Rondreis Cultureel Indonesie 14 dagen Afbeelding Rondreis Cultureel Indonesie 14 dagen
Rondreis Cultureel Indonesie 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

Rondreis Cultureel Indonesie 14 dagen




Dag 1 Yogyakarta - Magelang


Ophalen op de luchthaven van Yogyakarta. Na een ontmoeting met onze chauffeur en gids, gaan we verder naar Magelang. Bij aankomst inchecken bij het hotel in de Borobudur-tempelcombinatie.


Dag 2 Magelang - Yogyakarta


Ochtendgesprek om 4 uur. Vanmorgen maak je een rondleiding door het bedauwde gras naar de top van de Borobudur-tempel om de zonsopgang te zien. Na een serene zonsopgang kunt u teruggaan naar het hotel voor het ontbijt en het later opnieuw bezoeken voor een meer gedetailleerd beeld. Nadat we klaar zijn in Borobudur, zullen we uitchecken bij het hotel en doorgaan naar de Pawon en de Mendut-tempel in de nabije omgeving. Daarna gaan we terug naar Yogyakarta en bezoeken we Kotagede, een regio die bekend staat om zijn fijne zilveren handwerk. Nadat we klaar zijn, gaan we naar uw hotel om in te checken. Na het diner bezoeken we het Sono Budoyo Museum om de uitvoering van de traditionele leren pop (wayang kulit) te zien. Nadat we klaar zijn, gaan we terug naar het hotel om uit te rusten.


Dag 3 Yogyakarta


Na het ontbijt bezoeken we Keraton Jogja (Sultan Palace) en Taman Sari. Daarna gaan we verder naar de traditionele vogelmarkt van Ngasem. Na de lunch zetten we je af bij Malioboro voor je eigen gratis aankopen en testen je je vermogen om goedkope kleding en souvenirs te kopen. Nadat we klaar zijn, bezoeken we de Prambanan-tempel en gaan we terug naar het hotel voor een verfrissing. Na het diner vertrekken we opnieuw naar de Prambanan-tempel om de epische Ramayana Ballet-dansvoorstelling te zien.


Dag 4 Yogyakarta


Vandaag bezoeken we Tembi Rumah Budaya (Tembi Culture House), waar je wat traditionele cultuur kunt leren, zoals batik schilderen, een houten masker en leren pop maken, of deelnemen aan de traditionele ceremonie van jamas keris (afhankelijk van de bezoekdag). Daarna gaan we naar Batik Plentong, waar u het proces van handgemaakte batikstof uit de eerste hand kunt zien en kleding en stoffen van hoge kwaliteit kunt kopen. Na de lunch bezoeken we Parangtritis Beach, beroemd om zijn Southern Beach Queen-legende. Daarna gaan we naar het hype Prawirotaman-gebied voor het diner.


Dag 5 Yogyakarta - Surabaya


Vanmorgen verlaten we Yogyakarta en gaan we rechtstreeks naar Surabaya. Bij aankomst in Surabaya, inchecken in het hotel. Dan kunt u uw eigen vrije tijd hebben door te genieten van het historische hotel dat dateert uit 1910, en dat al verschillende beroemde gasten heeft, zoals Joseph Conrad en Charlie Chaplin.

Dag 6 Surabaya - Bromo


Na het ontbijt en het uitchecken gaan we verder naar het Bromo-gebied. Bij aankomst in Bromo checkt u in bij het hotel en kunt u uw eigen vrije tijd hebben en de prachtige omgeving verkennen. U wordt geadviseerd om vroeg te rusten, omdat u de volgende dag vroeg opstaat.


Dag 7 Bromo - Lovina


Ochtendgesprek om 3 uur. We worden opgehaald met een 4WD-jeep en vertrekken naar Penanjakan 1 uitzichtpunt bij zonsopgang max. om 3.30 uur. Gedaan met de warmte van de zonsopgang, gaan we naar beneden en naar de Bromo-krater door de zee van zand met 2 opties: loop de 3 km afstand of maak een paardrijtocht. Beiden moeten je nog 250 treden lopen om de rand te bereiken. Na deze avontuurlijke reis wordt uw ontbijt geserveerd in het hotel. Gedaan in Bromo, gaan we rechtstreeks naar Lovina op Bali. Bij aankomst inchecken in het hotel.


Dag 8 Lovina - Bedugul


Na het ontbijt en het uitchecken bij het hotel, gaan we verder naar het Bedugul-gebied. Daarna bezoeken we de Ulun Danu Bratan-tempel, die voorkomt op het Indonesische bankbiljet van 50.000, - rupiah. Nadat u klaar bent in de omgeving, gaan we verder naar uw hotel en kunt u vrije tijd genieten van de omgeving van het hotel.


Dag 9 Bedugul - Sanur


Na het ontbijt en het uitchecken gaan we door naar de Candi Kuning-markt, die bekender is als de Bedugul-fruitmarkt. Hier vind je veel verse groenten en fruit, die wordt geoogst uit de nabije omgeving. Daarna gaan we verder naar het gebied van Sanur met een stop bij de Taman Ayun-tempel, een koninklijke tempel van het Mengwi-rijk. Bij aankomst in Sanur kunt u een vrije tijd hebben om rond te slenteren op het witte zandstrand.


Dag 10 Sanur


Vandaag heb je op eigen gelegenheid een vrije ochtend. Enkele van de meest gesuggereerde activiteiten zijn massage en spa, deelnemen aan een kookles (inclusief winkelen op de lokale natte markt), olieverfschilderijen en tekenlessen, of huren en springen op een traditionele vissersboot en een unieke ervaring opdoen. Na de lunch gaan we verder naar het Uluwatu-gebied, waar je de tempel aan de punt van de rots kunt zien en recht naar de Indische Oceaan kijkt. Daarna gaan we naar hun openluchttheater om de epische Kecak-dansvoorstelling te zien tijdens de majestueuze zonsondergang. Nadat we klaar zijn, hebben we een diner met verse zeevruchten in Jimbaran Bay. Daarna gaan we terug naar uw hotel om uit te rusten.


Dag 11 Sanur - Ubud


Na het ontbijt en het uitchecken bij het hotel, gaan we verder naar Ubud, met stops in Celuk en Mas, het centrum van fijn zilver en houtsnijwerk. We zullen ook bezoeken

Goa Gajah of Elephant Cave, een heiligdom uit de 9e eeuw. Als je klaar bent, gaan we naar je hotel om in te checken en kun je een wandeling maken in het artistieke gebied van Ubud. Na het diner gaan we verder naar Puri Saren Agung om traditionele dansvoorstellingen te zien.


Dag 12 Ubud


Vroeg in de ochtend verlaten we het hotel en gaan we naar het Batubulan-gebied om de Barong-dansvoorstelling te zien en handweefsels te maken. Daarna blijven we het rijstterras Jatiluwih bezoeken, proeven van de biologische kopi luwak (civetkoffie) en Balinese koffie, en een bezoek aan de watertempel Tampaksiring en Tirta Empul. Daarna gaan we verder naar het Kintamani-gebied en zien we het prachtige uitzicht op de actieve vulkaan en het meer van Batur. Daarna terug naar het hotel.


Dag 13 Ubud


Na het ontbijt gaan we naar de Besakih-tempel, met stops in Goa Lawah (Bat Cave) en Tenganan Village, het dorp van de Aga-stam die zijn eigen cultuur heeft en in een ommuurde, geïsoleerde stad woont. Je brengt het grootste deel van de middag door met genieten van de mooiste en grootste tempel van Bali, de Besakih-tempel. Nadat je klaar bent, ga je terug naar het hotel om uit te rusten.


Dag 14 Ubud


Op het afgesproken tijdstip zetten we je af op Denpasar Airport voor je vlucht naar huis. Einde van de tour.



Rondreis Cultureel Indonesie 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203