur

Bogor naar Cipanas: 46 km, 1,30 uur

Cipanas naar Bandung: 86 km, 2 uur


Dag 3: Bandung naar Tangkuban Perahu Crater

Rijd 's ochtends door de Lembang-heuvels om de Tangkuban Perahu-krater, een actieve vulkaan, te verkennen; en de Ciater Hot spring. Keer terug naar Bandung om de populaire markt in Cihampelas Street te verkennen.

Overnachting in Bandung.

Afstand en reistijden:

Bandung naar Tangkuban Perahu tot Ciater: 38 km, 1.30 uur enkele reis


Dag 4: Bandung - Tasikmalaya - Baturaden

Vertrek via Tasikmalaya naar Baturaden in Midden-Java. Onderweg stop je bij het Naga-dorp om de traditionele Sundanese manier van leven te zien. Rijd de grens over naar Midden-Java en passeer teakhout en rubberplantages naar Baturaden, een resort op de hellingen van de berg Slamet.

Overnachting in Baturaden.

Afstand en reistijden:

Bandung naar Tasikmalaya: 114 km, 3 uur

Tasikmalaya naar Baturaden: 157 km, 3 uur


Dag 5: Baturaden - Dieng Plateau - Borobudur

Na het ontbijt rijdt u naar Wonosobo. Excursie naar Dieng Plateau om enkele van Java's oudste tempels op een open veld te zien staan. Ga verder naar Magelang.

Overnachting.

Afstand en reistijden:

Baturaden naar Dieng Plateau: 115 km, 3.30 uur

Dieng Plateau naar Borobudur: 88 km, 3 uur

 

Dag 6: Borobudur touring / Yogyakarta

Proef eerst het lokale leven met een rit met een paardenkar door Candirejo, een klein traditioneel Javaans dorp. Bekend als een dokar, neemt de lokale paardenkar je mee door dit rustige, charmante dorp. Je reist langs kleine steegjes met traditionele huizen en stopt om dorpsactiviteiten te zien, zoals het maken van cassavecrackers, het spelen van de gamelan en het oogsten en drogen van vanille en chili.

Na de lunch in het dorp Candirejo is het tijd om de enorme boeddhistische tempel van Borobudur, de grootste ter wereld, te verkennen en de ongelooflijke geschiedenis achter de constructie ervan te ontdekken. De tempel bestaat uit duizenden vulkanische en rivierstenen blokken en werd volledig door menselijke arbeid samengesteld en nam meer dan 75 jaar in beslag. Tegenwoordig is de UNESCO-werelderfgoedlocatie nog steeds in volle glorie zichtbaar - met prachtig houtsnijwerk en een ongewone, maar verrassend mooie bulkstructuur.

Na het bezoek aan Borobudur, gaat u verder met een bezoek aan de nabijgelegen Mendut-tempel. Ouder dan Borobudur, deze piramidevormige tempel herbergt drie indrukwekkend gebeeldhouwde stenen beelden; Sakyamuni (zittend in kleermakerszit met het wiel aan het handgebaar van het dharma), Awalokiteswara (een boeddhist als menselijke helper) en Maitreya (de redder van de mens voor de toekomst). De beelden worden beschouwd als enkele van de meest indrukwekkende op hun oorspronkelijke locatie in Java.

Je maakt ook een stop bij de Pawon-tempel, een eenvoudig maar mooi monument dat bekend staat om zijn precieze symmetrie en een voormalig pakhuis voor de wapens van koning Indra.

Ga naar Yogyakarta en check laat in de middag in bij je hotel.

Afstand en reistijd:

Borobudur naar Yogyakarta: 42 km, 1.30 uur

Afstand en reistijd:

Borobudur naar Yogyakarta: 42 km, 1,30 uur


Dag 7: Yogyakarta touring

Begin met een bezoek aan het paleis van de sultan, ook wel bekend als Kraton, het centrale aspect van de Javaanse kosmologie ligt in het midden van de lijnen Mt Merapi en Parangtritis Beach. Dit tussen 1756 en 1790 gebouwde gebouw is een mooi voorbeeld van de traditionele Javaanse sultanaatarchitectuur. Dit levende museum is nog steeds de residentie van de sultan en biedt een showcase van de Javaanse cultuur en relikwieën. Afhankelijk van je bezoekdag zal er een culturele voorstelling zijn, variërend van Golek Menak-poppen tot klassieke Javaanse poëzie-voorstellingen, bekend als Macapat.

Vervolg met een rit van 30 minuten per becak (vergelijkbaar met een cyclo of fietstaxi) en verken het naburige Kauman-dorp dat in de buurt van het Kraton is gebouwd. : Dit dorp is de centrale bewaarder van de islamitische religie zoals geautoriseerd door het Sultanaat. De kleine bendes (steegjes) van dit dorp zijn zo ontworpen dat ze een minimale verstoring van lawaai en verkeer garanderen, zodat de studenten van Santri of de islam niet van hun studie worden gestoord. Er werd ook gezegd dat door ervoor te zorgen dat de steegjes alleen te voet te bereiken waren - elke man gelijk was.

Beëindig uw becakrit bij het Taman Sari Waterpaleis Deze toevoeging aan het koninklijke complex werd meer dan 200 jaar geleden gebouwd door de eerste sultan met zwembaden voor zijn harem.

Vervolgens bezoekt u een batikfabriek thuis en bezoekt u een korte demonstratie van Wayang Kulit, de beroemde Javaanse leren pop.

Rijd naar Kotagede, een charmante buitenwijk van Yogyakarta, beroemd om zijn traditionele Javaanse sfeer en bekend om zijn zilversmeedwerkplaatsen.

Geniet van een wandeltocht door Kotagede tussen smalle steegjes en ontdek de unieke Kalang-stijlarchitectuur die inheems is in Kotagede - een combinatie van Javaanse en koloniale stijlen. Keer terug naar je hotel. Vanavond wordt u getrakteerd op een uitvoering van traditionele Ramayana-dansen na een diner in een lokaal restaurant.

Overnachting in Yogyakarta


Dag 8: Yogyakarta - Prambanan- Solo - Malang

Na het ontbijt bezoekt u de prachtige 9e-eeuwse hindoetempel van Prambanan. Rijd naar Solo, de hoofdstad van Batik op Java en het is nog steeds de thuisbasis van enkele van de meest intacte Nederlandse koloniale architectuur in Indonesië. Bezoek Keraton Mangkunegaran - een opslagplaats van klassieke Javaanse kunst. Bezoek een batikmuseum waar je meer te weten komt over deze beroemde Javaanse kunst en de ambachtslieden aan het werk ziet.

Rijd een nacht naar Malang. (of overnachting in Solo)

Afstand en reistijden:

Yogyakarta naar Solo: 64 km, 1.30 uur

Solo naar Malang: 254 km, 7 uur


Dag 9: Malang naar Bromo

Een korte rondleiding door Malang, met zijn prachtige koloniale gebouwen, groene parken en schilderachtige straatjes. Rijd daarna naar Sukapura Villages op de hellingen van de berg Bromo.

Overnachting.

Afstand en reistijd:

Malang naar Mt Bromo: 48 km, 1,45 uur


Dag 10: Mount Bromo naar Kalibaru

Vroege ochtend Mount Bromo excursie. Rijd naar het dorp Pananjakan en vervolg je reis vanaf de rand van de krater naar de prachtige caldera, steek de zwavelrijke zandzee over naar de rokende krater van Bromo om de spectaculaire zonsopgang te bekijken.

Keer terug naar je hotel voor het ontbijt, voordat je via Probolinggo en Jember naar Kalibaru vertrekt.

Overnachting.

Afstand en reistijd:

Mt Bromo naar Kalibaru: 201 km, 6 uur


Dag 11: Kalibaru naar Bali

Maak een plantagewandeling met je gids. Deze plantage is gevuld met koffie, kokos, slangenfruit, kaneel, nootmuskaat, peper, rubberbomen en cacao. Daarna vertrekt u naar de haven van Ketapang, steekt u de Straat van Bali over met de veerboot en gaat u met de auto via de prachtige noordkust van Bali naar uw gekozen strandresort.

Afstand en reistijd:

Kalibaru naar Ketapang: 92 km, 2 uur

Veerboot van Ketapang naar Gilimanuk, Bali: 30 minuten



Individuele Rondreis van Java naar Bali 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203